Dodaj do ulubionych

eBay wchodzi do Polski

• Gość: nobo prowizje eBay i Allegro IP: *.phil.east.verizon.net 30.03.05, 20:29
      czy moglby mi ktos powiedziec jakie sa mniejwiecej koszty na Allegro? Jakies 4
      lata temu sprzedawalem na ich stronie. Teraz robie to na eBay i powiem ze po
      ostatnich podwyzkach, wystawienie i sprzedanie rzeczy wartej $90 kosztuje mnie
      jakies $11 i to ograniczajac sie do podstawowych opcji przy wystawianiu oferty.
      Do tego oplata pocztowa, przecietnie $6. Razem wyjdzie jakies 19% wartosci produktu.
      • double_p Re: prowizje eBay i Allegro 31.03.05, 00:49
        www.allegro.pl/help_item.php?tid=81&item=485&zoom=N#q1
    • Gość: bingo Hurra!Koniec z chamami z Allegro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 21:12
      E-bay to jedno,ale allegro(celowo z małej litery) i tak wykończyliby jego
      pracownicy z działu kontaktu z użytkownikami.Poziom jak w sklepach mięsnych za
      komuny.Dno,dno,dno.
      • Gość: Karol Tanie Auta i Elektronika z USA!!! IP: 12.43.54.* 30.03.05, 21:30
        Ciekawe jak eBay rozwiazala kwestie miedzynarodowego handlu takie jak: cla,
        bariery podatkowe na pewne towary, regulacja prawna na urzadzenia
        elektroniczne, itp?
      • Gość: maximus-club Re: Hurra!Koniec z chamami z Allegro! IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.05, 22:05
        NIE MACIE SIE CZEGO CIESZYC i wkrotce nie bedziecie:
        prowizje na allegro to ULAMEK tego co na EBAY, handluje juz od 6 lat na ebay i
        wiem co to sa PROWIZJE , np. ostatnio sprzedalem towar na 90 euro zaplacilem 15
        euro prowizji !!!!!!!
        • Gość: Aginka Re: Hurra!Koniec z chamami z Allegro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 10:01
          na ebayu niemieckim np ceny przedmiotów to bardzo często symboliczne 1 euro, bo
          wielu ludzi po prostu chce się pozbyc starych a dobrych jeszcze rzezcy. tak
          meblują swoje mieszkania studenci i młodzi... po prostu wybór np. regałów IKEI
          i prostych mebli jest przeogromny i taniocha. Wiecie, że to się lepiej opłaca
          tam kupić i przysłac tu? Nie mówiąc już o masie kompaktów i książek, które tak
          kupiłam..To chore. U nas ciągle regał wystawie się koło śmietnika, to ktoś
          sobie weźmie... A na allegro handlują paserzy...
          Bardzo się cieszę na ebay w Polsce!
    • Gość: Ella No łotry i paserzy Allegro kres zlodziejstwa IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 30.03.05, 23:22
      Koniec juz bliski. Paserzy - allegro.Niezajmuje sie wami prokuratura, to
      wykończy was konkurencja. Na pohybel allegro ....
    • Gość: piotrek w końcu ebay, precz z monopolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 06:33
    • Gość: Michał Hej, są jeszcze Aukcje24.pl , no nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 10:50
      Aukcje24.pl to bardzo dobry serwis aukcyjny.
    • Gość: aaa Serwis aukcyjny eBay wchodzi do Polski IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 31.03.05, 20:03
      na ebayu bedzie fuuuul oszustow bo tam nie ma listow aktywacyjnych, zakladasz
      konto i masz pelny dostep do wszystkiego, chyba ze na polskim ebayu beda takowe
      listy to bedzie spoko.
      • Gość: maximus-club Re: Serwis aukcyjny eBay wchodzi do Polski IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.05, 23:15
        bzdury piszesz - oczywiscie ze sa, zreszta to zadna gwarancja, da sie to obejsc
        • Gość: KOŁO Re: Serwis aukcyjny eBay wchodzi do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:28
          Ja i tak wole działać na bezpłatnym Świstaku swistak.pl/p/65129/a/
          I odziwo da się coś sprzedać :)
          Co do ebaya to mam tylko nadzieje że allegro dostanie nauczkę, bo obsługa
          klientów u nich jest beznadziejna!!
    • margala no i gdzie ten ebuy??????? 13.04.05, 11:43

jakoś długo trwa to wejście smoka
      he-he
    • seba6969 Alegro czy e-bay? 31.12.18, 01:33
      Odpowiem jak działa ebay.
      Konkurencja ablo ku przestrodze lub dla reklamy jak kto woli.
      Próbowałem zakupić coś przez ebay.
      Nie wskoczyło w listę zakupów tzw koszyka i tu zaczęla się gehenna.
      Bo ani z koszyka wtedy zakupu się nie usunie, ani zakup nie może być sfinalizowany.
      Zaczęła się jednak lawina wielu ponagleń z ebay o dokończenie zakupu, płatność itp.
      Podali nawet link do koszyka- który wyświetlał ,,strona nieosiągalna"
      W żaden sposób nie było to możliwe zrobić tego z konta bo lista zakupów pusta??
      Zgłoszenie do ebay dało tyle że zbyli mnie że nie znam jakiegoś kodu towaru ??? Tego nr nie było ani przy ani na moim koncie bo zakupów brak, a ponaglenia z ebay szły dalej.
      Uparłem się odpisałem dokładniej sprawę myśląc że nie rozumieją co się dzieje, że moze problem techniczny, przesłałem kopie ich ponagelnia, zrzut z konta- że nie ma transakcji, wniosek o zaprzestanie ponagleń.
      Odpowiedź szok stwierdzili dosłownie, że ponowny email w tej samej sprawie zaśmieca im skrzynkę zgłoszeniową,
      postępowanie moje jest naganne niezgodne z regulaminem i nadal przysyłali te ponaglenia spam o zapłatę, której nawet nie dało się opłacić, bo transakcja nie istniała.
      Napisałem kolejny raz na ogólny formularz ze skargą na BOK, że nie chcą pomóc i nawet sprawdzić.
      Tu się zaczęło, odpowiedzi że sprawdzili konto ponieśli przez to koszty, ponaglenia to zapewne sprawa hakerska .A TO BYŁY ICH MAILE - logo, wszystkie linki ich strony otwierały, tylko ten mój koszyk zakupów źle działał dalej- nie działał wogóle na koncie.
      Potem kolejne emaile,że stanowię zagrożenie dla ich systemu i innych użytkowników, bo sprawa jest podejrzana.
      Kolejny e-mail że blokują mi konto i możliwość założenia konta w przyszłości.
      Podsumowując Allegro to aniołki przy zgłoszeniach problemów techn. Nawet potrafili kontaktować się na tel. po dokładnym opisaniu problemu, znają nawet słowa ubolewanie, przepraszamy.
      Pierwszy raz po zgłoszeniu w tym e...cośtam, dostałem za grzeczne i logiczne zgłoszenie sprawy BUTEM W ZĘBY..I SKOPANY NA KONIEC.

OSTATNI email z ebay- że wszystkie płatności są natychmiat wymagalne i ściągną je za pośrednictwem systemu, a nic w życiu prze nich nie kupiłem i nie sprzedałem, oglądałem tylko ceny.
      Nie napisali jakie należności, może jeszcze ich nie wymyślili lub nie mogą znaleźć.
      Jak ktoś lubi adrenalinę to polecam e-bay lub nie polecam, jak kto woli i ma kaprys.

Na szczęście skopiowałem konto i jego stan przed zamknięciem karnym za reklamację.
      Trzeba się dobrze 2 razy puknąć w czoło zanim poda się dane osobowe h g w komu, nawet jak to popularne zjawisko i się ładnie nazywa. Każdy zrobi co uważa, ja żałuję, a nawet nie zdążyłem skorzystać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka