Dodaj do ulubionych

E-mail rankiem pierwszy przed kawą

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:23
nie rozumiem z tym IQ :)
Obserwuj wątek
    • kosa6 Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 15:27
      ja tez nie rozumiem z tym IQ... ale co tam , ladnie napisane...pozdr
      • marek_jedynak Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 15:32
        kurczaki!
        no nie tylko amerykanie mają z tym problem, bo ja się lapię, ze co chwilę czasem
        odswierzam sprawdzając, czy coś w miedzy czasie nie przyszło do mnie.
        to raz!
        a dwa... czy tylko ja mam na wielu portalach skrzynki i kazda czasem sluzy do
        czegos innego? listy dyskusyjne, smieszne rzeczy od znajomych, formy
        reklamowe... itd. az strach pomyslec co by bylo jakbym mial laptopa.... bym
        chyba sie zaodświeżał na śmierć ;)))

pozdrawiam e-majlowiczów ;)
        MJ
        • Gość: pat Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: 80.51.224.* 31.05.05, 15:49
          Nie, nie tylko Ty masz na kilku portalach skrzynki pocztowe :)
          Ja, sumując, mam jakieś 7 kont, jeśli nie więcej. I każde z nich jest mi w
          jakimś sensie potrzebne ;) Każde ma swoją określoną rolę.
          • Gość: kicikici Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 01:27
            tez mam pare skrzynek i korzystam z kilku portali i najlepsza poczte ma
            Gmail. takie jest moje zdanie. moze ktos chce zaproszonko? :)
      • effata Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 16:39
        To chyba taki skrot myslowy, bo parenascie dni temu byl tu taki artykul, ze
        smsowanie obniza nasze IQ, bo to tylko przekazywanie skrotowych informacji, nie
        mozna sie dluzej na czyms skupic, i w ogole czlowiek glupieje w oczekiwaniu na
        odpowiedz, wiec pewnie ta hipoteza sie wziela z tamtego artykulu ;)
    • Gość: autorka tekstu Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.net-serwis.pl 31.05.05, 15:39
      nie rozumie Pan, ponieważ w czasie pobierania Newsa z Internet Standard dla
      Gazeta.pl został usunięty link do wzmiankowanych wyników badań:
      www.internetstandard.pl/news/78044.html
      Pozdrawiam. MG
    • Gość: szamrok Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.77.classcom.pl 31.05.05, 15:44
      A ja za każdym razem gdy przechodzę koło mojej zwykłej starej skrzynki(takiej od listonosza) to też sprawdzam czy coś nie przyszło. Jestem uzależniony znaczy?
      Co to za debile te badania robili? No ale ja mam pewnie coś z tym IQ bo E-maile też pewnie zbyt często sprawdzam.
      • Gość: zd Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:52
        spoko ja codziennie sprawdzam skrzynke pocztową (zwykłą) więc jestem uzależniony a mail mi sie sprawdza co 5 min sam więc chyba mój agent pocztowy jest uzależniony :)
        • sylwiastep Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 21:53
          No, u mnie identyczna sytuacja :)
          • anika1983 Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 02.06.05, 08:28
            Listonosz przychodzi raz dziennie, to pocztę zwykłą sprawdzamy zazwyczaj tylko
            raz; e-mail może przyjść w każdej chwili, więc po prostu trzeba sprawdzać
            częściej. Fakt jest faktem, że pierwsze co robię po przyjściu do pracy top
            sprawdzam pocztę, ale akurat u mnie w firmie jest to podstwowe narzędzie pracy
            i komunikacji. Więc może to praca uzależnia? ;)
      • Gość: eryk Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.aster.pl 31.05.05, 22:08
        dokladnie. ja tez sie lapie na zagladaniu do skrzynki na listy przed domem... dziwne... teraz jestem pelen
        obaw o niepokojaco częste mycie rąk... czy ktoś ten problem już zbadał?
    • Gość: realista Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:44
      widać często sprawdzasz pocztę:)
      • skrzydlo5 Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 15:49
        realista!
        a jaką ty masz frajdę lub cel w tym, zeby komus zaraz przywalic chamskim tekstem
        lub probowac zbic temat na boczne wątki?
        Pelikan
    • Gość: pod Nowe uzależnienia IP: *.crowley.pl 31.05.05, 15:53
      Według wnioskowania przedstawionego w artykule jestem uzależniony od prysznica.
      Znam też wiele osób uzależnionych od śniadania, czy od drapania się po...
      załóżmy głowie. Może Ci ludzie po prostu to lubią?
      Aha - zróbcie jeszcze badania ile osób jest uzależnionych od komunikacji
      publicznej (bo co rano jadą do pracy), ile od chodzenia po schodach (bo
      mieszkają na piętrze). Żal pomyśleć o tych biedakach uzależnionych od wodociągów
      i elektrowni...
      Podsumowując:
      Zejdźcie na ziemię i zajmijcie się czymś poważnym bo mnie skręca gdy takie
      rzeczy się publikuje jako poważne badania naukowe! To się nadaje najwyżej do
      rubryki "sezon ogórkowy"!
    • Gość: zuzia Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: 217.153.187.* 31.05.05, 16:10
      no to jestem uzależniona.
      cóż wolętakie uzależnienie od innego..
    • Gość: Jacek Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:38
      No i co wtym dziwnego ???!!!Równie często sprawdzam swoją skrzynkę pocztową bo
      jestem ciekaw czy są nowe rzeczy.Ale,że wiem że listonosz chodzi rano to po
      cholerę sprawdzać co godzinę.Z emailem jest inaczej i wkażdej chwili mogę
      dostać email życia z ważną wiadomością !!! Debilni naukowcy !
    • loppe Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 16:38
      siusiu, email, kawa, ząbki, samochodzik, pracka - no same uzależnienia....
      • Gość: Malutka Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:13
        ja tez wuielbiam sprawdzac poczte. Kiedys jak nie bylo maili pisalam listy. W
        domu nie mialam netu to jak pzyszlam do biura to pierwsza rzecza bylo
        otworzenie skrzynki. Czasem musialam odpowiedziec zanim sobie kawe poszlam
        zrobic. Uwielbiam tez dostawac listy zwykla poczta, ale juz coraz zadziej
        przychodza. Czasem mam wrazenie ze juz tylko ja kartki z wakacji pisze. Jak
        ktos ma ochote to piszcie bukowinka@wp.pl :))))
      • Gość: mirraba Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:15
        dla was to pierdoly ale dla niektorych to moze byc problem. ja np czuje sie w
        pewnym sensie uzalezniona i zle mi z tym. zaczynam dzien od sprawdzenia poczty
        i na tym go koncze. w miedzyczasie co chwila zagladam do outlooka czy czasem
        cos nie przyszlo. i nie potrafie tego kontrolowac, mimo ze wiem, ze nic by sie
        nie stalo jakby ten mail poczekal do rana. marnuje mase czasu, ktory powinnam
        przeznaczyc na co innego. no ale na tym polega uzaleznienie, ze ciezko sobie z
        tym poradzic. nie bagatelizujcie uzaleznien - ponoc kazdy nalogowiec mowi, ze
        to nie nalog i ze w pelni nad tym panuje:-) oczywiscie zycze wam w pelni
        swiadomego korzystania z sieci
    • die.blume Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 31.05.05, 17:41
      No ładnie, jestem uzależniona...Ale nie od emaili
      Pierwsza rzeczą którą robie tuż po przebudzeniu i ostatnią wykonywaną w ciągu
      dnia jest mycie się. Jestem uzależniona ...
      • Gość: snow i kto powiedzial ze marihuana oglupia :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:25
        pewnie ten od maili.
      • Gość: ichemek Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:28
        Ej, a czy ci naukowcy (zakładam że o wysokim IQ) wyjaśnili może po kiego diabła
        jest poczta skoro jej sprawdzanie jest oznaką uzależnienia?? No niby można
        używać konta tylko do wysyłania maili, kompletnie olewając ewentualność że komuś
        strzeli do głowy pomysł odpisania, ale to chyba przerasta moje zdolności
        pojmowania ;-)
    • Gość: krytyk autor winien wypic kawe&wzniescIQ przed napisaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:04
      o co tu chodzi, co ma do tego IQ, dlaczego "oczywiscie" kobiety maja wieksze
      poczucie winy????
      • Gość: wicurpix Re: autor winien wypic kawe&wzniescIQ przed napis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:26
        Przede wszystkim kobiety są durne! Wszystkie kobiety sa durne, absolutnie wszystkie.
    • Gość: wicurpix Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:23
      Lepiej nie mow szefowi o tym
    • Gość: Pako Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą IP: *.dd.nextgentel.com 31.05.05, 19:42
      Ja uwazam, ze troche przesadzaja. Ja wcale uzalezniony nie jestem. To na tyle,
      spadam, bo musze sprawdzic poczte. Pozdrawiam
    • Gość: eko E-mail zaraz po przebudzeniu = uzaleznienie? IP: *.cs.umbc.edu 31.05.05, 20:25
      Wniosek podany w artykule jest oparty na falszywym zalozeniu, ze sprawdzanie
      e-maila, jako jednej z pierwszych czynnosci zaraz po przebudzeniu, musi oznaczac
      uzaleznienie. Wniosek zapewne zostal wysnuty na podstawie analogii do wypalenia
      papierosa zaraz po przebudzeniu...

Niestety wniosek jest falszywy, gdyz istnieje wiele roznych powodow, dla ktorych
      sprawdzanie e-maila w tym czasie moze byc sensowne. Osobiscie wykonuje zawod,
      ktory nie wymaga chodzenia do pracy na taka sama godzine codziennie
      (przynajmniej nie poranna). Sprawdzenie e-maila daje mi informacje, na ktora
      godzine musze sie stawic oraz pozwala zaplanowac caly dzien. (M.in. wiem, czy
      sniadanie musze jesc w pospiechu, czy moge spokojnie poswiecic na "doprowadzenie
      siebie do uzytku" cala godzine). Niestety planowanie tego w inny sposob nie jest
      zawsze mozliwe, gdyz wspolpracuje z ludzmi w wielu innych strefach czasowych,
      ktory pracuja, gdy ja jeszcze spie. W zwiazku z tym, zaraz po przebudzeniu moge
      miec kilka wiadomosci, ktore nadeszly w ciagu nocy ...
      • Gość: wasz gosc Re:To jest bardzo dobre uzaleznienie IP: *.hrl.com 31.05.05, 21:35
        i dalej bede je poglebial. Ciao
        • servigo Re:To jest bardzo dobre uzaleznienie 01.06.05, 00:54
          Dawniej ludzie cco chwile wypatrywali listonosza czy cos przyniosl ( jest nawet taki utwor The Beatles ) , to teraz co chwile sprawdzaja maile - przynajmniej wygodniej
    • Gość: myslę że lub nie ja też. pewnie mamy za niskie IQ.... :] IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 31.05.05, 21:38
      • ab554 Re: ja też. pewnie mamy za niskie IQ.... :] 01.06.05, 04:31
        Moj facet,ciagle dziwi sie ,ze nie otwieram od razu poczty,jestem Polka-po co
        mi przy sniadaniu rachunki: Ja musze miec nastroj i wierzcie mi -
        PRAWIE ,prawie -zawsze zdaze-co mam zrobic klawiatura ,pisze w odwrotna
        strone?????
    • ningpo Re: E-mail rankiem pierwszy przed kawą 01.06.05, 07:27
      interesuje mnie tylko jedno: na podstawie czego autor założył sobie taką tezę,
      czym to może uzasadnić i czym się podpiera. co ma wspólnego IQ z sprawdzaniem
      poczty?
    • camel_3d poczucie winy.... 01.06.05, 09:07
      " 61% Amerykanów przyznało, że sprawdza swoją osobistą skrzynkę pocztową w
      miejscu pracy. Kobiety mają naturalnie z tego powodu nieco większe poczucie
      winy niż mężczyźni "

To juz z tego powodu trzeba miec wyrzuty sumienia..????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka