Dodaj do ulubionych

słaba relacja ze sponsorem

07.08.08, 13:47
praktycznie beznadziejna
jestem w nowym mlm, wprowadziła mnie osoba neutralna, we współpracy biznesowej
jednak okazuje się tragiczna - niestety jest to sam początek łańcucha i dwaj
kolejni sponsorzy nade mną działają w innym terenie i mam z nimi kontakt rzadko
czy istnieje możliwość zmiany sponsora mlm-ach?
Obserwuj wątek
    • piotr_brozek Re: słaba relacja ze sponsorem 08.08.08, 09:31
      Sponsor to bardzo ważna osoba, niestety czasami zdarzają się sytuacje o której piszesz. Podejrzewam, że zmiana sponsora - jeśli jest możliwa - będzie wiązała się z wypowiedzeniem umowy z firmą i powtórnym jej zawarciem. Tak jest przynajmniej w Akunie, z tym że z podpisaniem kolejnej umowy musisz poczekać rok. Tego dowiesz się bezpośrednio w firmie z którą współpracujesz.

Z tego co piszesz wnioskuję o początkach Twojej przygody z biznesem opartym o MLM. Nowa firma i nowe produkty to duże wyzwanie, które wymaga większego doświadczenia niż rozpoczęcie współpracy z firmą będącą już rok lub dwa na rynku. Także wsparcie sponsorskie, jak w Twoim przypadku, jest mniejsze bo wiele osób dopiero zaczyna.

Uważam jednak, że jeśli Twoi nadsponsorzy chcą Ci pomagać to wszystko będzie OK. Sponsorowanie na odległość też jest możliwe i wiele osób tak buduje swoje struktury. Żyjemy w dobie Internetu - wystarczy więc go wykorzystać do pracy. Nie mówiąc już o telefonie ;)

Napisz nam za jakiś czas czy Twoi nadsponsorzy pomogli.

Pozdrawiam!
      Piotr
    • justa_79 Re: słaba relacja ze sponsorem 26.08.08, 13:45
      to zależy od firmy, w jednej zmiana sponsora będzie możliwa pod pewnymi
      warunkami, w innej nie.

co do osób, które są wyżej w strukturze nad Twoim sponsorem - nie ma to
      znaczenia, że działają na innym terenie. przecież teraz jest tyle możliwości
      kontaktu. ja mam sponsorkę z Poznania, dyrektora z Wrocławia... mam z nimi stały
      kontakt, ze sponsorką codzienny.

co do Twojego sponsora - czy przedstawiłaś mu swoje oczekiwania? czy on wie, że
      potrzebujesz kontaktu, pomocy itp.? niestety, są osoby, które każdy kontakt ze
      strony sponsora odbierają jako narzucanie się. dlatego warto najpierw
      przedstawić mu swoje oczekiwania, zanim pomyślisz o jego zmianie. zresztą, to
      przecież tak, jak w związku - odejść jest najłatwiej, znacznie trudniej
      porozmawiać o problemach.
    • asgard32 Re: słaba relacja ze sponsorem 20.10.08, 15:56
      Jeżeli jest to sam początek to nie masz za bardzo jak liczyć na pomoc sponsora,
      sama musisz zorganizować grupę na swoim terenie. Z tego właśnie powodu osoby na
      samym szczycie zarabiają najwięcej. Najlepiej wpisać się do firmy gdy ma
      przynajmniej w minimalnym stopniu rozwiniętą strukturę, np. jesteś 4 w linii.

Zmiana sponsora może w tym przypadku nie wiele dać. Generalnie firmy mlm nie
      pozwolą na to by osoby mogły przepisywać się jak chcą. Tego typu działanie
      naruszyłoby stabilność firmy.

To czy można się wypisać czy nie zależy od samej polityki firmy, niektóre
      kategorycznie tego zakazują, inne np. nakładają 6 miesięczny okres przejściowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka