Gość: Bleff IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 18:11 Prosze o podanie adresow jakis przyzwoitych serwerow DNS, bo jak na razie korzystam ze standardowych TPSA. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w++ Re: Dobre serwery DNS IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 27.02.05, 21:47 Gość portalu: Bleff napisał(a): > Prosze o podanie adresow jakis przyzwoitych serwerow DNS, bo jak na razie > korzystam ze standardowych TPSA. Te serwery są w miarę przyzwoite, czasy odpowiedzi znośne, o ile nie padną czasem (takie awarie nieraz kilkugodzinne jednak zdarzają się co parę miesięcy) . Warto na takie okazje dopisać sobie jako trzeci jakiś inny nie związany z TP (niektóre windowsy pozwalają na wpisanie tylko do 3 adresów) np. 195.114.161.61 (netia). Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: Dobre serwery DNS 27.02.05, 22:12 A bedac w sieci TPSA mozna korzystac z netiowych DNS'ów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w++ Re: Dobre serwery DNS IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 00:05 m.gregor napisał: > A bedac w sieci TPSA mozna korzystac z netiowych DNS'ów? U mnie zadziałało. Przy ostatnim kilkugodzinnym zasłabnięciu tepsowych dnsów, nie działał mi resolving adresów (na marginesie, konsultant z help-line tepsy nic o tym nie wiedział, i odsyłał mnie bym zgłosił na party-line awarię mojego numeru, choć okazało się potem że jak byk w biuletynie tepsy: www.tp.pl/dom/bws/komunikaty/ były na ten termin zapowiadane zakłocenia różnych usług na cały kraj, w tym dns). Łącząc się przez proxy, udało mi się ominąć ten problem i wyczaiłem ten dns netii, jak go dopisałem to wszystko ruszyło normalnie, a w sniferze widziałem że to z netiowego dnsa mam odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś