Gość: pawelek2208 Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 194.242.104.* 20.04.05, 10:02 No cóż ktos malo zarabia na idei to trzeb troszke odkrecic korek a to jest najlepszy sposob bez wkladow wlasnych, jeden podpis i kasa leci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Idei Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.crowley.pl 20.04.05, 10:12 Myślę, że to ostatnia chwila na zmianę nazwy - Idei, za sprawą przedmiotowego traktowania przez nią klienta, większość ludzi ma już szczerze dość. Po zmianie nazwy minie kilka lat, zanim się wszyscy przekonają, że to wciąż to samo dno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasioreczek Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 212.160.172.* 20.04.05, 10:13 Od kiedy 3 procent od przychodów stanowi większe obciążenie dla firmy niż 1,6 procent od obrotów. Jak mozna te obciążenia porównywać. Dziennikarze do szkoły czas do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:17 jak zmieni nazwę odchodze do chińczyków nie bedę płacił francuzom za szyldy . Najpierw tp sa teraz idea pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalista Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 212.119.246.* 20.04.05, 10:28 Nazwe zmienia sie po to, zeby inkasowac dodatkowe 1.6% przychodow kosztem drobnych akcjonariuszy TP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzef Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 212.119.246.* 20.04.05, 10:30 marke zmienia sie po to, zeby inkasowac 1.6% przychodow kosztem drobnych akcjonariuszy tp sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiB Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:50 Coś mi mówi że nam ten Ahuja namiesza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikulasz Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.kosson.com 20.04.05, 11:01 Osobiście wolę ukraiński od francuskiego. Jestem użytkownikiem Idei od samego początku (marzec98), jak jeszcze była tylko w Warszawie. Ale widzę, że czas na zmianę. Nie będę zasilał kasy Francuzom. Choć o ten jeden grosz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
starboy Biorąc pod uwagę nazwisko prezesa... 20.04.05, 11:10 ...Ahuja. Mogę tylko rzec to co Kasia Figura "Och..ałeś Sanjiv" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutach [...] IP: *.welnowiec.net 20.04.05, 11:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent + podpisuje się 2 rękami PLUS GSM!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 20.04.05, 11:43 tylko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El cliente podpisuje się 2 rękami PLUS GSM!!!!!!!!!!!!! IP: *.welnowiec.net 20.04.05, 11:48 Esto es el hombre!! Plus gsm - el rey de telecomunication:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lo mejor Podpisuje się 2 rękami PLUS GSM!!!!!!!!!!!!! IP: *.welnowiec.net 20.04.05, 11:50 En Idea y Era los duenios siempre pelean a dinero del clientes!! En Plus siempre tranquilo:)))) Y ahora mas barato que resto!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hijo de puta Podpisuje się 2 rękami PLUS GSM!!!!!!!!!!!!! IP: *.welnowiec.net 20.04.05, 11:50 Siempre PLUSGSM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr inż. Fajne nazwisko szefa Orange :))))) IP: 156.17.95.* 20.04.05, 11:54 Ahuja - to może być również dobre hasło reklamowe TPSA i Idei :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki ch..;) Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.do.pl / *.generacja.pl 20.04.05, 12:02 "Ahuja" dam zabojadom zarobić!!!Na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.04.05, 12:21 Kilka lat temu przebywałem w Wielkiej Brytanii i korzystałem z sieci Orange. Nawet w pre-paid miałem tanie połączenia międzynarodowe. Gdy wracałem do Polski nadal na koncie pozostało mi kilka funtów. Po ponad roku pożyczyłem sim znajomej i nadal mogła z tej karty i z tych środków korzystać. Tymczasem w nowym POP-ie środki przepadają, jeśli nie doładuje się konta w ciągu miesiąca. Moż epoza zmianą nazwy powinien poprawić się standard usług i podejście do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugaczaka Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.yescentral.com 20.04.05, 12:54 Prezes Orange Sanjiv Ahuja przekonywał we wtorek, że zmiana marki (tzw. rebranding) w innych krajach dobrze wpłynęła na przychody i pozycję rynkową operatorów. Np. w Rumunii sieć Orange w trzy lata po rebrandingu wskoczyła z drugiego miejsca na pierwsze i notuje 30 proc. wzrostu przychodów rocznie. - Podobnie powinno być w Polsce - uważa Ahuja. Odpowiem krotko: A huja, panie Ahuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Absurd i głupota. IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 13:23 Po co?? To jakaś głupota zmieniać nazwe z czegoś fajnego łatwego do wypowiedzenia i polskiego Idea na orange. Jak kolega napisał mnie tez się to kojarzy z ukrainą a ukraińskiego telefonu mieć nie chce. A poza tym moge zrozumiec że chcą zunifikować wszystkie marki w europie na jedną nazwe, ale 1,6% z 5mld to 80mln zł rocznie tylko za to że zamienią fajną nazwe na głupią i niepolska. Gratulacje ale dla polaków nadal będzie Idea bo ona jest wypromowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelek Większa kasa była na "z CPN na Orlen" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:53 CPN też był wypromowany ale dzieki temu udało się wyprowadzić jakieś 200 mln zł z CPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POMEN ALE WIOCHA kto kupi komóre w sieci ORANGE :-)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:31 no przeciez to się w pale nie mieści! pierd*** żabojady się będą do wszystkigo wpier***. Mam komóre w sieci Idea i jak mi zmienią nazwe na coś takiego to zrezygnuje z ich usług! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery kolonializm francuski pod plaszczykiem biznesu.... IP: 82.141.243.* 20.04.05, 15:32 tak, tak, bezrobocia 20 % a do tego ceny o pol raza wyzsze a pensje 4 x mniejsze. Murzyni wszystkich krajow, pracujcie WIECEJ ! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: german Re: kolonializm francuski pod plaszczykiem biznes IP: 212.65.27.* 20.04.05, 15:50 sami jestescie sobie winni..DT chcial kupic TP ,ale wy wolicie robic geschefty z francuzami..popatrzcie na wegierski matav(nalezy do DT)...w tym miesiacu przejeli kolejnego operatora(telekom czarnogory), a pieniadze dala matka z niemeic...a France telekom roluje tylko TP...jak dojna krowe... A skoda I FSO..tak samo...powodzenia w interesach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Biedronka, Idea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:14 Mysle, ze kolega celnie to nazwal. Moze tylko sugerowalbym "neokolonializm" :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Fantastyczny pomysł! Czy będzie zmiana umów... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.05, 15:47 ...z abonentami? Bo mnie na przykład nie odpowiada nazwa Oranż i udział w zrzucie na opłaty licencyjne. Ogólnie rzecz biorąc chodzi chyba wyłącznie o transfer kasy. Bo co kryje sie pod pojeciem "licencja na nazwę"? Franchising? Chyba, że na francuski bałagan w systemie obsługi klientów. Ciekawe czy zostanie to wrzucone w tzw. koszty? Mój znajomy musiał się ostatnio tłumaczyć z zakupu telewizora, za pomocą którego demonstruje klientom sposób wykonania usług. No, ale w przypadku tak dużych firm ten numer przejdzie bez wazeliny. Jak ktos tu juz zauwazyl, nazwisko człowieka z zarządu Oranżu dodaje smaczku dość pokrętnym uzasadnieniom tego pomysłu. Nazywa się on Ahuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Ahuja im w d.... IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:31 Kolejne wyprowadzanie kasy,kolejne złodziejstwo (po opłatach za logo FT) wspólników złodzieja kluczyka(o którym coś ostatnio cicho,zapewne kupił sobie ciszę w "niezależnych" mediach,ciekawe za co kupił komisję?). Złodziejski kraj,złodziejskie rządy i prezie,złodziejscy "biznesmeni",a wszysktko to dzięki grubym kreskom i komisjom michnika i "wybieraniu przyszłości". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Moze lepiej na sraczko-buraczkowy byloby IP: *.jennyeng.com 20.04.05, 16:32 przynajmniej po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
piscina Re: Idea zmieni nazwę na Orange 20.04.05, 23:44 We Francji sieć Orange jest najlepsza i najtańsza ze wszystkich. Dla mnie ma jedną wadę: Plus nie ma z nią podpisanego porozumienia, więc esemesy wysłane z Plusa nie dochodzą do Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi To ewidentne.. IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 21.04.05, 00:57 To ewidentne wyprowadzanie kasy za granice Polski ! Idea jest juz wypromowana i nic wiecej na tej zmianie nie zyska ! Odpowiedz Link Zgłoś