Dodaj do ulubionych

najlepszy internet dla laptopa

24.08.06, 14:14
nie znam się na tym w ogóle, dostałem notebooka w pracy i chcę sobie założyć
jakiś net do tego, tylko nie wiem jaki. Problemem jest jednak to, że w moim
mieszkaniu jest dość słaby zasięg sieci komórkowych więc internet przez nie
proponowany odpada. Czy jest coś innego bezprzewodowego?
Obserwuj wątek
    • amis711 Re: najlepszy internet dla laptopa 24.08.06, 14:21
      To zależy gdzie mieszkasz. Ogólnopolski zasięg ma chyba tylko Neostrada, choć i
      ona nie wszędzie działa. W większych miastach , w dużych skupiskach ludzi jest
      więcej możliwości (inni operatorzy, sieci osiedlowe). Musisz to rozeznać we
      własnym zakresie. Na forum masz małe szanse, że trafisz na sąsiada orientującego
      się w ofercie dostępnej w Twoich okolicach. Natomiast jeśli poprosisz o opinie o
      jakimś operatorze to takową zapewne uzyskasz.
      • szymek7713 Re: najlepszy internet dla laptopa 24.08.06, 14:33
        od września to będzie Poznań. Chodzi mi głównie o BEZPRZEWODOWY internet, a nie
        neostrada, która razem z telefonem wyjdzie ze 150 zł i będę uwiązany kablem.
        • Gość: maro Re: najlepszy internet dla laptopa IP: 195.94.209.* 24.08.06, 15:35
          Musisz więc rozeznać co działa w Twojej dzielnicy, jakie mają oferty. Neostrada
          to w tej chwili nie jest złe rozwiązanie (a dla wielu jedyne realnie dostępne),
          o ile nie zamierzasz zrywać umowy przez 2,3 lata. Płacisz w pierwszym roku 33zł
          (28zł dla umowy 3-letniej) w drugim 66zł (56zł dla 3 lat). Dodatkowo za 10 zł
          miesięcznie możesz dostac livebox-a i masz net dla kilku komputerów, w tym
          bezprzewodowo. I oczywiście telefon stacjonarny w TPSA za minimum 50zł/mies
          (godzina rozmów wliczona w abonament).

Gorzej, jeśli przyjdzie ci zrezygnować przed upływem terminu, wtedy musisz
          wyrównać do stawek niepromocyjnych, które są ku...wsko wielkie.
        • columba_livia Re: najlepszy internet dla laptopa 24.08.06, 15:38
          W Poznaniu równie dobrze działa iPlus, jak i Orange - obie sieci w Edge. Ja używam Orange i żadnych kłopotów nie mam. Transfer do 30 KB/s.
    • julia_siem Re: najlepszy internet dla laptopa 03.11.21, 21:44
      prostodo.pl/c?pid=42113&tid=4358&ha=1058581692&r=8378
      Internet UPC ,super warunki. Zapraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka