ampolion 23.11.05, 04:31 Opera nie chce mi rozpoznać polskich czcionek. AOL, MSN, Netscape, Mozilla - wszystkie rozpoznajš, a Opera nie i nie. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: Cholerna Opera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:28 bo cie nie lubi ... mi jakos rozpoznaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operowicz Re: Cholerna Opera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:43 ampolion napisał: > a Opera nie i nie. Dlaczego? Dlatego, że...to tylko Opera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: Cholerna Opera IP: *.chello.pl 24.11.05, 23:38 Może problem rozwiąże takie ustawienie: Narzędzia->Preferencje->Ogólne->Język->Szczegóły Tu należy wybrać z listy polski (pl). W przypadku gdy j. polski jest jednym z kilku języków na liście, należy przesunąc go na początek listy używając przycisku Przesuń, po zaznaczeniu języka polskiego. W ty samym oknie: Domyślne kodowanie znaków ...- wybierz z listy iso-8859-2. Zatwierdź zmiany. Zrestaruj przeglądarkę. Jeżeli masz Operę w wersji polskiej to nie powinno być w ogóle żadnych problemów z językiem. Musiałeś coś poprzestawiać w opcjach przy konfigurowaniu przeglądarki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Cholerna Opera 29.11.05, 04:52 Posługuję się wersją angielską ze Stanów. Za wskazówki dziękuję, postaram się zastosować choć nie jestem pewien polskiego nazewnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: Cholerna Opera 29.11.05, 10:34 ja tez posluguje sie wersja angielska i nigdy nie mialem problemow z wyswietlaniem polskich znakow. Wlasnie sprawdzilem ze w preferences<>General>language mam ustawione english(en) i tylko english a pomimo to znaki sa wyswietlane prawidlowo. mozesz rowniez wejsc dalej w details i sprawdzic tam ustawienia daj znac czy sobie poradziles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Cholerna Opera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 21:10 chyba zrobie to samo z operą cos ona nie taka mozilla bardziej mi pasi Odpowiedz Link Zgłoś