n-l 13.02.03, 17:13 Zostałem obrażony na jednym z wątków. Sprawa kwalifikuje się do sądu. Jak ustalić dane forumowicza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pollak Re: Naruszenie dóbr osobistych IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.02.03, 17:40 n-l napisał: > Zostałem obrażony na jednym z wątków. Sprawa kwalifikuje się do sądu. > Jak ustalić dane forumowicza? Idź z tym do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
dj Re: Naruszenie dóbr osobistych 13.02.03, 17:42 n-l napisał: > Zostałem obrażony na jednym z wątków. Sprawa kwalifikuje się do sądu. > Jak ustalić dane forumowicza? Na Forum czy w Usenecie? Dane można ustalić. Na wniosek policji/prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Naruszenie dóbr osobistych IP: *.opole.dialup.inetia.pl 13.02.03, 21:18 W Usenecie, przepraszam. Czy administrator ujawni mi te dane, czy musze najpierw zgłosić sprawę na policję? Odpowiedz Link Zgłoś
dj Re: Naruszenie dóbr osobistych 14.02.03, 13:08 Gość portalu: Roman napisał(a): > W Usenecie, przepraszam. > Czy administrator ujawni mi te dane, czy musze najpierw zgłosić sprawę na > policję? Dane użytkownika w postaci adresu IP z jakiego wysłał wiadomość w Usenecie powinieneś widzieć w nagłówku NNTP-Posting-Host albo X-Forwarded-For, jeśli są sfałszowane wówczas kontaktuj się z administratorem serwera przez jaki została wysłana wiadomość, on może pomóc choć nie musi. Na pewno pomoże, jeśli poprosi go o to prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niom Re: Naruszenie dóbr osobistych IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.02.03, 14:06 swieta prawda mozesz jeszcze zglosic to np abouse@costam.pl ( czy jaos tak ) np w tpsie czy dialogu zajmuja sie tam takimi sprawami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Naruszenie dóbr osobistych IP: *.lublin.mm.pl 26.07.03, 17:07 Dobre :) naprawde myslisz, ze sad zajmie sie rozpatrywaniem sprawy o pyskówke na usenecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sędzia Re: Naruszenie dóbr osobistych IP: *.airlan.pl 03.08.03, 13:26 W internecie musisz się z tym liczyć. Wolność, be free. Po prostu ignoruj kolesia to się zamknie. To bardziej pomoże niż prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Naruszenie dóbr osobistych 08.09.03, 18:14 oczywiscie sad ma obowiazek sie tym zajac, tylko ze jest to powodztwo cywilne, trzeba adwokata itd - a to kosztuje - prokurator sie tym nie zajmie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Naruszenie dóbr osobistych 13.08.03, 11:43 n-l napisał: > Zostałem obrażony na jednym z wątków. Sprawa kwalifikuje się do sądu. > Jak ustalić dane forumowicza? Jeśli nie obraził Cię wymieniając imię i nazwisko oraz podając nieprawdziwe dane na twój temat, to nie ma o co kruszyć kopii w sądzie. Tak działają tylko małe dzieci i Arnold i jest to żenujące zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo_lp Re: Naruszenie dóbr osobistych 23.10.03, 20:07 Odpusc sobie. Sprawa jest nie warta zachodzu. Szkoda twojego cennego czasu, nerwow i peniedzy. Tak wogole to radze ci nie afiszowac na forach i przede wszystkim w usnecie ze swoimi prawdziwymi danymi. Odpowiedz Link Zgłoś
sal Re: Naruszenie dóbr osobistych 25.10.03, 08:50 bolo_lp napisał: > Tak wogole to radze ci nie afiszowac na forach > i przede wszystkim w usnecie ze swoimi prawdziwymi > danymi. Jeśli chodzi o Usenet, to wiele osób po prostu nie dyskutuje z anonimami. Odpowiedz Link Zgłoś