Dodaj do ulubionych

Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja?

IP: *.euro-net.pl 13.11.07, 16:55
Padu Padu - reaktywacja :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Qba Kazdy narod ma takiego Billa G. na jakiego zaslugu IP: 217.153.15.* 13.11.07, 17:08
      Kazdy narod ma takiego Billa Gatesa na jakiego zasluguje...
      • Gość: bopp modernizacje serwerow robi sie w nocy IP: *.adsl.alicedsl.de 13.11.07, 17:15
        a nie w godzinach szczytu
        • flash3r 13 latki zdruzgotane 13.11.07, 17:31
          A tak na poważnie to polecam tlena ;)
          • tetlian Też mi rewelacja 13.11.07, 19:14
            Ten artykuł nic nie wnosi nowego. Przecież gadu-gadu pada przynajmniej raz na
            tydzień. Dla użytkowników gg to jest normalka.
            • Gość: defetysta wszyscy narzekają i dalej używają IP: *.chello.pl 13.11.07, 22:21
              wszyscy narzekają i dalej używają, a tymczasem jest tyle alternatyw! jakich?
              proszę: promocja.komunikatory.pl/index.php
              • sniperslaststand ponieważ tak naprawdę nie ma alternatyw 13.11.07, 23:01
                Gość portalu: defetysta napisał(a):

> wszyscy narzekają i dalej używają, a tymczasem jest tyle alternatyw! jakich?
                > proszę: promocja.komunikatory.pl/index.php

Alternatyw tak naprawdę nie ma żadnych, ponieważ gg ma ogromną pulę użytkowników i aby z nimi rozmawiać, komunikatory alternatywne muszą, za pomocą różnych wtyczek czy dodatków, podłączać się do serwerów gg, co oznacza takie samo niefunkcjonowanie podczas ich awarii.

Tak jak allegro ściąga do siebie ogromną większość aukcji, tak gg jako usługa ściąga do siebie ludzi.
        • Gość: chels Re: modernizacje serwerow robi sie w nocy IP: *.jzo.com.pl 13.11.07, 18:07
          No to zapłakały rzewnym głosem dzieci Neostrady* "cóż poczniem bez gadulca ??"

* sam korzystam z Neo, więc proszę nie atakować :-)
    • Gość: stasi1 częstym problemem jest to że wiadomość w ogóle IP: 81.210.39.* 13.11.07, 17:15
      nie dochodzi do adresata. I rozmowa się urywa
      • Gość: CBA Re: częstym problemem jest to że wiadomość w ogól IP: *.chello.pl 13.11.07, 17:25
        Przepraszamy za nie przekazywanie wiadomości. Wywiadowcy pracujący nad
        rozpoznaniem Pana życia poprawią się i będą przesyłać do i od Pana wiadomości.
        Gratis dodamy poprawę błędów ortograficznych!!!

Pozdrawiamy!
        CBA
        :)
        • Gość: Bartek Re: częstym problemem jest to że wiadomość w ogól IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 17:41
          a płacicie (jakieś many) za to że korzystacie. Czy darmo. Jak free do do kogo
          żale !!!!!!
          • Gość: witt Re: częstym problemem jest to że wiadomość w ogól IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 17:51
            a za tlena albo aqq placisz ? Za msn placisz ?
            i tam jakos dziala :)
            Poza tym - darmo to nie jest. Zarabia z natretnych reklam, w coraz wiekszych
            ilosciach (nie dosc ze w oknach to i na pasku stanu. Np skrzynka pocztowa Dody,
            itp itd...

Za GG mobile sie placi. I co jak nie dziala - kto ma oddac kase ?
      • hetman131 A I M - Najlepszy comunikator 13.11.07, 18:00
        Dajcie spokoj z tym GG - sprzedali go do Pld Afryki - co na pewno
        poprawi jakosc, :) Sic!
        • Gość: karol Re: A I M - Najlepszy comunikator IP: *.chello.pl 13.11.07, 18:55
          jak odwiedzisz i pojezdzisz po RPA to zrozumiesz, ze mimo, ze to kraj w Afryce,
          to jestesmy sto lat za nim :)

co do gg, to niestety, to monopol de facto, skype to samo...nie ma otwartej
          alternatywy :(
          • Gość: zbibi Re: RPA IP: 217.98.20.* 13.11.07, 19:37
            Gość portalu: karol napisał(a):
            jak odwiedzisz i pojezdzisz po RPA to zrozumiesz, ze mimo, ze to
            kraj w Afryce, to jestesmy sto lat za nim :)
            ------------------------------------------------
            A zwłaszcza Johannesburg, pier... wielkie nowoczesne
            zachodnioeuropejskie miasto na środku pustyni, ze świetną
            organizacją transportu miejskiego (i nie tylko) ;P Nie tylko mnie
            szczęka opadła...;)
            Ale i też piekielnie niebezpieczne, niestety :/
    • Gość: Tlen.pl Nie lepiej zainstalować Tlen i miec swiety spokój? IP: *.aster.pl 13.11.07, 18:10
      Nie lepiej zainstalować Tlen i miec swiety spokój?
    • Gość: Maniek GG to najgorszy komunikator,złom IP: 209.8.41.* 13.11.07, 18:13
      GG to najgorszy komunikator.Często przestaje działać.Są to krótkie przerwy ale
      denerwujące.Jakość połaczenia bardzo słaba.
      Polecam Skypa.Jest stabilny i co najważniejsze połaczenia są kodowane.
      • Gość: matt Re: GG to najgorszy komunikator,złom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:19
        AQQ od 4 lat używam i nie mam z nim żadnych problemów../wtyczki
        gg,msn i tlen/ pozatym gmail i wsio działa jak należy :)

ducksville.miniville.fr/ind
    • Gość: marek Reklamy rozsyłają a komunikatu nie mogli dać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:27
      To jest kpina i kolejny dowód na olewactwo użytkowników - nie dość, że
      konstrukcja GG czy też protokołu nie daje użytkownikowi możliwości zorientowania
      się czy wiadomość dotarła do adresata to jeszcze GG wiedząc o modernizacji nie
      raczy rozesłać użytkownikom informacji. Ciekawe, że reklamy roześlą każdemu,
      wystarczy tylko zapłacić. Ale tak było u nich zawsze. A generalnie to jak się
      przyjrzeć funkcjom to GG jest najbardziej zacofanym komunikatorem na rynku.

Jeśli GG traktuje użytkowników poważnie to ja czekam na wbudowanie mechanizmu,
      który będzie informował użytkownika, jeśli dana wiadomość nie dotarła do
      adresata bądź nie została zakolejkowana na serwerze.
    • Gość: ;-) Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:28
      Miranda IM - i wszystko gra.
      Czym jest Miranda IM? Miranda to wieloprotokołowy komunikator uniwersalny z
      szerokimi możliwościami rozbudowy dzięki mechanizmowi pluginów (wtyczek). Krótko
      mówiąc: GG, Tlen, WPKontakt, ICQ, IRC w jednym, bez reklam. Polecam!
      Zainstalowałem na pendrive, wtykam go w USB i gadam - z komputera w hotelu, z
      kawiarenki internetowej, nawet na komputerze, gdzie nie mam uprawnień
      administratora by cokolwiek zainstalować/zmienić.
      • Gość: df Re: Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja IP: *.gemini.net.pl 13.11.07, 20:36
        Co ci gra ?? Jak wywali serwer gg to i tak sobie z nikim nie
        pogadasz kto korzysta z gadu-gdu. A tak po za tym to numerem jeden
        jest KONNEKT
      • Gość: hx Re: Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:31
        Też polecam Mirandę, bardzo duże możliwości dostosowania, protokoły Gadu-Gadu,
        Jabber, AIM, ICQ, IRC, MSN, Tlen, etc... no i najważniejsze że nie ma reklam.

www.miranda-im.pl/
      • Gość: mietek Re: Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 22:37
        no masz mirandę i co?
        Nadal masz konto gadulcowe na serwerze gg albo tlena albo innym
        Miranda to tylko klient i nic Ci nie pomoże jak serwery gg padną to
        z żadnym użytkownikiem gg się nei dogadasz
        • jorge.martinez Re: Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja 18.11.07, 15:45
          Na namawiam ludzi, by chociaż tlen sobie doinstalowali, albo Skajpa (który też
          się pieprzy od nadmiaru użytkowników).

Miranda ma ten problem, że jest zbyt skomplikowana dla zwykłego użytkownika GG.
    • Gość: chris Rybus nawet nie wie co instalowali :DDD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:30
      A bredzi coś o tym, że "nie podajemy szczegółów" :D
      • Gość: Mac Re: Rybus nawet nie wie co instalowali :DDD IP: *.acn.waw.pl 13.11.07, 19:06
        > A bredzi coś o tym, że "nie podajemy szczegółów" :D

Bredzi - co jest o tyle dziwne i kuriozalne, ze spolka jest notowana na gieldzie
        i takie wypowiedzi na pewno jej nie pomoga.
    • Gość: beriln o jeza toć to normalny koniec świata IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 19:20
      o jeza toć to normalny koniec świata
      • Gość: 1spag Re: o jeza toć to normalny koniec świata IP: *.hers.adsl.virgin.net 13.11.07, 19:26
        popularnosc gg polega na tym ze jest przyjazny dla zwyklego uzytkownika
        komputera nie wymagajcie od takich szarakow zabawy w plug iny transporty etc.
    • Gość: WelcometoHell Przekazują dane Policji :) IP: *.era.pl 13.11.07, 19:26
      Wiadomo że od lat GG jest na usługach organów ścigania i b. chętnie
      przekazuje swe zarejestrowane rekordy. Cała komunikacja GG nie jest
      poza tym szyfrowana.
      Gó.. Gó.. można polecić tylko naiwnym dzieciakom.
    • Gość: a Padaka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:37
      Tego śmiecia (a raczej samego nr.) używam tylko dlatego że inni z niego korzystają i raczej trudno ich namówić na jakiś inny komunikator. Dlaczego nikt nie pomyśli chociażby o Jabberze??
      • Gość: Plomba Re: Padaka! IP: *.aster.pl 13.11.07, 20:00
        znowu nie działa
        • Gość: maff1 gg to mały pikuś w poeównaniu z serwerami Agory IP: *.chello.pl 13.11.07, 20:20
          uważam ze ten artykuł to już szczyt bezczelności ze strony Agory i
          GW. Ja z dostępęm do swojej poczty na GW mam problem od ok roku, a
          oni wciąz odpisują mi ze mają chwilowe problemy. "Chwilowe problemy"
          polegają na tym że nie mogę odebrac poczty ani nic wysłać w
          godzinach od ok 8 rano do poza godz. 24. Tylko ja juz wtedy śpię.
          co 2, 3 wątek jest na ten temat hoćby tu
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299nieztety pazerni pazerni
          szefowie Agory (którzy oszędzali na sprzęcie rok temu) i moderatorzy
          udają ze temat jest marginalny i nie wart szerszej wypowiedzi.
          np. ja chciałbym widzieć jakim prawem agora zmusza nas do akceptacji
          regulaminu poczty, który jest przez agorę łamany?
          np. w kwestii dostępu do swoich danych (jest notoryczny brak
          dostępu - a skoro tak, yo jest łamana ustawa o ochronie danych
          osobowych)
          pytań mozna mnożyć wiele, niestety jak narazie moderatorzy unikają
          odpowiedzi na zadane pytania.
        • untochables Re: Padaka! 13.11.07, 20:38
          od kilku dni albo działa albo nie ;(
          ale podobnie jak serwery pocztowe gazety - one też nie wiadomo kiedy
          i dlaczego nie działają

jako że pamiętam jak się programy wgrywało z kaset po wiele razy za
          nim się to udało chwilowo wybaczam - wyłączam kompa idę czytać ;)
    • kuballa Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja? 13.11.07, 20:40
      statystyki prowadzone chyba w polsce. Nie rozumiem idei GG z jednej strony to
      fajnie ze mamy swoj wlasny komunikator no ale prosze przeciez nie ma nawet
      zadnej latki zeby podlaczyc uzytkownikow msn albo icq wiec nie rozumiem jak
      mozna wogle sie tym kontaktowac. Chyba zalapali nas na tym ze nie lubimy
      instalowac programow anglojezycznych
      pozdrawiam
    • Gość: tmk tylko JABBER - otwarty standard to przyszlosc IP: *.ds1.tuniv.szczecin.pl 13.11.07, 20:53
      a nie technologie wczesnych lat '90
      • Gość: ktoś Re: tylko JABBER - otwarty standard to przyszlosc IP: *.aster.pl 13.11.07, 23:21
        tylko, że gawiedź tego nie rozumie :/
    • jankee Gazeta powinna raczej unikać tego tematu 13.11.07, 20:59
      kto jak kto, ale gazeta.pl powinna raczej sobie odpuścić zamieszczenie tego
      artykułu. Od wielu miesięcy nie można normalnie korzystać z ich poczty, a na
      maile odpowiadają że znają problemy, przepraszają i pracują nad ich
      rozwiązaniem. Jedyne co mnie trzyma przy tym portalu to fakt, że nie jest prosto
      rozstać się z adresem, w którego posiadaniu jest się od wielu lat. Jeżeli ktoś
      jednak szuka dobrego konta pocztowego to stanowczo odradzam. Sytuacja taka
      świadczy niestety, że potężny koncern, oszczędza zatrudniając amatorów na
      stanowisku administratorów, zamiast zainwestować w profesjonalny personel.
      Oszczędność niewielka, utrata reputacji może kosztować znacznie więcej.
      • Gość: ewa Re: Gazeta powinna raczej unikać tego tematu IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.07, 21:16
        hm a mnie zgubili wszystkich znajomych szukałam tak jak kazali i nic z
        niektórymi tylko rozmawiałam nie zapisałam ich numerów ,chodzi o gg a pocztą w
        gazecie nie mam problemów
    • Gość: mleczoj Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja? IP: *.wolomin.net 13.11.07, 21:32
      napisz lepszy komunikator i przepuscimy przez niego 6mln userow zobaczymy czy
      da rade bez padow ;P

wiecej luzu....soft za darmo (fakt: reklamy sa, ale czy przeszkadzaja w
      normalnym uzytkowaniu?? mi zupelnie nie).
      Jesli komus przeszkadzaja to zaprszam do tlena (on przeciez bez reklam :P), albo
      do skyp'a (tez przeciez bezawaryjny :P)

wg mnie to zwykla modernizacja, ale cos sie dalej sypie i techniczni walcza (z
      mniejszy lub wiekszym skutkiem), ale czy to powod do siania defetyzmu?? chyba
      tak - my w koncu Polacy, jedyne co nam dobrze wychodzi to wieczne narzekanie i
      krytykowanie innych...

• Gość: hx Re: Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:42
        > napisz lepszy komunikator i przepuscimy przez niego 6mln userow zobaczymy czy
        > da rade bez padow ;P

Wiesz co, może nawet bym się pokusił :) bo to właściwie nic trudnego.

Przesyłanie czystego tekstu przez serwer (GG nawet nie szyfruje !!!)
        z jednego kompa na drugi to banał.

Z tego co wiem, nad całym YouTube pracuje 8 osób. Mają setki serwerów,
        odpowiadają za kilkanaście procent całego ruchu w światowym internecie i jakoś
        wszystko działa. GG ze swoimi '6mln' użytkowników nie ma nawet 0.00001% ruchu i
        wszystko się sypie. Wstyd.
        • Gość: mleczoj Re: Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja IP: *.wolomin.net 14.11.07, 07:23
          nic trudnego powiadasz? :) znalemm juz pare firm, ktore to mowily i jakos
          polegly i sluch po nich zaginal - a przeciez to takie proste mialo byc :P

z tym YouTube to poszukaj info troche bardziej, bo to "magiczne" 8 osob to tak
          jakos nie wychodzi (ale niektorzy wciaz wierza, ze google dalej obsluguje 2
          panow w przydomowym garazu :P).

Wstyd? Tu Ci przyznaje racje i podpisuje sie obiema rekami!
          Jesli prowadzi sie modernizacje - to albo info wczesniej (duzo) i robia dobrze,
          albo pracuja tak, ze user nie odczuwa jakich kolwiek zmian....no ale wyszlo jak
          wyszlo.
    • dafidoo Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja? 13.11.07, 21:52
      Wszyscy narzekacie, taka jest prawda, że prawie każdy ma "gg" i mimo tych
      przeszkód nadal będziecie z nich korzystać. Ja praktycznie nie mam znajomego,
      który nie używa gg. Używam go wszędzie, w pracy i w domu. To rozmów prywatnych i
      biznesowych.
    • frank_drebin Moze portal GW by zajal sie laskawie swoimi serwe- 13.11.07, 22:12
      rami. Cala strona chodzi od jakiegos czasu jak stara kosiarka. Z forum na czele.
    • Gość: 7ymek Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja? IP: *.koba.pl 13.11.07, 23:10
      hmmm ewidentnie widac ze to awaria:) najpierw koles mowi ze to modernizacja a
      pozniej ze staraja sie to opanowac i na ostatnie pytanie odpowiada ze nawet
      "najlepszym" zdarzaja sie potezne awarie:) oklamali nas!! banda decydentow...
      • Gość: M. Re: Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 09:02
        Ale już ktoś pisał, że to program darmowy, więc o co żale?
        A tłumaczenie,że inne darmowe komunikatory działają lepiej jest po
        prostu śmieszne. Działają i co z tego?
        Mają problem, naprawią lub nie ich sprawa. Nikt nas nie zmuszał to
        gadania na gadulcu, prawda? Możecie sobie za darmo pogadać z
        kumplami, obgadać coś za darmo w pracy itd Gdyby nie gadu trzeba by
        było bulić na komórkę. Więc nie marudźcie. A jak tacy mądrzy z Was
        informatycy to możecie wskoczycie do biura gadu i w ramach
        wolontariatu, za tyle lat darmowej komunikacji, pomożecie im
        rozwiązać problem??
    • Gość: ja Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 11:22
      Dlatego używam tlenu, gg doprowadza do rozpaczy, ludzie opamietajcie sie! aha
      moze nie wiecie ale tlen mozna polaczyc z gg czyli 2 w 1
      • jorge.martinez Re: Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja 18.11.07, 15:47
        Obawiam się, że gdyby tlen miał 7 mln userów, to też by się posypał.
    • Gość: pro-rock Nawaliło Gadu-Gadu. Czy to tylko modernizacja? IP: *.interkam.pl 15.11.07, 17:46
      Jest taki program gg server changer, który ratuje trochę gdy niesforne serwery
      gg padną. Zawsze jest jakaś alternatywa, można się przełączać między serwerami,
      oczywiście tymi które działają, a do tego są stronki z monitoringiem serwerów
      gg. Oczywiście w przypadku gdy wszystkie serwery "śpią", to nawet gg server nie
      pomoże. W gg można wyłączyć reklamy, zachęcam do odwiedzenia google. Używałem
      kiedyś AQQ, ale jak po pewnym czasie zaczął mi powodować obciążenie procesora
      100%, szybko się go pozbyłem. To tyle mojego gadania. Zrobicie jak będziecie
      chcieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka