Gość: rubin IP: *.gorzow.mm.pl 17.09.03, 17:06 po co to jest i jak sie tego pozbyc bo pojawia mi sie przy uruchamianiu systemu. Szlag mnie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koktajl_molotowa Re: WinVNC? 17.09.03, 18:45 uruchom/msconfig, odznacz w ostatniej zakładce ten program. Po restarcie odinstaluj w dodaj usuń programy. VNC służy do zdalnego kontrolowania pulpitu, po zalogowaniu możesz z innego kompa sterować swoim (tak w dużym skrócie) -- ____________________ Proste jest genialne. Ale ze mnie prostak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: WinVNC? IP: 64.75.243.* 17.09.03, 21:01 poco odhaczac jak moze odinstalowac? :) Odpowiedz Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: WinVNC? 17.09.03, 21:08 Jeżeli włącza się przy każdym odpaleniu kompa, jest w autostarcie. Jak go nie wyłączy nie odinstaluje. Fakt, może wyłączyc i odinstalować :-) bez odchaczania. Się zaróżowiłem aż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubin Re: WinVNC? IP: *.gorzow.mm.pl 17.09.03, 22:42 Panowie w w2k nie istnieje msconfig bynajmniej przez opcje "uruchom" a pozatym nie ma go w spisie programów w panelu ster. Odpowiedz Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: WinVNC? 17.09.03, 22:46 ale autostart hcyba masz? To wywal go z autostartu. Problem w tym, czy sam go instalowałeś, czy dowcip ktoś Ci zrobił. VNC to nie dialer który się przez nieostrożne kliknięcie instalnie. Czy ktoś się na Twoje dane nie szykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
koktajl_molotowa wiem 17.09.03, 23:04 Wyłączenie tego ulubionego VNC: panel sterowania/narzędzia administracyjne/usługi i tam szukaj VNCserver, Jak znajdziesz kliknij prawym PM i bedziesz mógł zatrzymać, dać na 'ręcznie', wtedy już nie odpali się z systemem. Znajdź katalog (szukaj pliku 'winvnc.exe' i po śladach), tam powinno być vncunregister (lub cos w tym stylu). I po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: WinVNC? 18.09.03, 01:02 vnc nie można zainstalować zdalnie. do tego są inne programy. Odpowiedz Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: WinVNC? 18.09.03, 02:04 Wiem, tylko pytałem się czy mu koledzy numeru nie robią. Samo sie też nie zainstalowało, dyć to nie dialer, klik i masz prezent :-) Albo sam się bawił, albo ktos mu to umyślnie zrobił, bo jak inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: WinVNC? 18.09.03, 20:37 ktoś by musiał fizycznie usiąść przy jego komputerze, zainstalować i wrzucić do autostartu. sam nie wiem... z resztą zasada jest prosta - jak coś jest nie potrzebne to wywalić i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: WinVNC? IP: 64.75.243.* 18.09.03, 04:58 Myslalem z koledzy ci pomoga. VNC to virtual sever czyli duzy pakiet programowy i powinien miec instalacyjny tzn powinno sie go dac odinstalowac z Dodaj/Usun Programy w panelu kontrolnym. Jezeli jednak nie widzisz go tam sprobuj ta metoda. Znaidz gdzie siedzi plik winvnc. Zapisz sciezke. Idz do Command Prompt czyli otworz okno MSDOS. Start - Programy - Akcesoria (tam go znajdziesz). Wpisz teraz cala sciezke dostepu do tego pliku, na koncu winvnc -remove. Teraz mozesz wykasowac wszystkie skroty do tego programu jezeli takie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: WinVNC? 18.09.03, 20:48 Gość portalu: JP napisał(a): > VNC to virtual sever vnc to 'virtual network computing' > czyli duzy pakiet programowy no no - ogromny! rozpakowana instalka vnc 3.3.3 waży aż 1,139,949 B... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: WinVNC? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 06:34 A czy przypadkiem ten twój komp nie stoi w pracy? jeśli tak to admin celowo zainstalował VNC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubin Re: WinVNC? IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.03, 11:55 Moj komputer jest prywatny jest podłączony do sieci kablowej przez modem.nie wydaje mi sie zeby to oni wrzucili mi to nakompa.znalazlem w rejestrze cały wpis wraz z wartosciami króre pokazywaly sie w okienku tegoż winVNC wywalilem to ale nie wiem czy to da jakiś rezultat.aha nie pojawia sie juz to okienkoVNC z opcjami. a w narzędziach admnistracyjnych/usługi nie istnieje nic pod ta nazwą jest tylko proces "server"ale to chyba nie to.? Odpowiedz Link Zgłoś