mar_nn 06.09.08, 23:59 Mam pytanie odnośnie zasięgu sieci radiowej. Czy jeżeli anteny "nie widzą się" (różnica wysokości terenu) to czy będzie zasięg?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swojadroga Re: Sieć radiowa 07.09.08, 12:54 Dla prawidłowego działania sieci radiowej anteny muszą się "widzieć" fizycznie i powinna być zachowana poniżej linii anten przestrzeń 10m wolna od wszelkich przeszkód terytorialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Sieć radiowa IP: *.acn.waw.pl 08.09.08, 07:33 Anteny WIFI nie musza sie widziec np.: router w jednym pokoju i komp w drugim, ale ale i wieksza odleglosc tym lepiej aby anteny sie wdzialy Maja szafot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mar_nn Re: Sieć radiowa 08.09.08, 14:35 Sory, zapomniałem dodać że chodzi o sieć pomiędzy 2 budynkami odległymi od siebie o załóżmy 1km. I anteny oczywiście będą takie większe i montowane na dachu. User "swojadroga" dobrze rozszyfrował o co mi chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
swojadroga Re: Sieć radiowa 08.09.08, 18:48 Co innego sieć radiowa w domu, a co innego sieć radiowa zapewniająca tzw. link, most pomiędzy dwoma np. serwerami;) A kiedy mowa o różnicy poziomów terenu to łatwo się domyślić, że chodzi o taki most właśnie pomiędzy dwoma obiektami;) Odpowiedz Link Zgłoś