Dodaj do ulubionych

czym rozpakowac pliki z rozszerzeniem .JPG ????

IP: *.ipt.aol.com 14.12.02, 00:44
przypomnijcie mi nazwe programu, mialem kiedys, wykasowalem, a teraz mam
kilka mp3.. spakowanych i zapisanych jako plik.jpg lub plik.gif.

pozdrawiam i dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: czym rozpakowac pliki z rozszerzeniem .JPG ?? IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.12.02, 01:11
      jpg i gif to pliki graficzne - obrazki ;)
      • Gość: Lolek Re: czym rozpakowac pliki z rozszerzeniem .JPG ?? IP: *.imr.tohoku.ac.jp 14.12.02, 02:49
        Niekoniecznie.
        Stary i oklepany trick niektorych niezupelnie legalnych
        webmasterow, to zamiana rozszerzen .mp3 na .jpg, .gif lub
        inne, w celu "zmylenia przeciwnika".
        • Gość: iwona Re: czym rozpakowac pliki z rozszerzeniem .JPG ?? IP: 236.147.9.* 15.12.02, 13:58
          Gość portalu: Lolek napisał(a):

> Niekoniecznie.
          > Stary i oklepany trick niektorych niezupelnie legalnych
          > webmasterow, to zamiana rozszerzen .mp3 na .jpg, .gif lub
          > inne, w celu "zmylenia przeciwnika".

Dzięki za info :) Jeszcze się z tym nie spotkałam, ale
          jak trafię na takie cudo będę w pełni uświadomiona :)

pzdr

iwona
    • Gość: komputrzak Re: czym rozpakowac pliki z rozszerzeniem .JPG ?? IP: *.nyc.rr.com 14.12.02, 03:36
      Niczym. Zmienic rozszerzenie z jpg na mp3.
      • Gość: jas sorry - ale nie macie pojecia o czym pisze... IP: *.ipt.aol.com 14.12.02, 03:49
        Kiedys to samo myslalem.. co to jest do cholery za mp3 z rozszerzeniem .jpg...
        i nic tutaj zmiana na mp3 nie dala.. Jest odpowiedni program, ktory rozpakowuje
        pliki z rozszerzeniem .jpg - oczywiscie z gory zakladam, ze jest to plik mp3..
        a nie obrazek.

Pewnie ze jak klikne na ten plik to dostane obrazek.. ale sam plik ma okolo 6
        MB.

Ma to byc Alanis Moriset..

gdybym tylko pamietal program ktory rozpakowywal te pliki - wiem, ze byl
        banalnie prosty w obsludze.. i sluzyl wlasnie tylko do plikow muzycznych z
        rozszerzeniem .jpg i .gif.

P.S. jestem po studiach informatycznych wiec tlukiem komputerowym nie jestem :)

pozdrawiam
        • Gość: Lolek Re: sorry - ale nie macie pojecia o czym pisze... IP: *.imr.tohoku.ac.jp 14.12.02, 10:23
          Sorry, ze nie spelniamy Twoich oczekiwan. Ale jak jestes
          po jakichkolwiek studiach to jestes chyba wystarczajaco
          inteligentny zeby otworzyc Googla i poszukac odpowiedzi
          na swoj problem samodzielnie, zamiast marudzic.
        • Gość: kell Re: sorry - ale nie macie pojecia o czym pisze... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.12.02, 10:31
          ja znam taki program:
          mv cos.jpeg cos.mp3
          i mam mp3, widzisz jakie to banalnie proste?:)

a takie numery to mi smierdza wirus.jpeg.exe co probuje
          lapac naiwnych (i uzytkownikow outlooka, chyba, ze
          naiwnosc i outlook znacza to samo:)))
        • Gość: blur Re: sorry - ale nie macie pojecia o czym pisze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.02, 11:55
          > P.S. jestem po studiach informatycznych wiec tlukiem

Moze po tak zwanych "studiach" ? Może tak zwanych
          "informatycznych" ?

BTW, czy jas to Jaś Fasola ?
          • Gość: jas JAK ZWYKLE KAZDY Z POLSKI TYLKO MUNDRALI STRUGA!!! IP: *.ipt.aol.com 14.12.02, 17:33
            napisalem ten post.. gdyz to, iz jestem informatykiem, nie oznacza, ze musze
            znac wszystko.. a juz na pewno niejakis programik do rzopakowywania plikow z
            rozszerzeniem .jpg.

Plik sciagnalem ze strony www.simplemp3s.com

OD RAZU ostrzegam, iz jest tam cala masa reklam i bannerow, zatem jesli ktos
            wytrwaly to moze sie pobawic ze sciaganiem.. Plik pochodzi z plyty Alanis
            Morriset.

Nie mialem zamiaru nikogo tutaj urazic.. spytalem, ale dostalem odpowiedzi typu
            hahaha jpg to obrazek.

Jesli uda mi sie odnalezc ten program (kiedys autorzy tej strony podawali
            miejsce, gdzie go mozna sciagnac) to zapewne podziele sie z Wami tym.
            Do mundrali, ktory mi napisal o GOOGLE - nie tak latwo znalezc program, o
            ktorym malo co wiesz..(nie znasz nazwy) i wiesz tylko ze rozpakowuje JPG!

dziekuje za wszystkie odpowiedzi (99% nie mile)
            • Gość: blur Re: JAK ZWYKLE KAZDY Z POLSKI TYLKO MUNDRALI STRU IP: 10.0.0.* 14.12.02, 19:37
              Może chodzi ci o steganografię ?

PS. Nie pisz tu więcej, jak widzisz sami mundrale tu są,
              wsiochy z Polski. Nie marnuj swojego bardzo cennego
              hamerykańskiego czasu na gadki z baranami.
              • Gość: zdzichu Re: JAK ZWYKLE KAZDY Z POLSKI TYLKO MUNDRALI STRU IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 18:13
                niewiem czy o to chodzi ale na tej stronie znalazłem coś takiego www.camouflage.freeserve.co.uk/Camou121.exe nie sciagalem tego pliku wiec nie jestem pewien
                • Gość: jas ZDZICHU WIELKIE DZIEKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ipt.aol.com 16.12.02, 00:57
                  TAK! to ten program.. na stronie www.simplemp3.com podali link do tego
                  programu.. ale jak zwykle malym druczkiem na dole strony - DZIEKUJE ZA POMOC..

zatem JPG jak widac to nie tylko obrazki dla mundralskich:)

milego sluchania wszystkim
                  • Gość: blur Re: ZDZICHU WIELKIE DZIEKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 1.2.3.* 16.12.02, 11:28
                    > zatem JPG jak widac to nie tylko obrazki dla mundralskich:)

Jak widać jesteś ``informatykiem'' który nie słyszał o
                    steganografii, bo inaczej wiedziałbyś że w pliku
                    graficznym można zawrzeć nie tylko muzykę ale dowolną
                    informację.
                    • Gość: jas Re: ZDZICHU WIELKIE DZIEKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ipt.aol.com 17.12.02, 00:23
                      nie slyszalem bo i nie moja to profesja.. po prostu nie interesuje sie tym...
                      moze teraz zwroce na to uwage-zasiegne informacji-wydaje sie byc interesujace.

pzdr
              • Gość: komputrzak Re: JAK ZWYKLE KAZDY Z POLSKI TYLKO MUNDRALI STRU IP: *.nyc.rr.com 15.12.02, 18:33
                znalazlem to: members.tripod.com/steganography/stego/softwareunix.html

znalazlem rowniez wskazowke jak zmienic rozszerzenie podczas sciagania jpg i
                gif.
                1 kliknac prawym i wybrac "save target as"
                a potem zmienic rozszerzenie na mp3. Pracuje.
                • Gość: wamal Re: JAK ZWYKLE KAZDY Z POLSKI TYLKO MUNDRALI STRU IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 16.12.02, 17:01
                  sprawdź dowolnym edytorem początek zbioru> jeśli zaczyna się od MZ to jest
                  program wykonywalny np>wirus< JPGi zaczynają się od JFIF> nie pamiętam
                  sekwencji startowych MP
    • Gość: k4free OD WIELU LAT MASKUJEMY ŚWIAT :-))) IP: *.116.86.82.unregistered.k.pl 17.12.02, 03:11
      Od kilku lat stosuję z powodzeniem niemiecki program MASKER
      www.maker.dehttp://www.softpuls.com/masker/

Nie jest niestety darmowy, ale za to NAPRAWDĘ bezpieczny.
      Chłopcy od Camouflage nawet nie raczyli się pochwalić, jak
      silne są algorytmy szyfrowania w ich programie...

k4free

Masker pliczek w pliczek wsadzi!
      Masker nigdy cię nie zdradzi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka