m_zorawska 22.11.07, 15:35 Mam 4 modemy w ofercie :) Lecz nie wiem jaki wybrać, więc prosze Was o pomoc. Modemy te to: Option Globetrotter EDGE Merlin U740 3G Huawei E630 Option GT Max Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: scorpion Re: iPlus IP: *.markom.krakow.pl 23.11.07, 01:25 Najlepiej żadnego , uciekaj jak najdalej od iplusa i tymi podobnymi pseudo super łączami bezprzewodowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
sgk Re: iPlus 23.11.07, 10:10 Testowałem Option GT Max na iPlusie i Huawei E630 na blueconnekcie i w zasadzie nie widzę szczególnej różnicy. Oba działają z UMTS. GT przez tę wysuwaną antenkę trochę mniej wystaje z gniazda, ale za to jakoś nie mam zaufania do tego systemu zamocowania antenty. Huawei jest trochę solidniejszy. Globetrotter EDGE nie bierz, bo nie wspiera UMTS. O Merlinie nic nie wiem. Szczegółowych opinii o ich działaniu musisz poszukać w internecie, np tu -> www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=12 Natomiast działanie mobilnego internetu mniej zależy od modelu modemu, a dużo bardziej od zasięgu i rodzaju dostępnej transmisji (GPRS/EDGE/UMTS). I jeśli to nie jest stabilny zasięg UMTS, to rzeczywiście można się rozczarować prędkościami działania... Odpowiedz Link Zgłoś