Dodaj do ulubionych

Dobre serwery DNS

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 18:11
Prosze o podanie adresow jakis przyzwoitych serwerow DNS, bo jak na razie
korzystam ze standardowych TPSA.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: w++ Re: Dobre serwery DNS IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 27.02.05, 21:47
      Gość portalu: Bleff napisał(a):

> Prosze o podanie adresow jakis przyzwoitych serwerow DNS, bo jak na razie
      > korzystam ze standardowych TPSA.

Te serwery są w miarę przyzwoite, czasy odpowiedzi znośne, o ile nie padną
      czasem (takie awarie nieraz kilkugodzinne jednak zdarzają się co parę miesięcy) .
      Warto na takie okazje dopisać sobie jako trzeci jakiś inny nie związany z TP
      (niektóre windowsy pozwalają na wpisanie tylko do 3 adresów) np. 195.114.161.61
      (netia).
      • m.gregor Re: Dobre serwery DNS 27.02.05, 22:12
        A bedac w sieci TPSA mozna korzystac z netiowych DNS'ów?
        • Gość: w++ Re: Dobre serwery DNS IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 00:05
          m.gregor napisał:

> A bedac w sieci TPSA mozna korzystac z netiowych DNS'ów?

U mnie zadziałało. Przy ostatnim kilkugodzinnym zasłabnięciu tepsowych dnsów,
          nie działał mi resolving adresów (na marginesie, konsultant z help-line tepsy
          nic o tym nie wiedział, i odsyłał mnie bym zgłosił na party-line awarię mojego
          numeru, choć okazało się potem że jak byk w biuletynie tepsy:
          www.tp.pl/dom/bws/komunikaty/
          były na ten termin zapowiadane zakłocenia różnych usług na cały kraj, w tym
          dns). Łącząc się przez proxy, udało mi się ominąć ten problem i wyczaiłem ten
          dns netii, jak go dopisałem to wszystko ruszyło normalnie, a w sniferze
          widziałem że to z netiowego dnsa mam odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka