agame75 22.08.06, 21:52 Czy jezeli mam neostradę gdzie IP jest podobno zmienne mimo to ktos moze poznac ze to moje IP lub skąd piszę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 Re: gg a IP w neostradzie 22.08.06, 22:24 Że Twoje może poznać (w danym momencie), ale skąd to już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
agame75 Re: gg a IP w neostradzie 22.08.06, 22:38 Dzięki t-800 ,czy to znaczy że moze poznac że to moje IP w czasie rozmowy, a pozniej to juz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: gg a IP w neostradzie 22.08.06, 22:47 No tak. Jeśli rozmawiam z Tobą na GG i widzę Twoje IP, no to wiem, że należy ono do Ciebie. ;-) Nie jest ono stałe, czyli po ponownym zestawieniu połączenia dostaniesz nowe IP i tamte już nie będzie aktualne, czyli już nie będzie "Twoje". Ale np. organa ścigania (w uzasadnionych przypadkach, z pomocą operatora, tu TP SA), są w stanie ustalić właściciela IP, bez względu na to, czy jest ono stałe czy zmienne. Zwykły użytkownik nie ma takich możliwości. Choć w niektórych przypadkach dałoby się samodzielnie ustalić, że np. "neostradowy" wpis na danym forum należy do "Iksa", ale trzeba byłoby mieć bardzo dużo szczęścia. ;-] Prawdopodobieństwo niemal równe zeru. Odpowiedz Link Zgłoś
agame75 Re: gg a IP w neostradzie 22.08.06, 23:11 Dzięki za cierpliwość i wyczerpująca odpowiedź. Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: gg a IP w neostradzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:55 moze tez sie dowiedziec z jakiego miasta piszesz Odpowiedz Link Zgłoś