gxpert 24.02.06, 12:41 Chciałbym zebrać opinie na temat organizowanego przeze mnie Gremium Branżowego. Na ile w swojej codziennej pracy dostrzegacie potrzebę istnienia silnej organizacji branżowej reprezentującej nasze środowisko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlm40 Re: Supernova! 25.02.06, 12:10 Myślę, że większość z ludzi zajmujących się np. MLM w dziedzinie choćby produktów wellness nie zdaje sobie sprawy z potrzeby istnienia takiej organizacji. Z moich obserwacji wynika, że garstka z nich ma pojęcie o istnieniu 'zamkniętego' PSSB. Gorzej, większość z ludzi nie ma pojęcia o istnieniu silnej i opiniotwórczej organizacji takiej jak WFDSA - www.networkmagazyn.pl/news/news_20060115_01.html Mało ludzi wie także o istnieniu od dwóch lat kwartalnika "NETWORK magazyn" - a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
romek744 Re: Supernova! 27.02.06, 11:48 Kurcze, ale zainteresowanie tematem... Od 2 dni nikt nic tutaj nie napisał. Dlaczego ludzie działający w networku tak się interesują swoją branżą? Pszczelarze mają swoją organizację, nawet cholera aktorzy - lalkarze. Co jest z tym MLM? romek Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Supernova! 27.02.06, 11:58 Romku, sam widzisz. Ludzie mówią: chcemy zarabiać godnie poważne pieniądze! I na deklaracjach się kończy. Niektórym manipulantom co prawda udaje osiągnąć się sukces i... zaczynają od nowa w innym miejscu :))) Ciężko będzie poruszyć środowisko. Ale czego się nie robi dla idei? Nie mylić z dawniejszym Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Supernova! 27.02.06, 14:49 Jestem w 100%zwolennikiem Twojej idei, ale czy uwazasz, ze bez niej nie mozna osiaganac sukcesu, a ludzie ktorzy tego dokonali sa manipulantami? Co do sfery dzialania na rzecz branzy pokazania jej pozytywnych stron zgoda, ale jesli chodzi o szkolenie ludzi przez liderow innych firm bylbym ostrozny i tylko ewentualnie w niektorych tematach. Odpowiedz Link Zgłoś
romek744 Re: Supernova! 27.02.06, 20:14 A dlaczego według Ciebie osoba z firmy X, nie może przekazywać swojej wiedzy osobie z firmy Y? romek Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Supernova! 27.02.06, 22:49 Przede wszystkim nie kazda wiedze. Istnieja miedzy firmami, a nawet pomiedzy poszczegolnymi grupami w firmach bardzo duze roznice w sposobie pracy. To co dla jednych jest dobre nie musi byc dobre dla innych. Proste pytanie - jaki interes ma lider firmy X w szkoleniu ludzi z firmy Y ? Pamietajmy ,ze w biznesie nie ma beziteresownosci. Odpowiedz Link Zgłoś
romek744 Re: Supernova! 27.02.06, 23:53 I to nazywam właśnie typowym sarmackim wodospadem myślowym Polaka. Takiego człowieka interesuje tylko czubek własnego nosa i nic poza tym. Jak nie zmienimy w sobie takiej mentalności to Polska zawsze będzie zasranym korytem, w którym taplają się tłuści megalomani. Branża jest jedna. Co mnie interesują różnice pomiędzy firmami albo sposobami myślenia jakichś grup wewnątrz firmy? A dlaczego według Ciebie osoba z firmy X, która bardzo dobrze zna się na branży network marketingu, sprzedaży, etyce w biznesie, przedsiębiorczości, prawie itd. nie może przekazywać swojej wiedzy osobie z firmy Y? Skąd takie uprzedzenia? Tylko zjednoczona branża ma jakiekolwiek szanse na przetrwanie. Tak było i będzie. Na całym świecie i w każdej branży. Wszyscy to rozumieją tylko nie Polacy. Skąd wynika takie rozumowanie, że ten jest w tej firmie, a tamten w innej? No i co? Branża jest branżą. Ja zrozumiałem, że projekt Supernowa ma działać w zakresie wiedzy o networku, etyki, przedsiębiorczości, walki z bezrobociem, filantropii, promocji i lobbingu branży. Czy myślisz, że Polacy to potrafią? Czy myślisz, że podstawowym zadaniem tego będzie gadanie o produktach, które w networku wcale nie są najważniejsze? Jakieś uprzedzenia konkurencyjne wyrwane ze starego systemu? Eh, szkoda gadać, ciśnienie mi skacze. W taki sposób to niczego się w Polsce nie osiągnie. romek Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Supernova! 28.02.06, 08:42 Moze bys czytal co ja pisze. Jestes milyn kulturalnym facetem i dziekuje Ci za pelna przemyslen odpowiedz. I takich wlasnie potrzeba do budowy prestizu branzy. Jesli ktos ma w dyskusji czesciowo odmienne zdanie i zwraca uwage na pewne rzeczy, aby mozna je bylo przdyskutowac to jest wrogiem i durniem? Krzyk jest najlepsza odpowiedzia na brak argumentow. Wlasnie strach przed niesprawdzonymi ludzmi jest najwiekszym dylematem czy mozna dac sie samemu narazac na ich sposob myslenia i wiedze ktora maja. Podstawa sukcesu w zyciu jest umiejetnosc wspolzycia z ludzmi. Podstawa kazdej konskruktywnej dyskusji jest roznica zdan, ktora moze doprowadzic do przewidzenia pewnych bledow juz na poczatku jakiejs idei. Jezeli ktos uwaza sie za wszechwiedzacego i mysli ze tylko on ma racje to na jego miejscu dobrze bym sie zastanowil. Upszedzenia konkurencyjne popatrz na to co dzialo sie na innym forum i postawe tamtego czlowieka. Nalezy podchodzic trzezwo do rzeczywistosci bez idealizmow. Odpowiedz Link Zgłoś
romek744 Re: Supernova! 28.02.06, 09:47 Przepraszam, ale w polskim network marketingu nie udaje się zrobic nic konstruktywnego, ponieważ w tej branży podstawą kazdej konskruktywnej dyskusji jest roznica zdan,ktora moze doprowadzic do przewidzenia pewnych bledow juz na poczatku jakiejs idei. I tak się gada i gada od 1993 roku. "A moja firma jest lepsza, a ja powinienem robić to bo jestem mądrzejszy". To co mówisz to jest własnie wynoszenie potrzeb i wartości osobistych i firmowych ponad dobro branży. Najpierw trzeba się zainteresować branżą, aby później z efektu pracy korzystały jednostki. Jesli Polacy tego nie zrozumieją to nici z tego będą. Przepraszam, ale w Polsce było już kilka bardzo dobrych pomysłów na zainicjowanie stowarzyszenia, na pracę dla branży. I co? Wszystko padło na starcie podczas "konskruktywnej dyskusji o różnicy zdań,ktora moze doprowadzic do przewidzenia pewnych bledow juz na poczatku jakiejs idei" jak to ująłeś. Przepraszam, ale ja wolę działać niż toczyć niepotrzebne dyskusje, które w Polsce zazwyczaj niweczą wszelkie zacne idee i pomysły zanim wdroży się je w życie. romek Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Supernova! 28.02.06, 10:11 Gxpert poprosil o opinie na temat tego co robi i o zdanie innych, a wiec zainicjowal dyskusje. Ja swoja opinie wyrazilem co nie upowaznia nikogo do porownywania mnie do pewnych rzeczy. tak naprawde nie wiemy ktory z nas ma wieksze doswiadczenie i lepsze wyniki. Nawet jednym slowem nie powiedzialem nic na temat firmy ani nie pokazywalem kto lepszy lub gorszy. Ani za jednego ani za drugiego sie nie uwazam. Zwroc uwage,ze napisalem dwukrotnie na temat szkolen "nie w kazdym temacie" co nie znaczy ze calosciowo jestem tego przeciwnikiem. I ja nie pcham sie ze swoimi madrosciami do prowadzenia czegos i czerpania z tego korzysci. Jesli ktos uzna ze moge byc pomocny chetnie pomoge. Dlaczego twierdzisz ze Polska to tylko kraj dyskutantow i nieudacznikow ktorzy nie umia nic zrobic, chyba jednak masz slabe rozeznanie w branzy. Bo sa Polacy ktorzy odniesli sukces na skale swiatowa i jest bardzo wazne aby ich przekonac do tej idei bo oni maja doswiadczenie, wplywy i kontakty z tysiacami ludzi. A w takiej formie rozmowy nie da sie tego zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Supernova! 28.02.06, 13:55 Drodzy Panowie! Dyskusja nad pomysłem i kierunkiem rozwoju! A nie po raz n-ty nad wyższością świąt bożegonarodzenia nad świętami wielkiejnocy! Wybacz Janusz, ale Ty stale brniesz w ten sam zaułek. Nikt nie twierdzi, że nie dysponujesz solidną wiedzą czy pozycją w marketingu. Być może jesteś lepszy od 95% innych networkowców w Polsce! Ale ty stale koncentrujesz się nad inną linią zagadnienia. Sądzę, że Romek jest bliżej sedna tej dyskusji: co możemy zrobić i jak by zbudować rzetelną, niezaleźną organizację służącą branży! Do licha co ma firma X czy Y do inicjatywy która ma służyć także firmie A, B, C etc. etc.? Polska to takie odwieczne piekiełko. Kiedyś... kilka wieków wstecz najpotężniejsze królestwo Europy w puch rozniosło Liberum Veto i sejmiki szlachty. W polskim network marketingu jest dość podobnie. Każdy ciągnie w swoją stronę sukno. A dlaczego np. WFDSA mogło powołać na stanowisko przewodniczącego prezydenta jednej z najsolidniejszych firm działających w systemie MLM jakim bez wątpienia jest Nu Skin Enterprises? Czy to komuś przeszkadza? Zapewne nie, a to dlatego, że ta organizacj kieruje się właśnie tymi samymi przesłankami które są i dla mnie najważniejsze! Nie muszę zarabiać na network marketingu jeśli mogę związać swoje życie ze stworzeniem systemu wspomagającego zarabianie przez innych. Jak inni będą robić to lepiej i zarabiać sensowne pieniądze i będą widzieć, że dzieje się tak także przez fakt istnienia stowarzyszenia które dba o każdego networkowca zapewne stworzy mi podstawy do działania i generowania jakichś moich dochodów. To oczywiście jeszcze odległa historia. Ale dla mnie istotne jest, że mi się chce, że widzę w tym sens bo wierzę (nie mam nadzieję!) - WIERZĘ, że to pomoże wielu ludziom innym otworzy oczy na to, że nie mają do czynienia z szarą sferą gospodarki, że w networku można kupić taniej i lepiej, że można jeszcze jeśli jest wola coś zarobić, ba! że można na tym zbudować swoją przyszłość i oprzeć całe życie. Wierzę całe życie w wizje. Mam je. Coś już mi się tam w życiu udało, na czymś też się wypieprzyłem. Może nie uwierzysz, ale właśnie przez to polskie piekiełko networkowe poniosłem wielką porażkę mimo wiary w to co robię! A tylko dlatego, że wierzę w tą branżę postanowiłem coś dla niej zrobić. Wcale nie dla siebie. Bo zawsze wpierw widze interes ogółu i świadomie wiem, że interes ogółu zwyciężając generuje dla mnie zadowolenie: moralne i finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Supernova! 28.02.06, 13:30 Przede wszystkim napisałem o "kilku" manipulantach a nie o tym, że wszyscy którzy osiągają sukces są manipulantami! Po drugie w przypadku szkoleń nie ma mowy o szkoleniach liderów firm tylko przez ludzi niezwiązanych z żadną firmą. Coś trzeba poświęcić. Po trzecie nie napisałem, że nie ma ludzi którzy odnoszą sukces w network marketingu bez posługiwania się bezduszną manipulacją oraz takich którzy osiągneli sukces bez istnienia takich inicjatyw. Po czwarte chodzi mi o coś więcej niż tylko o wywyższanie jednej firmy czy drugiej albo przekonywanie o wyższości jednej oferty od innej czy jednego planu kariery od drugiej. Dla mnie istotą działania jest stworzenie silnej i widocznej reprezentacji osób zorientowanych na wsparcie rozwoju tej branży. Nie mam nic przeciwko Oriflame czy Avon - te firmy jako przedstawiciele typowych systemów DS wchodzą już (dzięki zamożności) z reklamą prasową czy telewizyjną, w ten sposób zaczynają się stawać jednymi z firm kojarzonych z tradycyjnymi formami sprzedaży - choć nadal na końcu reklamy jest mowa o kontakcie z kosultantką... Nie mam nic przeciw Californii Fitness czy Dr Nonie. Nie mam nic przeciwko nikomu kto chce robić network w dowolnej wybranej przez siebie firmie. Ale chcę by taki ktoś wiedział, że w jego interesie działa organizacja która po piersze będzie go bronić w razie konfliktów z firmą czy urzędem, że zaproponuje mu niezaleźne, fachowe szkolenie branżowe - także z przepisów prawa - szczególnie skarbowego. Jest wiele przesłanek które stoją u podstawy działania takiej organizacji. To wszystko trzeba stworzyć i opracować. Znaleźć metody finansowania i skutecznego oddziaływania. Odpowiedz Link Zgłoś
romek744 Re: Supernova! 28.02.06, 14:57 Wreszcie konstruktywne słowa! Ja się zastanawiałem trochę nad sprawami organizacyjnymi takiej Izby. Sądzę, że aby dobrze ona funkcjonowała, tak jak napisałeś - dla ludzi - powinno sie wyciągnąć wnioski z nieudanego przedsięwzięcia jakim bez wątpienia jest PSSB. Powstaje pytanie: kto powinien budować i należeć do takiej Izby? Myslę, że nie koncerny, tylko soby działające w mlm i ds. Tutaj można wziąć przykład z takiego gremium, jakie stworzono w Austrii. Tam do stowarzyszenia należą właśnie ludzie związani z networku, a stowarzyszenie jest dla nich. I wszystko gra. Co o tym myślicie? romek Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Supernova! 28.02.06, 16:36 Dziekuje. Widac ,ze jestes osoba ktora wie co robi i umie to robic. Okazalo sie ze mamy wlasciwie takie samo zdanie na te tematy i ze mozna cos napisac normalnie, wyjasnic nieporozumienie lub przedstawic swoje zdanie bez wulgaryzmow i porownan. To co ja pisze, pisze z wlasnego doswiadczenia i nie jest moim celem "pouczanie" kogos. Napisalem swoje zdanie na temat szkolen i zostalem zjechany z dolu do gory. Nie przystoi to chyba ludziom ktorzy za cel zyciowy stawiaja takie piekne idee jak pomoc innym. Pisanie na forum czesto doprowadza do niezrozumienia wypowiedzi innych ,ale nalezaloby chyba wpierw zapytac co ktos przez to rozumie. Widzialem wiele rzeczy grupy padajace z powodu nieetycznych zachowan, picia alkoholu czy nieposzanowania instytucji malzenstwa, nawet wprowadzania nowych "super" pomyslow na szybki sukces czy mieszania dzialalnosci w dwoch firmach jednoczesnie i stad moja ostroznosc co do pewnych dzialan. Za swoje wzloty i upadki w biznesie wina moge obarczac tylko siebie i nikogo innego. Przy tej idei i jej celach najwazniejsza rzcza jest chyba dojscie do porozumienia jak najwiekszej ilosci ludzi z roznych firm i ich wspolnego dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Supernova! 28.02.06, 17:04 To bylo do gxperta, ale dzieki za pozytywna ocene. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Supernova! 28.02.06, 20:54 Odpowiadam: wpierw do Romka :) Tak, przede wszystkim ludzie - firmy też ale raczej przez swoich właścicieli czy twórców - nie molochy jako oragnizacje. To ma być działanie przede wszystkim dla ludzi którzy chcą robić dobrze network a nie bardzo mają np. dobre wzorce albo wprost od początku są manipulowani i nie rozumieją do końca tego za co się biorą. A teraz do Janusza. Być może myślimy o tym samym a jednak stale inaczej to artykułujemy. W tym rzecz, że ja od początku skupiam się na idei i otwartości - w ogóle pomijam fakt doświadczeń ludzi w różnych firmach ich sposobów szkoleń itd. Ty Janusz jakoś stale kierujesz uwagę właśnie na te doświadczenia, dobrze wykonaną robotę i to która firma robi lepiej czy gorzej, etyczniej czy nieetycznie. Dla mnie na ten moment ten temat nie istnieje. Jeśli uda się powołać organizację probranżową i ustalić na bazie najlepszych wzorców np. kodeks etyczny czy standardy pracy to będzie podstawa do czesania firm i ludzi. Wtedy np. świeży narybek będzie miał jakieś odniesienie np. do listy wyróżnionych firm wobec np. firm wobec których wiele osób wniesie zastrzeżenia. Ponieważ działanie ma być bezpośrednio wspierane przez nasz kwartalnik branżowy to i mam nadzieję, że to medium wpłynie na budowanie opinii i wizerunku. G2 Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Supernova! 01.03.06, 08:11 Co rozumiesz przez "podstawe do czesania firm i ludzi"? Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Supernova! 01.03.06, 08:18 wiesz jkw,,ja jakoś w lot złapałam przesłanie gxperta..przeczytaj to jeszcze raz może... Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Supernova! 01.03.06, 09:03 A co Ty rozumiesz przez zadawanie ciągle tych samych pytań? Jeśli ustanowione wspólnie przez osoby współpracujące z różnymi firmami standardy będą ważne dla tych ludzi to znacznie łatwiej będzie można wskazać firmy (lub ludzi) którzy nie służą ogółowi branży a dbają tylko o swoje partykularne interesy choćby ze szkodą dla innych. Czy Ty Janusz naprawdę nie rozumiesz czy udajesz? Czy nie rozumiesz o co chodzi w takiej inicjatywie dla branży? To nie ma być coś dla zaspokojenia własnych ambicji czy potrzeb a coś co ma służyć wszystkim tym którzy próbują swoich sił w network marketingu. Masa ludzi odpada bo jest źle prowadzona, bo firmy wykonują złą robotę. Do NM trafia naprawdę wielu uczciwych i rzetelnych ludzi - nie tylko sami nadęci "nowobogaccy". Biznes jest dla każdego i choć nie każdy się do niego nadaje wielu odpada tylko ze względu na to, że ktoś skutecznie ich zniechęca: złym przykładem, złą wolą, fatalnym wyjaśnieniem zasad, nie przekazaniem niezbędnej wiedzy i umiejętności albo tylko i wyłącznie patrzeniem przez czubek własnego nosa. Sukces w networku to prosty proces. ZADBAJ o współpracowników, pomóż im odnieść sukces a TWÓJ SUKCES JEST GWARANTOWANY! Zbyt mało ludzi to rozumie wszędzie wietrząc konkurencję, podstęp czy złą wolę. Mimo wszystko często odnoszę takie wrażenie, że i Ty tak na to patrzysz :( Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2 Re: Supernova! 01.03.06, 13:01 Zadalem bardzo proste pytanie co znaczy 'czesanie". Otrzalem wyjasnienie rzeczy ktore rozumiem, a przynajmniej Wasze stanowisko w tej sprawie. Dlaczego zapytalem? odpowiem wprost - takie stwierdzenie kojarzy mi sie z zargonem w ktorym chyba wiesz co to znaczy i to wszystko. NIe stawialem tu nigdy wyzszosci jednej firmy nad druga, kwalifikowalem umiejetnosci ludzi pracujacych w tych firmach. Ja mialem troche szczescia i trafilem miedzy uczciwych ludzi ktorzy mi pomogli, nauczyli mnie dobrej roboty i wiem, ze moge na nich zawsze liczyc. Wpojono mi pewne zasady ktore sie sprawdzily. Chcialem zwrocic uwage na pewne rzeczy wypowiadajac tylko swoje zdanie. Jesli uznales to za niepotrzebne - nie ma sprawy. Nie jest to absolutnie krytyka z mojej strony i nie jest to czepianie sie. Ty tworzysz piekna idee ja moze za wczesnie patrzylem do przodu zastanawiajac sie nad strona praktyczna tego wszystkiego, odpowiedziales ze to teraz na tym etapie Cie to nie interesuje ok. Dla mnie temat jest zamkniety. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Supernova! 01.03.06, 13:34 Tak Drogi Kolego! Mogę Ci tylko gratulować, że od początku trafiłeś na porządnych i rzetelnych ludzi. Ufam, że wpojono Ci czyste i solidne reguły postępowania. Nie ukrywam, że na pewno po trudnym starcie, kiedy inicjatywa już okrzepnie stworzymy wspólnie w wiarygodnym gronie specjalistów z różnych firm kodeks zasad którymi powinniśmy się kierować w codziennej pracy. Kodeks ten musi stanowić wykładnię do działań probranżowych - ma stworzyć świeżą atmosferę wokół DS i MLM oraz dać wykładnię tego co jest robione źle. Daleki jestem od ferownia samodzielnie wyroków. Na pewno stworzymy jakąś Radę Inicjatywy - zapewne uda się zorganizować jakąś Konferencję Programową, to dopiero takie gremium będzie mogło kształtować opinię o 'dobrych' i 'złych'. Dziś PSSB w opinii np. 1szegolidera jest opiniotwórcze. Ba, nasz kochany Dyrektor z Ori bezkrytycznie ocenia, że tylko firmy przynależne do PSSB są cacy reszta to barachło. Nie chciałbym aby Izba Gospodarcza działała w ten właśnie sposób. Oczywistym jest, że należeć do niej nie będą mogły firmy czy ludzie którzy ewidentnie łamią zdrowe zasady współzawodnictwa (konkurencji) albo działają destruktywnie wobec innych firm grających fair play. Ale to nie ja będę o tym decydował. Moim zadaniem jest ożywienie ludzi i wywołanie reakcji. Sam tego wszystkiego nie dokonam, ale mogę być maszyną do robienia fal na krytym basenie. Zaś fale rozbujają resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
emelemek Re: Supernova! 01.05.06, 12:38 Wydaje mi się, że gxpert miał na myśli pisząc "czesanie firm i ludzi" wynalezienie najcenniejszych osobników branży którzy mają probranżowe nastawienie. Nie wydaje się by to była 'negatywne' (pejoratywne) określenie, zła wola, a dobrze wykonane dzieła. Skupienie w organizacji właściwych ludzi którzy umieją działać na rzecz innych widząc w tej drodze także rozwój swojego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Supernova! 06.06.06, 23:43 G2:: Gxpert miewa różne myśli, oj różne ;-) G2:: Odpowiedz Link Zgłoś
ligia74 Re: Supernova! 06.06.06, 14:15 Tak sobie panowie tu rozprawiacie. Fakt że zaglądałam tu dość dawno, ale wiedzę, że nadal się wiele nie zmieniło? To naprawdę dobre pytanie co z tym mlm? Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Supernova! 25.03.06, 09:06 Czy są tu ludzie którzy chcą się włączyć do dzieła? Do budowania czegoś co może podnieść rangę Waszych działań, nadać Wam nie tylko wiarygodności ale i prestiżu? To jest inicjacja, szkoda czasu. I tak to będzie działać, pytanie tylko dlaczego nie z Wami? Odpowiedz Link Zgłoś
emelemek Re: Supernova! 01.05.06, 12:27 I ja mam nadzieję, a właściwie zgodnie z Twoją teorią wierzę, że jednak to zadziała i znajdą się odpowiedzialni, odpowiedni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent60 Re: Supernova! 02.05.06, 14:22 Stego co czytam wyglada na fajna sprawe. Robcie to bo napewno warto. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Supernova 14.06.06, 09:12 Łatwo mówić: Róbcie! Robić można, ale trzeba mieć z kim. Do powołania takiej organizacji potrzeba co najmniej 15 członków założycieli. Potrzeba zorganizować zjazd założycielski, przyklepać statut, powołać władze: Prezesa, Zarząd, Komisję Rewizyjną... To naprawdę sprawa dla poważnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent60 Re: Supernova 14.06.06, 18:41 Ty widać że jesteś do tego przekonany. Tacy ludzie prą naprzód. Odpowiedz Link Zgłoś
mlm40 Re: Supernova! 08.05.06, 15:57 O, rany. Widzę, że "szef" wykonał robotę :-( a ja się leniłem. Przepraszam gxpert, to ten weekend. Ale podziwiam Twoje zaangażowanie. Nr 1 na liscie? Super, powaga, super. Ale widzę, że Tobie naprawdę zależy. Ja już nauczyłem się pisać jak Ty, poprawnie, po naszemu. Dajesz dobry przykład. Wierzę, że dasz nam wszystkim też dobry przykład dalej. Ale narawde jesteś cool! Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert Re: Supernova! 08.05.06, 22:38 Nie wygłupiaj się, nie jestem żaden 'szef' - fakt, zależy mi na pomyśle i dlatego popycham temat, inaczej źle bym się czuł. Odpowiedz Link Zgłoś
gxpert A może jednak? 06.06.06, 12:06 G2:: Na początek SUPERODNOWA? Bo ten zapał który towarzyszy naszym działaniom jest "porażający" - nie nadążam zbierać zgłoszeń, odpisywać na pytania... itd. Odpowiedz Link Zgłoś