Dodaj do ulubionych

Livebox tp czy router??

07.09.06, 11:27
Witam,
mam neostradę podłączoną do stacjonarnego komputera,teraz chcę dokupić laptopa.
Czy do laptopa mogę zakupić livebox tp aby mieć internet i w starym komputerze
i w laptopie?? czy lepiej routera wifi ??
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: roch Re: Livebox tp czy router?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 11:37
      poczytaj sobie tu:
      forum.neostrada.info/
      wiekszość twierdzi , że w wypadku liveboxa i WiFi to lepiej sobie go odpuścić i
      kupić porządny modemorouter WiFi.
    • manhu Re: Livebox tp czy router?? 07.09.06, 14:37
      Pytanie jest głupawe, bo Livebox to router!!!
      Jednak jak ktoś zadaje takie pytanie to się nie zna i Livebox jest wskazany, bo w razie co mozna wisieć na darmowym wsparciu neostrady 0800102102 godzinami.
    • Gość: maro Re: Livebox tp czy router?? IP: 195.94.209.* 07.09.06, 16:20
      Różnice między Liveboxem a routerem wi-fi do Neostrady są następujące:

1.Livebox zawiera w sobie router, ale spełnia też wiecej funkcji

2.Do liveboxa możesz łaczyć komputery w 3 standardach: wi-fi, lan i usb.

3.Aby nie było tak pięknie router w funkcji routera jest sprawniejszy niż
      livebox, Z tego co słyszałem radio liveboxa jest słabe i zasięg czasem traci się
      już pomiędzy pietrami, ale w mieszkaniu powinno wystarczyć.

4.Za router musisz wyłożyć kasę na stół i masz go na własność, za liveboxa
      płacisz coś w rodzaju abonamentu.

5.Dla liveboxa masz darmową pomoc techniczną (telefoniczną) i w miarę
      łopatologiczny opis instalacji.

Nie mam niestety własnych doświadczeń z liveboxem ale z opisów wynika dla
      mieszkań z np z 2 komputerami po lanie i notebookiem w wifi jest rozwiązaniem,
      idealnym.
    • Gość: roch Re: Livebox tp czy router?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:39
      livebox spełnia role modemo routera.
      jeżeli chodzi łasnie o WiFi to nikt o zdrowych zmysłach go nie poleca.
      najlepiej poczytać na forum ktore podałem co o tym sądza ich właściciele .jak
      ktoś chce aby WiFi mu nie zrywalo połączeń proponuję linksys wag200g cena 310 zł
      • gruba11 Re: Livebox tp czy router?? 08.09.06, 20:10
        czyli, że lepiej kupić routera wifi innego niż liveboxa ??
        • Gość: Artur Re: Livebox tp czy router?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 16:51
          Ja uzywam LiveBoxa od 2 miesiecy i sa podlaczone 2 kompy i do tej pory zadnego problemu z uzytkowaniem. Dla osoby co niechce tracic odrazu kasy to moze jest to godne polecenia.Oba komputery sa oddalone od siebie o jedno pietro i zadnych problemow z polaczeniem niema
          • osman71 Do Artura 10.09.06, 21:22
            Czy możesz coś więcej mi powiedzieć jak to załatwiłeś i jak jest z
            zainstalowaniem tego urządzenia? Ja też mam neo i ten sam problem. Chcę mieć w
            stacjonarnym kompie dalej neo na kabel, a w laptopie bezprzewodowo. Czy można w
            trakcie umowy na neo wymienic modem na ten router?
            • Gość: gość Re: Do Artura IP: *.geofizyka.pl 11.09.06, 12:54
              Podobno jak zakupię livebox to internet bedzie jedynie na laptopie, ale muszę
              wtedy zakupić karte wi-fi do stacjonarnego komputera i tez bedzie dzialal
              • Gość: manhu Re: Do Artura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:11
                Albo podłączyć się do niego przewodowo! Za pomocą dołączonych kabli:)
                • Gość: roch Re: Do Artura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 15:48
                  livebox ma dodatkowo dongla WiFi na port USB
    • Gość: akuku Re: Livebox tp czy router?? IP: *.geofizyka.pl 12.09.06, 10:31
      czy jak podłączę do neostrady tzn do stacjonarnego komputera livebox to będzie
      internet w laptopie też?? jeśli mam w nim zamontowaną kartę sieciową
      bezprzewodową??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka