Dodaj do ulubionych

w sprawie serwerów proxy.

IP: 81.222.48.* 15.02.05, 05:09
Mam pytanko odnośnie proxy. Jeśli użyję sera proxy, aby wypowiedzieć się na forum, czy jest możliwe zidenyfikowanie mnie. Miałem
taką stuację że wypowiedziałem sie na forum w sprawie mojego wykladowcy. Powiedziałem tam szczerą prawde, byli ludzi którym się
to niepodobało, jak wiadomo jak sie daje w łape to jest wszystko ok. Sprawą oczywistą jest że ten "ktoś" może mnie podac do sądu
za oszczerstwa, które w praktyce nie są oszczerstwami ale trudno mu je będzie udowodnić, gdyż do dziś pracuje gdzie pracował i
dalej robi swoje. Jeśli podał by mnie przykładowo do śadu a jestem pod jakims serwerem proxy przykładowo ruskim to czy mają oni
mozliwośc zidentyfikowania mnie? Za pomoc serdeczne dzięki!!!! Pozdrawiam wszystkich i życze dużo zdrowka!
Obserwuj wątek
    • real_krecik Re: w sprawie serwerów proxy. 16.02.05, 23:04
      Choćbyś nie wiem za jak dalekim serwerem byl to jak masz maila na polskim
      serwerze to moga jakims cudem ci się do dupy dobrać. Ale myśle, że ten
      wykładowca nie ma takiej mocy.
    • Gość: r-mi Re: w sprawie serwerów proxy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:20
      No sprawa nie jest taka oczywista. Niektore proxy po prostu wysylaja adres ip do strony z ktora sie lacza w jawnej formie. Sa jeszcze tzw. high anonymous proxy ktore tego adresu nie przekazuja i w praktyce trzeba byloby dobrac sie do logow takiego serwera, zeby cokolwiek ustalic.

musisz poszukac na google listy proxy "high anonymous proxy", potem wybrac taki, w najlepiej odleglym kraju nieanglojezycznym za oceanem :) tzn. chiny, japonia, korea - w tych krajach najbardziej rozpowszechniony jezyk zachodni to tzw. japan-english. jak myslisz dlaczego ludzie maja problemy sie z nimi dogadac? bo to japonska "odmiana" jezyka angielskiego :)

Kazdy moze ci zalozyc spraw o cokolwiek, nawet o pierdzenie w miejscu publicznym :), jednak szansa na wygranie takiego procesu jest co najmniej znikoma. Watpie zeby osobie o ktorej napisales na forum chcialo sie ganiac po sadach tylko dla czystej stysfakcji (bo wyrok w takiej sprawie ze wzgledu na niska szkodliwosc spoleczna i pewnie twoja dotychczas niekaralnosc bedzie symboliczny, albo zaden). Poza tym ile to jest roboty, kasy, ile nakazow, chodzenia na psy (ktore komputer to ostatnio widzialy na reklamie pentium 3 w tv :) ), telefonow do isp pozniej do wlascicieli forum, potem gdzies zagranice do wlasciciela proxy, gdzie okazuje sie ze on ma to w dupie a nasze prawo go nie obowiazuje i nasze wladze moga mu przyslowiowo 'skoczyc' :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka