Dodaj do ulubionych

Norton Internet Security alarmuje!

23.01.05, 22:18
Norton Internet Security dosyć często informuje mnie o próbie wejścia do
mojego kompa przez obcego użytkownika. Co mam zrobić z tym fantem? Kogo
zawiadomić o próbie włamania? Jak op.....lić intruza? Zacząłem zapisywać
sobie ich dane. Czy wypada podać na forum IP takiego "ciekawskiego"?
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: Norton Internet Security alarmuje! IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.05, 23:16
      Jezeli blokuje to dobrze.
      Czyli dziala!!!!!!!!!!!!!
      Reszta jest nie wazna kto sie "dobija".
    • Gość: dominik666 Re: Norton Internet Security alarmuje! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.05, 23:36
      no jakie te IP masz ? :)

udowodnie ci że norton to wyrzucone pieniądze w błoto...

• Gość: kilgor Re: Norton Internet Security alarmuje! IP: *.chello.pl 24.01.05, 11:30
      nis to taki gość który non stop o czymś alarmuje ale najczęsciej
      to są szumy sieciowe. i nic z tym nie zrobisz. możesz najwyżej na stałe zablokować dostęp z danego ip do swojego komopa
      • Gość: arek Re: Norton Internet Security alarmuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:29
        Do mnie też się ciągle ktoś dobija. Jest w NIS opcja sprawdzenia intruza-podaje
        na mapce skąd on jest. Mi najczęściej wyświetla że to z USA, ewentualnie
        zachodnia Europa. Czasem Polska. Był ten wątek parę razy, po prostu niektórzy
        mają poustawiane kompy które autom. skanują sieć w poszukiwaniu otwartych
        portów. Twój jest zamknięty więc idą dalej... Tak przynajmniej słyszałem.
        • zencol Re: Norton Internet Security alarmuje! 25.01.05, 19:15
          Dorzucę jeszcze inne pytanie: czy NIS może przyblokować dostęp do czaterii?
          Przy próbie wejścia na czat w interii, na dole pokazuje się
          tekścik: "javascript: openRoom 3". O co tu chodzi?
          • Gość: Pablo Re: Norton Internet Security alarmuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:44
            Zencol chodzi o to ze Firewall w NIS blokuje ci dostęp do sktyptów jawa. Musisz
            właczyc opcje w konfiguracji Firewall`a " Zapory Osobistej" jezeli twoj NIS
            jest w wersji PL. Wejdz z NIS/Firewall(Zapora
            Osobista)/konfiguruj/Zapora/poziom niestandardowy/i ustaw z "Zabezpieczenie
            przed apletami jawa" ustaw na "dopuszczaj aplety jawa" Możesz też w okienku
            niżej ustawić "dopuszczaj foirmaty ActiveX"
            Pozdrawiam:
            Paweł
            • zencol Re: Norton Internet Security alarmuje! 17.02.05, 16:51
              Właśnie tak jest NIS ustawiony. I dalej nic!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka