Dodaj do ulubionych

firewall wmontowany w XP ????????????/

IP: *.protonet.pl 25.10.03, 09:11
czy warto go uruchamiac? czy daje jakies zabezpieczenie,a moze szkodzi?
Obserwuj wątek
    • fergus_shadow_mst Re: firewall wmontowany w XP ????????????/ 25.10.03, 12:19
      w moim przypadku zablokowalo mi wyjscie na wszelkiego radzaju FTPy
      ogolnie zalezy od ciebie wiem ze przy nie wlaczonym firewall mozesz zalapac
      robak typu ''mblaster'' czy jak mu to tam bylo :-)
      Fergus_Shadow
      • Gość: kk Re: firewall wmontowany w XP ????????????/ IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 14:33
        W znanych mi testach publikowanych w prasie oceniano go na mniej więcej dst+
        Są lepsze darmowe, choćby Agnitum Outpost.
        Były forumowe wątki na temat tego firewalla, były ogólne na ten temat. Poszukaj.

• Gość: początkujący Re: firewall wmontowany w XP ????????????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 14:40
          Właśnie. Zainstalowałem tego darmowego Outposta 1.0
          Mam pytanie, czy jest gdzieś po polsku stronka poświęcona prawidłowej
          konfiguracji tego programu? Jeśli tak to proszę o link za co z góry dziękuję.
          Po zainstalowaniu Outposta pokazuje mi jakieś tajemnicze komunikaty używając
          wyrażeń takich jak: dns, TCP, net bios itp. Mam również prośbę odnośnie tych
          magicznych dla mnie wyrazów -proszę o link gdzie mogę poznać ludzkim językiem
          co oznaczają te pojęcia???
    • Gość: , To nie jest Firewall zle to nazywasz IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.10.03, 18:05
      Firewall to Kontroluje sygnały wychodzące i wchodzące a ten w budowany w xp
      zatrzymuje tylko sygnał przychodzaćy czy wychodzący nie pamietam ale wkazdym bąc razie zatrzymuje tylko sygnał w jedną strone
    • Gość: , Re: firewall wmontowany w XP ????????????/ IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.10.03, 18:06
      wychodzące i przychodzace znaczy:)))
      • Gość: kk Re: firewall wmontowany w XP ????????????/ IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 14:51
        Zgadza się, zgadza. Ale większość ogólnodostępnych firewalli ma to do siebie, że kontroluje tylko połączenia przychodzące. Ogólnodostępne - czytaj DARMOWE.
        Jeszcze do autora wątku, mam nadzieję że ściągnąłeś sobie wersję polskojęzyczną, bo jest taka. Wszystko jest jasne i proste.
        Outpost, nawet wersja darmowa, działa na "obydwie strony", czyli wychodzące i przychodzące. Dlatego właśnie z niego korzystam.
        Ustaw tryb pracy kreator reguła w ustawieniach globalnych - domyślne.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka