Gość: Darmen IP: *.ists.pl 30.07.08, 00:23 Niemożność zaznaczania kolorem folderów. Okna nie pamiętają swojego położenia i rozmiaru. Po włożeniu pen drive-u nie pojawia się on na desktopie (pulpicie???!!!) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arczi82 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 13:22 Z tym K-lite kodec to totalna bzdura "najlepiej". Najlepiej to się nie wypowiadajcie i nie radzcie co najlepiej wybrać. BTW artykuł spóźniony o dobre 6 lat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 13:59 Mac OS X. Tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witus A czy ktos cie pytal a rade? IP: *.0-85.cust.bluewin.ch 01.08.08, 12:41 Artykul o windowsie ale zawsze jakis przyglup z makintoszem i ze swoja wiara w najlepszy na swiecie system wyskoczy. Masz maca to jazda czytac 1000 rzeczy wkurzajacych w maku. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Wiesz, takim jak ty rady sa zbedne.. 01.08.08, 18:44 ...zawsze bedziecie wiedziec swoje. W koncu zaden polglowek do glupoty sie nie przyzna... Odpowiedz Link Zgłoś
quebec4 Ad. 4 05.08.08, 22:42 Proszę nacisnąć [WinKey]+[D] I więcej nie marudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 09:21 SMPlayer odtwarza wsyztko co się rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymek 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.koba.pl 31.07.08, 21:09 dziwne...ja nie napotkałem prawie żadnego problemu opisanego w tym temacie.a spowalnianie kompa przez aktualizacje?? to chyba pora na zmianę kompa a nie bojkotowanie systemu;p mogliście wymienić bardziej istotne problemy z tym systemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mecik :) IP: *.ists.pl 05.08.08, 09:30 Tymciu... przeczytaj sobie na stronach m$ minimalną konfigurację do XP, a potem zacznij udzielanie "porad". Pozdrawiam Chcesz mi pomóc? klikaj.bubb.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: :) IP: *.class147.petrotel.pl 16.08.08, 02:25 jak zaznaczyłeś ... MINIMALNA ... a czy 'minimalna' nie oznacza 'system się odpali ale będzie chodził jak krew z nosa' ? To tak samo jak by odpalić przy minimalnej konfiguracji Crysis na 22" calowym monitorze z maksymalną rozdzielczością i detalami, a później narzekać że się muli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użyszkodnik ANONIMowana postać pieska-szukacza! :D IP: *.toya.net.pl 31.07.08, 23:41 Prawie spadłem z krzesła po przeczytaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slash 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 23:51 Bardzo dobry artykul. Wymienione sa faktycznie najbardziej denerwujace funkcjonalnosci w XP, a ponadto do kazdej z nich podano porady jak je zlikwidowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.08.08, 17:11 Artykuł żal, ktoś czepia się takich pierdół że szkoda gadać a 90%, to totalne bzdury, tak jest kiedy nie odrabia się lekcji :P. Jeśli ktoś jest leniwy, zawsze coś mu nie będzie pasować, a i niektórzy czepiają się dla samej zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_juz_spokojniej Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows 05.08.08, 15:10 Gość portalu: Ja napisał(a): > Artykuł żal, ktoś czepia się takich pierdół że szkoda gadać a 90%, to totalne > bzdury, tak jest kiedy nie odrabia się lekcji :P. Wcale to nie są pierdoły, 90% porad zawsze sam wykonuję po każdej instalacji Xp-eka. Nie da się ukryć, że dymki i piesek-szukacz to są jedne z najbardziej idiotycznych funkcji systemu. Powinien być uwzględniony jeszcze kreator oczyszczania pulpitu ze starych ikon. To jest dopiero szczyt debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdziesz.. 01.08.08, 18:45 ...rozwiazanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewypelnionopola Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi IP: *.chello.pl 01.08.08, 22:59 Windows może i wkurza - ale Ubuntu nie. Bo w ogóle nie da się na tym pracować. Ewentualnie można w kierki pograć albo innego pasjansa ustawić. To je dobre, really... Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd To dziwne... ja pracuje... 02.08.08, 16:56 ...a wcale nie jestem informatykiem 10 poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham kubuntu Re: To dziwne... ja pracuje... IP: *.elisa-laajakaista.fi 05.08.08, 08:53 ja tez. Fakt, ze musi byc ktos kto wie co i jak zeby skonfigurowac system, aje teraz jest SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi IP: *.u.itsa.pl 05.08.08, 11:50 > Windows może i wkurza - ale Ubuntu nie. Bo w ogóle nie da się na tym pracować. > Ewentualnie można w kierki pograć albo innego pasjansa ustawić. To je dobre, > really... misiu... siedzę właśnie na Ubuntu na lapku Lenovo T60. ba, wyobraź sobie, że nawet na nim pracuję. pozdrawiam, panie bajkopisarzu. R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Or You Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi IP: *.class147.petrotel.pl 16.08.08, 02:31 wiesz, są też kolesie którzy uważają ze nie potrzebny im komputer bo wszystko na kalkulatorze policzą ... ale to ich opcja ;) jak ci zainstalowali ubuntu bo nie chciałeś dopłacać do Windowsa to twój problem ;) Ja mam od jakiś 9-10 lat Slackware, od 2 tez mam ubuntu .... i owszem da się na nich pracować .. ale tylko jak ktoś lubi się męczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc-uk Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi IP: 135.196.99.* 05.08.08, 13:54 Jak nie masz odwagi/umiejetnosci nauczyc sie czegos nowego to tylko pozostaje wspolczuc. Pracuje na Toshibie P200, nie mam probemow z komunikowaniem sie z Windowsami i Macami. Gadam sobie przez skypa, gram w Enemy Territory - Quake Wars i smieje sie z efektow Visty, gdy zestawie je z compiz-em fusion (www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ&feature=related , dla wyjasnienia: compiz + beryl = compiz-fusion). A co do wymagan sprzetowych polecam: www.youtube.com/watch?v=ZzzhEs9XGuE, a to stronka w parametrami Asus EEE 701: www.linuxlinks.com/article/20071204141457291/Asus-701-Introduction.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toshiba:) Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi IP: *.nat.tvk.wroc.pl 05.08.08, 18:36 kupiłeś toshibę? ;) heheh - ich ostatni dobry laptop wyprodukowano z 5 lat temu - jadą teraz na sławie...ale nie o tym mowa. swoją drogą, naprawdę chce ci się męczyć na linuxie? jara cię berylowy cube? na starym slacku zainstalowałem jeszcze starego beryla - po dwóch dniach przestały mnie bawić znikające czy trzęsące się okienka. Fajne efekty ale na co to komu? może 18-letnim "geek'om" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Or You Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi IP: *.class147.petrotel.pl 16.08.08, 02:39 > nie mam probemow z komunikowaniem sie z Windowsami i Macami. Ja mam .. codziennie rano mówię 'dzień dobry' ale nie odpowiada ! Już nie wiem jak mam go niego dotrzeć ;) > Gadam sobie przez skypa ... Tak, ale troszkę 'out-dated' skajpa. Bo z tego co mi wiadomo Skype nie pali się z poprawkami do wersji linuxowej. Co widać po wprowadzeniu w Skype Video ... W Linuxie pojawiło się rok później. > gram w Enemy Territory - Quake Wars A ja gram w Mass Effect i śmieje się z Linuxa i jego namiastki windowsa (wine). (Co jest troszkę śmieszne że w linuxie musieli stworzyć coś co odpala Windowsowe programy, bo ludzie narzekali że nie chodzą ich aplikacje. A jakoś w windowsie nikt nie chce obsługi Linuxowych programów.) > A co do wymagan sprzetowych polecam ... a to już zostawię bez komentarza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnick Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi IP: *.toya.net.pl 19.08.08, 20:19 Tyle że OpenSource ma taką zaletę że nie ma problemu ze stworzeniem wersji danego programu dla innych systemów operacyjnych niż Linuks. Dlatego na windę nie powstają żadne emulatory windowsa. A niestety większość producentów softu dla windy albo olewa alternatywne systemy (co też dotyka MacOS'a) albo nie mają wystarczającej wiedzy do tworzenia oprogramowania na nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnick Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi IP: *.toya.net.pl 19.08.08, 20:25 "Dlatego na windę nie powstają żadne emulatory windowsa.." Sorry, oczywiście Linuksa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi IP: *.acn.waw.pl 23.08.08, 20:20 > Tyle że OpenSource ma taką zaletę że nie ma problemu ze > stworzeniem wersji danego programu dla innych systemów > operacyjnych niż Linuks. Nie ma? To dziwne bo jakoś nie słyszałem o wersjach linuxowych Cubase, Flasha, Autocada, VStudio, ProTools, Logica itd że o banalnym Płatniku nie wspomnę. > Dlatego na windę nie powstają żadne emulatory linuxa. A może po prostu dlatego, że nikt ich nie potrzebuje? Odpowiedz Link Zgłoś
arim Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi 02.09.08, 13:14 Gość portalu: Gość napisał(a): > Nie ma? To dziwne bo jakoś nie słyszałem o wersjach linuxowych Cubase, Flasha, > Autocada, VStudio, ProTools, Logica itd że o banalnym Płatniku nie wspomnę. Z Płatnikiem trafiłeś jak kulą w płot, od wielu lat trwała batalia z Prokomem o udostępnienie linuxowej wersji. W końcu ludzie napisali program o nazwie Janosik, który czeka na zatwierdzenie przez ZUS, jest założona nawet sprawa w sądzie, bo nasi koffani urzędaśki na spółkę z Prokomem mają deal z Microsoftem, że oficjalny program do płacenia ZUSowi będzie działał wyłącznie pod Jedynym Słusznym Systemem. Co do pozostałych programów, wymieniasz głównie komercyjne narzędzia, których producentom nie opłaca się produkować wersji na Linuxa, a entuzjaści nie mają tyle czasu, żeby stworzyć własne odpowiedniki. Choć pewnie jakby poszukać, to coś się znajdzie, ale pewnie będzie niestety gorszej jakości, niż windowsowe oryginały. Kwestia różnicy nakładów finansowych. > > Dlatego na windę nie powstają żadne emulatory linuxa. > A może po prostu dlatego, że nikt ich nie potrzebuje? Obaj się douczcie. Polecam hasło "cygwin" w google. Oprogramowanie szeroko stosowane przez administratorów dużych serwerów windowsowych. Ot, windows ma dupnego shella, który mało umie, więc się łata skryptami w bashu i perlu. pozdrawiam, Arim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: death star 2 neverending battle IP: *.aster.pl 05.09.08, 13:49 "od wielu lat trwała batalia [...]" - i sam sobie udzielasz odpowiedzi dlaczego jednak Windows, a nie Linux. Ludzie chcą korzystać z programów a nie toczyć batalie. A zarzut że ktoś wymienił same komercyjne programy... no przecież o to chodzi. Żeby robić oprogramowanie i na tym zarabiać. Rozumiem że jesteś fanem freeware, shareware i dłubanki własnej roboty. Niestety światowy biznes opiera się na innym oprogramowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
go_bsh Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi 09.09.08, 02:41 chyba z power shella nie korzystales Odpowiedz Link Zgłoś
arim Re: Wkurza cie Windows? Na www.ubuntu.org znajdzi 02.09.08, 13:05 > programy, bo ludzie narzekali że nie chodzą ich aplikacje. A jakoś w windowsie > nikt nie chce obsługi Linuxowych programów.) Nieprawda. Wiele programów linuxowych ma swoje instalki windowsowe. GIMP chociażby. Sam osobiście szukałem kiedyś sensownego taggera do ID3 i musiałem dopiero znaleźć windowsową wersję easyTAG, żeby być usatysfakcjonowanym. Znajdź również dobry, darmowy edytor czcionek na windows. Szczęścia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.icpnet.pl 02.08.08, 01:03 Wesoły art :D. Autor zapomniał o wirusach - jeśli chodzi o Windows to chyba najbardziej wkurzająca przypadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawkens 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.146.232.5.ip.airbites.pl 02.08.08, 16:21 Taka podpowiedź do punkty 4 - minimalizowanie wszystkich programów aby dostać się do pulpitu nie musi być wcale takie trudne. Służy do tego skrót WINDOWS(klawisz obok ALT) + M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.bazapartner.pl 03.08.08, 23:15 Wygodniejszy w użyciu jest skrót: Chorągiewka + D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arto Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.80-202-82.nextgentel.com 19.08.08, 02:31 Do minimalizowania okienek nie jest potrzebny pasek szybkiego uruchamiania, a już na pewno dodatkowe aplikacje. Można zastosować jeden z podanych tu skrótów, ale równie dobrze działa najechanie kursorem na pasek start, a potem prawy przycisk i "pokaż pulpit". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harvard Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.08, 17:02 Dla lewicowców "chorągiewka"+D, dla prawicowców "chorągiewka"+M :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 17:59 "Niektórych programów (chociażby Internet Explorera 7) po prostu nie warto instalować" To jest ostre przegięcie - msie (6 czy 7), mimo że nie jest wart używania do przeglądania stron internetowych, stanowi bardzo ważny składnik Windows, poza tym niektóre programy niestety używają biblioteki mshtml do renderowania html, a wtedy niezaktualizowany msie stanowi olbrzymią lukę w zabezpieczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows 03.08.08, 09:15 Większość przykładów jest OK - instalując komuś system w opcjach wydajności wyłączam wszystkie bajery, wyłączam autoukrywanie paska zadań, czy włączam pasek szybkiego uruchamiania. Ale np. wyłączenie aktualizacji automatycznych nie jest najlepszym pomysłem. Tak samo centrum zabezpieczeń - dobrze skonfigurowane może nas poinformować, że coś w systemie dzieje się nie tak, że potrzebna jest jakaś ingerencja. Wyłączenie raportowania błędów też nie jest dobrym pomysłem. Skąd MS ma wiedzieć, jakie błędy są w windzie, jak nie bedą raportowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athom Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: 77.223.231.* 18.08.08, 10:48 > Ale np. wyłączenie aktualizacji automatycznych nie jest najlepszym pomysłem. Zapominasz, ze czlowiek piszacy tekst zdaje sobie sprawe z tego, ze 80% ludzi ma pirackie windowsy i nie uaktualnia ich. Zreszta moze piszacy dobrze zna ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwd Dla mnie nr1 .... IP: 204.153.16.* 04.08.08, 14:32 Dla mnie nr 1 to ANIMOWANY PIESEK. I zawsze nim pozostanie. WON Z NIM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moryc Re: Dla mnie nr1 .... IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.08, 17:16 A jaka rasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudek Sęk w tym że IP: *.crowley.pl 05.08.08, 07:38 - Szlag mnie trafi... - Słuchaj, Rozencwajgowa ma na sprzedaż psa? Czy to jest może łyżew ? Wiesz, ja bym chętnie kupił, bo Hipek bardzo chce mieć łyżwa... No, ostatecznie może być sweter. Albo bulgot? Albo taki mały, biały dupelek... Słuchaj, tylko bron Boże jajnik! A to jest - jaka rasa? - Jaka rasa?... NORDYCKA, psiakrew odczep się od tego zwierzęcia, nieszczęście ty moje! - Słuchaj, Binieku, dwa tysiące za psa? Ja moge dać... trzydzieści złotych. Duży piesek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: 67.130.145.* 05.08.08, 01:49 po pierwsze dobrze by bylo przeciwstawic inny program operacyjny i je porownac, po drugie kilka rzeczy jest nieprwadizwych,np tzw chmurki pojawiaja sie gdy uzytkownik jest bezradny lub bladzi, jescze niegdy nie poakazl mi sie dymek mowiacy ile zuzylem pamieci, sktory na klawiaturze , odwoluje sie do np Excel gdzie sktroty Ctrl +F2-F12 pozwwalaja na bardzo szybkie przechodzenie na inne arkusze czy pliki.dolne male ikony sa raczej zaleta bo sa widoczne i nie musisz isc do Start, nie wyczerpalem kilku innych tzw zarzutow , ale najlepszym sposobne jezeli ktos nie lubi to zmienic na inny system , nikt nikogo nie zmusza , a Windows uzywa moze 80% uzytkownikow na swiecie, dosyc duza populacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Windowsiarz 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.popl.cable.ntl.com 05.08.08, 02:09 Wszystko na tej liście mogę zrozumieć poza jedną rzeczą. Jak można czepiać się tego, że nie ma dostępu do skrótów na pulpicie kiedy ma się otwartą aplikację na cały monitor? Czy w Linuksie można? Nie. Artykuł spóźniony i co najmniej słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: 149.156.67.* 05.08.08, 10:19 A po co ci pulpit w linuksie?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 10:53 W linuksie możesz przełączyć się na kolejny pulpit, niezawalony oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cordero Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: 193.201.167.* 09.10.08, 11:17 W Windowsie też :) tylko mało kto z tego korzysta Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Moj numer jeden nie jest na liscie 05.08.08, 05:33 To walenie okna otwierajacej sie z opoznieniem aplikacji wprost pod nos uzytkownika ktory zdecydowal sie pracowac z inna aplikacja czekajac na tamta. pol klepanego tekstu z klawiatury laduje nagle w innym programie bo bufor klawiatury zostal przeniesiony. Projekktantom Windows polecam pouczyc sie jak to zrobil Apple w Mac OS X. takie rzeczy sie nie zdarzaja a gotowe aplikacje przypominaja o sobie i to wcale nie durnym dymkiem na duza czesc ekranu. A jak? Proponuje pobawic sie Mac OS X. Ja go uzywam szczesliwie od 6 latu a Windows porzucilem mniej wiecej po 12 latach uzywania ( i zawodowego programowania dla Windows). Odpowiedz Link Zgłoś
kacjusz Re: Moj numer jeden nie jest na liscie 05.08.08, 09:33 chłopie a nie słyszałeś o tweakUI - narzędzie od microsoftu, pozwala skonfigurować bardzo wiele rzeczy w tym wyłączyć wyskakiwanie okien (zamiast tego można ustawiać żeby mrugał ich przycisk na pasku start)... żeby pracować przyjemnie pod xp polecam narzędzia tweakUI właśnie i startup control panel Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A dlaczego tweakUI jest poza instalką? 05.08.08, 11:35 Dlaczego od kilkunastu lat (tak!) tweakUI trzeba sobie "dociągać"? Dlaczego to jest unsupported? Dlaczego w sumie proste rzeczy trzeba osiągać jakimiś wymyślnymi narzędziami? Dlaczego nie ma normalnego edytora rejestru i dostępnej dla usera DOKUMENTACJI do wpisów w tymże? Dlaczego każda kolejna wersja Windows i Office poraża usera tysiącem "piesków", które wiedzą lepiej, czego chce user? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A dlaczego tweakUI jest poza instalką? IP: *.acn.waw.pl 05.08.08, 22:57 > Dlaczego od kilkunastu lat (tak!) tweakUI trzeba sobie "dociągać"? Jak WMP jest w systemie to MS jest zły. Jak brak TweakUI to pretensje, że go nie ma w systemie. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Nigdy czegoś takiego nie miałem 05.08.08, 13:12 Nie prościej patrzeć na to, co się pisze? Każdego szkoda, zwłaszcza tego, który szuka klawiszy na klawiaturze ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nigdy czegoś takiego nie miałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 15:07 Poczytaj sobie co to jest bufor klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudia Re: Moj numer jeden nie jest na liscie 05.08.08, 13:27 zgadzam się z pocalujta_wujta to wkurza straszliwie, a jakos autorzy art nie podali.... a to co podali to banal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Moj numer jeden nie jest na liscie IP: *.chello.pl 05.08.08, 16:05 Hej, kolego, a propos wpadania pisanego tekstu w inną aplikację, okno, miejsce - to nie jest wcale coś co wkurza tylko w windowsie. W linuksowych shellach jest często identycznie, szczególnie jak się loguję zdalnie. Piszę login/enter/hasło, a później się okazuje że mi się hasło WYŚWIETLIŁO, bo entera komp nie zauważył po drodze, albo aplikacja nie zdążyła przejść w tryb wklepywania hasła. I drugie hej kolego, pisząc że "proponujesz pobawić się Mac OS X" - masz na myśli darmową instalkę na PC (z tego co wiem nie ma, są wersje hackerskie, ale działają średnio), czy może wypożyczasz darmo swojego Maca? Mac OS X jest znany z bycia lepszym od WinXP, jednakże jest (przynajmniej przez producenta) przeznaczony dla komputerów Apple, które są (szczególnie w Europie) dużo droższe od PC. Mac OS jest lepszy, ale licząc cenę sprzętu koniecznego do używania - droższy. Windows XP jak na swoją cenę i wymagania sprzętowe nie jest taki zły i na prawdę da się używać. Czytałem że Mac OS głównie dlatego jest taki stabilny, bo jest pisany pod znaną (ściśle określoną) platformę sprzętową. Na PC nie działałby już tak dobrze, ale cóż, ciągle czekam aż pokaże się wersja PC, wtedy z chęcią przetestuję, a być może nawet się całkowicie przesiądę, jeśli rzeczywiście okaże się lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 07:31 Co do punktu 4. w pasku szybkiego uruchamiania widnieje taka ikonka jak "pokaz pulpit". wystarczy kliknac na nia i wszystkie okna minimalizuja sie a ocza naszym ukazuje sie pulpit. NIEWIARYGODNE ALE PRAWDZIWE LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druid_ Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: 212.160.172.* 05.08.08, 08:50 Co więcej, nie trzeba mieć paska szybkiego uruchamiania. Wystarczy nacisnąć kombinację klawiszy "windows" + "m" i już mamy pulpit. Niewiarygodne....dla tych co w życiu legalnej wersji nie widzieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.acn.waw.pl 17.08.08, 12:22 > Niewiarygodne....dla tych co w życiu legalnej wersji nie widzieli :) A co to ma do rzeczy? W każdej wersji to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALT+CTRL+DEL Śmierdzi mi tu artykułem sponsorowanym przez... IP: *.crowley.pl 05.08.08, 07:36 sam Microsoft ;))))) Pewnikiem chcą zachęcić ludzi do przerzucenia się na Vistę. HAHAHA Wtedy jednak proponuję stworzyć cykl: "1000 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows Vista". A swoją drogą na jednym stacjonarnym kompie mam zainstalowanego Win2000 i nie mam mniej uciążliwego systemu rodem z Redmont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham kubuntu Re: Śmierdzi mi tu artykułem sponsorowanym przez. IP: *.elisa-laajakaista.fi 05.08.08, 08:54 tylko 1000? ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aquarius 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.star.net.pl 05.08.08, 07:51 Uwaga!Nastepny art bedzie pt. Vindows Vista likwiduje 10 najbardziej wkurzajacych rzeczy w windowsie XP.wkurzajacy jest w windowsie sposob instalacji!Nie mozna wybrac tego co sie chce zainstalowac. Instalator wrzuca na dysk mnostwo niepotrzebnego softu ktory tylko zasmieca komputer!Wkurzajace jest to ze na dzien dobry ubywa 2 gb na dysku na punkty przywracania i kosz. Uwazam ze w/w punkty przywracania to fajna funkcja windowsa jednak ponad 1 GB zarezerwowane na nie to lekka przesada. Wymienione rzeczy to tylko takie bzdurki, ktore tylko troszke utrudniaja zycie jak ktos sie chce do nich przyczepic. A co do aktualizacji to jak masz orginalnego windowsa zawsze z wszystimi krytycznymi poprawkami. Nikt nie wspomnial o blue screenach....to dopiero glupota:)O skopanym spolszczeniu niektorych funkcji i o tym ze za 300 zl nie dostajesz zupelnie nic!Goly system z glupkowatym edytorkiem, paintem, tragicznym odtwarzaczem do multimediow, przegladarka nie spaleniajcyca zadnych standardow poza narzuconymi przez siebie i komunikatorem, ktory starsznie zwalnia start systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buhaha Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 08:04 Bez przesady, zapodajesz skype, mozille, photofiltre, auslogiki i poświęcasz trochę czasu na zmianę w ustawieniach Win, dajesz radę i masz w d.... system operacyjny, po prostu o nim zapominasz! Problemem XP, Vista czy jakikolwiek inny OS jest dla ludzi, którzy myślą, że wystarczy go zainstalować i już jest po robocie. Co do skopanej instalki to się zgadzam, długo i nie to co się chce, ale co wymyślili w MS! Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows 05.08.08, 08:17 Wiekszosc z tych rzeczy to drobnostki, w dodatku latwe do wyeliminowania. W porownaniu do mulistej Visty XP to super system :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy W Windows wkurzająca jest tylko jedna rzecz. 05.08.08, 08:22 Totalna pogarda dla użytkownika i robienie międzymordź w sposób wygodny programistom, a nie użytkownikom. Ta pogarda panuje w całym koncernie z Redmont... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelzon 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 08:40 - coraz wolniejsze dzialanie z czasem - kompletnie niezrozumiale uzywanie pamieci wirtualnej, nawet kiedy ram jest dostepny - oczekiwanie kilkanascie sekund po wcisnieciu ikonki moj komputer, zanim sie otworzy okno. itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham kubuntu jakbyscie sprobowali Visty IP: *.elisa-laajakaista.fi 05.08.08, 08:53 to byscie zlego slowa o xp nie powiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro67 Lepiej napisz dyletancie o Viscie! IP: *.fbx.proxad.net 05.08.08, 09:12 Co za dyletnt to cos napisal? Wszystkie tzw. "problemy" z XP da sie latwo zlikwidowac wystarczy chocby poczytac troche jedna lub drugue forum. Polecam natomiast autorowi przyjrzenie sie Viscie - bo to jest prawdziwy horror! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! horror! hahaha Re: Lepiej napisz dyletancie o Viscie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 23:26 Horrorem to ty w sieci pewnie jesteś :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ian Artykuł dla debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 09:16 Widać, że pisał to ktoś kto nie ma wiary w możliwości użytkowników komputera lub sam nie ma pojęcia jak to wszystko wyłączyć. Ale skoro już podjął się pisania o XP to może teraz coś o durnych rozwiązaniach w Windows Vista? U mnie wygrywa notoryczne pytanie o uruchamianie czegokolwiek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpa Re: Artykuł dla debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 09:41 korzystam z visty nie tylko do przeglądania netu (mysql, php, etc.) i nie narzekam zupełnie... xp też nie jest najgorszy... ale po ostatnich poprawkach na sprzęcie rzekomo go uciągającym wcale tak dobrze sobie nie radzi ;) wystarczy poświęcić obu systemom odrobinę uwagi... fakt można pobawić się w pracę z wykorzystaniem linuxa ale nie każdemu chce się albo ma czas na wyszukiwanie sterowników nietypowego sprzętu czy szukanie zależności jak coś nie chce działać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Artykuł dla debile IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.08, 14:07 Niestety jeszcze bardziej durne jest wyłączanie UAC i praca na koncie administratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cacti 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 09:47 Dlatego świat Linuksa jest taki fascynujący. Wystarczy odrobina chęci i można mieć system idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.acn.waw.pl 05.08.08, 10:09 Nie ma systemów idealnych. Kto tak twierdzi jest ignorantem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DKJ 10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 09:51 Nie wiem na czym polega problem skoro wszystkie te rzeczy można wyłaczyć? Ten temat jest jak stary kotlet - ktoś próbuje go odgrzać tylko nie bardzo się udaje bo windowsa xp już się w sklepach nie kupi. Już lepiej było pisać o Viście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario najbardziej wkurzający jest ten artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 10:03 Autor nie jest bezstronny tylko wyraż swoją oczywystą niechęć do Micrsoft, np. pewnych patchy nie warto instalować (np. IE 7). Ja np mam IE7 i na innym komputerze zainstalowałem FF3 i na prawdę FF3 nie oferuje nic, przez co warto było go zainstalować i zasmiecac sobie komputer. Co do innych wymienionych punktów, odnosza się one do USTAWIEŃ DOMYŚLNYCH i każy nawet mało inteligentny użytkonik może je zmienić. Czy pisze się o tym, ze po otworzeniu drzi samochodu zapala się światło? Nie, bo każdy potrafi przełącznikiem je wyłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: najbardziej wkurzający jest ten artykuł IP: *.acn.waw.pl 05.08.08, 10:11 > Ja np mam IE7 i na innym komputerze zainstalowałem FF3 i na prawdę > FF3 nie oferuje nic, przez co warto było go zainstalować i zasmiecac > sobie komputer. Podobno są też ludzie używający Win 3.11 i twierdzący, że ten system jest najlepszy. Co kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
tsp Re: najbardziej wkurzający jest ten artykuł 05.08.08, 14:20 Win 3.11 to nie byl OS, to się uruchomiało pod DOSem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toshiba:) Re: najbardziej wkurzający jest ten artykuł IP: *.nat.tvk.wroc.pl 05.08.08, 18:44 niektórzy podobno instalują Ubuntu i "pracują" na tym...ekhkhk...Fotoszop,Visual,EArchitect,itd.itp. odpalane z Wine'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ink Re: najbardziej wkurzający jest ten artykuł IP: *.acn.waw.pl 05.08.08, 22:59 > niektórzy podobno instalują Ubuntu i "pracują" na > tym...ekhkhk...Fotoszop,Visual,EArchitect,itd.itp. odpalane z Wine'a Z tym, ze po co komu Wine skoro go stac na PS czy VS za pare tysięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: najbardziej wkurzający jest ten artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.08, 23:34 Nic? Dużo szybszy silnik renderujący (najszybszy wśród popularnych przeglądarek) Olbrzymia rozszerzalność (dla 2 rozszerzeń - Adblock Plus i Mouse Gestures) Zwiększone bezpieczeństwo (luki są łatane naprawdę szybko, nie co miesiąc) Nie oferuje nic? Odpowiedz Link Zgłoś