Dodaj do ulubionych

Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klientom

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.06, 21:12
Jest różnica. 300 a 900 zł do Londynu.
Obserwuj wątek
    • Gość: toranaga Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klientom IP: *.szczecin.mm.pl 08.08.06, 21:13
      "Lepiej wykształconym i sytuowanym konsumentom nie podobają się super oferty
      tanich przewoźników lotniczych".
      Jasne. Mnie do tych badań nie zaprosili. A szkoda, bo mi te superoferty
      (pisane łącznie!) bardzo przypadły do gustu. Skorzystałam z tanich linii już
      trzy razy (byłam dwa razy w Dublinie i raz w Londynie). Nie narzekam. I
      cieszę się, że mogłam polecieć za niewielką kasę zupełnie przyzwoitym i nie
      budzącym lęku samolotem. Na przełomie września i października znów polecę. A
      potem pomyślę, jak tu się lepiej wykształcić ;)
      • Gość: czubek Ten od tych transportów to dopiero frajer. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.06, 21:19
        Już ze 20 razy mignęła mi reklama od transportów podczas klikania na artykuł i
        posty. Nawet nie wiem, co ten gość reklamuje, pewnie jakiś transport
        autobusami. Frajer zapłaci(ł) za te 20 razy.
        • koszalek_opalek1 Re: Ten od tych transportów to dopiero frajer. 09.08.06, 10:44
          To chyba LOT robi taką "modę" na latanie drogimi liniami. Jak dla mnie - tanie
          rządzą i basta.
      • Gość: Marek Ale prawda jest ze oszukuja ... IP: 193.0.122.* 08.08.06, 22:11

Taki Centralwings - bierze doplate nawet za zakup biletu !!!

Reklamuje sie jako tani bilet a potem trzeba 400zl doplacic w roznych
        wymyslonych oplatach.

Najwyzszy czas by ktos skonczyl z tym oszustwem i zmusil linie (tanie i nie
        tanie) do podawania w reklamach/ofercie ostatecznej kwoty do zaplaty.

• Gość: mleko bez wody Re: Ale prawda jest ze oszukuja ... IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 08.08.06, 23:33
          "Centralwings" to nie sa prawdziwe "tanie linie" - to
          pseudo-tanie linie dzialajace pod bokiem i opieka
          wiekszych (i drozszych!) linii...

p.S. Jestem bardzo zadowolony z latajacych na trasach
          wewnatrz USA "tanich linii" Southwest - sprawna
          i uprzejma obsluga, czyste samoloty, niewielka
          ilosc spoznien.
          • Gość: mm Ciekwawe kto PLACIL za ten artykul? IP: *.adsl.proxad.net 09.08.06, 09:25
            "28% uważa, że im droższy przewoźnik, tym nowocześniejsze samoloty" - he, he,
            he - najnowoczesniejsze samoloty ma teraz Rayanair, ktory kupil 128 nowych
            sztuk
            • Gość: t Re: Ciekwawe kto PLACIL za ten artykul? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:28
              uzywanych
              • lucusia3 Re: Ciekwawe kto PLACIL za ten artykul? 09.08.06, 09:43
                A poszukaj sobie ile i jak stare samoloty posiadają drogie linie lotnicze.
              • Gość: David Re: Ciekwawe kto PLACIL za ten artykul? IP: 213.107.208.* 09.08.06, 09:43
                Ryanair kupuje nowe samoloty prosto od Boeinga.
                • Gość: Expert Artykuł śmierdzi PR-em na 5 kilometrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:40
                  j.w.
                • Gość: cabin crew INSPE Nowe samoloty!! IP: *.adsl.datanet.hu 09.08.06, 13:46
                  Ryanair zakupil nowe samoloty. Dostarczane w pewnym odstepie czasowym
                  oczywiscie. W tej chwili w europie odbywa sie kilka szkolen dla stewardess i
                  stewardow. Na tym na ktorym ja jestem jest nas 25 osob. Nie jest powiedziane ze
                  wszyscy zaliczymy egzaminy (szkolenie trwa ponad miesiac i duzy odsiew). Nasza
                  instruktorka prowadzi jedno szkolenie za drugim, od jakiegos czasu bez przerwy.
                  Kazdy z nas juz dostal przydzielona baze (tym razem wszyscy Stansted)jest w tej
                  chwili takie zapotrzebowanie na cabin crew (do konca roku zamierzaja zatrudnic
                  minimum 700 osob) :) Jedyne co pewnie zniecheca coponiektorych to cena kursu,
                  ale jesli go ukonczysz, nie boisz sie ciezkiej pracy, droga do kariery stoi
                  otworem ;)

crewlink.ie info dot rekrutacji
    • elpooho Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klientom 08.08.06, 21:15
      No dobrze, ale gdzie jest to, ze "Wojna cenowa tanich linii nie podoba się
      klientom "?
      • Gość: rak nieborak wojna cenowa to będzie w październiku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.06, 21:21
        na razie wszyscy latają we wszystkie strony i trzeba płacić ca. 500-700 zł. A w
        październiku będzie po 200.
        • Gość: tubu5000 opłaty lotniskowe IP: *.chello.pl 08.08.06, 21:39
          ale wiekszosc tych ofert jest uczciwa, tyle ze majstruja z tymi oplatami
          lotniskowymi, co akurat bylo zawsze

tyle ze w locie to jest 900 + oplaty, a w taniej linii 300 + oplaty

a lecialem juz nawet za 0 + oplaty, co generalnie nie da sie ukryc, jest dosc tanio
          • Gość: R Re: opłaty lotniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:05
            a ja leciałem lot + 0 opłat lotniskowych
            bilet kosztował 59 zł i za tyle poleciałem,
            nie wiem w czym problem.
          • mw1969 Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta taniość... 08.08.06, 22:50
            ... napisz mi, prosze bardzo uprzejmnie, GDZIE dokłądnie znalazłeś te oferty na
            tanie przeloty. Ja prówbowałem szukać u różnych takich, i NIGDY nie znalazłem
            taniego przelotu, toteż nigdy jeszcze nie leciałem tania linią.
            No, rodaku - podpowiedz, GDZIE szukać tych zasranych tanich przelotów, podaj
            dokładne namiary, oprócz przechwałek, proszę.
            • Gość: zalatany Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś IP: *.range86-128.btcentralplus.com 08.08.06, 23:07
              np. www.easyjet.com, www.wizzair.com - latalem kilkanascie razy i jest
              zdecydowanie taniej. Zalezy co nazywasz tanim przelotem - za darmo nigdzie nie
              polecisz ale za 300 PLN w obie strony jak najbardziej.
            • Gość: mw1970 Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś IP: *.inco-veritas.pl 09.08.06, 09:25
              zeby tanio kupic bilet, musisz odpowiednio wczesnie to zrobic. Ja np. w koncu
              lutego kupilem w wizzair bilety do Londynu i z powrotem na weekend majowy dla
              całej rodziny tj. 4 osoby, za 1200 zł (cena ze wszystkimi opłatmi w obie
              strony). To w jedna stronę na głowę daje 150 zł. Chyba nie tak drogo?
            • tubu5000 Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś 09.08.06, 09:39
              www.skyscanner.net/
              to jest stronka gdzie sobie wyszukasz tanie polaczenia i dodatkowo dowiesz sie
              jakie linie sa tanie. czasami warto tez przejrzec normalne oferty, LOT nieraz ma
              rozne promocje, czesto wychodzi dosc tanio, a i na lepsze lotniska lata.

np. taki wizzair.com tanio lata do Paryza, ale lotnisko jest ok. 100km od
              miasta, wiec trzeba doliczyc bilet za autobus, no i czas. pory z reguly sa tez
              malo biznesowe

> ... napisz mi, prosze bardzo uprzejmnie, GDZIE dokłądnie znalazłeś te oferty na
              >
              > tanie przeloty. Ja prówbowałem szukać u różnych takich, i NIGDY nie znalazłem
              > taniego przelotu, toteż nigdy jeszcze nie leciałem tania linią.
              > No, rodaku - podpowiedz, GDZIE szukać tych zasranych tanich przelotów, podaj
              > dokładne namiary, oprócz przechwałek, proszę.
              • lucusia3 Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś 09.08.06, 09:46
                Właściwie wystarczy wejśc na stronę lotniska z którego się chce lecieć, wybrać cel, lot i szukać najlepszego terminu.
            • Gość: aaddy Re: Oświeć mnie - Norwegian IP: 80.232.28.* 09.08.06, 09:49
              Od pewnego czasu korzystam z tych linii gdzie tylko mozna .
              W tym roku np. zaplacilem za przelot Oslo- Dusseldorf i powrot niecale 300 PLZ,
              Lufthansa chciala ponad 2000 PLZ. - jest roznica ?
              Za tydzien przylatuje do Warszawy ( z Oslo )- 250 PLZ w obie strony - LOT cos
              okolo 1000 . Jest roznica ?
              Ponadto , jak pokazuje ostatnio w Norwegii opublikowana analiza , Norwegian ma
              dziesiec razy mniej odwolanych lotow niz SAS . Wiec na co narzekac ? Ze nie
              dostane darmowego posilku ...
              Zdecydowana wiekszosc , rowniez dobrze sytuowanych Norwegow, wybiery tanie linie
              wszedzie gdzie moze.
              czemu placic wiecej niz to konieczne ?
              A oto namiar : www.norwegian.no/sw22123.asp
              pozdrawiam i milych lotow .
            • Gość: janusz Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:28
              w internecie...baranie
            • Gość: janusz Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:31
              masz konto,masz internet, planujesz wylot z wyprzedzeniem powiedzmy trzy
              miesiace wczesniej to masz taniej, w czym problem?
            • Gość: janusz Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:35
              przepraszam za tego barana ale mnie ponioslo po przeczytaniu tego artykulu
            • Gość: R Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:41
              ja bilety na te wakacje kupiłem z grudniu
              118 zł o obie strony z Krakowa do Paryża
              to chyba nie jest drogo ?
              tyle samo oferował mi taksówkarz, ale ..
              on chciał mnie tylko zawieźć z Balic do centrum :)
              odpędziłem go jak psa, bo za 3.8 zł miałem szynobus :)
            • Gość: Adam Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.06, 11:05
              za 2 bilety z Katowic do Barcelony/Girony (WIZZAIR)zapłaciłem w sumie 800 zł.
              zapłaciłbym połowę tego, gdybyśmy się z żoną zdecydowali na wyjazd 2/3 dni
              wcześniej. Mimo wszystko i tak się opłacało. Samolot moim zdaniem przyzwoity,
              zupełnie nie odbiegał standardem od tych z drogich lini (trochę już latałem
              różnymi liniami, nie tylko LOTEM)
              Trzeba tylko szukać, czasem zdecydować się na wyjazd dzień wcześniej, powrót
              dzień później. Jedyne co mi przeszkadza w tanich liniach to mała ilość lotnisk
              docelowych z W-wy (Wizzair)
              Chociaż i tak często taniej kosztuje dojazd do Katowic i z tego miejsca wylot
              niż LOTEM z W-wy.
              A że komfort może trochę gorszy ... cóż - przez dwie godziny mogę się obyć bez
              jedzenia, reszta praktycznie to samo.
            • Gość: Cook Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś IP: 195.91.181.* 09.08.06, 13:30
              Ja kupilem bilet do Londynu z Centralwings za 115 zlotych w obie strony. Takie
              oferty trafiaja sie na poczatku promocji, zwykle tak tanich biletow na dany
              dzien nie ma wiecej niz 1 lub 2. Jak sie zdazy mozna poleciec za bezcen.
              Zamowilem we wszystkich liniach bezplatne biuletyny e-mailowe i teraz moge
              sledzic promocje na biezaco.
            • Gość: rayan222 Re: Oświeć mnie, bom ciemny - G D Z I E ta tanioś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:50
              Np. EASYJET z Berlina do Malagi i powrót . Ja, żona i dwoje dzieci... od 13.
              czerwca 2006, zapłacilismy wszystkich kosztów 726 zł / 4 osoby/...do Berlna
              Szchenefeld mam 2 godz. jazdy...pozdrawiam...uważaj na promocje...obok tanich
              cen są dodatkowo promocje nap. przez dwa - trzy dni....szukasz, sledzisz i masz.
              • Gość: mw1969 Re: Oświeć mnie, ... D Z I E K U J Ę wszystkim IP: *.chello.pl 13.08.06, 16:47
                serdecznie za odpowiedzi i wskazówki, gdzie i z jakim wyprzedzeniem najlepiej
                poszukać tanich połączeń. Januszowi po chrześcijańsku wybaczam, a niech tam...
    • Gość: Motoko Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klientom IP: *.cable.ubr13.edin.blueyonder.co.uk 08.08.06, 21:24
      Cytat "28% uważa, że im droższy przewoźnik, tym nowocześniejsze samoloty". A
      tak się składa, że pracuję na lotnisku (w Edynburgu) i widzę na co dzień te
      samoloty z bliska (z zewnątrz i wewnątrz). Najnowsze floty u mnie to Ryanair i
      EasyJet (pierwszy lata tylko Boeingami 737-800, drugi w większości Airbusami
      A319 - wiek samolotów obu lini bardzo młody), później to będzie chyba BMI i
      Flybe, a dopiero na szarym końcu British Airways. W ciągu roku widziałem
      kilka awarii (spokojnie, głównie chodzi o małe niedomagania techniczne wykryte
      podczas procedur przedstartowych) samolotów BA które dla pasażerów skończyły
      się opóźnieniami. Wnętrze samolotów też świadczy o ich wieku, toalety potrafią
      śmierdzieć jak wiejska wygódka, a jedynym bonusem w porównaniu to tanich linii
      (na trasie do Londynu) to marnej jakości śniadanie.
      • Gość: wd3 Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.08.06, 21:30
        Skoro są tacy wykształceni to o co się awanturują na chwyty marketingowe,
        których sami są autorami.
        • lucusia3 Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie 09.08.06, 09:52
          E, z tymi wykształconymi to ewidentnie działanie dla reklamy.
          "Biedni i prymitywni to latają tanimi liniami, a bogaci i wykształceni normalnymi".
          Bzdura, moje obserwacje absolutnie tego nie potwierdzają. Bogaci nigdy by ni byli bogaci, gdyby wywalali pieniądze na godzinny lot, tylko dlatego, że dadzą mu watpliwej świeżości chińskie jedzenie, albo obrzydliwą bułę. Podobnie jak wykształceni - jak umieją liczyć, to sobie dobrze przeliczą.
          Naprawdę bardzo bogaci to mają swoje samoloty.
          Oczywiście co innego daleki loty, ale tanie linii tu nie konkurują.
          Drogie loty to obsadzają zazwyczaj urzędnicy, albo tacy, którzy nie mają wyboru. Czasmi jeszcze liczy się czas, więc gdy tanie linie ląduja gdzieś daleko, to sie niezbyt opłaca.
          • Gość: MK Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.mnc.pl 09.08.06, 14:45
            > "Biedni i prymitywni to latają tanimi
            > liniami, a bogaci i wykształceni normalny mi".
            > Bzdura, moje obserwacje absolutnie
            > tego nie potwierdzają.

Nie tylko Twoje obserwacje tego nie potwierdzają. Nie potwierdzją tego także
            badania:

1.
            "Klientami tanich linii są zwykle osoby lepiej zarabiające - dochody netto
            prawie połowy z nich przekraczają 2600 zł. Grupa ludzi zarabiających ponad 4
            tys. zł netto miesięcznie jest nadreprezentowana ponad dwukrotnie (w stosunku do
            ogółu respondentów). Zaś odsetek osób posiadających dochody powyżej 5 i 7 tys.
            zł jest wyższy nawet 3–5 -krotnie."

źrodło:
            2006-06-20 Kim są pasażerowie tanich linii lotniczych?
            www.mojeprzeloty.pl/nowosc.php?dzien=2006-06-20&org=pozostale
            2.
            "Wyniki badań wykazały, że typowy pasażer tanich linii na lizbońskich trasach
            jest płci męskiej, w wieku pomiędzy 35 i 44 lat, posiada wykształcenie
            uniwersyteckie i pracę ma związaną z kierowaniem i zarządzeniem.[...]

Kwestia ceny przy wyborze linii jest najważniejsza. Typowy pasażer rezerwuje
            korzystny cenowo lot, choć zatrzymuje się w jakościowo dobrych hotelach [...].
            "

źródło:
            2005-10-06 Tanie latanie w Lizbonie
            www.mojeprzeloty.pl/badanie.php?dzien=2005-10-06
    • helmut.berlin polec Wizzairem do Luton 08.08.06, 21:30
      to ci sie odechce jak towarzystwo zobaczysz
      • Gość: tyo latam tam często i jest ok IP: *.ipt.aol.com 09.08.06, 01:08
        jak ci towarzystwo nie pasuje zamów sobie prywatnego "dżeta"
      • Gość: aaaa Re: polec Wizzairem do Luton IP: 86.53.32.* 09.08.06, 15:09
        lecialam i towarzsystwo bylo bardzo cywilizowane i normalne,nie wiem o co ci
        chodzi?
    • Gość: TOM Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klientom IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 08.08.06, 21:31
      Oferta tanich lini jest w Polsce adresowna głównie do osób pracujących poza
      granizami kraju. Dzięki tym liniom możliwy jest kontakt emigrantów z rodzinom
      w Polsce . Jednak są też negatywne strony istnienia tych lini , podróżują
      nimi np tzw. turysci rozrywkowi , brytyjczycy szukajacy tanego piwa i tanich
      dziwek , a do czego to prowadzi to wie kazdy kto był w obecne wakacje w
      Krakowie , czy tez w Trójmiescie .
    • Gość: ubies Co to za tytul? IP: 209.130.141.* 08.08.06, 21:33
      'Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klientom'.

Z badania wynika chyba tylko, ze im klient bardziej wyksztalcony tym lepiej
      zdaje sobie sprawe z rzeczywistych kosztow latania i tanie reklamy tanich
      linii lotniczych nie robia na nich wrazenia.

Wnioski z badania sa zreszta prawidlowe. Tanie linie sa najczesciej drozsze.
      Na trasie, na ktorej latam EasyJet prawie zawsze przegrywa cenowo z kims z
      dwojki: BA lub Swiss.
      • Gość: soccer1doc Re: Co to za tytul? IP: *.127-70.tampabay.res.rr.com 08.08.06, 22:20
        Wazna cecha tanich lini jest zmuszenie konkurencji do obnizki cen.najlepiej to
        widac od lat a USA gdzie loty z portow posiadajacych knokurencje(JEt
        BLue,Southwest itp) sa 2-4 krotnie tansze u normalnych przewoznikow w
        porownaniu z miastami bez konkurencji....
    • Gość: m.m.o Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: 195.189.52.* 08.08.06, 22:01
      13 wrzesnia lece rayanair'em do Porto przez Londyn,za cztery przeloty krakow-
      londyn londyn-porto porto-londyn londyn-krakow zaplacielem rezerwujac w
      kwietniu 440zl ze wszystkimi oplatami,w lot zaplacilbym z 1500zl albo lepiej,a
      przy okazji moge odwiedzic znajomych w londonie(jestem dwa dni w londynie
      miedzy lotami)fakt,sa rozne oplaty np.w rayanair trzeba zaplacic za bagaz 2,5
      funta za jeden przelot ale i tak sie oplaca,juz szukam lotow na sylwka,moze
      Marakesz!!!!!
    • Gość: R o co chodzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:04
      ja na reklamie SkyEurope widziałem lot za 59 zł i dokładnie tyle zapłaciłem
      (jak się potem dowiedziałem fundowali jakieś tam opłaty lotniskowe)
      wiec w czym problem ?
    • investor5 Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie 08.08.06, 22:04

Nie na wszystkim warto oszczędzać, ale z drugiej strony, czy można mieć pewność,
      który lot będzie lepszy?
      • Gość: kate Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: 62.29.166.* 08.08.06, 22:21
        w podróżowaniu chodzi o to, żeby się przemieszczać, wylatałem służbowo w Locie
        złotą kartę miles nad more i latałem też tanimi liniami w rożnych miejscach na
        świecie, dziś wybieram tanie linie, bo oszczędzam a podróż trwa tak samo długo.
        Bez kawy w filiżance mogę się obyć.
    • Gość: goi Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.toya.net.pl 08.08.06, 22:17
      hmmm..
    • Gość: app Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:24

Co to znaczy w tekście "największe zrozumienie dla..."? Sens tego wyrażenia
      jest taki: wybaczają, akceptują. Ale z kontekstu wydnika, ze chodzi raczej o
      to, ze zasadnie sadzą,
      iż koszty podane przez reklamy sa zanizone. Moze jakis korektor na to spojrzy?
      • jorn Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie 08.08.06, 22:42
        Najwyraźniej autor artykułu nie zrozumiał wyniku badania - to, że wiem, iż do
        ceny biletu wynoszącej 5€ (Charleroi - Warszawa - Charleroi) muszę dodać ok.
        50€ różnych opłat i 21€ za autobus na lotnisko (i że mi się to nie podoba) nie
        oznacza, że wolę zapłacić 150€ Lotowi za podróż Zaventem - Warszawa - Zaventem.
    • raveness1 Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie 08.08.06, 22:34
      Polecam Air France, wygoda, mila obsluga, i przede wszystkim kultura. Co wiecej
      chciec?
    • katya Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie 08.08.06, 22:43
      A ja juz niejednokrotnie skorzystalam z ofert tanich linii lotniczych i nie
      zaluje.Obsluga na poziomie i komfort przelotu w porzadku.Bylam w Dublinie za
      120zl!!i w Polsce(Lodz,Warszawa)za srednio mniej niz 200zl,wiec nie
      narzekam.Londyn,gdzie mieszkam od kilku lat, ma swietne polaczenia z miastami
      europejskimi.Tylko latac.Poza tym jak sie komus cos nie podoba,zawsze pozostaje
      LOT albo mnostwo innych linii lotniczych.Co za problem...
    • rayan222 Centralwings - syf, kiła, mogiła i oszustwo. 08.08.06, 22:47
      Najbardziej dziadowskie tzw. tanie i b. drogie linie. co za badzieja. Brak
      szacunku dla klientów wiekszość lotów opóźniona o wiele godzin. Ten przewoxnik
      musi jaknajszybciej zniknąć z rynku. Bedzie to pierwsza tania linia która
      zanotuje liczne katastrofy lotnicze. OSTRZEGAJCIE PRZED NIMI.
      • Gość: pianazludzen Re: Centralwings - syf, kiła, mogiła i oszustwo. IP: *.pools.arcor-ip.net 09.08.06, 18:08
        popieram, choc nad innymi liniami maja te przewage ze mozna wybrac numer
        miejsca:)
    • rayan222 Centralwings - ostrzegajcie świat przed nimi. 08.08.06, 22:49
      Katasrofy lotnicze tego przewoznika wisza na włosku. Uciekajcie od tych linii.
    • Gość: eeeee Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.wolfson.cam.ac.uk 08.08.06, 23:01
      tanie linie lotnicze w sezonie wkacyjnym sa duzo drozsze niz linie uznawane za
      drogie; dla porownania miesiac temu w BA bilet do Polski byl po 99 funtow a w
      tym samym czasie we wszystkich tanich liniach lotniczych byl za ponad 130
      funtow; jest roznica?
      • tiburon_lover Re: Co ty wiesz o lataniu.... 08.08.06, 23:27
        jak masz szczęście to Ci sie uda polecieć tanio prawda prawda, ale

1. jak policza ze twoja data była nei popularna i za mało sie uzbierało frajeró
        to poprostu skasuja lot - dowiesz sie o tym np 2-4 dni przed odlotem jak masz
        szczęście albo na lotnisku jak nei masz... i dupa oddadza ci te twoje tanie
        100zł albo zaproponują lot za kilka dni..dla normalnych ludzi mających pracę,
        terminy, urlopy to nie do zaakceptowania ...dla studentów może...

2. z jakiś przyczyn nie ma samolotu/pogoda/techniczny/slot/opónienie.... lecisz
        tanio to znaczy nie lecisz , lecisz drogo to masz szanse na innego przewoźnika,
        inne połączenie w ostateczności kolej/autobus/samochód z wypozyczalni.... nie
        mówiąc juz o tym kiedy lecisz w klasie C ;-)

3. tanie linie nie są konkurencja dla LH, BA, AF ... to jest konkurencja dla
        pociągów i autobusów...

4. i bardzo dobrze, ze istnieją, dzięki temu x kowalskich poleci gdzieś, może
        nawet będzie klaskać przy lądowaniu ;-)
      • Gość: YaBasta Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.nott.cable.ntl.com 08.08.06, 23:28
        jak sie jest w Cambridge to wypadaloby wiedziec, ze po prostu tanie loty sa naprawde tanie kiedy rezerwuje je sie odpowiednio wczesniej. Niestety podroze trzeba planowac, straszne.
    • Gość: obiektywny LUDZIE, nie latajcie, to ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:35
      wybierajcie pociagi lub statki, to duzo bezpieczniejsze
      • Gość: al95 Re: LUDZIE, nie latajcie, to ryzyko IP: 68.161.189.* 09.08.06, 00:41
        Gość portalu: obiektywny napisał(a):

> wybierajcie pociagi lub statki, to duzo bezpieczniejsze
        Facet, przestań sciemniac, najbezpieczniej jest piechotą.
        • Gość: wd3 Re: LUDZIE, nie latajcie, to ryzyko IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.08.06, 10:33
          Najbezpiecniej to jest się położyć.
    • Gość: panda Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.server.ntli.net 09.08.06, 00:18
      oba typy linii lotniczych maja swoje plusy i minusy. faktycznie w sezonie
      letnim bilety tanich linii sa drozsze (ostatnio wybralam ba bo roznica wynosila
      ponad 200 zl) od normalnyc. jednak najbardziej denerwuje mnie to ze tak jak to
      robi np.ba sprzedaja wiecej biletow niz jest miejsc w samolocie i moze dla
      ciebie nie starczyc a wtedy sie proponuje duzo drozszy bilet na nastepny lot
      zdzierstwo. dlatego wole tanie linie ( a jedzenie w normalnch liniach jest
      wedlug mniepaskudne)
      • napolnoc Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie 09.08.06, 00:53
        Nie cierpie tzw "tanich lini" bo one wcale tanie nie sa, a beznadziejny standart uslug oferuja.Ale co
        poradze,ze miedzy Adamem a Slaskiem tylko ten powietrzny PKS lata :(((
        Cena niemalze jak z KLM,gdzie nie tylko ze zarcie dadza,to jeszcze obsluga jest znacznie lepsza,nie
        mowiac o ektrasach.
        Tanie linie sa tanie tylko w srodku marca,a poza tym to reklama.
        Ile razy za raptem 10 euro wiecej lecialam liniami z tradycja,klasa i obsluga na nieco wyzszym niz
        "kelnerskim" poziomie.
        Nie leccie na tanie latanie!
        • Gość: eeeee Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.wolfson.cam.ac.uk 10.08.06, 01:17
          > poradze,ze miedzy Adamem a Slaskiem tylko ten powietrzny PKS lata :(((
          > Cena niemalze jak z KLM,gdzie nie tylko ze zarcie dadza,to jeszcze obsluga
          jest
          > znacznie lepsza,nie
          > mowiac o ektrasach.

z tym dobrym zarciem w drogich liniach lotniczych to juz dawno nieprawda;
          e.g. Lufthansa serwuje kromeczke z zoltym serem na lunch i to by bylo na tyle;
          co prawda mozesz wchrzanic tyle kromeczek ile chcesz ale ilez mozna sie
          napychac suchą kromką z samym serem?

Tak wiec 'drogie' linie lotnicze juz dawno ograniczyly serwowanie posilkow i
          rozdawnictwo gazet i inne tego typu 'gratisy'; obecnie drogimi sa tylko z nazwy
          i faktu ze w przypadku odwolania lotu dostajesz mozliwosc lecenia nasteonym
          lotem choc w tanich liniach zgodnie z nowymi rozporzadzeniami UE tez tak bedzie;

• Gość: anula Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.sbr2.nsw.optusnet.com.au 09.08.06, 00:50
      u nas jest w tej chwili wielka promocja na tanie linie ktore lataja na trasie
      australia - azja i roznica jest olbrzymia, zazwyczaj zeby poleciec do japonii
      placilam ponad 1000$ a teraz tylko 500$ , to prawda nie mam obiadu, ani koca
      jak jest zimno, ale zabieram kanapke i kurtke, a te 500$ ronicy moge wydac na
      miejscu, wczesniej latalam lokalnymi lotami i tez jest super tanio, jak jeszcze
      mieszkalam w londynie to trzeba bylo latac tanimi liniami do berlina i byly
      takie oferty razem z tanim samochodem do wypozyczenia to bylo jakies 7 lat temu
      i wtedy latalo sie do niemiec i potem samochodem do polski, mysle ze tanie
      linie w polsce umozliwia wielu ludziom podroze po europie i ze nie wszystkie sa
      takie zle, ale napewno trzeba uwaznie czytac informacje, zeby sie potem nie
      rozczarowac, milego latania

www.antypody.com
      • Gość: tuys Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: 87.102.19.* 09.08.06, 01:10
        anulu! nie mozesz pisac takich rzeczy! to niedopuszczalne! za x, za y! te iksy,
        te igreki - zle!, zle! ile czasu mi to zajmie zeby przestac tak myslec?
    • Gość: nobody Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.guidant.com / 132.189.76.* 09.08.06, 01:09
      zastanawiam sie coze za madra glowa sklecila ten artykul...no i najwazniejsze
      na podstawie czyich badan..kogo badano..??? jaki odsetek tych ludzi lata wiecej
      niz raz na rok (albo rzadziej)...i gwoli sprostowania...srednio raz na tydzien
      podrozuje samolotem...i tanie linie lotnicze dla mnie to takie za lot w obie
      strony nie zaplace wiecej jak 100Euro(to w przypadku promocji cenowej)i
      oczywiscei mowa o podrozowaniu w granicach europy...o oplatach "ukrytych" mozna
      doczytac sie w prawie danego przewoznika a nie robic z siebie osobe
      poszkodowana...
      bezpieczenstwo...do tej pory zaden z tanich przwoznikow nie stracil
      samolotu...;-)
      wygoda..komfort...jesli zycza panstwo wydac 2000 zl..aby przez dwie godziny
      posiedziec w mietszym fotelu..i dostac darmowa kolacje tudziez kanapke..;-)

i tak dalej...
    • Gość: Łukasz Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie IP: *.echostar.pl 09.08.06, 01:13
      Kolejny artykul gazety na temat tego, ze tanie linie nie sa tanie. Juz jakis
      czas temu byl i jakos najtaniej bylo tanimi liniami (sprawdzalem wtedy ceny na
      poczatek wrzesnia).
    • Gość: LOT to badziew LOT wynajął firemkę PR żeby podkopała zaufanie IP: *.cable.ubr04.dals.blueyonder.co.uk 09.08.06, 01:56
      opierając się na jakiś mętnych opracowaniach firmy PR!!!! jak takie opracowanie
      może być wiarygodne?! co za BZDURA. BO TO POLSKA WłAśNIE!!!
      • Gość: Kubeck To artykul sponsorowany przez LOT IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.08.06, 10:53
        Wymykaja sie im klienci i pieniadze. Cos trzeba zatem zrobic. Najprostszy
        sposob - skorzystac z mediow. Wybiorcza sie do tego swietnie nadaje. Panie
        Augustyniak, ile Pan dostal za ten artykul od prawdziwego "zleceniodawcy"?
    • olias Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie 09.08.06, 07:41
      jasne! jak się nakradło z polskiej gospodarki tyle, że teraz ma się problemy z
      pamiętaniem gdzie co ma - to tylko drogie linie. Aż dziw że sobie nie kupią
      prywatnych boeningów i lotnisk, żeby z motłochem sie nie stykać.
      Ale wszystkim qrwa nie pozwolono tu kraść! ito dla nich są tanie linie.
      (p.s. ciekawe ile zarabia autor artykułu?)
    • el_p Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się klie 09.08.06, 08:28
      Aha czyli zaczynamy kampanie "tylko biedni debile lataja tanio". Podobnie
      probowano robic z platforma i co z tego wyszlo?
      Jestem srednio zamozny, mlody i wyksztalcony, ale jesli mam wybierac miedzy
      1000zł a 300 to zgadnijcie co wybiore?
      • Gość: Dr. anglik Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się IP: *.ericsson.net 09.08.06, 08:37
        Jedyny problem z tanimi liniami to niepodawanie pelnej ceny przelotu, to tak
        jakby kupujac bilet kolejowy placilo sie cene biletu, plus doplata za prad,
        wsiadke i wysiadke (!).

W tej chwili jest unijne dochodzenie w tej sprawie i prawdopodobnie wreszcie
        tego zabronia. Paradoksalnie, tanie linie zgadzaja sie na to, pod warunkiem ze
        wszyscy beda przestrzegac tych samych regul.

Latam 2 razy w tygodniu (!) przez wiekszosc roku, i poza Ryanairem ktory jest
        tani ale ma naprawde niski standard uslug, inne tanie linie (Easyjet, Air
        Berlin) wole od BA, Lufthansy czy LOTu. Ryanair przegina, ale z drugiej strony
        lepszy tani Ryanair niz drogi LOT latajacy w polowie pustymi samolotami (jak
        nie bylo Ryanaira to tez latali w polowie pustymi).

• el_p Re: Wojna cenowa tanich linii nie podoba się 09.08.06, 08:47
          Przez te 1,5h jestem w stanie wytrzymac bez napojow czy przekaski za 600zł:D
          Swoja droga powinni sie zabrac za wszystkie klamliwe reklamy typu: procesor
          6Ghz, samochod juz od 30tys (malenkimi literkami ktorych nie widac nawet na 24"
          tv: I wplata..), kredyt 0% (ukryte koszty ubezpieczenia)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka