Gość: nanook IP: *.pronet.lublin.pl 10.08.08, 02:43 Żółć zalewa że Wii Fit to nie dzieło Microsoftu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kris Re: Microsoft: 60% posiadaczy Wii Fit nie używa g IP: *.chello.pl 10.08.08, 04:20 Dokładnie tak ! Mamy Gamecube i DS, ale trafiło się PS3 w prezencie i jesteśmy na tej platformie. WII teraz to byłby zbyt duzy wydatek ( + gry !!!). Zanim WII sie pojawiło (a pierwotnie miało sie nazywać 'Revolution' i to byłaby , jak teraz się okazuje właściwa nazwa) wszystkie statystyki i badania sprzedaży wskazywały na zmierzch Nintendo. Wydawało się,że Sony i Microsoft będą rządziły tym rynkiem i zepchną konkurencję w niebyt. Na szczęście nie tak szybko !!! Sony zapowiada falę gier w końcu wykorzystujących technologię Blu-Ray w pełni, ale to Nintendo zrobiło obydwie ww. firmy w bambuko. Środowiska m.in. medyczne ( w szerokim tego słowa pojęciu) używają WII do szeregu terapii, m.in. ruchowo - rekonwalescyjnych. Nintendo, jako pierwsza firma wprowadza gry na szerokie wody i udowadnia, że to nie zabawka dla dzieci. Gry będą z nami już zawsze. Już niedługo miejmy nadzeję także w Polsce hasło 'gra komputerowa' nie będzie się kojarzyło tylko zabawą dla dzieci. Nie dajmy się zwariować. Liczy się zabawa a nie ilość pikseli na ekranie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel W Nintendo są naprawdę kreatywni ludzie 10.08.08, 13:43 W Nintendo są naprawdę kreatywni ludzie. No i mają dobry marketing. Marzę o tym, żeby kiedyś rynek systemów operacyjnych na PC wyglądał tak jak rynek konsol, żeby była prawdziwa konkurencja, a nie tak jak teraz, że jest jeden OS i żaden producent sprzętu nie chce nawet pisać sterowników na inne systemy. To jest zamach na konkurencję i wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: W Nintendo są naprawdę kreatywni ludzie 10.08.08, 19:21 > No i mają dobry marketing. Przede wszystkim mają dobry marketing. Jak pisałem Wii to konsola dla lamerów. Odpowiednio podpicowana przez reklamy (skaczące przed TV laski, bacie, dziadki itp.) Kupują to bo to fajna rozrywka i kosztuje grosze, bodajże 250USD co w USA uchodzi za zakup impulsowy, kupują to pograją chwilkę i do widzenia, przecież to tylko parę groszy. W Polsce jest inaczej, Polaków nie stać na taką rozrzutność, ogromna większość biedoty gra wręcz tylko na PC (bo ten jest najtańszy do gier: piraty itd.) Ja odpowiednikiem Wii - czyli Eye Toy pobawiłem się 5 minut i kolejne 10 minut rodzinka, no ale to mnie kosztowało 30zł, a nie 1000. Co do Wii, PS3, X360, PC to warto by się dowiedzieć ile średnio ludzie grają na tym:) Wtedy okaże się, że na Wii jest to żenująco mało, a wygra X360 (PC nie ma szans, bo PC-towcy siedzą po 4h/dobę w necie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozzy Re: W Nintendo są naprawdę kreatywni ludzie IP: *.spray.net.pl 12.08.08, 00:13 1. Jak nie masz pojęcia o czym piszesz to nie pisz. Wii jako jedyna konsola wyszła już na plus (tzn. zaczęła się opłacać). Produkcja konsoli zwraca się gdy ludzie kupują gry (stąd obryw z licencji dla producenta konsoli) 2. Prównanie Eye Toy z Wii wskazuje na to, że nie masz pojęcia o Wii. Nawet nie chce mi się wyjaśniać. 3. Wii skasowało zarówno PS3 oraz XBox pod względem popularności (przed świętami ani w UK ani w USA nie można było kupić Wii). A PS3 i XBox grzały ławę. 4. Microsoft nie ma żadnych nowych pomysłów oprócz podkradania ich innym. Do tego sfrustrowani menadżerowie co jakiś czas puszczają newsa, że na Linuxa też są wirusy a 60% ludzi, którzy kupili Wii Fit gra w niego raz. Ale zobaczmy jakie jest drugie dno w tym newsie - KUPILI Wii Fit a od Microsoftu nie kupili, mimo większych nakładów na promocję oraz promowania shitu - XBox miał i ma niesamowite problemy z awaryjnością. Wii - jak do tej pory nie. A statsów z zakupów i opinii poszukaj sobie w sieci... Acha, zapomniałem - na XBox'a nie ma przeglądarki WWW, więc będziesz to musiał zrobić z PC-ta. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 nie dadzą rady przejąć wynalazku 10.08.08, 07:08 i zniszczyć producenta. Taką mieli dotychczas taktykę, ale z Nintendo się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
julkazwrocka Re: nie dadzą rady przejąć wynalazku 10.08.08, 09:31 hmm...ja i wiele moich koleanek uzywamy wii kazdego dnia a znam kilka co i 2 razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giercownik Microsoft wali na oślep IP: *.aster.pl 10.08.08, 10:50 Do MS chyba ciągle nie dotarło, na czym polega sukces Wii. "Dodał, że producenci powinni być ostrożni gdy decydują się na umieszenie różnych "sztuczek" w solidnych schematach porządnej rozrywki." - Przecież te "solidne schematy" polegały na śmiertelnie nudnym powielaniu tych samych rozwiązań, jedynie z większą ilością efektów graficznych. Łał, stopięćdziesiąta strzelanka, tym razem z realistycznie oddaną mgłą, kroplami wody i szczecinami na głowach alienów... zieeeew. Inna sprawa, że zrobić dobrą grę wykorzystującą Wii remote (i balance board) nie jest łatwo. W samym Wii Sports rządzi boks i tenis, golf jest taki sobie, a kręgle i baseball to wypełniacze. Pozostałe gry, które widziałem to niestety przeniesienie pomysłów z ery joysticka, zupełnie nie wykorzystujące możliwości Wii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wii - user Re: Microsoft wali na oślep IP: *.acn.waw.pl 10.08.08, 11:18 Problem Wii to brak gier, Nintendo nie robi nic żeby ten stan zmienić pełno Mario i innego badziewia. Sprzedają sprzęt i wszystko obstawione licencjami tak że producenci muszą się 3 razy zastanowić zanim zrobią coś na Wii. Poza tym dystrybucja - w Polsce tragedia. Zgadzam się z tym że ci co kupują Wii, czy akcesoria do tego zobaczą tylko co to jest i zostawiają, sam tak mam, z braku sensownych gier Wii poszło do szuflady. Zmarnowana kasa, przynajmniej narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzie na łatwiznę Re: Microsoft wali na oślep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 13:47 Microsoft idzie jak zwykle na łatwiznę – wykupił po prostu firmę specjalizującą się w zapisie obrazu 3d i opierając się na ich doświadczeniu stworzył projekt Natal. Bardzo zgadzam się z opinią i ciekawym artykułem na wco-grac.blog.pl/archiwum/?rok=2009&miesiac=6 Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur 60 % posiadaczy mózgu nie używa go 10.08.08, 12:44 a jest to bardzo optymistyczny szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube Microsoft: 60% posiadaczy Wii Fit nie używa go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 13:58 taa... a 640kb RAM wystarczy kazdemu, prawda Panie Gates? :) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Microsoft: 60% posiadaczy Wii Fit nie używa go 11.08.08, 15:12 Jeśli na wi ficie da się grać w Skate albo innego Tony hawka to z miejsca kupują. Odpowiedz Link Zgłoś