konwalia33 Re: Serwer Proxy ?- pełna anonimowość ? 28.03.06, 12:47 Oj za wczesnie mi się kliknęło . Mam pytanie czy korzystanie z serwera proxy umiejscowionego np w Algierii daje w necie i na forum pełną anonimowość, w jednak można w jakiś sposób namierzyć takiego osobnika ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: Serwer Proxy ?- pełna anonimowość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:36 A dlaczego myślisz, że jesteś anonimowy? 1.Np. jak wysyłam sobie e-maile z onetu na wp (na onet wszedłem przez proxy tp) to w nagłówku maila który doszedł na wp, widać zarówno IP proxy, jak i moje IP, a zatem Algieria nic Ci nie da, bo też mogą dojrzeć twoje IP. 2.Żeby być anonimowym trzeba użyć nie byle jakiego proxy, ale proxy rzeczywiście anonimowego. I tu na necie (google) znajdziesz ich kupę. Jest tylko jeden problem: skąd wiesz, że to bezpieczne proxy poważnej firmy, a nie jakaś lipa która ukradnie Ci hasła (do maila, numery kart kredytowych). Nie mówiąc już o tym, że proxy bez wątpienia rejestruje IP korzystających z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia33 Re: Serwer Proxy ?- pełna anonimowość ? 29.03.06, 19:44 Tu nie chodzi o maile. Mam własne forum, na którym od jakiegoś czasu ktoś bluzga. Robi to poprzez serwery proxy - po wrzuceniu IP w ripe, wyskakuje " ze adres może być na całym świecie". Czy jest jakiś sposób na namierzenie delikwenta ? Blokowanie nic nie daje, bo on za chwilę pisze z innego proxy. Odpowiedz Link Zgłoś