Dodaj do ulubionych

JAK USUNĄĆ mscvb32.exe ?????????????????????????

IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 25.08.03, 15:12
Jak usunąć z komputera wirusa mscvb32.exe ( Worm.Sobig.C). Nie da się go
usunąć w tradycyjny sposób przez USUŃ, bo pojawia się komunukat:nie można
usunąć mscvb32.exe. Odmowa dostępu.Sprawdz czy dysk nie jest zapełniony lub
chroniony przed zapisem oraz czy plik nie jest aktualnie używany. Co zrobić
żeby się tego pozbyć ??
Obserwuj wątek
    • yasny Re: JAK USUNĄĆ mscvb32.exe ?????????????????????? 25.08.03, 17:45
      moze siakims antyvirem ? one nie maja przewaznie z tym problemow ...
      ewentualnie skaner on-line www.mks-vir.com.pl/
      • Gość: Aa Re: JAK USUNĄĆ mscvb32.exe ?????????????????????? IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 25.08.03, 17:51
        Właśnie mks_vir nie daje rady go usunąć, tylko go wykrył, ale potrafi go
        usunąć.
        • yasny Re: JAK USUNĄĆ mscvb32.exe ?????????????????????? 25.08.03, 18:06
          wlacz komputer w trybie awaryjnym i wtedy sprobuj go wywalic
    • Gość: piecyk gazowy Re: JAK USUNĄĆ mscvb32.exe ?????????????????????? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 18:22
      securityresponse.symantec.com/avcenter/FixSbigF.exe
      • Gość: piecyk gazowy SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 21:07
        To miało być to:
        securityresponse.symantec.com/avcenter/FixSbigc.exe

Info:
        securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sobig.c.removal.tool.html
        • Gość: Aa Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 26.08.03, 10:48
          Dzięki Piecyku Gazowy !!! Udało się go usunąć !!! A wiesz może co to jest BŁĄ
          D STOPU, bo co jakiś czas mi się pojawia przy włączaniu komputera, czy to
          mogło być przez tego wirusa i czy to jest coś groznego ??
          • Gość: piecyk gazowy Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 10:50
            Gość portalu: Aa napisał(a):

> Dzięki Piecyku Gazowy !!! Udało się go usunąć !!! A wiesz może co to jest BŁĄ
            > D STOPU, bo co jakiś czas mi się pojawia przy włączaniu komputera, czy to
            > mogło być przez tego wirusa i czy to jest coś groznego ??

Błąd stopu? Pierwsze słyszę. A jak to wygląda? Jakieś okiekno?

Nie sądzę, by to było coś groźnego.
            • Gość: Aa Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 26.08.03, 12:10
              Pisze że nie można uruchomić Windowsa bo może uszkodzić się komputer. Jeżeli
              to pojawia się 1 raz po należy zrestarować komputer, a jeżeli kolejny to
              należy wymazać ostatnio wgrane oprogramowanie.Pojawia się to po włączeniu
              komputera i przed uruchomieniem Windowsa i zajmuje cały ekran. Potem pisze tam
              następująco: Wyłącz opcję pamięci systemu BIOS, takie jak buforowanie. Jeżeli
              do usunięcia lub wyłączenia składników musisz użyć trybu awaryjnego, ponownie
              uruchom komputer , naciśnij F8 aby wyświetlić zaawansowane opcje startowe, a
              następnie wybierz opcję trybu awaryjnego.
              • Gość: Aa Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 26.08.03, 12:10
                No i na dole pisze że jest to właśnie błą stopu i podany jest taki długi numer.
              • Gość: piecyk gazowy Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 12:43
                Nie wiem co to, ale wygląda dosyć poważnie.
                • Gość: Aa Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 26.08.03, 12:46
                  No właśnie, też myślę że to coś poważnego. Może po wykasowaniu tego wirusa nie
                  będzie mi się to już pojawiało. Podobno dobrze jest też przeinstalować
                  Windowsa, muszę spróbować. Pozdrawiam.
                  • Gość: Aa Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 26.08.03, 12:47
                    Kolega powiedział mi że to może być jakiś błąd krytyczny, ale ja nie wiem co
                    to znaczy, a on nie miał czasu żeby mi to wyjaśniać.
                  • Gość: piecyk gazowy Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 12:48

> Podobno dobrze jest też przeinstalować
                    > Windowsa, muszę spróbować.

Myślę, że to rozwiąże problem.
                    • Gość: Aa Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 26.08.03, 12:51
                      Jeszcze jedno: ten błąd stopu zaczął mi się pojawiać po zainstalowaniu
                      Mozilli, nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego. Teraz to już nie wiem od
                      czego to się pojawia: czy przez tego wirusa, czy przez Mozillę czy to po
                      prostu zbieg okoliczności.
                      • Gość: piecyk gazowy Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 13:49

> Jeszcze jedno: ten błąd stopu zaczął mi się pojawiać po zainstalowaniu
                        > Mozilli, nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego. Teraz to już nie wiem od
                        > czego to się pojawia: czy przez tego wirusa, czy przez Mozillę czy to po
                        > prostu zbieg okoliczności.

Albo wirus albo zbieg...
        • Gość: całusek Re: SORRY, POMYŁKA!!! IP: *.acn.pl 02.11.03, 21:55
          wielkie dzięki. Program antywirusowy jest niezawodny
      • Gość: smirnof Re: JAK USUNĄĆ mscvb32.exe ?????????????????????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 09:07
        na stronie www.gdata.pl można pobrać szczepionke która usunie wirusa.
        • Gość: Malwina Re: JAK USUNĄĆ mscvb32.exe ?????????????????????? IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 26.08.03, 16:23
          www.secuser.com/telechargement/index.htm#ut_desinfection
          kliknac na pierwszy ( strona oficjalna antywirus symantec - bezpieczna)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka