Dodaj do ulubionych

Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania

IP: *.rzeszow158.tnp.pl 21.12.07, 15:33
"Przedstawicielka koncernu mówi, że uaktualnienie to przeznaczone
będzie głównie dla tych użytkowników, którzy z jakichś powodów na
razie nie mogą zainstalować Visty."

Dla użytkowników Visty natomiast mogliby przygotowac jakiś downgrade
do XP. Dla tych co wolą XP mimo wszystko.
Obserwuj wątek
    • Gość: nikt Winda XP forever :)))))) IP: *.171.82.50.crowley.pl 21.12.07, 15:55
      nie znam dokładnie Visty, więc może nie powinienem się wypowiadać,
      ale z opowiadań wielu ludzi (w tym znajomego informatyka) być może
      to i fajny system, ale trzeba conajmniej jeszcze rok poczekać, żeby
      wszystko chciało na tym działać...
      • Gość: mad Re: Winda XP forever :)))))) IP: *.cnb.com.pl 21.12.07, 17:12
        mam 4gb ram na laptopie i zaledwie kilka programow zainstalowanych i vista
        straaaaasznie muli. zainstalowalem znowu xp i wszystko hula jak nalezy, zadnych
        bledow w softem a szczegolnie starszymi wersjami.
        mozna spokojnie i bez problemu pracowac.
        nie polecam narazie instalowac visty, moze za pare miesiecy jak wyjdzie service
        pack bedzie lepiej
        • Gość: Vissta Re: Winda XP forever :)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 21:56
          Z Vistą to ty nie miałeś nic wspólnego ;]
      • Gość: ______________ Winda Vista forever :)))))) IP: *.gdynia.mm.pl 21.12.07, 17:45
        Uzywam Visty 64 bit Ultimate i NIE ma z nia zadnych problemów!

A za rok Fiat 125 bedzie antykiem!
    • Gość: Kaczo i Boso Re: Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 21.12.07, 15:59
      "Micros...t" bedzie co jakis czas wypuszczal na rynek nowe systemy
      (OS) bo to przynosi "pazernemu Bill'owi" znacznie wieksze dochody
      nizli poprawianie i ulepszenie istniejacych juz systemow!
      • Gość: p26 Re: Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania IP: 82.160.117.* 21.12.07, 17:35
        Co mnie teraz najbardziej irytuje: większość albo wręcz wszystkie sprzedawane
        kompy z OS OEM są z Vistą. Nie można kurna kupić dobrego kompa z XP. Żenada.
        Dotyczy to wszystkich większych sieci sklepów.
        • Gość: Bubu Re: Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 17:55
          Jest to w tym celu zrobione, by po jakims czasie mogl przeczytac ze badania M$
          pokazuja iz Vista sprzedaje sie niezle.
          To wogole jest porazka ze trzeba kupowac komputer z systemem. W ten sposob
          producent sprzetu wyludza od ciebie kase na "jedynie sluszny" system operacyjny.
          Pytanie co w przypadku jak ci sie spali np plyta glowna i nie chcesz kupowac
          nowej tylko caly komputer np bez dysku? dostaniesz system z komputerem. Ot ci
          pancerny bill....
          • maruda.r Re: Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania 22.12.07, 17:06
            Gość portalu: Bubu napisał(a):

> Jest to w tym celu zrobione, by po jakims czasie mogl przeczytac ze badania M$
            > pokazuja iz Vista sprzedaje sie niezle.

Jednak o Viście mówi się względnie mało. Jak to jest z tą sprzedażą? Ludzie
            kupują sprzęt z Vistą i po kilku dniach instalują pirackie XP.
            Vistę najprawdopodobniej czeka los Millenium.

• Gość: YaBol Być może licencja Visty pozwala zaintalować XP IP: *.as.kn.pl 21.12.07, 18:26
          Nie biadol - nie wiem jak jest w licecnji Visty, ale wcześniej było
          tak, że pozwalała zainstalować wcześniejszą wersję ooprogramowania
          legalnie. Przestudiuj licencję Visty, albo zadzwoń do M$ i się
          zapytaj.
          • xaliemorph Re: Być może licencja Visty pozwala zaintalować X 21.12.07, 20:01
            Vista Buisness edition oczywiście, niższe - musisz się męczyć z tym dziwadłem.
    • Gość: Agi Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 17:38
      XP to kaszana a Vista kaszana do imentu!!!!
      uzywam od 6lat WIN2K Profesional i smiga na 512 ramu i 1,6 P4 jak burza, raz sie
      tylko wysypał przez te 6 lat i z mojej winy zreszta.Za nic sie nie przesiade na
      obecne winzgrozy.
      • Gość: Realista Re: Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania IP: *.acn.waw.pl 21.12.07, 20:52
        > XP to kaszana a Vista kaszana do imentu!!!!
        > uzywam od 6lat WIN2K Profesional i smiga na 512 ramu i 1,6 P4 jak
        > burza, raz sie tylko wysypał przez te 6 lat i z mojej winy zreszta.

Bredzisz - w dodatku nie masz żadnych argumentów poza tym, że nie potrafisz
        poprawnie skonfigurować XP.

• Gość: tom Re: Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.12.07, 00:03

> > XP to kaszana a Vista kaszana do imentu!!!!
          > > uzywam od 6lat WIN2K Profesional i smiga na 512 ramu i 1,6 P4 jak
          > > burza, raz sie tylko wysypał przez te 6 lat i z mojej winy zreszta.
          >
          > Bredzisz - w dodatku nie masz żadnych argumentów poza tym, że nie potrafisz
          > poprawnie skonfigurować XP.

Koleś ma rację. Win2K to był pierwszy udany system Microsoftu. I w sumie
          funkcjonuje podobnie jak XP. Tylko że niestety niedawno pojawiły się aplikacje,
          które nie chcą chodzić na win2k. A co do Visty to nie wiem po co używać tego
          badziewu skoro na wstępie potrzebuje 3 razy więcej ramu co XP.
    • Gość: ------------------ Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania IP: *.gdynia.mm.pl 21.12.07, 17:46
      Windows XP Service Pack 3 "Release Candidate" to jeszcze nie wersja do
      pobrania, wiec nie piepsz głupot!

download.microsoft.com/download/a/e/4/ae43e777-d69b-4b96-b554-d1a2a0f40fac/windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu.exe
    • patman "...niestety nie przekształca xp w Wieśkę" 21.12.07, 18:01
      Ktoś żałuje, że SP3 nie przekształca XP w Wieśkę? Ja z tego powodu bardzo się cieszę. Jako admin na codzień spotykam się z debilnością Visty - ostatni przykład: po wymianie serwera (smb, apache, dhcp, dns, itp) wszystkie xp-eki przełknęły to bez zmrużenia oka, natomiast uruchomianie dokumentów Worda na Wieśce, gdy jest ona podłączona do sieci, trwa 15 sekund. Dopóki takie bajery będą występowały w tym badziewiu, nie mam najmniejszego zamiaru przesiadać się na nie.
      • zengarden Re: "...niestety nie przekształca xp w Wieśkę" 21.12.07, 18:10
        www.kateos.org i swiat okaże sie piękniejszy....;] Panowie i Panie komercja jest
        zła:P Zła jest również moja nie wiedza, że sam nie korzystam z linuxa:P Windows
        to system dla frajerów z uwagi na brak wiedzy potrzebnej do obsługi.

Ten system żeruje na niewiedzy....nie jest stworzony dla wydajności i nie
        zapewnia bezpieczeństwa.....

• Gość: witus Ale nikt ci nie broni, zainstaluj sobie co chcesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 18:17
          Nie rozumie tylko czemu obrazasz ludzi dla ktorych komputer sluzy do pracy, a
          nie poznawania tajnych zakamarkow jego psychiki. PS: ciekawe na czym zeruje Mac
          OS X.
        • patman Rozbraja mnie słowo bezpieczeństwo 21.12.07, 20:40
          Dziz, ja mam Win XP, reinstalki robię raz na parę lat, nie mam antywirusa, antymalware'a, i innego tego typu wynalazków, i jakoś nie mam problemów z bezpieczeństwem - żadne bydlątka nie pasą mi się w systemie. Ci, którzy domagają się większego bezpieczeństwa systemów przypominają mi tzw. ekspertów od ruchu drogowego, dla których jedynym środkiem aby ginęło mniej pieszych jest ograniczenie prędkości pojazdu, podczas gdy prościej jest nie włazić pod auto. To samo tyczy się posługiwania komputerem - wystarczy nie pchać paluchów tam, gdzie nie trzeba, unikniemy 99% problemów.
        • Gość: XTC Re: "...niestety nie przekształca xp w Wieśkę" IP: *.acn.waw.pl 21.12.07, 20:55
          > www.kateos.org i swiat okaże sie piękniejszy....;] Panowie i Panie
          > komercja jest zła:P

Zły jest przede wszystkim brak logiki a czymś takim jest negowanie systemu tylko
          dlatego, że jest komercyjny (cokolwiek by to znaczyło w tym przypadku). Domyślam
          się, że oczywiście jeździsz niekomercyjnym samochodem, masz niekomercyjny
          telewizor i pracujesz w niekomercyjnej firmie?
        • Gość: bbb Re: "...niestety nie przekształca xp w Wieśkę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 14:56
          Frajerem jest ten co lansuje tego typu wynalazki. Kto Ci za taki
          system weźmie odpowiedzialność w środowisku produkcyjnym, jak
          prze****walisz pare baniek na takim systemie i nie będziesz miał
          żadnego supportu i stracisz przez to pracę to zrozumiesz po co się
          płaci takim firmom jak Microsoft, HP, Sun czy Oracle.
    • Gość: Maniek en system stanowi od dawna niebezpieczenstwo IP: 209.8.41.* 21.12.07, 18:13
      ten system stanowi od dawna niebezpieczenstwo.W nowej wersji SP3 poprawiono
      Remote Desktop czyli nalezy to rozumiec ,ze ulatwiono mozliwosci inwilgacji i
      kontroli dysku przez sluzby specjalne bez metod hakerskich czy trojanow.
      Teraz szpiegowanie szczegolnie gospodarcze przez asow amerykanskich jeszze sie
      nasili.Kto chce czuc sie bezpieczny i chronic swoja prywtna sfere powinien
      przejsc na linuxa.
      • Gość: witus Tez mam wrazenie ze CIA, FBI i Bank Centralny Dżi- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 18:19
        -buti mnie szpieguja. W koncu sciagam filmy i inne straszne rzeczy z internetu.
        • Gość: ycbo Re: Tez mam wrazenie ze CIA, FBI i Bank Centralny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 18:54
          Uwielbiam określenia : winzgroza, vista jeszcze nie, vista chłam, XP
          niebezpieczne, IE to tragedia, telepsy itp.
          Jak HP wsadził vistę na mojego laptopa i jakie odczynił czary że
          wszystko działa od pół roku bez problemu.
          Boję się patrzeć ludzią w oczy na ulicy, bo wydaje mi się że mogę
          trafić na któregoś z was.
          • Gość: Kaczo i Boso Re: komputery i ortografia... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 21.12.07, 20:03
            Chyba "patrzec ludziom w oczy"! Czy tak?
            • juknier Re: komputery i ortografia... 21.12.07, 20:49
              Dobrze napisał:), pisze się "ą" a czyta "om", tak samo "ę" czyta się "em". Takie
              są wyniki Giertychowej edukacji. Trzeba to zwalczać siłom i godnościom osobistom.
    • Gość: M4ST3R H4X0R microsoft szpieguje ludzi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 18:59
      MICROSOFT SZPIEGUJE DLA RZĄDU AMERYKAŃSKIEGO I CHCE WYKRAŚĆ MI
      KIESZONKOWE
      • Gość: czujny Re: microsoft szpieguje ludzi!!! IP: 82.160.186.* 21.12.07, 19:15
        microsoft mnie szpieguje i chce ukrasc mojego cukierka, lubie cukierki
      • warhamster to nie są jaja 22.12.07, 10:52
        Dlatego co mądrzejsze nacje i Chiny rezygnują z Windows w
        administracji publicznej, skąd wiesz co tam w kodzie siedzi? Nie
        masz źródeł. Funkcjonowanie całych państw zależne od jednej
        korporacji. Rządowa dystrybucja Linuxa + grupa fachowców dbajaca o
        nią i znająca ją od podszewki.
        • Gość: bbb Re: to nie są jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 15:03
          Kolejna bzdura.
          Na uczelniach można mieć dostęp do kodu Windows. TAK. Tylko
          wykładowcy od SSO są wiernymi jedynych prawdziwych systemów Unix-
          owych i nawet nie kiwną palcem by pokazać co w kodzie Windows siedzi.

Tak się składa, że ja widziałem fragmenty i nic tam takiego nie ma :P
          więc po co bijesz pianę nie wiedząc co i jak.

A chmara pseudo administratorów linuxa pewnie tak zna kod, jak ja. Z
          resztą rolą administratora jest administrowanie, a nie siedzenie nad
          kodem kolejnej wersji kernela Linuxa ;-)

ps. Niewiem czy Chiny są najlepszym przykładem - zwłaszcza w
          kontekście wolności i poszanownia praw.
    • xaliemorph Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania 21.12.07, 19:59
      Uczcijmy lepiej chwilą ciszy uśmiercenie AutoPatcher'a poprzez Microsoft. To
      była rzecz która znacznie lepiej się spisywała niż jakieś windows update'y. A po
      drugie skąd te dziwne teorie iż service pack ma wydatnie przyspieszać system.
      Przecież w windowsach servicepack był zbiorem poprawek z definicji a nie jakimś
      tweakerem czy patchowaniem jądra systemu dla jego przyspieszenia.

ATSD to zna ktoś zamiennnik Autopatcher'a na dzisiejszy dzień?
      • maruda.r Re: Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania 22.12.07, 17:45
        xaliemorph napisał:

> Uczcijmy lepiej chwilą ciszy uśmiercenie AutoPatcher'a poprzez Microsoft. To
        > była rzecz która znacznie lepiej się spisywała niż jakieś windows update'y.

Hipokryzja MS nie ma granic, bo sam udostępnia narzędzia do tworzenia pakietów
        poprawek. Więc? Niech zgadnę: Autopatcher nie zawiera "poprawki" badającej
        oryginalność systemu?

• Gość: s4per Re: Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 16:43
        Proszę bardzo :)
        www.sgjps.com/winspatcher/winspatcher_xp
        Bardzo dobry polski projekt, który może zastąpić AutoPatcher'a.
    • Gość: Marek Re: Microsoft: Windows XP SP3 do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 20:50
      Downgrade do XP ? Jak można mianem "downgrade" określić przejście na szybszy,
      stabilniejszy, mniej upierdliwy system ze znacznie większą bazą sterowników ? To
      jest upgrade !
    • Gość: T Przestarzały OSna przestarzałym sprzęcie IP: *.acn.waw.pl 22.12.07, 00:45
      Jak doczytałem do miejsca gdzie autor przyznaje się, ze ma tylko
      jeden rdzeń ro wymiękłem... Intel już wogóle nie robi
      jednordzeniowych procesorów a AMD robi tanie jednordzeniowce, bo
      jest na progu bankructwa... no ale cóż jak ktoś ma jednordzeniowy
      złom to ma też starego XP.
      Ja tam mam Vistę na 2 rdzeniach i nie mogę doczekać się na Penryna,
      zeby zmienić na cztery rdzenie.
      • maruda.r Re: Przestarzały OSna przestarzałym sprzęcie 22.12.07, 17:18
        Gość portalu: T napisał(a):

> Jak doczytałem do miejsca gdzie autor przyznaje się, ze ma tylko
        > jeden rdzeń ro wymiękłem... Intel już wogóle nie robi
        > jednordzeniowych procesorów a AMD robi tanie jednordzeniowce,

Jak zatem wytłumaczyć nowe zakupy Celeronów przez hurtownie sprzętu
        informatycznego w podobnych cenach do Semprona LE?

• Gość: Ali bez baby A sterówników do SATA jak nie było tak nie ma! IP: 202.72.214.* 22.12.07, 09:06
      Nadal więc przy instalacji trzeba będzie bawić się w dyskietki, dłubanie w
      BIOSie lub jakieś mixy za pomocą nLite. Nadal fora będą zasypywane postami
      właścicieli notebooków którzy chcąc zamienić "sprzętożerną" VISTE na XPka będą
      pisać, że ten drugi system ich dysków nie widzi.
      • maruda.r Re: A sterówników do SATA jak nie było tak nie ma 22.12.07, 17:28
        Gość portalu: Ali bez baby napisał(a):

Nadal fora będą zasypywane postami
        > właścicieli notebooków którzy chcąc zamienić "sprzętożerną" VISTE na XPka będą
        > pisać, że ten drugi system ich dysków nie widzi.

Ten problem został po części spreparowany przez producentów notebooków. W
        niektórych modelach wystarczy zmienić w biosie tryb SATA, by bezproblemowo
        zainstalować XP.

Gorzej, gdy mamy do czynienia z ordynarnym kłamstwem. HP dla części modeli
        przygotowuje jedynie sterowniki pod Vistę. Pomoc techniczna HP twierdzi, że nie
        ma, nie będzie i w dupie mają np. posiadaczy XP w wersji box. Dokładniejsza
        analiza sprzętu wskazuje jednak, że rzekomo nowa płyta "tylko pod Vistę" jest
        modelem ćwiczonym od kilku lat. Wystarczy odszukać kompatybilny model notebooka
        HP i instalować.

• warhamster Microsoft ma swoich klientów za debili 22.12.07, 10:28
      nigdy nie kupie Windows dla siebie - wole sytemy gdzie wszystko jest
      jasne, z sensem i bez ściemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka