Gość: macgyver IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:23 nie rozumiem z tym IQ :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosa6 Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 15:27 ja tez nie rozumiem z tym IQ... ale co tam , ladnie napisane...pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marek_jedynak Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 15:32 kurczaki! no nie tylko amerykanie mają z tym problem, bo ja się lapię, ze co chwilę czasem odswierzam sprawdzając, czy coś w miedzy czasie nie przyszło do mnie. to raz! a dwa... czy tylko ja mam na wielu portalach skrzynki i kazda czasem sluzy do czegos innego? listy dyskusyjne, smieszne rzeczy od znajomych, formy reklamowe... itd. az strach pomyslec co by bylo jakbym mial laptopa.... bym chyba sie zaodświeżał na śmierć ;))) pozdrawiam e-majlowiczów ;) MJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: 80.51.224.* 31.05.05, 15:49 Nie, nie tylko Ty masz na kilku portalach skrzynki pocztowe :) Ja, sumując, mam jakieś 7 kont, jeśli nie więcej. I każde z nich jest mi w jakimś sensie potrzebne ;) Każde ma swoją określoną rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicikici Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 01:27 tez mam pare skrzynek i korzystam z kilku portali i najlepsza poczte ma Gmail. takie jest moje zdanie. moze ktos chce zaproszonko? :) Odpowiedz Link Zgłoś
effata Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 16:39 To chyba taki skrot myslowy, bo parenascie dni temu byl tu taki artykul, ze smsowanie obniza nasze IQ, bo to tylko przekazywanie skrotowych informacji, nie mozna sie dluzej na czyms skupic, i w ogole czlowiek glupieje w oczekiwaniu na odpowiedz, wiec pewnie ta hipoteza sie wziela z tamtego artykulu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorka tekstu Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.net-serwis.pl 31.05.05, 15:39 nie rozumie Pan, ponieważ w czasie pobierania Newsa z Internet Standard dla Gazeta.pl został usunięty link do wzmiankowanych wyników badań: www.internetstandard.pl/news/78044.html Pozdrawiam. MG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamrok Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.77.classcom.pl 31.05.05, 15:44 A ja za każdym razem gdy przechodzę koło mojej zwykłej starej skrzynki(takiej od listonosza) to też sprawdzam czy coś nie przyszło. Jestem uzależniony znaczy? Co to za debile te badania robili? No ale ja mam pewnie coś z tym IQ bo E-maile też pewnie zbyt często sprawdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:52 spoko ja codziennie sprawdzam skrzynke pocztową (zwykłą) więc jestem uzależniony a mail mi sie sprawdza co 5 min sam więc chyba mój agent pocztowy jest uzależniony :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastep Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 21:53 No, u mnie identyczna sytuacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 02.06.05, 08:28 Listonosz przychodzi raz dziennie, to pocztę zwykłą sprawdzamy zazwyczaj tylko raz; e-mail może przyjść w każdej chwili, więc po prostu trzeba sprawdzać częściej. Fakt jest faktem, że pierwsze co robię po przyjściu do pracy top sprawdzam pocztę, ale akurat u mnie w firmie jest to podstwowe narzędzie pracy i komunikacji. Więc może to praca uzależnia? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.aster.pl 31.05.05, 22:08 dokladnie. ja tez sie lapie na zagladaniu do skrzynki na listy przed domem... dziwne... teraz jestem pelen obaw o niepokojaco częste mycie rąk... czy ktoś ten problem już zbadał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:44 widać często sprawdzasz pocztę:) Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlo5 Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 15:49 realista! a jaką ty masz frajdę lub cel w tym, zeby komus zaraz przywalic chamskim tekstem lub probowac zbic temat na boczne wątki? Pelikan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pod Nowe uzależnienia IP: *.crowley.pl 31.05.05, 15:53 Według wnioskowania przedstawionego w artykule jestem uzależniony od prysznica. Znam też wiele osób uzależnionych od śniadania, czy od drapania się po... załóżmy głowie. Może Ci ludzie po prostu to lubią? Aha - zróbcie jeszcze badania ile osób jest uzależnionych od komunikacji publicznej (bo co rano jadą do pracy), ile od chodzenia po schodach (bo mieszkają na piętrze). Żal pomyśleć o tych biedakach uzależnionych od wodociągów i elektrowni... Podsumowując: Zejdźcie na ziemię i zajmijcie się czymś poważnym bo mnie skręca gdy takie rzeczy się publikuje jako poważne badania naukowe! To się nadaje najwyżej do rubryki "sezon ogórkowy"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: 217.153.187.* 31.05.05, 16:10 no to jestem uzależniona. cóż wolętakie uzależnienie od innego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:38 No i co wtym dziwnego ???!!!Równie często sprawdzam swoją skrzynkę pocztową bo jestem ciekaw czy są nowe rzeczy.Ale,że wiem że listonosz chodzi rano to po cholerę sprawdzać co godzinę.Z emailem jest inaczej i wkażdej chwili mogę dostać email życia z ważną wiadomością !!! Debilni naukowcy ! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 16:38 siusiu, email, kawa, ząbki, samochodzik, pracka - no same uzależnienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malutka Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:13 ja tez wuielbiam sprawdzac poczte. Kiedys jak nie bylo maili pisalam listy. W domu nie mialam netu to jak pzyszlam do biura to pierwsza rzecza bylo otworzenie skrzynki. Czasem musialam odpowiedziec zanim sobie kawe poszlam zrobic. Uwielbiam tez dostawac listy zwykla poczta, ale juz coraz zadziej przychodza. Czasem mam wrazenie ze juz tylko ja kartki z wakacji pisze. Jak ktos ma ochote to piszcie bukowinka@wp.pl :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirraba Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:15 dla was to pierdoly ale dla niektorych to moze byc problem. ja np czuje sie w pewnym sensie uzalezniona i zle mi z tym. zaczynam dzien od sprawdzenia poczty i na tym go koncze. w miedzyczasie co chwila zagladam do outlooka czy czasem cos nie przyszlo. i nie potrafie tego kontrolowac, mimo ze wiem, ze nic by sie nie stalo jakby ten mail poczekal do rana. marnuje mase czasu, ktory powinnam przeznaczyc na co innego. no ale na tym polega uzaleznienie, ze ciezko sobie z tym poradzic. nie bagatelizujcie uzaleznien - ponoc kazdy nalogowiec mowi, ze to nie nalog i ze w pelni nad tym panuje:-) oczywiscie zycze wam w pelni swiadomego korzystania z sieci Odpowiedz Link Zgłoś
die.blume Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 17:41 No ładnie, jestem uzależniona...Ale nie od emaili Pierwsza rzeczą którą robie tuż po przebudzeniu i ostatnią wykonywaną w ciągu dnia jest mycie się. Jestem uzależniona ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snow i kto powiedzial ze marihuana oglupia :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:25 pewnie ten od maili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichemek Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:28 Ej, a czy ci naukowcy (zakładam że o wysokim IQ) wyjaśnili może po kiego diabła jest poczta skoro jej sprawdzanie jest oznaką uzależnienia?? No niby można używać konta tylko do wysyłania maili, kompletnie olewając ewentualność że komuś strzeli do głowy pomysł odpisania, ale to chyba przerasta moje zdolności pojmowania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk autor winien wypic kawe&wzniescIQ przed napisaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:04 o co tu chodzi, co ma do tego IQ, dlaczego "oczywiscie" kobiety maja wieksze poczucie winy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicurpix Re: autor winien wypic kawe&wzniescIQ przed napis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:26 Przede wszystkim kobiety są durne! Wszystkie kobiety sa durne, absolutnie wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicurpix Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:23 Lepiej nie mow szefowi o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pako Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.dd.nextgentel.com 31.05.05, 19:42 Ja uwazam, ze troche przesadzaja. Ja wcale uzalezniony nie jestem. To na tyle, spadam, bo musze sprawdzic poczte. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko E-mail zaraz po przebudzeniu = uzaleznienie? IP: *.cs.umbc.edu 31.05.05, 20:25 Wniosek podany w artykule jest oparty na falszywym zalozeniu, ze sprawdzanie e-maila, jako jednej z pierwszych czynnosci zaraz po przebudzeniu, musi oznaczac uzaleznienie. Wniosek zapewne zostal wysnuty na podstawie analogii do wypalenia papierosa zaraz po przebudzeniu... Niestety wniosek jest falszywy, gdyz istnieje wiele roznych powodow, dla ktorych sprawdzanie e-maila w tym czasie moze byc sensowne. Osobiscie wykonuje zawod, ktory nie wymaga chodzenia do pracy na taka sama godzine codziennie (przynajmniej nie poranna). Sprawdzenie e-maila daje mi informacje, na ktora godzine musze sie stawic oraz pozwala zaplanowac caly dzien. (M.in. wiem, czy sniadanie musze jesc w pospiechu, czy moge spokojnie poswiecic na "doprowadzenie siebie do uzytku" cala godzine). Niestety planowanie tego w inny sposob nie jest zawsze mozliwe, gdyz wspolpracuje z ludzmi w wielu innych strefach czasowych, ktory pracuja, gdy ja jeszcze spie. W zwiazku z tym, zaraz po przebudzeniu moge miec kilka wiadomosci, ktore nadeszly w ciagu nocy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz gosc Re:To jest bardzo dobre uzaleznienie IP: *.hrl.com 31.05.05, 21:35 i dalej bede je poglebial. Ciao Odpowiedz Link Zgłoś
servigo Re:To jest bardzo dobre uzaleznienie 01.06.05, 00:54 Dawniej ludzie cco chwile wypatrywali listonosza czy cos przyniosl ( jest nawet taki utwor The Beatles ) , to teraz co chwile sprawdzaja maile - przynajmniej wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslę że lub nie ja też. pewnie mamy za niskie IQ.... :] IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 31.05.05, 21:38 Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: ja też. pewnie mamy za niskie IQ.... :] 01.06.05, 04:31 Moj facet,ciagle dziwi sie ,ze nie otwieram od razu poczty,jestem Polka-po co mi przy sniadaniu rachunki: Ja musze miec nastroj i wierzcie mi - PRAWIE ,prawie -zawsze zdaze-co mam zrobic klawiatura ,pisze w odwrotna strone????? Odpowiedz Link Zgłoś
ningpo Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 01.06.05, 07:27 interesuje mnie tylko jedno: na podstawie czego autor założył sobie taką tezę, czym to może uzasadnić i czym się podpiera. co ma wspólnego IQ z sprawdzaniem poczty? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d poczucie winy.... 01.06.05, 09:07 " 61% Amerykanów przyznało, że sprawdza swoją osobistą skrzynkę pocztową w miejscu pracy. Kobiety mają naturalnie z tego powodu nieco większe poczucie winy niż mężczyźni " To juz z tego powodu trzeba miec wyrzuty sumienia..???? Odpowiedz Link Zgłoś