Dodaj do ulubionych

Idea zmieni nazwę na Orange

• Gość: pawelek2208 Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 194.242.104.* 20.04.05, 10:02
      No cóż ktos malo zarabia na idei to trzeb troszke odkrecic korek a to jest
      najlepszy sposob bez wkladow wlasnych, jeden podpis i kasa leci
    • Gość: klient Idei Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.crowley.pl 20.04.05, 10:12
      Myślę, że to ostatnia chwila na zmianę nazwy - Idei, za sprawą przedmiotowego
      traktowania przez nią klienta, większość ludzi ma już szczerze dość. Po zmianie
      nazwy minie kilka lat, zanim się wszyscy przekonają, że to wciąż to samo dno...
    • Gość: Tasioreczek Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 212.160.172.* 20.04.05, 10:13
      Od kiedy 3 procent od przychodów stanowi większe obciążenie dla firmy niż 1,6
      procent od obrotów. Jak mozna te obciążenia porównywać. Dziennikarze do szkoły
      czas do szkoły.
    • Gość: STEFAN Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:17
      jak zmieni nazwę odchodze do chińczyków
      nie bedę płacił francuzom za szyldy . Najpierw tp sa teraz idea
      pozdrawiam
    • Gość: kapitalista Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 212.119.246.* 20.04.05, 10:28
      Nazwe zmienia sie po to, zeby inkasowac dodatkowe 1.6% przychodow kosztem
      drobnych akcjonariuszy TP SA.
    • Gość: juzef Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: 212.119.246.* 20.04.05, 10:30
      marke zmienia sie po to, zeby inkasowac 1.6% przychodow kosztem drobnych
      akcjonariuszy tp sa.
    • Gość: MiB Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:50
      Coś mi mówi że nam ten Ahuja namiesza...
    • Gość: Co Sanjiv Ahuja ??? IP: 5.5.* / 80.58.32.* 20.04.05, 10:59
    • Gość: mikulasz Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.kosson.com 20.04.05, 11:01
      Osobiście wolę ukraiński od francuskiego.
      Jestem użytkownikiem Idei od samego początku (marzec98), jak jeszcze była tylko
      w Warszawie. Ale widzę, że czas na zmianę. Nie będę zasilał kasy Francuzom. Choć
      o ten jeden grosz mniej.
    • starboy Biorąc pod uwagę nazwisko prezesa... 20.04.05, 11:10
      ...Ahuja. Mogę tylko rzec to co Kasia Figura "Och..ałeś Sanjiv"
      • Gość: kutach [...] IP: *.welnowiec.net 20.04.05, 11:31
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: abonent + podpisuje się 2 rękami PLUS GSM!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 20.04.05, 11:43
      tylko!!!
      • Gość: El cliente podpisuje się 2 rękami PLUS GSM!!!!!!!!!!!!! IP: *.welnowiec.net 20.04.05, 11:48
        Esto es el hombre!! Plus gsm - el rey de telecomunication:)))))
        • Gość: Lo mejor Podpisuje się 2 rękami PLUS GSM!!!!!!!!!!!!! IP: *.welnowiec.net 20.04.05, 11:50
          En Idea y Era los duenios siempre pelean a dinero del clientes!! En Plus siempre
          tranquilo:)))) Y ahora mas barato que resto!!
          • Gość: Hijo de puta Podpisuje się 2 rękami PLUS GSM!!!!!!!!!!!!! IP: *.welnowiec.net 20.04.05, 11:50
            Siempre PLUSGSM!!!!!
    • Gość: dr inż. Fajne nazwisko szefa Orange :))))) IP: 156.17.95.* 20.04.05, 11:54
      Ahuja - to może być również dobre hasło reklamowe TPSA i Idei :)
    • Gość: Taki ch..;) Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.do.pl / *.generacja.pl 20.04.05, 12:02
      "Ahuja" dam zabojadom zarobić!!!Na drzewo.
    • Gość: domin Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.04.05, 12:21
      Kilka lat temu przebywałem w Wielkiej Brytanii i korzystałem z sieci Orange.
      Nawet w pre-paid miałem tanie połączenia międzynarodowe. Gdy wracałem do Polski
      nadal na koncie pozostało mi kilka funtów. Po ponad roku pożyczyłem sim znajomej
      i nadal mogła z tej karty i z tych środków korzystać. Tymczasem w nowym POP-ie
      środki przepadają, jeśli nie doładuje się konta w ciągu miesiąca. Moż epoza
      zmianą nazwy powinien poprawić się standard usług i podejście do klienta.
    • Gość: ugaczaka Re: Idea zmieni nazwę na Orange IP: *.yescentral.com 20.04.05, 12:54
      Prezes Orange Sanjiv Ahuja przekonywał we wtorek, że zmiana marki (tzw.
      rebranding) w innych krajach dobrze wpłynęła na przychody i pozycję rynkową
      operatorów. Np. w Rumunii sieć Orange w trzy lata po rebrandingu wskoczyła z
      drugiego miejsca na pierwsze i notuje 30 proc. wzrostu przychodów rocznie. -
      Podobnie powinno być w Polsce - uważa Ahuja.
      Odpowiem krotko: A huja, panie Ahuja
    • Gość: Robert Absurd i głupota. IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 13:21
    • Gość: Robert Absurd i głupota. IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 13:23
      Po co?? To jakaś głupota zmieniać nazwe z czegoś fajnego łatwego do
      wypowiedzenia i polskiego Idea na orange. Jak kolega napisał mnie tez się to
      kojarzy z ukrainą a ukraińskiego telefonu mieć nie chce.
      A poza tym moge zrozumiec że chcą zunifikować wszystkie marki w europie na jedną
      nazwe, ale 1,6% z 5mld to 80mln zł rocznie tylko za to że zamienią fajną nazwe
      na głupią i niepolska. Gratulacje ale dla polaków nadal będzie Idea bo ona jest
      wypromowana.
    • Gość: Lelek Większa kasa była na "z CPN na Orlen" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:53
      CPN też był wypromowany ale dzieki temu udało się wyprowadzić jakieś 200 mln zł
      z CPN
      • Gość: x ale nie "wyprowadzono" za granice!! IP: 194.150.97.* 20.04.05, 14:22
    • Gość: POMEN ALE WIOCHA kto kupi komóre w sieci ORANGE :-)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:31
      no przeciez to się w pale nie mieści! pierd*** żabojady się będą do wszystkigo
      wpier***. Mam komóre w sieci Idea i jak mi zmienią nazwe na coś takiego to
      zrezygnuje z ich usług!
    • Gość: szczery kolonializm francuski pod plaszczykiem biznesu.... IP: 82.141.243.* 20.04.05, 15:32
      tak, tak, bezrobocia 20 % a do tego ceny o pol raza wyzsze a pensje 4 x
      mniejsze. Murzyni wszystkich krajow, pracujcie WIECEJ ! :-))))
      • Gość: german Re: kolonializm francuski pod plaszczykiem biznes IP: 212.65.27.* 20.04.05, 15:50
        sami jestescie sobie winni..DT chcial kupic TP ,ale wy wolicie robic geschefty
        z francuzami..popatrzcie na wegierski matav(nalezy do DT)...w tym miesiacu
        przejeli kolejnego operatora(telekom czarnogory), a pieniadze dala matka z
        niemeic...a France telekom roluje tylko TP...jak dojna krowe...
        A skoda I FSO..tak samo...powodzenia w interesach ...
      • Gość: wsx Biedronka, Idea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:14
        Mysle, ze kolega celnie to nazwal. Moze tylko sugerowalbym "neokolonializm" :(
    • Gość: Pinezka Fantastyczny pomysł! Czy będzie zmiana umów... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.05, 15:47
      ...z abonentami? Bo mnie na przykład nie odpowiada nazwa Oranż i udział w
      zrzucie na opłaty licencyjne.
      Ogólnie rzecz biorąc chodzi chyba wyłącznie o transfer kasy. Bo co kryje sie
      pod pojeciem "licencja na nazwę"? Franchising? Chyba, że na francuski bałagan w
      systemie obsługi klientów.
      Ciekawe czy zostanie to wrzucone w tzw. koszty? Mój znajomy musiał się ostatnio
      tłumaczyć z zakupu telewizora, za pomocą którego demonstruje klientom sposób
      wykonania usług. No, ale w przypadku tak dużych firm ten numer przejdzie bez
      wazeliny. Jak ktos tu juz zauwazyl, nazwisko człowieka z zarządu Oranżu dodaje
      smaczku dość pokrętnym uzasadnieniom tego pomysłu. Nazywa się on Ahuja.
    • Gość: zib Ahuja im w d.... IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:31
      Kolejne wyprowadzanie kasy,kolejne złodziejstwo (po opłatach za logo FT)
      wspólników złodzieja kluczyka(o którym coś ostatnio cicho,zapewne kupił sobie
      ciszę w "niezależnych" mediach,ciekawe za co kupił komisję?).
      Złodziejski kraj,złodziejskie rządy i prezie,złodziejscy "biznesmeni",a
      wszysktko to dzięki grubym kreskom i komisjom michnika i "wybieraniu
      przyszłości".
    • Gość: Leszek Moze lepiej na sraczko-buraczkowy byloby IP: *.jennyeng.com 20.04.05, 16:32
      przynajmniej po polsku
    • piscina Re: Idea zmieni nazwę na Orange 20.04.05, 23:44
      We Francji sieć Orange jest najlepsza i najtańsza ze wszystkich. Dla mnie ma
      jedną wadę: Plus nie ma z nią podpisanego porozumienia, więc esemesy wysłane z
      Plusa nie dochodzą do Orange.
    • Gość: Rafi To ewidentne.. IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 21.04.05, 00:57
      To ewidentne wyprowadzanie kasy za granice Polski ! Idea jest juz wypromowana i
      nic wiecej na tej zmianie nie zyska !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka