Dodaj do ulubionych

Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk p...

09.03.07, 17:01

Rosjan jest w sumie 53 na liście, a łącznym majątkiem przeskoczyli w tym roku
po raz 1. Niemcy (te spadły na 3. pozycję) i są na 2. miejscu na świecie po
Amerykanach. Ciekawe jak długo?
Obserwuj wątek
    • zyks To chyba nie znaczy, że Kulczykowi można odpuścić? 09.03.07, 17:08

• logon2006 Szacunek dla ludzi bogatych to podstawa! 11.03.07, 21:45
        Społeczeństwo szanujące zamożnych to społeczeństwo na wagę złota w wolnym rynku.
        Ludzie, którzy tworzyli przedsiębiorstwa własnym zapałem i pomysłami muszą być
        szanowani! Inaczej trudno będzie stworzyć w przyszłości normalne, w pełni
        wolnorynkowe państwo. Wiadomo, w każdej grupie zdarzają się czarne owce, które
        wpływają na negatywną opinię wszystkich bogatych. I standardowa wiadomość dla
        krytykantów - weźcie się do roboty i otwórzcie sami pomysłowe firmy, a nie
        narzekajcie na swoją obecną sytuację!
        • 1europejczyk Społeczeństwoszanujące zamożnych to społeczeństwo 11.03.07, 23:59
        • 1europejczyk "Społeczeństwo szanujące zamożnych to......." cd 12.03.07, 00:16
          "Społeczeństwo szanujące zamożnych to społeczeństwo" oglupiale, ktoremu sie
          zdaje ze szacunek mozna kupic!
          "Społeczeństwo szanujące uczciwych to społeczeństwo na wagę złota"
          Tworzenie wolnorynkowego spoleczenstwa nie ma nic wspolnego z szacunkiem dla
          ludzi zamoznych jako, ze niemala czesc z nich swoje fortuny zrobila w sposob
          nieuczciwy; w Stanach na prohibicji, narkotykach, nielegalnym handlu bronia,
          nielagalnych spekulacjach bankowych "krytych" przez przekupnych politykow itd
          itd.... W krajach Europy wschodniej i dawnych post-sowiedzkich fortuny robione
          byly i nadal sa w "salonach" wladzy, ktora "sprzedaje" to co do niej nie nalezy
          za 1/100 wartosci w zamian za przelewy bankowe na jej zachodnie konta.
        • Gość: anty Szacunek? IP: *.icpnet.pl 12.03.07, 01:12
          statystyki az sie prosza o komentarze. Indie, Chiny, Meksyk, Rosja, Ukraina. Tam sa bilonerzy gdzie tania sila robocza, gdzie w fabrykach pracuja dzieci za miske ryzu, gdzie rzadzi chciwa oligarchia.
          • Gość: c Re: Szacunek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:13
            Nie no, artykuł mówi, że tam się pojawiają. Mimo wszystko najwięcej prowadzi efektywne biznesy w
            Stanach.
          • logon2006 Re: Szacunek? 12.03.07, 10:22
            Ale to nie są kraje wolnorynkowe - gdzie tam wolność?
            Mówię o zdrowym społeczeństwie, gdzie każdy może
            otworzyć firmę i spieniężyć swój pomysł. Gdy system
            jest chory, majątki są czasami zdobywane nieuczciwie.
            Ja miałem na myśli jednak ZDROWY system, gdzie
            osoba zamożna daje pracę i przyczynia się do rozwoju.
            A jeśli za mało płaci - mogę iść do innej,
            lub otworzyć własną działalność.
        • Gość: umghhh Re: Szacunek dla ludzi bogatych to podstawa! IP: 212.117.81.* 12.03.07, 11:21
          Podstawa czego?

Wolny rynek to np: w Somalii jest - w Palestynie tez ostatnio. Miliardy zarabia
          sie zazwyczaj na tym ze ma sie monopol lub sytuacje podobna do niego. MS i Bill
          G.sa tu dobrym przykladem. Oczywiscie potrzebny byl gosciowi talent, szczescie i
          ciezka praca aby stworzyc podstawy. Wage superciezka osiagnal MS jednak poprzez
          monopolistyczne praktyki na rynku ktory byl wystarczajaco mlody by go ta firma
          mogla prawie sama ksztaltowac.

To ze cala masa milarderow pochodzi z krajow ktore z wolnym rynkiem,
          spoleczenstwem otwartym, prawami czlowieka i prawdziwa demokracja nie maja nic
          wspolnego mowi tez sporo o tym jak sie do milardow dochodzi.

Twoja 'tyrada' ma oczywiscie sens ale nie w kontekscie 'klubu' najboatszych.
          Szacunek dla ciezkiej pracy i tego czegos to ja mam ale o tyle o ile te cechy sa
          polaczone z respektem dla innych ludzi. Rzecz jasna majac do dyspozycji takie
          srodki nie trzeba miec skrupolow i wiekszosc z tych bogaczy pewno ich nie ma. Z
          tej perspektywy podejscie np: pana Gatesa do walki z chorobami jest bardzo
          cenne. Czy polscy miliarderzy tez tak robia? A rosyjscy?
          • lucky81 Re: Szacunek dla ludzi bogatych to podstawa! 12.03.07, 22:59
            > Wolny rynek to np: w Somalii jest

Bzdura. Albo nie wiesz, co to jest wolny rynek, albo nie masz pojęcia o sytuacji
            w Somalii. W Somalii nie ma nawet najprostszych fundamentów wolnego rynku -
            wolności osobistej, przestrzegania praw własności, egzekwowania umów.
    • Gość: kris Kulczyk ? Rozwód? Straszne... IP: 62.233.164.* 09.03.07, 17:11
      chociażby z powodu listy Forbesa nie powinien się rozwodzić! Widzicie to rodacy
      że jest nie opłacalne?

www.foto-tel.pl/
    • zyks Eva15, rozumiem,że cieszysz się, że rewolucja-rozp 09.03.07, 17:12
      ierducha z kosą w ręku zbliża się do matuszki Rasiei szybkim krokiem? Ja - nie,
      choć do Szczura-Wowki sympatią nie pałam...
    • mintaj4 Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk 11.03.07, 18:15
      piękni to oni nie są :)
      • Gość: wielokropek Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:19
        Oni nie muszą być piękni :P
        • Gość: Mutju Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk IP: *.petrus.com.pl 11.03.07, 18:42
          Oni są piękni bo są bogaci...Geld macht sexy.
    • pavliktoja Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk p.. 11.03.07, 18:45
      ehh...
      oni maja po kilkadziesiat miliardów...
      mnie wystarczyłoby 10 tys...
      mógłbym sobie kupic naprawde dobry aparat...
      ale mnie nie stac...
      :(
    • Gość: maciunia7 Cały widz polega na tym: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:53
      Cały widz polega na tym:
      Nie mieć nic, a być bogatym!!!
      Czy te pieniądze przedłużą któremuś z nich życie?
      I tak każdego za nich czeka taki sam los, śmierć!
      Dlatego "gromadźcie sobie skarby w niebie a nie na ziemi"!!!
      • Gość: śmiertelnik Re: Cały widz polega na tym: IP: *.chello.pl 11.03.07, 18:57
        Amen
      • Gość: sk Re: Cały widz polega na tym: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 19:15
        wic / witz
        widz to taki czlowiek, ktory oglada
      • Gość: g.marx Re: Cały widz polega na tym: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 19:36
        > Nie mieć nic, a być bogatym!!!
        > Czy te pieniądze przedłużą któremuś z nich życie?
        > I tak każdego za nich czeka taki sam los, śmierć!
        > Dlatego "gromadźcie sobie skarby w niebie a nie na ziemi"!!!
        Myśl tak, skoro Ci to pomaga :)
      • Gość: ff Re: Cały widz polega na tym: IP: *.ipt.aol.com 11.03.07, 20:33
        nie przedluza ale zobacza i zrobia w zyciu to co nikt inny nigdy nie bedzie mogl
      • Gość: normal Re: Cały widz polega na tym: IP: *.man.olsztyn.pl 11.03.07, 21:07
        tak mowia biedni zeby sie lepiej poczuc, ja chcialbym byc bogaty, bo my zyjemy i
        oni tez, tylko jak? jak oni zyja a jak my? czemu ja musze sie skrobac na
        samochod przez X miesiecy/lat a oni moga miec jaki chca na skinienie palcem? to
        jest ta roznica, pieniadze daja wolnosc wyboru, taka prawdziwa...
      • Gość: cez Re: Cały widz polega na tym: IP: *.onlink.net 11.03.07, 22:25
        lepiej byc bogaczem z kasa niz bogaczem pod plotem.Czy te pieniadze przedluza
        ktoremus z nich zycie? To sprobuj chorowac bez kasy i z kasa. Majac kase masz
        najlepszego lekarza, najlepsza klinike, najlepsze lekarstwa , czysta, szumiaca
        posciel i olbrzymia szanse na PRZEDLUZENIE sobie zycia a nie na
        niesmiertelnosc.Bez pieniedzy umierasz pod plotem,w brudzie ,w bolu i jeszcze
        ludzie odwroca sie od ciebie z odraza. Widzisz roznice?
      • Gość: ateista Jakoś Papież nie podziela twojego zdania ,bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 05:45
        sam żyje w luksusach i ma ogromne skarby ti na Ziemi .
      • lucky81 Re: Cały widz polega na tym: 12.03.07, 23:04
        > Czy te pieniądze przedłużą któremuś z nich życie?

Każdy ma swoje cele. Twoim może jest długość życia. Tak czy siak, na pewno brak
        pieniędzy życia Ci nie przedłuży.
    • Gość: gosc ile lat ma Gates a ile Buffet IP: *.chello.pl 11.03.07, 18:55
      wiekszy potencjal ma Gates
    • Gość: PosiadaczPlecaka Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk IP: *.bb.sky.com 11.03.07, 18:57
      Zaczynał jako dyrektor finansowy???
      Ciekawa pierwsza praca. Tak prosto po studiach?
      • Gość: gosc szczescie, koneksje, wielkie jaja.......wiedza itd IP: *.chello.pl 11.03.07, 20:49
        w wikipedii czytam o Billu Gatesie, ze fortune zawdziecza szczesciu i
        podpisaniu intratnego kontraktu z IBM. W sumie Gates to sprytna bestia i chwala
        mu za to, ze potrafi sie znalezc w kapitalizmie.
        Z kolei Buffet ma talent do inwestowania ale jak spojrzec na niego to widac, ze
        to sknerus. Ale na pewno trzeba miec wielkie jaja, zeby dojsc do ego co on, a
        pozniej to juz mial latwiej, bo miliony zielonych kopiuje jego zachowania.

Jak ktos mowi, ze to sa "zlodzieje", "spekulanci" itp to sam jest raczej marnym
        czlowieczkiem. Inni znowu chcieliby, zeby im dal po milionie hehe

A sami sobie zarobcie pierwszy milion. Jakby dac takiemu wolajacemu milion to
        by tylko popadl w dlugi .....
        • Gość: tege mylisz się co do Buffet'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 21:19
          co prawda osobiście człowieka nie znam ;], ale jakiś czas temu czytałem, że
          postanowił prawie całą swoją fortunę przeznaczyć na fundację charytatywną Billa
          Gates'a, ponieważ, jak oficjalnie przyznał, nie chciałby, by została
          roztrwoniona przez jego dzieci... Nie ma to jak zaufanie w kręgu rodzinnym :)

Ale facet ma chyba głowę na karku.
        • Gość: MK Re: szczescie, koneksje, wielkie jaja.......wiedz IP: *.toya.net.pl 12.03.07, 10:51
          > chwala mu za to, ze potrafi
          > sie znalezc w kapitalizmie.

Pomyśl o tym jak godzinami będziesz próbował zaistalować jakiś sprzęt do swojego
          komputera, żąglował sterownikami, istalował, odinstlowywał, wpisywał kody itp.
          Bill Gates spowodował (a właściwie jego Windowsy), że została utrwalona
          skostaniała i nieelastyczna archietktura PC. Gdyby nie było Windowsów
          architektura PC wyparta byłaby przez wiele wygodniejsze rozwiązania. Komputer
          działałby oferując narzędzia do wykonywania zadań. Tyle starczy: siadasz do
          niego i wykonujesz pracę nie myśląć o technikaliach i nie tracąc czasu na
          zaznajamienia się z techniczą stroną komputerzyzacji.
          • lucky81 Re: szczescie, koneksje, wielkie jaja.......wiedz 12.03.07, 23:09
            Jakoś ja mam większe szczęście w życiu od Ciebie, bo Windowsów nie używam :) Ale
            Billa Gatesa cenię.
    • Gość: tege 33-letni Ukrainiec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:58
      "33-letni Ukrainiec karierę zaczynał w 1992r. jako dyrektor finansowy banku..."

yyy, czyli w wieku 18 lat był dyrektorem finansowym, tak? :D

;]
      • Gość: Andrzejbj Re: 33-letni Ukrainiec? IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.03.07, 20:02
        tez się właśnie nad tym zastanawiam.A swoją drogą był pracownikiem a został współwłaścicielem tej samej firmy. Czy aby na pewno sobie nie pomógł?:)
        • Gość: az Re: 33-letni Ukrainiec? IP: *.ded.ameritech.net 11.03.07, 21:26
          Moze sfalszowal metryke urodzenia?
    • Gość: ja Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk p.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 19:02
      pelno bledow w podpisach do zdjec.
      np.
      Jego majątek ocieniany jest na 26,5 miliardów dolarów
      Jego majątek oceniany jest na 56 miliardy dolarów.
    • Gość: abhaod lista spekulantow, oszustow i zlodziei ... IP: *.adsl.alicedsl.de 11.03.07, 19:19
      jakos nie zamieszczaja listy krajow, w ktorych umiera najwiecej ludzi z glodu,
      chorob, katastrof ...
    • tarura Ciekawe: nowy młody ukraiński miliarder 11.03.07, 20:26
      Ciekawy fragment artykułu:
      "Ukrainiec Konstatin Żewago w wieku zaledwie 33 lat sam dorobił się majątku o
      szacowanej wartości 1 mld USD. Najmłodszy ukraiński miliarder zaczynał w 1992
      r. jako dyrektor finansowy w banku Finance & Credit, by po jakimś czasie stać
      się większościowym udziałowcem w holdingu, Finance & Credit Group."

Bardzo ciekawe, dzisiejszy 33-latek zaczynał w 1992 r. czyli mając 18 lat, jako
      dyrektor finansowy w banku.

Jakież to kwalifikacje można mieć w wieku 18 lat aby zostać dyrektorem
      finansowym w banku, gdziekolwiek na świecie?
      • Gość: ble Re: Ciekawe: nowy młody ukraiński miliarder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 20:28
        jak to jakie - najlepsze - rodzinne :)
        • Gość: MACIEJ I za to Cie Kaska lubie! IP: *.nycmny.east.verizon.net 11.03.07, 20:38
          Lazisz za mna po forum i z moich tematow robisz swoje tematy:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=58716330
          Niezla z Ciebie lasica!
          • Gość: A.K.U.M.O.W.I.T.Z Jakie kwalifikacje mial w wieku 18 lat ??????????? IP: 74.12.102.* 12.03.07, 01:53
            takie same jak chodzaca do psychiatry noblistka Jellinek. Gdyby
            ten "zdolny" "ukrainiec" nie mial pochodzenia, sprzatalby magazyn na ukrainie
            ze swoimi "zdolnosciami".

A "rosyjscy" oligarchowie kupili rosje majac $20 w kieszeni prawda cenzorze?
            Cos ci powiem cenzorze. Bez ODPOWIEDNIEGO pochodzenia za te $20 poszliby do
            wiezienia bo w czasie "prywatyzacji" rosji nie wolno bylo miec dolarow.
      • Gość: Marek Nooo... Zdolni młodzi z Ukrainy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 21:02
      • the_dzidka A może by tak czytać ze zrozumieniem? 11.03.07, 21:12
        "Ukrainiec Konstatin Żewago w wieku zaledwie 33 lat sam dorobił się majątku o
        szacowanej wartości 1 mld USD. Najmłodszy ukraiński miliarder zaczynał w 1992
        r. jako dyrektor finansowy".
        Gdzie tam jest napisane, że on ma TERAZ 33 lata? On w wieku 33 lat "zarobił
        swój pierwszy miliard".
        • tarura Re: A może by tak troche szerzej 11.03.07, 21:25
          spojrzeć na artykuł i zobaczyć, że tyczy się BIEŻĄCYCH miliarderów.

BIEŻĄCYCH, to znaczy na chwilę obecną, a więc TERAZ

W każdym razie, dzięki za krytykę, choć nieudana

Pozdrówka
          • the_dzidka Re: A może by tak troche szerzej 11.03.07, 22:20
            Krytyka nie jest nieudana; facet JEST bieżącym miliarderem. Miliarder to nie
            jest ktoś, kto posiada tylko jeden miliard, prawda? :-P Prawdopodobnie nasz
            Konstantin (tak chyba ma na imię) obecnie posiada dużo więcej, niż ten jeden
            miliard, który zarobił mając 33 lata (teraz może ma na przykład 45). A zatem:
            nadal jest miliarderem, bieżącym, choć wielokrotnym :)
            Również pozdrawiam, nadal usilnie zalecając czytanie ze zrozumieniem. Oraz:
            przyznanie się do pomyłki nie jest niczym nagannym. Wykręcanie kota ogonem
            natomiast - osmiesza.
            • Gość: tege Ale on MA 33 lata ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:54
              prawdą jest jednak, że z tekstu niekoniecznie to wynika.
        • Gość: tege Re: A może by tak czytać ze zrozumieniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 21:30
          Proszę bardzo:
          www.forbes.com/lists/2007/10/07billionaires_The-Worlds-Billionaires_CountryOfCitizen_20.html
          www.forbes.com/lists/2007/10/07billionaires_Kostyantin-Zhevago_26LM.html
          Generalnie ciężko jest o nim znaleźć więcej informacji ;)
          • Gość: c Re: A może by tak czytać ze zrozumieniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:27
            No tak. Z tego już wynika, że na dzień dzisiejszy ma 33 lata, ergo w 1992 r. miał 18. Co należało
            dowieść.
        • Gość: A Re: A może by tak czytać ze zrozumieniem? IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.03.07, 23:46
          dlaczego kazesz komus czytac ze zrozumieniem? Przedmówca przeciez nie pisał o wieku w jakim zarobił ów miliard lecz o wieku w jakim sie zostaje dyrektorem finansowym banku.
    • Gość: WelcomeToDisneyPL Rzekoma komuna RULEZ IP: *.eranet.pl 11.03.07, 21:38
      Rosja
      Chiny

demo-Polsza warta tyle funt klakow...

• Gość: gares Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk p.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 22:08
      gates wcale niejest naibogatszy to ja.xxxxxxxx jestem naj.
    • Gość: hefajstos Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk p.. IP: *.sdb.lublin.pl 11.03.07, 22:25
      A ja się cieszę mimo wieku najlepszym zdrowiem. Zaden chirurg, żaden internista,
      żaden psychiatra nie jest mi potrzebny. Rano budzę się z lagą w ręce, potem
      strumień aż muszla dźwięczy i do roboty. Nikt mnie nie porwie dla okupu nikt też
      nie będzie czyhał na moje dobra, których i tak nie mam. Co za rozkosz!!!
      Przyjemnie tak żyć.
    • Gość: A.K.U.M.O.W.I.T.Z Lakshmi Mittal jest Hindusem? od kiedy ??????????? IP: 74.12.103.* 11.03.07, 22:54
      Lakshmi Mittal jest hindusem?
      ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
      od kiedy? Cenzorze, zwroc uwage ze nie podalem jego prawdziwej
      narodowosci/religii.
      • zat4ra Re: Lakshmi Mittal jest Hindusem? od kiedy ?????? 11.03.07, 23:27
        To fakt. Jest Indianinem. No ale w Polsce ciagle
        pogubieni przez pomylke Kolumba ;->

P.S. O co chodzi w zdaniu:
        "Zdecydowanie awansowali Hindusi przewodzącą do tej pory Azji Japonię"??

• Gość: A.K.U.M.O.W.I.T.Z czujesz nienawisc i obzydzenie do Polakow? IP: 74.12.102.* 12.03.07, 01:42
          czujesz nienawisc i obzydzenie do Polakow bo znaja prawde? W usa tez to wiedza.
          Oto pierwsze siedem nazwisk z listy pochodzacej z USA nie z Polski. Mittal tez
          jest na tej liscie.

1. Gates, William H. III, United States, 90.0, Microsoft[MARANO - HIDDEN JEW -
          PSEUDO-JEW]
          2. Buffett, Warren, United States, 36.0, Berkshire Hathaway[MARANO - HIDDEN
          JEW - PSEUDO-JEW]
          3. Allen, Paul, United States, 30.0, Microsoft [JEW]
          4. Ballmer, Steven, United States, 19.5, Microsoft [JEW]
          5. Oeri, Hoffman and Sacher families, Switzerland, 17.0,Roche pharmaceuticals
          [JEW]
          6. Anschutz, Philip, United States, 16.5, oil, railroads,telecommunications
          [JEW]
          7. Dell, Michael, United States, 16.5, Dell Computer [JEW]

Ja np. bardzo szanuje M. Della a takze bylego ambasadora Izraela w Polsce.
          Natomiast smiesza mnie tacy nieudaczniacy jak ty. Chcialbys aby wnioski po
          ogladnieciu zdjec Mittala, Greenspana, Reichmana czy M. Albright zostaly uznane
          za xenophobie?

a gdybym powiedzial: "kierowca rajdowy Michael Schumacher jest Algerczykiem" to
          tez bys lzyl Polakow? Mam nadzieje ze powyzszy przyklad wystarczajaco
          demonstruje twoj szowinizm, glupote, nietolerancje wyssana z mlekiem matki a
          takze powstrzyma cenzora od osmieszania siebie i nie tylko sibie.
          • zat4ra Nie, zwykla niechec. 12.03.07, 07:28
            Glownie przez podobnych tobie pojebow.
    • Gość: notak sami tw oczywiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:00
      wiadomo kto ma kase, dawne sb i wsi. sami tajni wspolpracownicy na liscie. bracia K. czemu milczycie? czemu rzad nie podjal jeszcze decyzji o zarewkwirowaniu majatku tw?
    • Gość: dd wiem kto ma kase IP: 217.98.252.* 11.03.07, 23:26
      to jest nic,w gorzowie wlkp,jest taka rodzina nazwisku klincewicz,oni są
      najbogatsi w lubuski.
    • Gość: julia do autorki artykułu - poprawność językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:39
      Nie czytałam całego artykułu, bo już sam początek i podpis pod pierwszym
      zdjęciem mnie zniechęciły. "Zdecydowanie awansowali Hindusi przewodzącą do tej
      pory Azji Japonię." Co to w ogóle ma znaczyć?? "Awansować" łączy się trochę
      inaczej, może chodziło o "zdystansować"? "Jego majątek oceniany jest na 56
      miliardy dolarów." A może by tak "miliardów"? Czy szanowna Pani wie co to jest
      składnia? Jeśli już się jakiś tekst gdzieś zamieszcza, warto zadbać o to, aby
      był poprawny.
    • Gość: pikdama Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk IP: *.dyn.optonline.net 11.03.07, 23:46
      mam nadzieje, ze wszystkie media maja dostep do tych list i przestana przerywac
      nam programy telewizyjne nadawaniem apeli o pomoc dla biednych.
      Nalezy wysylac je do tych z listy najbogatszych. Oni maja wielkie konta i
      powinni miec wielkie serca - czyz nie?
      A moze oni nie mieli serc wykorzystujac "tych pomyslowych"?
      ...w takiej sytuacji rozumiem oburzonych.
      • Gość: MRPETER007 Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk IP: *.hsd1.md.comcast.net 12.03.07, 00:11
        Oni maja wielkie serca. Buffet przekazuje cala (prawie) swoja fortune na
        Fundacje Gates-a a Gates planuje wszysko wydac do czsu swojej smierci. Czytam
        sporo na ten temat i juz kilka razy sie spotkalem z jego pogladami na temat
        dawania/pieniedzy. W przeciwienstwie do wielu fundacji stworzonych przez
        baronow business-u (Ford, Carnegie) ktorych fundacje po dziesiatkach lat
        przepoczwarzyly sie w liberalne stworki majace niewiele wspolnego z
        planami/marzeniami zalozycieli Gates wierzy ze pieniadze powinny zrobic dobro
        teraz - a nie utrzymywac fundacyjne biurokracje. I dlatego fortuna Gates-a tak
        naprawde topnieje - - - - a fundusze fundacji rosna.
        A co do dzieci i przekazywania fortun (poprzedni post) to jest to dosc
        powrzechne aby za duzo nie "dawac". Historia wyraznie uczy ze co latwo (i bez
        pracy) przyjdzie jeszcze latwiej poplynie.
        Tak wiec programy telewizyjne swoje a miliarderzy swoje.
        • dziwak4 Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk 12.03.07, 04:01

Gość portalu: MRPETER007 napisał(a):

> Oni maja wielkie serca. Buffet przekazuje cala (prawie) swoja fortune na
          > Fundacje Gates-a a Gates planuje wszysko wydac do czsu swojej smierci.

Ooo,tak, maja oni bardzo wielkie serca skoro potrafi sie w nich zmiescic
          tyle zadzy pieniadza,a wiec checi wladzy,nienawisci,podlosci,oszustwa i pychy.
          To ludzie zdolni do wszystkiego,zabicia kazdego wroga (konkurenta jak w mafii)
          aby go zniszczyc (niszczac przy tym miliony niewinnych ludzi) po to tylko,
          aby zachowac kontrole nad swym terytorium a wiec i pomnozyc swoj majatek.

W koncu na starosc probuja sie jakas ratowac (odkupywac swe zbrodnie) i daja
          jakiemus dziecku na cukierka,temu samemu dziecku ktorego rodzicom odebrali
          kiedys wszystko a przyszlosc calujacego na zdjeciach dziecka wrzucili do
          rynsztoka. Dzis zaczynaja powoli czuc zapach nadchodzacego wiatru zemsty i
          chcac sie choc troche uspokoic zakladaja te smieszne fundacje a znam i takich
          co trzymaja po 50 bezpanskich psow i kotow w domu.
          Ale uspokojenie nie chce przyjsc do nich bo dalej sa nieszczerzy w swoich
          dzialaniach oczekujac zysku.
          Takie to juz jest zycie, a wlasciwie jego koniec dla kazdego milionera,ktory
          niestety jak my wszyscy musi odejsc, tyle,ze w okrutnej mece.

Pozdr.

• Gość: c Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:37
            Jak tak dobrze wiesz, jak pomóc, to czemu nie pracujesz właśnie i nie przeznaczasz dochodu na
            potrzebujących, tylko gderasz na forum? :>
    • Gość: zaorac prl this is spartaaaaaaaaa! kmioty IP: *.hsd1.or.comcast.net 12.03.07, 01:42
      obejrzalerm dzisiaj 300, wspanialy film wy potomkowie chamow i chlopow
      panszczyznianych dostaniecie sraczki widzac sztuke amerykanska
    • Gość: owieczko baran Najbogatszy to jest Papież i jego firma . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 05:26
    • adamdark01 Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk p.. 12.03.07, 09:03
      Oto największa katastrofa ludzkości,kilka set ludzi skupiło w swoje ręce
      miliard miliardów dolarów, a świat potrzebuje jedzenia i mieszkania,
      pokoju i pracy, a tu cały kapitał świata w rękach kilku ludzi,że nie
      wiedzą co z tymi pieniędzmi robić. Oto sprawiedliwość społeczna.Wszystkiemu
      winni są Gurbaczow i jego zgraja,z Jelczynem razem,sobaki,taką piękną
      przyszłość świata zniszczyli przez 80 lat, aStalin nimi kierował,suka.
      Chyba trzeba znów zrobić rewolucję, ale nie w Pazdzierniku,jak w Rosji,
      Chyba zrobimy w maju, no to na przód młodzieży świata,komu w drogę, temu czas.
      • Gość: tege czy uważasz, że ich majątek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 09:43
        to pieniądze leżące gdzieś w skarbcu albo aktywa, które można łatwo spieniężyć?
        Jeśli tak, to się grubo mylisz ;]
      • reja36 Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk 12.03.07, 10:39
        Zamiast sie tak bulwersowac, poczytaj o swietej zasadzie 80/20, a potem z tych
        20 - nastepne 80/20 (z ekonomii).Zasada ta sprawdza sie od tysiacleci i
        niewiele wskazuje, aby kiedykolwiek sie zmienila. Jak czegos nie mozesz
        zmienic - zaakceptuj to. Inaczej wpadniesz w depresje.
      • Gość: c Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:40
        Pieniędzy nie zjesz. Przecież oni nie trzymają spiżarń tylko dla siebie. Głodni muszą sobie wyhodować
        jedzonko.
      • lucky81 Re: Najbogatsi "Forbesa": Gates, Hindusi. Kulczyk 12.03.07, 23:16
        > Oto największa katastrofa ludzkości,kilka set ludzi skupiło w swoje ręce
        > miliard miliardów dolarów, a świat potrzebuje jedzenia i mieszkania,

Kilkaset lat temu nikt nie miał miliarda dolarów, a mimo wszystko z jedzeniem i
        mieszkaniem było jeszcze gorzej. Paradoks?
    • Gość: hanka z gronia Najbogatsi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:33
      Ostatni krach na chińskiej giełdzie pokazał ile to wszystko jest warte!
      Wystarczy nieduże pierdniecie i wszystko okazuje się stertą makulatury.
      Matrix.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka