Dodaj do ulubionych

Blokowanie samootwierajacych sie stron

IP: *.dyn.optonline.net 21.07.03, 05:47
Caly czas otwieraja mi sie wbrew mojej woli jakies strony jest to bardzo
uciazliwe bo jest ich mnostwo , czy jest sposob na zablokowanie tego ?
Blagam o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 08:39
      Odwieczny problem z pop-upsami :-) Niektóre przeglądarki mają możliwość ich
      blokowania. Trzeba wejść w ustawienia i zaznaczyć opcję "Nie otwieraj
      wyskakujących okien"- lub podobnie brzmiącą. IE tego nie posiada, nie jestem
      pewien ale chyba ma tę możliwość Mozilla, a na 100% Opera.Pozdrawiam.
      • Gość: zz Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.toya.net.pl / 10.0.208.* 21.07.03, 16:14
        Jak nie znasz sie na operze to wpisz ja bez javy polska wersje moze byc 7.3
        od razu po wpisaniu opery a potem adresu www bedziesz miał w operze internet
        w operze szukasz Preferencje opcje albo ustawienia bo nie mam teraz akurat
        opery w pisanej to ci nie napisze ale wchodzisz w ~ Ustawienia--->Okna---->i
        ustawiasz tam ~ Blokuj Otwieranie okien
        Opera jest Jak by stworzona do blokowania samootwierajacych się o kien
        IE 6 jest juz przestarzałą przegladarką ale nadal mysle ze najlepszą i jak
        ktoś pisał IE 6 sama nie zablokuje pop-up tak to się nazywa po angielsku
        pop up te okna...
    • Gość: zz Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.toya.net.pl / 10.0.208.* 21.07.03, 16:59
      czyli jak bys chciał blokować operą to u góry w Operze masz
      Plik Edycja Widok Nawikacja Zakładki Poczta Okno Pomoc

Klikasz Raz Lewym Klawiszem Na Plik Na Samym Dole Masz Preferencje otwierasz
      te Preferencje
      czyli Plik-->Preferencje--->Okna --->[Zablokuj Otwierie wyskakujących okien]
      mozesz tez zablokować w operze ciasteczka ale po co jak po jakims czasie mozna
      je wyczyscić np programem ze strony
      www.privacyeraser.com polecam wersje pro w przyszłosci
      • Gość: Zedd Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.clubnet.pl 25.07.03, 09:58
        Gość portalu: zz napisał(a):

> czyli jak bys chciał blokować operą to u góry w Operze masz
        > Plik Edycja Widok Nawikacja Zakładki Poczta Okno Pomoc
        >
        > Klikasz Raz Lewym Klawiszem Na Plik Na Samym Dole Masz Preferencje otwierasz
        > te Preferencje
        > czyli Plik-->Preferencje--->Okna --->[Zablokuj Otwierie wyskakujących
        > okien]

A po co tak skomplikowales? Wystarczy wcisnac F12 i juz masz opcje do blokowania okien (polecam zaznaczenie czwartej ikonki liczac od gory)
        Pzdr.
    • Gość: alex Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.dyn.optonline.net 22.07.03, 01:03
      Ale te cyrki z otwieraniem stron trwaja jakies dwa dni nigdy wczesniej czegos
      takiego nie mialem , co jakis czas zawsze cos tam sie otwieralo ale nie tak jak
      teraz co 3 minuty po 10 stron to chyba przesada , mam stale lacze i nawet gdy
      Internet Explorer nie jest otwary jakies strony sa otwierane .

Help me please bo mnie cos trafi.
    • Gość: alex Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.dyn.optonline.net 22.07.03, 04:23
      ok juz wiem jakies cholerstwo mi sie zainstalowalo i to bez mozliwosci
      odinstalowania , no ale dziada zywcem wywalilem i jest ok.
      • Gość: kell Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.07.03, 08:31
        uff:) mozilla od kilku wersji blokuje flashowe pop-upowe
        swinstwa. tzn takie ktore nie otwieraja nowego okienka,
        ale wyswietlaja sie "na wierzchu" aktualnie ogladanej
        www. kojarzy ktos czy wersja 1.4 ma juz taka mozliwosc
        (nie mialem okazji sprobowac), ale nowe nightly radza
        sobie z tym bez problemu (przyjnajmniej te z 14lipca i
        22lipca, bo wlasnie ta skompilowalem)..
      • Gość: kk Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 10:55
        Wywaliłeś żywcem, ale rejestr masz tym zawalony. Ja w takim wypadku albo
        przywracam system o tych kilka czy nawet kilkanaście dni, albo przejadę rejestr
        Regcleanem. Można też, ręcznie wyszukać w rejestrze wpisy dotyczące tego faktu
        i po kolei powywalać. Zawsze pamiętaj jednak, żeby zapisać wcześniej rejestr,
        przed każdą ingerencją w jego zawartość/ przy zapisie koniecznie zaznacz
        opcję "wszystkie klucze", inaczej zapisze Ci się tylko jedna gałąź.
    • Gość: lojka Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.mybigcity.net / 192.168.0.* 25.07.03, 09:48
      A co takiego wywaliłeś, że już Ci się nie otwieraja tamte strony?
      Ja mam podobny problem i nie umiem sobie z tym poradzić. NIe wchcę zmieniać
      przeglądarki (mam IE).
      Pozdrawiam
      • Gość: lkraw Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.polkomtel.com.pl 25.07.03, 15:18
        Hej,

Zainstalowałem Ad aware 6, ale to jest tylko wersja darmowa i nie mozna w niej
        blokowac reklam (dopiero jak sie zaplaci). Nie ma fakiegos darmowego programu??

Pozdrawiam,

Lukasz
        • Gość: tery6 Re: Blokowanie samootwierajacych sie stron IP: *.toya.net.pl / 10.0.208.* 25.07.03, 15:36
          Gość portalu: lkraw napisał(a):

> Hej,
          >
          > Zainstalowałem Ad aware 6, ale to jest tylko wersja darmowa i nie mozna w
          niej
          > blokowac reklam (dopiero jak sie zaplaci). Nie ma fakiegos darmowego
          programu??
          >
          > Pozdrawiam,
          >
          > Lukasz
          przeciez do ad aware krązy w internecie pełno seriali
          ale ja tylko usówam alexe i wystarczy mi darmowy build :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka