rumcajs77 21.06.06, 13:33 Mam ruter Linksys jak połączyć się przez przeglądarke w jakie porty wiąć mam do niego adres 192.168.1.1 i hasła ale przeglądarka go nie widzi . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mucha_na_dziko1 Re: problem z konfiguracja rutera help 21.06.06, 14:37 Powinienes jeszcze miec CD z programem do konfiguracji Routera. Dopiero po wpisaniu zamiast adresu www.xxxxxx., mozesz polaczyc sie z adresem 192.168.1.1, tak jest przynajmniej u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: problem z konfiguracja rutera help 21.06.06, 14:58 podlacz router do kompa kablem sieciowym (nie USB) taki kabel zwykle jest w opakowaniu dolaczany do routera czyli karta sieciowa w kompie do routera (dowolne gniazdo) po wlaczeniu routera powinna zapalic sie dioda ozanczajaca ze polacznie jest OK wtedy bez zadnych sterownikow itp w przegladarce wpisujesz 192.168.1.1 i otworzy ci sie strona do konfiguracji. mozesz sprawdzic tez komenda ping 192.168.1.1 w konsoli czy urzadzenia "gadaja" ze soba usun firewalla (zastopuj) bo moze blokowac ci router a i tak w routerze masz wbudowany firewall Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs77 Re: problem z konfiguracja rutera help 22.06.06, 09:57 Sytuacja wygląda tak : wyłączyłem firewalla i dalej nic,po wpisaniu 192.168.1.1 wyswietla ze strona nie istnieje po wpisaniu ping 192.168.1.1 pisze upołynoł limit czasu czyli chyba nie widzi według mnie potrzebne sa jakies zmiany w połączeniu internetowym po podłączeniu kabla zapalają się diodki na danym porcie juz sam nie wiem co jest grane Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs77 Re: problem z konfiguracja rutera help 22.06.06, 09:59 aha nie napisałem jeszcze jednej waznej rzeczy jest to rutero-swich moze to jest istotne Cisco-Linksys BEFSR41v2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Re: problem z konfiguracja rutera help IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 10:07 Moze masz po prostu wylaczone polaczenie lokalne w polaczeniach sieciowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: problem z konfiguracja rutera help IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 10:12 Zaraz - jak masz ustawione parametry TCP/IP? Automatyczne uzyskiwanie IP i reszty czy wpisane na sztywno? Jeśli na sztywno, zmień wszystko na automat! Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs77 Re: problem z konfiguracja rutera help 22.06.06, 11:05 adresy mam wpisane na sztywno ok zmienia na automat i zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs77 Re: problem z konfiguracja rutera help 22.06.06, 11:23 ok dzieki działa hhhhuurraaa zamykam wątek dzięki wszystkim za pomoc jednak te adresy na sztywno były wpisane wziołem na automat i ruszyło Odpowiedz Link Zgłoś