damianbsc 25.03.07, 12:56 witam, szukam serweru w miare dobrego, szybkiego i taniego. 1000MB za 300zl za rok to za duzo :-( moze tak z 250MB lub przynajmniej taniej, poleccie cos prosze pozdrawiam d Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: ...........s e r w e r ........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 13:32 szuksz czego? hostingu? jeśli tak to niedawno widziałem ofertę b.atrakcyjną cenowo niestety nie pamiętam u kogo 99zł(+VAT) rocznie za 1GB miejsca na dysku(z wszelkimi usługami) pierwszy rok 49zł(+VAT) i limitem transferu 120GB rocznie (po 10GB miesięcznie) tylko nie wiem jak z szybkością generalnie ciężko znaleźść coś przyzwoitego taniej niż ok.100zł(+VAT) na rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ...........s e r w e r ........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 16:15 jak masz stałe łącze możesz u siebie założyć serwer najlepszy, ze względu na pobór energii* i wydajność, będzie: PIIICoppermine/500MHz, 128MB RAM, 2-6GB HDD i jako system BSD lub Linux taki sprzęt kosztuje niecałe 100zł i zużywa ok.400-450kWh/rok energii(u mnie jest 0,35zł/kWh daje to 140-160zł/rok) IMHO jak masz szybkie stałe łącze(upload >256kbps) może to być najlepsze i najtańsze rozwiązanie w większości przypadków jednak własny serwer się nie opłaca(koszt energii) i taniej jest zapłacić *) PIIICoppermine/500MHz dlatego że mocniejsze źrą więcej energii(co jest naturalne) a słabsze PII/PentiumMMX także więcej(albo tyle samo) bo są w starszej technologii(0,25 mikrona i więcej) Odpowiedz Link Zgłoś