Dodaj do ulubionych

Orange internet bezprzewodowy GPRS Business Ever..

25.11.07, 15:16
Cześć
Podpisałem umowę na dostawę tego internetu z Orange.Teraz jak widzę ich
reklamę dostaję obrzydzenia.To coś nie działało od początku zrywało połączenia
i nie przesyłało plików.Na reklamacje odpowiadali wykrętnie,nigdy nie usunęli
usterek.Zażądali kary umownej za zerwanie umowy,której nigdy nie
zrealizowali.Poszukuję klientów orange ,którzy czują się oszukani tak jak
ja.mark4532@wp.pl gg4509660,w celu nagłośnienia sprawy w mediach.
Obserwuj wątek
    • Gość: MacGregor Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.business.telia.com 03.12.07, 20:33
      Czytaj w internecie o dostawcach usługi internetowej zanim wybierzesz takiego
      rodzynka jak ORANGE czy TELE2.Jak widać naiwniaków nie brakuje.Bez obrazy ale aż
      żal czytać kolejny taki post jakich tysiące w internecie
      detektywistyka.rubikon.pl/orange-internet.html {warto przeczytać tego
      linka}Kupowanie kota w worku to nasza narodowa specjalność a ORANGE nabija
      kolejnych w butelkę.Nagłośnienie sprawy w mediach nic nie da,pamiętasz reportaż
      o TELE2 w TVN!.I co,ano nic się nie zmieniło niestety.Pozdrawiam!{ale tylko tych
      nie naiwnych}
      • Gość: Tomek Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 20:26
        To jest najgorszy internet jaki chyba moze byc place 60zl i nie wiem
        zaco
        • Gość: Bogusia Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 16:24
          masz calkowita racje,mam ten sam problem ,tylko w moim przypadku
          place 60 zl i wogole nie korzystam,gdyz mi nieodbiera z powodu
          slabego zasiegu.orange jest do d...
          • Gość: kasiek Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 18:16
            ja akurat kupiłam do windows7 i kompletnie tego niemam bo jeszcze ten internet
            nie działa w tym oprogramowaniu,i musze płacic 2lata za cos co wogle
            niemam!!!!!!!!!!!
    • Gość: kamil Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 19.12.07, 12:44
      ja mam podobnie. Internet chodzi ale to porażka. Miało być tak pięknie, szybki
      internet a tu lipa prędkości od 8 do 40kb/s max. Też chciałem zwrócić ale nie bo
      umowa podpisana:(
      • taize Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E 20.12.07, 20:38
        15 stycznia minie 2 lata obowiązkowej umowy z Orange. Nikomu nie życzę tej
        gehenny jaką miałem z Business Everywhere. To jest nie fair jak ta firma
        postępuje z klientami BE. Zrywanie połączenia, brak internetu przez pół dnia
        albo transfer na pograniczu zera, to codzienność. Czasami było nieźle /jeden raz
        miałem transfer 1,6Mb/s przy max 1,8Mb/s/ ale to to tylko malutki wyjątek w
        ciągu 2 lat. Najbardziej mnie wqurzało biuro obsługi BE, gdzie telefon do nich
        kosztuje 1,5zł za połaczenie. To czysta bezczelność z ich strony. Ale po
        interwencji łącze poprawiało się. Na drugi dzień było już po staremu. Przestałem
        dzwonić na ten numer, bo to nic nie dawało na dłuższą metę. Dla ludzi którzy
        "wpadli" w internet z Orange polecam następującą metodę: Włączasz kompa, nie
        możesz połączyć się z internetem, dzwonisz na BOK ale na ten numer darmowy i
        czekasz na konsultanta. Objaśniasz mu, że nie możesz połaczyć się z internetem i
        niech nie naliczają 1/30 miesięcznej stawki za internet / to około 4zł/. Musisz
        to zgłosić jako oficjalną usterkę, gdyż Orange potem złozy ci wielkie
        przeprosiny i obieca, że więcej się to nie powtórzy. Gdy takich usterek
        zgłoszonych będziesz miał dużo, to wtedy masz prawo do zerwania umowy. Ja tego
        nie zrobiłem, bo dopiero niedawno wpadłem na tę metodę. Można oczywiście
        negocjować wielkość opłat miesięcznych, ale musi to być poparte jakimiś
        zdarzeniami /usterkami/z winy operatora. Na koniec najwazniejsza rzecz: należy
        być konsekwentnym i nie popuszczać najmniejszej usterki.
        • Gość: zły Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 13.04.09, 16:23
          nie wiem czy to by cos zmieniło ale my niezadowoleni klienci internetowi
          powinniśmy chyba się zjednoczyć zrzucić odpowiednią sumkę na odpowiedniego
          prawnika a nawet trzech i wytoczyć proces sądowy, który dał by do myślenia tej
          firmie że ich klienci to też ludzie a przede wszystkim ludzie, ktorzy ich karmią
          . bo czym byłaby sieć Orange nie mająca nas "idiotów" ktorzy decydują się na
          podpisanie umowy w celu korzystania z usług które doprowadzają nas do szału
          nerwowego
      • Gość: wkurzony Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 04.02.09, 16:55
        to samo u mnie... tylko napisalem reklamacje i jesli do 4 miesiecy nie bedzi
        szybcjej to mozna rozwiazac umowe. zobaczymy...
    • Gość: artur Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.08, 14:22
      jestem tez jednym z wielu oszukanych przez tych frajerow szukam pomocy jak tego
      szajsu sie pozbyc
    • Gość: el Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 19.02.08, 15:17
      M A P A Z A S Ę G U

ale przed
      • Gość: aro_40 Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 20.02.08, 08:17
        co mapa zasięgu? pisałem już na tym forum o swoich problemach... mapa zasięgu
        pokazuje EDGE, czyli ile powinno być? wg Orange winno byc średnio jakieś 80-100
        kb/s, a ja mam od 1,5 do 12, może 14 kb/s... więc co ma piernik do wiatraka?????
        • Gość: Ewelina Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 02.01.09, 12:58
          podzielam i przyłączam się do uwag wszystkich tych, którzy mają problem z siecią
          internetową Orange a na dodatek mam problemy z uzyskaniem zaproponowanego
          gratisu doładowania na nr telefonu, które miałam uzyskać z chwilą podpisania
          umowy w wysokości 20zł miesięcznie przez czas trwania tej umowy. Po konsultacji
          reklamacyjnej kolejny raz mam obiecane, że system udostępni mi tej promocji.
          Czekam cierpliwie z obawą. Z zasięgiem jest różnie, ale totalna porażka jest na
          weekendzie jak dużo osób wisi na fonach lub necie. połączenie zrywane jest wtedy
          co 5min.
          • Gość: marek desperat Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 13.04.09, 16:15
            niespełna 6 miesięcy od podpisania umowy gdzie miałem ciągłe problemy z mobilnym
            netem zgłosiłem niejednokrotnie do obsługi klienta bez skutecznie. Oddałem modem
            do serwisu, który stwierdził ingerencję z mojej strony mającą na celu niby
            lutowanie urządzenia uważam to za absurd, gdyż urządzenie pobrane przez kuriera
            i zainstalowanie jest urządzenie przeze mnie nie znanym, co gorsza po prywatnych
            rozmowach w kilku serwisach ubocznie dowiedziałem się, że urządzenie to jest
            pierwszą generacją, które wychodzi z obiegu a ja zostałem namówiony na tak długi
            okres umowy, że nie mogę zrobić zamiany jedynym wyjściem jak dowiedziałem się od
            konsultantki to kupić sobie na allegro modem drugiej lub trzeciej generacji na
            własny koszt by uzyskać jakiekolwiek zadowolenie z mobilności. uważam, że
            otrzymany modem pochodzi ze zwrotu kończącej się umowy lub tp. a stanowisko
            serwisu jest znane nie jednej osobie z załatwienia w ten sposób problemu czyli
            zbycie klienta poprzez przypisanie mu ingerencji w to urządzenie a przy tym
            likwidację gwarancji. czuję się bardzo pokrzywdzony przez między innymi kuriera
            tp p.Cywkę.
    • Gość: mietek Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.markom.krakow.pl 20.02.08, 14:33
      Każdy internet z sieci komórkowych to gó.. które tylko na reklamie ładnie
      działa , miałem iplusa , po czterech miesiącach pozbyłem sie tego co miało być
      internetem.
      • Gość: Edyta Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 21.04.08, 23:23
        Ja też niestety wpakowałam się w internet z sieci komórkowej i chce
        się go pozbyc możesz odpisac jak pozbyłeś si swojego dzieki...
        • Gość: oszukany kolejny Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 04.05.08, 14:31
          ORANGE TO KATASTROFA jestem klientem ich od siedmiu lat a od roku dodatkowo mam
          internet.płace łacznie za telefon i internet ok 350zl na m-ąc oczywiście bo tak
          zostałem oszukany przez przedstawiciela z który zadzwonił do mnie w sprawie
          ulepszenia oferty i przedłużenia abonam.Wpadłedm w wielkie gów... chyba i tak
          zrezygnuję płacąc karę i tak wyjdę do przodu ludzie DALEKO OD ORANGE A JUż
          NAPEWNO OD ICH INTERNETU który chodzi jak kupa i na otwarcie strony trzeba
          czekać minutę !!!!!!!!!!!!!!!!! PRACOWNICY ORANGE - UCZCIE SIę SZANOWAć KLIENTóW
          SZCZEGóLNIE STAłYCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: art Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.chello.pl 04.05.08, 15:35
      Wyobraźcie sobie ilu potencjalnych klientów Orange podziękuje Wam za
      te opinie. Nie można było samemu przed umową poszperać trochę po
      internecie i posłuchać wypowiedzi na temat firmy? Ja zanim
      zdecydowałem się na dostawcę, pół godziny latałem po forach. Było
      warto. Mam za 70zł łącze do 10Mb/s ściąganie, do 1Mb/s wysyłanie, a
      serfowanie 1-2Mb/s. I mogę jeszcze podłączyć z drugiego pokoju
      bezprzewodowo drugi komputer. Nie podaję nazwy firmy bo byłbym
      posądzony o kryptoreklamę, albo wręcz przedstawicielstwo firmy.
      Naprawdę nie blefuję.
      • nastyyy Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E 21.05.08, 20:11
        Art, byłabym wdzięczna, jak byś jednak podał tą nazwę. Mieszkam w małym mieście,
        i chyba jedyne możliwości to orange, plus i era. Do tego bardzo niskie
        transfery, bo w mieście jest tylko taka możliwość. Cena oczywiście wysoka, a na
        pytanie, jak spadnie transfer w każdym salonie zbywają informacjami, typu
        "nieznacznie", "może nie spaść w ogóle" itd, itp. Jeżeli jest to któraś z tych
        sieci, proszę pomóż wybrać, jeśli nie.. podaj przykłady dobrych firm. Może
        akurat któraś jakimś cudem będzie u mnie ;(
        • Gość: Norbert Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 09.06.08, 21:27
          Mam prośbe czy ktoś wie jak się pozbyć tego dziadostwa? około
          tydzień temu podpisałem umowę i nie wiem czy jest możliwość zerwania
          jej bez podania przyczyny. cały czas próbuje dodzwonić się do
          przedstawiciel który mi to wcisnął, ale on nie odbiera. bardzo
          prosze o jakąś rade bo nie orientuje się w takich sprawch.
    • Gość: mietek Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.markom.krakow.pl 06.05.08, 01:32
      Edyta , ja zrobiłem cesje umowy osobie która chciała mieć ten "internet" ,
      mozesz wystawić ten "internet" na allegro i poczekać , moze ktoś będzie chętny ,
      ja tak zrobiłem.
      Naprawde wiem przez co teraz przchodzisz z tym internetem istna katorga , ale
      niestety moge ci tylko współczuć , no cóż człowiek na drugi raz będzie bardziej
      uważał co podpisuje.
      • Gość: Emi Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 12.07.08, 13:20
        Siemka. Odnośnie Business Ev... Miesiąc temu podpisałem umowę z
        Orange na internet, mieszkam w Poznaniu. Na internet jak na razie w
        swoim mieście nie miałem powodów do narzekania, ale wyjazd do
        mniejszej miejscowości i korzystanie z neta to już była mała
        przeprawa. Jednak dla mieszkających w Poznaniu polecam, zasięg mam w
        całym mieście na poziomie okolicy 3-3,5 Mb, a w centrum dochodzi
        nieraz od 5-5,5 Mb. Mieszkańcom mniejszych miejscowości odradzam bo
        zasięg to maksymalnie mamy EDGE-3G na poziomie 250-350 Kb :(
    • Gość: colonna11 Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 21.06.08, 22:36
      Powiem krótko: SZAJS !!!
    • Gość: Roger Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 25.07.08, 18:44
      Przestań wygadywać takie bzdury. Poczytaj najpierw o tym sposobie transmisji
      danych. Zerwane połączenia zależą od tego jaki jest zasięg.
      A na zasięg ma wpływ to gdzie mieszkasz i jak daleko jest od Ciebie maszt
      transmisyjny. Na działanie bezprzewodowego internetu na też ogromny wpływ jaka
      jest pogoda. najlepszy zasięg jest wtedy gdy jest wilgotne powietrze bo
      przewodność sie znacznie zwiększa. Ja mam ten internet z limitem 1 GB. To
      wystarcza na przeglądanie kilku tysięcy stron. I u mnie działa idealnie. Zdarza
      się że nie ma zasięgu i nie chce się łączyć ale to zależy w jakim miejscu sie
      jest. W naszym kraju ta technologia jeszcze jest na bardzo słabym poziomie ale
      za jakieś 3 może 4 lata to będzie standard. Pozdrawiam i Bądż bardziej
      wyrozumiał dla Orange. To nie jest ich wina tylko tego że jest jeszcze mało
      masztów do transmisji danych.
      • Gość: eta-85 Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:24
        orange to g....o . podpisalam umowe 2 dni temu i juz mam tego neta dosc i za co to placic teraz rachunki przez 2 lata??
        • Gość: starr1 Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 04.08.08, 22:48
          Witam . Ze względu na brak możliwości technicznych uzyskania obecnie dostępu do Internetu z centrali telefonicznej ( jestem na liście oczekujących od lutego), podpisałem umowę na Business Everywhere 3G -15.07.2008 . Do 30.07.2008 chodziło to względnie - szybkość łącza od 320kbps do 2,4Mbps, transfery max do 80 kbps. Tego dnia skończyło się dobre - szybkość łącza spadła do 21kbps i cały czas jest taka, transfer malutki, strony otwierają się z pięć minut. Internet jest praktycznie unieruchomiony, nie można nic pooglądać, a o ściągnięciu czegokolwiek można tylko pomarzyć. Nie sądzę żebym przekroczył już limit , a chociażby - to tak niska szybkość łącza, niższa od modemowej jest nie do pomyślenia przy takim abonamencie. Przy zawieraniu umowy zapewniono mnie, że może spaść, ale niewiele - inaczej bym tego nie brał . Z drugiej strony może ktoś wie , o ile wolno im obniżyć szybkość łącza po przekroczeniu limitu – być może reguluje to jakiś przepis. Jest to g....o do kwadratu , takiego szajsu dawno nie widziałem. Jak na takie coś mógł wyrazić zgodę UOK i K , przecież jest to golenie bez mydła abonenta . Próbowałem dodzwonić się do BOK , ale po uszczupleniu konta na karcie o 9zł dałem sobie na razie spokój, nie zamierzam tego tak zostawić i płacić za coś z czego nie mogę korzystać. Mądrym jest się dopiero po szkodzie . Prosiłbym kogoś, kto to już przerabiał , jak to ugryźć i czy jest jakaś szansa aby wyrwać się z ich szponów bez płacenia im odszkodowania . Być może komuś się to udało , nie wyobrażam sobie takich męczarni przez dwa lata. Z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie , pozdrawiam.
          • Gość: pannanikt Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 18:27
            lejek zakłada się prawie ZAWSZE (bywa, że system błędnie przetworzy zamówienie i
            lejek nie wejdzie) do 16 kb/s. Tak jest przy każdym internecie mobilnym, więc
            akurat plucie tutaj na orange niewiele da, bo u konkurencji dostaniesz tyle samo
            (Plus i Play) albo jeszcze mniej (Era). Zapraszam do zapoznania się z
            regulaminem. Info o tym nie jest ukrywane-znajduje na pierwszej stronie opisu
            usługi:
            www.orange.pl/portal/map/map/internet_free_discover?TARGET=INTERNET_FREE_DISCOVER
      • snakyeyes Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E 18.10.08, 15:23
        Gość portalu: Roger napisał(a):
        >"Bądż bardziej wyrozumiał dla Orange. To nie jest ich wina tylko
        tego że jest jeszcze mało masztów do transmisji danych."

niestety uważam iż orange wie o tym iż nadajniki są słabe lub w
        niedogodnych miejscach...chyba o tym fakcie nie informuje się
        klientów....a do tego nikt nie będzie używał internetu tylko wtedy
        gdy jest wilgoć w powietrzu!!!:)??
    • Gość: magda Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 17.09.08, 18:35
      hej ja tez dalam sie skusic na ten beznadziejny internet,mozna
      podlaczyc go na probe,ale oczywiscie w salonie o tym nie powiedzieli
      i podpisalam z mezem ta kretynska umowe.potem dzwonilam z
      pretensjami,a oni na to ze powinnam patrzec to co podpisuje,zenada
      kompletna zenada,jestem wsciekla.Oczywiscie zasieg mam tylko w domu
      i to nie w kazdym polaczeniu,a gdy wzielam laptop do pracy to
      okazala sie wielka klapa.ORANGE to naciagacze!!!!!!!mialam kiedys
      dobre zdanie o tej sieci,ale teraz to szkoda mowic,kompletna
      porazka.Nie dajcie sie naciagnac.pozdrawiam.
      • Gość: GOŚĆ Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: 158.75.1.* 02.10.08, 14:11
        Zgadzam się ORANGE to naciągacze!! na reklamacje odpowiedzieli że
        internet działa a to że połączenie zrywa i pracuje przy prędkości do
        80kb w centrum miasta to nieuwazaja kretyni za usterę. Odpisali mi
        że przez pewien okres działało na poziomie 100kb i że nie mam prawa
        nic rościc chyba że rezygnuje z karą umowną. Proszę uważac na tych
        naciągaczy. Na terenie Torunia odpisali mi listownie internet działa
        max do 256kb !!!!
    • Gość: cytrynka w oczy Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 08:48
      Jak widać wystarczy odpowiednia REKLAMA i naiwnych klientów już jest
      mnóstwo.

Nie piszę DOBRA reklama bo taka ona nie musi być.
      Wystarczy reklama ODPOWIEDNIA do możliwości percepcji realności
      klienta a ta jak widać jest dość niska albo nie ma jej wcale.

Czyli reklama wystarczy na poziomie...DLA IDIOTÓW !

I już jest stado klientów nabitych w butelkę na własne życzenie.

:)

• Gość: ela100_71 Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 06.10.08, 17:11
      Witam wszystkich. Ja również podpisałam umowę z Orange na internet.Jestem
      zawiedziona,ponieważ NIE DZIAŁA.Wchodząc na tą stronę musiałam wyjmować modem z
      laptopa(nie kłamiąc)5 razy, ponieważ połączenie z netem nagle się przerywa ,na
      ponowne uruchomienie nie ma sposobu -albo muszę wyłączyć i uruchomić ponownie
      laptopa albo wyjąć modem i tak było zawsze.Dokupiłam nawet antenę myśląc że to
      wina zasięgu ale teraz wiem że to wina dostawcy.Umowę mam na 2 lata,do końca
      pozostało mi jeszcze 7 miesięcy i myślę że potem pójdę do ery.
      • Gość: Stanio Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 16.10.08, 20:50
        Ja też mam z nimi podpisaną umowę od lutego tego roku. Nie miałem u siebie możliwości zainstalowania lepszego połączenia sieciowego ponieważ nie mam linii telefonicznej i musialem wybrać bezprzewodowe. W sumie polączenie z netem dziala nie najlepiej chociaż się do takiego stanu rzeczy przyzwyczaiłem. Strony otwierają mi sie w miarę szybko a filmy ściągają się bardzo wolno ale skutecznie. Film o pojemności 10MB ściągam przez ponad godzinę. Jest to denerwujące ale nie mam innego wyjścia. Co kilka dni modem przerywa połączenie ale znalazlem metodę aby je wznowić. Po wylogowaniu Business E. z komputera wyciągam modem z gniazda USB i po minucie spowrotem go podłączam. Po otwarciu aplikacji i ponownym połączeniu z siecią połączenie zostaje wznowione.
        Pozdrawiam.
    • Gość: robert Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 15.01.09, 00:28
      Hallo Marku,
      ja prowadze w monencie duza walke z orange po pierwsze usluga
      internet i po drugie zostalem wprowadzony w blad przy umowie przez
      pracownika salonu.
      odezwij sie ja chetny by to naglosnic.
      Robert
      dvd-knaller@home.pl
    • Gość: renatawarszawa Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 01.02.09, 18:04
      jestem klijetka od 4 lat ale w tym roku to koniec z orange nabijali
      mnie w butelke przez 4 lata iternet zwalnia chociaz mam limit 6
      mega zawiesza sie tlumacza sie zle warunki atmosferyczne lub zla
      karta wymienialam karte pozniej ze zly komputer . UWAGA nie kupuj
      internetu w orange . konsultacji sa oszustami na 800 numer . orange
      to spolka telekomunikacji . dlatego klijetow maja w dupie
    • Gość: KAroliNA Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 07.03.09, 13:20
      Witam! Mam podobny problem kupiłas internet BE rok czasu sie z nim
      męczyłam był strasznie powony, nie mogłam nic ściągać ;/. No i po
      tym roku poszłam z tym problemem do orange i powiedzieli mi zebym se
      zmienila karte na 3G koszt 25zł zgodziłam sie i mi wymienili. Ten
      internet to w ogole 256 kb/s i wczesniej sciagalam pliki z
      predkoscią mw. 20 kb/s a po wymiania na 3G zdaża mi sie ściądać z
      prędkoscią 300 kb/s lecz w tym jest kłopot, że co chwile mam zerwane
      połączenie niby jestem połączona z serwerem orange, ale internet i
      tak nie dziala. Tak jest co pare minut 5 min dziala 5 min nie
      dziala . Dziala przez caly czas gdy cos sciagam i caly czas jestem
      gdzies polaczona, ale jak moge cos sciagac jak mam ograniczenie do
      500 mb miesięcznie .
    • Gość: aga1969 Re: Orange internet bezprzewodowy GPRS Business E IP: *.centertel.pl 05.05.09, 11:11
      zgadzam się - też czuję się oszukana - od roku mam internet bezprzewodowy i jest
      coraz gorzej. Praktycznie nie da się normalnie korzystać. Zastanawiam się jak
      skutecznie reklamować, też myślałam o zerwaniu umowy, tylko nie wiem gdzie
      konkretnie napisać ta reklamację. A może zadzwonić do centrali w Warszawie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka