Dodaj do ulubionych

Lodówka z internetu

• andrebrain Lodówka z internetu 21.08.06, 09:45
      Ludzie coraz cześciej kupują AGD z interneu jest to spowodawane dużo niższymi
      cenami towaru od skleów tradycyjnych i większym wyborem towaru. Sam kupiłem
      lodówkę z komputerem. Opłaciło mi się. Zaawansowana technologia.
    • Gość: ffffdd Lodówka z internetu IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 21.08.06, 09:49
      maximedia jest super
    • Gość: edzia Kuchenka elektryczno-gazowa i okap IP: 158.75.197.* 21.08.06, 10:02
      Ja kupiłam w Szczecińskim skliepi Gwarant24 kuchenkę gazowo-elektryczną i okap,
      towar do Torunia dowiozła mi firma kurierska siudemka i nie było żadnych
      problemów z wniesieniem, a jak dałam Panu z "siodemki" 20 zł to był bardzo
      zadowolony bo nie liczył na dodatkową gratyfikację. Na tych zakupach
      zaoszczędziłam 500 zł - było warto
    • Gość: renata Re: Lodówka z internetu IP: *.exorigo.pl 21.08.06, 10:19
      Ja także kupiłam sprzęt poprzez internet, obejrzałam wszytko (no prawie wszytko)
      w salonie - kupowalam sprzęt tej samej marki AEG/Elektrolux - w salonie
      zaproponowano mi 'śmieszny' upust, a kupowałam za kwotę ponad 20tys. sprzęt. W
      sklepie internetowym, gdzie kupowałam, dostałam sprzęt idealny, z pełną
      gwarancją, z dowozem pod same drzwi.
      • Gość: jan.kulczyk Re: Lodówka z internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:41
        W Wawie polecam EWA PHU na Bartyckiej. Kupilem tam cala kuchnie. Np. sama lodowke 400-500 zl taniej niz w MM czy Avansie. Nie wiem, czy nadal sa najtansi, ale sa w necie i robia dostawy, chociaz moze tylko w obrebie Warszawy. W cenie jest wniesienie. Nawet kiedy sie okazalo, ze cokolwiek duza lodowka nie wejdzie do winy, panowie wyciagneli wozek-trojkolke i przy naszej pomocy - choc o nia nie prosili, a sami tez osilkami nie byli - tachali to monstrum na piate pietro. Bardzo polecam!

• Gość: maciek Re: Lodówka z internetu IP: *.de.ibm.com 21.08.06, 12:45
          tez polecam ewabymail.pl, lodowke dostarczali na 7 pietro bez zadnych doplat.
    • Gość: klapslock : sklepRTVmedia - okradli mnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:49
      Zamówiłem w tej firmie towar 20 dni temu. Niestety zapłaciłem przelewem bo firma
      ma dobrą opinię. Od razu dostałem e-mail o treści:
      "Ze względu na chwilowy brak towaru u dystrybutora, realizacja Państwa
      zamówienia przesunie się w czasie.....
      Jak tylko zamówiony przez Was towar pojawi się na rynku skontaktujemy się z
      Państwem telefonicznie.
      Jeżeli potwierdzicie Państwo chęć kupna towar dostarczymy w ciągu 1 dnia
      roboczego..."
      Na stronie sprzedawcy sprzęt był opisany jako dostępny, dostawa do 4 dni
      roboczych. Tymczasem nawet nie rozpoczęto jego realizacji. Na moje e-maile brak
      odpowiedzi.
      UWAGA! RTVMEDIA TO ZŁODZIEJE.
      • Gość: Adamek Krzysztof Re: : sklepRTVmedia - okradli mnie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 18:12
        Bzdury ktoś wypisuje ja jestem w pełni zadowolony ze sklepu - a zamówiłem tam
        nie tylko lodówkę ale i kuchnie pralkę oraz zestaw kina domowego z plazmą .
        Ceny rewelacyjne a obsługa miła i rzetelna , może pomyliło się komuś z
        RTVCENTRUM bo jest taka podobna hehe

Pozdrawiam czytających
    • Gość: zzzytkaaa trzeba lepiej szukeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:50
      tylko w jednym sklepie...coś dziennikarze kiepsko szukali.
      my kupiliśmy caly sprzet do kuchni w jednym ze sklepów internetowych i panowie
      wszystko wnieśli. doplacone bylo 35zł za transport.nie bylo problemu!
    • Gość: Robert Lodówka z internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:51
      A ja się cieszę, że ten temat wreszcie poruszono. Też kiedyś się zastanawiałem
      nad kupnem lodówki w Internecie - ale fakt, że dodatkowo musiałbym załatwić
      sobie ludzi do wniesienia - niestety mnie od tego zamiaru odwiódł ...
      A tłumaczenia sklepów, że to nie ich problem - cóż - ponoć zakupy w Internecie
      to wygoda, oszczędność - niestety - w przypadku sprzętu AGD to duże problemy ...
    • Gość: klapslock RTVmedia - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:51
      Zamówiłem w tej firmie towar 20 dni temu. Niestety zapłaciłem przelewem bo firma
      ma dobrą opinię. Od razu dostałem e-mail o treści:
      "Ze względu na chwilowy brak towaru u dystrybutora, realizacja Państwa
      zamówienia przesunie się w czasie.....
      Jak tylko zamówiony przez Was towar pojawi się na rynku skontaktujemy się z
      Państwem telefonicznie.
      Jeżeli potwierdzicie Państwo chęć kupna towar dostarczymy w ciągu 1 dnia
      roboczego..."
      Na stronie sprzedawcy sprzęt był opisany jako dostępny, dostawa do 4 dni
      roboczych. Tymczasem nawet nie rozpoczęto jego realizacji. Na moje e-maile brak
      odpowiedzi.
      UWAGA! RTVMEDIA to naciągacze.
      • Gość: Adamek Krzysztof Re: RTVmedia - nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 18:15
        Widać ewidentną niechęć do tego sklepu :) ja akurat muszę pochwalić samy super
        opiniami !

Pozdrawiam :)
    • Gość: weteran typowe polskkie chamstwo = dostawa ale bez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:01
      wniesienia, na jakiego grzyba mi taka dostawa?? Bezmyslonosc i oszukanstwo
      polakow nie zna granic!!
      • zapytaniaznak Re: typowe polskkie chamstwo = dostawa ale bez 21.08.06, 16:05
        Bezmyślność kupujących - to może tak. Zanim się kupi pralkę, warto się
        zainteresować np. jej dostawą.
        Tak się składa, że w tradycyjnych sklepach bardzo często dostawa jest pod dom,
        lub za drzwi mieszkania. Kiedyś wcale jej nie było, trzeba było samemu
        załatwiać. To się zmienia (na lepsze), wymusza to rosnąca konkurencja.
        Przykładowo DROGIE meble z Klera są ZAWSZE wnoszone, ustawiane, rozpakowywane i
        montowane. Wszystko grzecznie i w cenie. Jak kupujesz "u prywaciarza" to płacisz
        mniej, ale masz gorzej. Jak kupujesz w zwykłym, porządnym sklepie, to masz
        standard. Nikt tego nie ukrywa, nie pisze drobnym drukiem (zazwyczaj).
        Najgorzej, jak ktoś się nie zna, NIE ZAPYTA, nie sprawdzi, a potem się czuje
        oszukany.
    • villamos Lodówka z internetu 21.08.06, 11:06
      Ja kupowałem pralkę w mało znanym sklepie www.camcoo.com i różnica w stosunku
      do RTV Euro AGD, Media Markt czy Electro World wyniosła w sumie około 400zł.
      Natomiast po moim zastrzeżeniu, że te 67kg trzeba wnieść po schodach na 4.
      piętro, kurier miał wpisane, że ma wnieść, za co oczywiście zapłaciłem z góry
      uzgodnioną dodatkową opłatę. Z doświadczenia wiem, że i sklepy w realu
      niekoniecznie dostarczyłyby w takim przypadku do mieszkania bez dodatkowych
      opłat. Wszystko przebiegło bez problemu, zapłata przy odbiorze (zresztą dostawa
      błyskawiczna), mam fakturę na swoje nazwisko, więc i z gwarancją problemu nie
      będzie. Da się. Bardziej bym się bał kupować od osób fizycznych na allego.
    • Gość: Labbit Re: Lodówka z internetu - Maximedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:08
      Potwierdzam - Maximedia przywozi sprzęt na miejsce i wnosi go do mieszkania bez
      żadnego "ale" (w moim przypadku pralka, piekarnik, płyta i okap). Obsługa miła
      i przyjemna a o ich sukcesie swiadczy to że czasami trudno się do firmy
      dodzwonić. Polecam.
      • Gość: sylwia Re: Lodówka z internetu - Maximedia IP: 83.238.149.* 21.08.06, 18:00
        ja również sprawdziłam ten sklep na dużych gabarytach tzn. lodówka i pralka i
        jestem bardzo zadowolona- sprzęcik wniesiony, mogłam go spokojnie obejrzeć przy
        kurierze...super
    • Gość: kruf_ka Re: Lodówka z internetu IP: *.inet.cns.fra.dlh.de / *.lhsystems.com 21.08.06, 11:12
      Jak ktoś patrzy tylko na cenę i nie myśli przy zakupie, to w sklepie tradycyjnym
      też kupi z dostawą "pod klatkę". A za wniesienie normalne jest pobieranie
      dodatkowych opłat. Myśleć, ludzie!
    • Gość: Mdodi AGD z internetu IP: 212.160.104.* 21.08.06, 11:19
      Witam,

Ja zdecydowanie mam inne doświadczenia, kupiłem w sklepie
      www.megamedia.pl (Wrocław) : Lodówkię (180cm), okap wyspowy, płytę
      ceramiczną, piekarnik oraz zmywarkę, wszystkie towary zostały dostarczone w
      uzgodnionym terminie i wniesione do mieszkania.
      Wiem że mój sąsiad też korzystał z tej firmy (podobny sprzęt) i dostawa
      wyglądała dokładnie tak samo.
      Tak więc nie mogę zgodzić się z autorem artykułu ... (może jest sponsorowany
      przez MediaMarkt albo ElektroWorld ???)
      • Gość: smok Re: AGD z internetu IP: *.acn.waw.pl 21.08.06, 11:35
        prawdopodobnie tak - Jacek Kurski pokazywał jak działa mechanizm sponsorowania
        artykułów w Gazecie Wyborczej przez reklamodawców. jeśli w wydaniu gdzie
        znajduje się ten artykuł na najbliższych stronach widnieje jakaś reklama
        hipermarketu rtv/agd to można przeypuszczać, że zadziałał tu taki mechanizm -
        pisze się tendencyjny artykulik atrakcyjny dla hipermarketów i kusi ofertą
        zamieszczenia reklamy... GW to szajs...
        • maupa13 Re: AGD z internetu 21.08.06, 13:32
          Gość portalu: smok napisał(a):

> prawdopodobnie tak - Jacek Kurski pokazywał jak działa mechanizm sponsorowania
          > artykułów w Gazecie Wyborczej przez reklamodawców. jeśli w wydaniu gdzie
          > znajduje się ten artykuł na najbliższych stronach widnieje jakaś reklama
          > hipermarketu rtv/agd to można przeypuszczać, że zadziałał tu taki mechanizm -
          > pisze się tendencyjny artykulik atrakcyjny dla hipermarketów i kusi ofertą
          > zamieszczenia reklamy... GW to szajs...

No, jak Jacek Kurski coś pokazał, to NA PEWNO jest na odwrót ;))
    • Gość: smok Lodówka z internetu IP: *.acn.waw.pl 21.08.06, 11:30
      jeśli sprzedawca gwarantuje w regulaminie wniesienie sprzętu do domu, to w
      przypadku problemów z realizacją tej usługi należ zgłaszać skargę do inspekcji
      handlowej oraz lub do rzecznika konsumentów / federacji konsumentów. a przed
      zakupem rozsądnie jest ustalić ze sprzedawcą szczegóły dostawy.
      (jeśli skarg będzie dużo to prawdopodobnie inspekcja lub UOKiK przeprowadzi
      kontrole i zastosuje kary)

PS
      nie miałem żadnych podobnych problemów z zakupami sprzętu w internecie
    • Gość: ola Lodówka z internetu IP: *.lodz-zubardz.sdi.tpnet.pl 21.08.06, 11:54
      kupowałam w sklepie meris ze zgierza i również wniesiono mi cały sprzęt -
      łącznie 5 dużych sztuk
    • Gość: mega Re: Lodówka z internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:00
      Ja akurat kupowalem pralke, a ze akurat unas w zielonej Otworzyli wetedy Model1
      i bylo niby 22% taniej, wybralem sie tam z wydrukiem cen z internetu,
      wybralem pralke samsunga wyszlo na to ze byla drozsza o 50zl niz w internecie,
      na szczescie akurat towar byl dostarczany do mojego mieszkania, wiec nic nie
      placilem dodatkowo za dostawe,
      akurat w tym przypadku lepiej bylo mi kupic w normalnym sklepie ale gdyby nie
      bylo tej promocji 22% taniej to juz bym tak nie kupil w koncu 300zl piechota nie
      chodzi
      • Gość: łodzianka Re: Lodówka z internetu IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 21.08.06, 12:18
        Kupiłam przez net lodówkę ze sklepu internetowego z Łęczycy, została wniesiona
        do domu i sprawdzona przy mnie, kosztowała mnie prawie 500 zł taniej niż w
        sklepie.
        • Gość: marianek ludzie co za lodówki wy kupujecie IP: *.devs.futuro.pl 21.08.06, 17:50
          500 zł oszczednosci? to mnie kosztowala pare zlotych wiecej cala lodowka!
    • Gość: Author Lodówka z internetu IP: *.ecwybrzeze.pl / *.crowley.pl 21.08.06, 12:19
      Dokładnie tak jest. Kupiłem dużą lodówkę w Max24. Transport był przez kuriera z
      DHL. Od razu wiedziałem, że będę ją musiał wnosić sam. Ale kurier był chętny do
      extra zarobku, plus jeszcze dwóch sąsiadów i drugie piętro pokonane.
    • Gość: Jan Lodówka z internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 13:30
      Przecież to proste jak drut... Ostatnio kupiłem z jednego ze sklepów
      internetowych zmywarkę - gość z firmy kurierskiej wyładował ją przed klatką
      schodową i zadowolony z siebie mówi "proszę o podpis, ja spadam" - Ja mu na to -
      "hola, hola kolego - proszę pokazać adres dostawy" - on pokazuje "ul. Niska
      5/12" a ja mu na to "Proszę Pana, tu jest dopiero ul. Niska 5, a żeby wykonać
      zlecenie transportowe, ktorego Pan się podjął, musi Pan zakasać rękawy i
      wtargać ją do mieszkania Nr 12 - jak nie, to do widzenia, tak jakby Pana w
      ogole tu nie było...". Proste, nie ???
    • Gość: krog Głupota ludzka ie zna granic ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 14:07
      ... jeśli kuchnia kosztuje w e-sklepie 400-500 zł taniej (468 kosztowała moja niz najtańsza oferta "na mieście - vide MediaMark), to z caym szacunkiem ale w 30 minut znajde chętnych na wniesienie tej kuchni za 30-50 zł do domu. Zostaje dla mnie jeszcze > 400 zł. Ale oczywiście Polakowi pardon Polce najlepiej abysprzęt kosztował 10 zł i jeszcze za darmo został wniesiony do domu. Ponadto takie sklepy jak megamedia czy maximedia już realizuja takie dostawy i są sklepami o niebo lepszymi od hoopla.pl.
      • Gość: ktosiek nie tylko dostawcy internetowi nie chca wnosic IP: *.os1.kn.pl 21.08.06, 14:21
        Swoja droga nie wiem o co tyle hałasu.
        Kupowałam już i pralkę i lodówkę i kuchenkę. Wszystkie w sklepie w moim mieście.
        Każdy ze sprzedawców, u których kupowałam sprzęt odmówił wniesienia towaru -
        nawet za opłatą. Tłumaczenie - to nie nasz obowiązek.
        Dlatego teraz jest mi wszystko jedno czy kupię towar w internecie czy w sklepie,
        byle by w ogólnym rozrachunku wyszło taniej.

• Gość: Misiek Lodówka z internetu IP: *.c245.petrotel.pl 21.08.06, 14:21
      Smieszy mnie was debilizm. Jeszcze nie widziałem taniego sprzętu w sklepach
      internetowych. Z kazdym mogę sie założyć, że znajde ten sam towar w niższej
      cenie. Ludzie zamiast szukać w sklepach internetowych poszukajcie aferty
      producentów, wielkich sklepów, sieci (najlepiej w gazetkach). Przecież oni tam
      kupują. Handluję sprzętem AGD RTV. Jeszcze nigdy nie miałem problemu, żeby
      przebic ceny sklepu internetowego. Żal mi was. A ci najmądrzejsi ciekawe jakie
      mieli miny jak po zakupie porównali ceny. Ale kupować w internecie to takie
      nowoczesne. "Buraki" j...ne żal mi was.
    • Gość: agdowiec zaoszczędziłem 3,5 tys złotych IP: *.polkomtel.com.pl 21.08.06, 14:38
      porównując ceny do MM na tym, że zamiast sklepu - gdzie sprzedawca MUSI wziąć
      dodatkową marżę za wynajem lokalu, obsługę, liczniki itd - wybrałem sklepy
      internetowe - OCZYWIŚCIE z wniesieniem do domu - małe sklepy internetowe -
      gdzie właściciel posiada "żuka" i pomocnika do wnoszenia i prosto z hurtowni
      producenta przywozi to do domu - nie robi problemu z wniesieniem - w moim
      przypadku panowie mieli "wózek" na grubych bmało napompowanych kołach i
      wierzcie "wniesienie" nawet 75kgmowego soniacza nie zrobiło im żadnego kłopotu
      Artykuł jest śmieszny - tak jakby sponsorowany przez MM albo coś w tym stylu
      Różnicy w jakości nie może być też jakiejkolwiek - mój właściciel nie ma nawet
      żadnego lokalu - trzeba troszkę poczekać i jak się pojawi w hurtowni to jedzie
      i przywozi do domu - po mikromarży zapakowane w oryginalne opakowania.
      Pozdrawiam - szczególnie liczących kasę
      • Gość: agdowiec Re: zaoszczędziłem 3,5 tys złotych IP: *.polkomtel.com.pl 21.08.06, 14:39
        Aha, niczym nie ryzykowałem - płatne przy odbiorze (w mieszkaniu:))
    • jarro69 Lodówka z internetu 21.08.06, 15:27
      ja ostatnio zamawiałem sprzęt agd w hoopla i niestety się rozczarowałem, na
      stronach podają, że czas oczekiwania 2-5 dni, a w rzeczywistości wyniosło ponad
      2 tygodnie, ale to nie wszystko, firma kurierska UPS odebrała sprzęt, który w
      drodze zaginął (całe szczęście nie zapłaciłem jeszcze za sprzęt a było tego coś
      z 3 tys), dostałem numery listów przewozowych, ale trasy przesyłek jakoś nie za
      bardzo zgadzały się, jedna trafiła do łodzi a druga do koszalina, w końcu nerwy
      mi puściły i podzękowałem 2 "solidnym firmom". sprzęt zakupiłem na allegro, tym
      razem poszło bez przygód.
    • zapytaniaznak W zwykłych sklepach jest to samo 21.08.06, 15:55
      Kupowałem lodówkę w zwykłym sklepie. Obejrzałem ofertę KILKU sklepów, raczej
      renomowanych, w każdym pytałem o warunki dostawy i odebranie starej lodówki.

Uzyskane rezultaty:
      1. Niemal każdy "współpracuje" z firmą, czyli nie mają własnego transportu,
      zlecają to innej firmie. Nie widzę w tym nic złego, ale to jest tak samo jak w
      sklepach internetowych. Przy okazji: sklep INTERNETOWY z Łęczycy dysponuje
      własnym transportem na bliższych trasach.
      2. Nie każdy sklep tradycyjny odbiera starą lodówkę. W internecie chyba żaden
      nie odbiera. Co ciekawe jest taki obowiązek! Tam, gdzie kupiłem odebrali, w
      EuroAGD biorą za to 40PLN.
      3. Każdy sklep oferuje dostawę gratis, ale w ograniczonym zasięgu (granice
      miasta). W ramach dostawy wnoszą "za próg mieszkania" i ani kroku dalej. Co
      ciekawe, starą lodówkę wynoszą z kuchni.
      Chciałem ustalić w sklepie, żeby mi wnieśli do kuchni, bo lodówkę trzymam w
      kuchni, a nie za progiem ;-)
      Efekt: "pan się dogada z kurierami". Ja chciałem się dogadać ze sklepem. NIE MA
      MOWY! Mogłem stargować cenę, ale warunków dostawy nie! Nie miałem ochoty na
      negocjacje z panami kurierami (raz się sparzyłem), więc stawiałem sprawę na
      ostrzu noża: kupię z wniesieniem do kuchni, albo pójdę gdzie indziej. I
      poszedłem. Tyle, że tam też miałem wniesienie za próg.

I co tu się czepiać sklepów internetowych ?
      BTW: Za lodówkę zapłaciłem ok. 60 zł więcej, niż w Internecie. W tej cenie
      odebrali starą lodówkę.
    • Gość: olcia Re: Lodówka z internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:26
      Witam ! Ja też korzystałam z Maximedia.pl i jestem bardzo zadowolona Kupowałam
      pralkę, dużą lodówkę, okap i piekarnik. Kierowca sam zapytał gdzie wnieść
      towar !!! Po prostu super a to tego bardzo atrakcyjne ceny i miła obsługa
    • Gość: andrzej Lodówka z internetu IP: *.plj.com.pl 21.08.06, 16:46
      witam, jest nagonka żeby reklamować hoople nie wiem dlaczego nie piszecie o
      innych sklepach które na terenie warszawy dostarczaja własnym transportem, można
      dogadać dokładną godzine, wniesienie do mieszkania, sprawdzenie
      ewentualiezabranie starego sprzetu i jaka kolwiek inna pomoc, ale wszyscy teraz
      hooopla i hoopla, może zauwazcie ze hoopla nie jest najlepszym sklepem, co
      byscie nie pisali sa też inne sklepu które są o wiele lepsze tylko nie sa tak
      rozreklamowane, poza tym hoopla zaniża ceny co nie jest dobre, podobno tez są
      probley z gwarancjami, ludzie zostawcie w końcu hoople rozejzyjcie się sa skley
      które sa dłużej i działają od razu lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka