Dodaj do ulubionych

Mozilla Firefox

19.09.08, 20:13
Próbuje nastepną przeglądarkę, gdyż zbyt długo łączę się z serwerem i otwieram stronę www. Ponadto występuje blokowanie i niekiedy tracę łączność i informacje.
Mam nadzieję, że Mozilla Fierfox 3 będzie lepszą przeglądarką, pozbawioną w/w. wad.
Obserwuj wątek
    • Gość: buc Re: Mozilla Firefox IP: *.toya.net.pl 03.10.08, 13:06
      dlaczego wersja 3,0,3 tak muli dysk. Slysze zapis/odczyt? praktycznie przez 80% czasu gdy firefox uruchomiony. Tez tak macie? Konfiguracja kompa nie taka najgorsza. Moze do gier sie nie nadaje ale zawsze to pIV 3,2 i 1GB ramu. Wiec o co chodzi????? Nie bylo problemu przy poprzedniej wersji i przy Explorerze!!!
      • Gość: Romek Re: Mozilla Firefox IP: *.aster.pl 03.10.08, 14:25
        Do szybkości działania przeglądarki i komputera połączonego z netem dużo zależą
        np. włączone aktualizacje, programy uruchomione w tle, jakie łącze, dodatki do
        przeglądarki, blokowanie stron może robić firewall. Warto zainstalować Adblocka
        Plus, blokuje wyskakujące okienka, które też mogą spowalniać otwieranie
        przeglądarki bo zajmują czas na pobranie zawartości okienek. Ja mam Adblocka
        Plus i Session Manager (zapisuje sesję podczas awarii lub wyłączenia
        przeglądarki, można też samemu zapisać sesję jeśli kończysz pobyt na komputerze
        a chcesz później kontynuować przeglądanie na momencie w którym zakończyłeś).
        Warto opróżniać ciasteczka i pliki tmp przeglądarki, po zbytnim zaśmieceniu
        dysku, wcale one nie przyspieszają pracy.
        Używam FF 3.0.3 i nie widzę mulenia, net z kablówki aster. Czy komputer ma
        procesor 4 rdzeniowy czy pentium 2 to nie ma większego znaczenia do netu. Na
        laptopie mam A2400+ /512MB MB ram, a na blaszaku A3800+ x2 64 i 4GB ramu i nie
        ma to wpływu na szybkość pracy firefoxa.
    • Gość: grzesiek Re: Mozilla Firefox IP: 193.59.116.* 26.11.08, 13:32
      sa nowsze wersje firefoxa
    • Gość: Firefox - The King Re: Mozilla Firefox IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 11.01.09, 13:56
      Firefox się znacznie poprawił w ciągu roku. Jeszcze rok temu Opera była lepsza, a teraz Firefox ja wyprzedził pod każdym względem.
      Pięknie i wyraźnie wyświetla strony niezależnie od jej powiększenia, gładko przewija i ma kilka niezawodnych i niezbędnych wtyczek, dzięki którym użytkownik czuje się bezpieczniej i nie musi zawracać sobie głowy np. wyskakującymi reklamami, czy wyświetlanymi niechcianymi skryptami.
      Co do szybkości to nie widzę różnicy między FF a np. Operą, ale widać różnicę między FF a Chrome.
      Jeśli chciałbym, żeby coś poprawili w Firefoxie, to jest to właśnie szybkość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka