altowiolistka
10.09.08, 19:13
Bardzo proszę o pomoc - jakiś czas temu zmuszona byłam sformatować dysk. Całe oprogramowanie załadowałam z płyty do odzyskiwania systemu i zabrałam się za instalację wszystkich programów, w tym p2p:
- uTorrent - v. 1.8 ang
- eMule - 0.48a
Rzecz w tym, że w ogóle się nie rozkręcają przy ściąganiu. Mam łącze o nominalnej szybkości 1 Mb/s i przed formatem, jeżeli dany plik miał przyzwoitą liczbę źródeł, uTorrent ściągał ze średnią prędkością 58-60 kB/s, a prędkość uploadu była dużo mniejsza od downloadu. Tymczasem teraz prędkość ściągania nie przekracza dosłownie kilku kB/s, a upload jest niemal dwukrotnie większy, mimo, że ściągam pliki, które zawsze mają dużo seedów.
Z kolei eMule w ogóle nie chce się w tej chcwili łączyć z serwerem.
I tu moje pytanie: co powinnam zmienić w preferencjach (i czy w ogóle mogę?), żeby programy działały z taką skutecznością jak dawniej? Jeżeli jest to możliwe, to bardzo proszę o podanie gotowej konfiguracji dla tych programów, bo nie mam ambicji zrozumienia działania takich programów, w ogóle się tym nie zajmuję - powiedzmy - zawodowo i chodzi mi tylko o to, żeby wszystko wróciło do normy, czyli - po prostu prawidłowo działało.
Z góry dziękuję :)