Dodaj do ulubionych

Eyetracking czyli jak błądzi wzrok

IP: 12.149.84.* 09.03.06, 20:00
Jesli ta firma powstala w Polsce na poczatku roku to moze miec problemy
zwiazane z tym, ze firma Eyetracking zajmujaca sie dokladnie tym samym
istnieje juz od paru lat w Kalifornii.

www.eyetracking.com/
TomiK
Obserwuj wątek
    • Gość: micha Re: Eyetracking czyli jak błądzi wzrok IP: *.idg.com.pl 10.03.06, 11:58
      mam nadzieję, że nikt nie pójdzie się badać, by marketingowcy mieli jeszcze
      lepszego haka na biednych konsumentów. Kolejna metoda, dzięki której będą nami
      lepiej manipulować.
      • Gość: gosc Re: Eyetracking czyli jak błądzi wzrok IP: *.bulldogdsl.com 10.03.06, 12:12
        Dajesz się komuś manipulować?
      • Gość: Edgar Re: Eyetracking czyli jak błądzi wzrok IP: *.toya.net.pl 10.03.06, 15:55
        EEE wystarczy porządna nauka kompozycji i projektowania graficznego - na każdej
        ASP tego uczą.
      • Gość: louis Re: Eyetracking czyli jak błądzi wzrok IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.06, 13:20
        hehe, eyetracking potwierdzi tylko i usystemetyzuje już istniejące poglady i
        twierdzenia co do konsumpcji informacji reklamowej. Są jednak inne bardziej
        prospołeczne zastosowania:
        eyetracking.pl/index.php?id=69
    • Gość: konsument Re: Eyetracking czyli jak błądzi wzrok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:57
      jak ma mi to pomóc w poruszaniu sie po stronie np banku , które obecnie są do
      kitu , i nie będę zakładał konta przez godzine to niech sobie badają te strony
      • Gość: anit Re: Eyetracking czyli jak błądzi wzrok IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.06, 16:51
        Dobrze ze Polska zaczyna powoli nadganiać zachodnie technologie i idzie do
        przodu, na zachodzie eyetracking jest powszechnie wykorzystywany - uważam że
        jest to fajna sprawa, szczególnie że może tez sprawdzić sie w typowo
        społecznych funkcjach.
        A co do stron banków to akurat zupelnie sie zgadzam, jakiś czas temu szlak mnie
        trafil jak szukałam info o zakladaniu konta, nie znalazlam i w koncu dalam
        spokoj :)
        • Gość: gmx28 Re: Eyetracking czyli jak błądzi wzrok IP: *.crowley.pl 11.03.06, 17:22
          to prawda, szkoda że internecie nie ma norm ergonomii takich jak np w
          architekturze. W prostym przełożeniu, funkcjonalność niektórych stron można by
          porównać do biura w którym drzwi mają 75 cm wysokoći a jeden schodek 45 cm
          wysokości :D
    • Gość: gmx28 Re: Eyetracking czyli jak błądzi wzrok IP: *.crowley.pl 11.03.06, 17:18
      eyetracking jest nazwą własną badania a nie zastrzeżoną nazwą towarową, tak mi
      sie wydaje i tak wynika z textu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka