Dodaj do ulubionych

Pomoc techniczna od Pakietów TP

IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 11:22
Chciałbym sie dowiedzieć czy komus udało sie skorzystać
z pomocy technicznej na temat Pakietów TP. Bo mnie
osobiście jeszcze nie a wykonałem już kilkanaście
połączeń po 0.35 zł każde. Więc jeśli okomus się udało
to niech zdradzi jak to zrobił.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zajka Re: Pomoc techniczna od Pakietów TP IP: *.acn.waw.pl 03.02.03, 16:53
      moja siostra ma pakiet, i mowi ze w dzien trzeba troche poczekac na
      polaczenie, a rano i poznym wieczorem dodzwania sie odrazu...
      • Gość: Andrzej Re: Pomoc techniczna od Pakietów TP IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 16:57
        No to spróbuje z wieczora.
        Dzięki
    • Gość: attka Re: Pomoc techniczna od Pakietów TP IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.03, 12:01
      Mi się udało!!! Jestem wtrwała - jak już dotarłam do 10 minuty melodyjki to
      nawet zaczęła mi się podobać. Inna sprawa, że ci ludzie i tak tam niewiele
      wiedzą i ich jedyny tekst to - 'mamy problemy z serwerem, niech pani spróbuje
      połączyć się (z netem) później'. aha - nie próbuj pisać maila. To pic na
      wodę!!!
      • Gość: Andrzej Re: Pomoc techniczna od Pakietów TP IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.03, 14:19
        Właśnie najbardzie wkurza mnie ta melodyjka. Jak bym
        sobie chciał posłuchać jakiejś konfekcji to bym sobie
        włączył jakiegoś Iglesjasa za darmo a nie za 0.35 zł za 3
        minuty.
        • Gość: Pi3kiElNy Re: Pomoc techniczna od Pakietów TP IP: *.piaseczno.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 17:18
          Tak sie sklada ze pracuje na tej infolinii... Czas oczekiwania jest dlugi na romozwe, ale nie jest to spowodowane tym jak twierdza niektore osoby ze ktos laskawie podniosl sluchawke, tylko ze dzowni tyle osob ze robi sie kolejka... "po odlozeniu sluchawki" nie ma nawet sekundy przerwy bo jest nxt telefon... dzieje sie tak dlatego ze jest za malo osob na infolinii, ze oprogramowanie ktore jest dolaczone do paklietu nigdy nie powinno byc instalowane bonie dziala ono tak jak powinno, bo padaja serwery. Tak sie sklada ze czlowiek ktory siedzi przy telefonie za zadna z tych rzeczy nie jest odpowiedzialny ani na nic nie ma wplywu. Dzieje sie tak dlatego ze infolinii nie obsluguje TPSA tlyko inna firma (Contact Center www.contactcenter.pl). I jeszcze jedna sprawa... co niby twoim zdaniem mam odpowiedziec jak dostaje info z tpsa ze serwery padly? czy to znaczy ze nic nie wiem bo mowie ze serwer padl, skoro dostalem takie info ze mam toi przekazywac? Jeszcze jeden problem,
          dzwoni sobie ludek ze ma kliepski transfer, to co mu pomoge, przeciez mu nie wykrzesam tego transferu... TPSA nie gwarantuje zadnego transferu... mimo to takie problemy sa przekazywane od klientow... ale co z tego jak sytuacja nie ulega poprawie, a potem dzowni do nas gosc ponownie i wyzywa od pedalow i skurwysynow...
          Jestem zdanie ze to klienta pakietu powinno G obchodzic ze musi czekac, ze to nie ludek z tpsa odbiera tel, ze ze ze... ale prawda jest taka a nie inna, a jakbyscie posluchali niektorych ludkow to mozna sie zalamac, pytania w stylu: Prosze wejsc w Moj komputer, odp jak ja mam wejsc w moj komputer, albo, to ja musze miec modem? najwieksza furore zrobila babka cytat: "Kuuurwa, skurwysyny zlodzieje, nikt mi nie powiedzial ze musze mniec komputer (to nie zart)... rece, gacie i szczeka opada jak sie tych ludzi poslucha...

Dziekuje za telefon i zycze milego wioslowania... ;)

aha, IP z ktorego zostal wyslany ten post nie jest moje, ani nikogo znajomego... Trzebabylo znalesc jakis dziurawy serwer, bo za takie posty sie u nas wylatuje z pracy... ;)
          • Gość: Andrzej Re: Pomoc techniczna od Pakietów TP IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 20:21
            Mimo wszystko dzięki za wiadomość.
            A tak wogóle to mam już komputer,
            ba mam nawet modem i nawet na transfer nie nażekam tylko sie chciałem
            dowiedzieć o jeszcze inną rzecz.
            A mianowicie w styczniu miałem pakiet 15 godzin (było troche mało) a na luty
            zamówiłem 30 godzin. No i w TP mi powiedziano, że Numer ID oraz PIN zostają te
            same (nawet aplikacja została ta sama tylko niwiem poco ona jest skoro do
            niczego niejest potrzebna - można sie zarejestrowac na stronie
            www.panel.xl.wp.pl). No i niewiem czy to tak może byc przecież na tym papierku
            z numerem ID pisz "Pakiet 15". No i jeszcze na tej po zalogowaniu pisze, że ma
            pakiet 15 godzin. A niechciał bym sie obudzic po otzrzymaniu rachunku.
            • Gość: Zajka Re: Pomoc techniczna od Pakietów TP IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 00:38
              hehe, widze ze ktos z tpi odwazny napisal :)

Jesli masz ten sam ID i PIN, to od next miesiaca nic nie zmieniasz w kompie
              poprostu masz nowy pakiet i nie ma sie co przejmowac ze gdziestam cos jest
              napisane... dokonales migracji... w razie czego przeciez masz formularz
              zamowienia, na podstawie ktorego skladasz ew reklamacje...

pozdrawiam CC :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka