Gość: aki IP: *.protonet.pl 25.10.03, 09:11 czy warto go uruchamiac? czy daje jakies zabezpieczenie,a moze szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fergus_shadow_mst Re: firewall wmontowany w XP ????????????/ 25.10.03, 12:19 w moim przypadku zablokowalo mi wyjscie na wszelkiego radzaju FTPy ogolnie zalezy od ciebie wiem ze przy nie wlaczonym firewall mozesz zalapac robak typu ''mblaster'' czy jak mu to tam bylo :-) Fergus_Shadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: firewall wmontowany w XP ????????????/ IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 14:33 W znanych mi testach publikowanych w prasie oceniano go na mniej więcej dst+ Są lepsze darmowe, choćby Agnitum Outpost. Były forumowe wątki na temat tego firewalla, były ogólne na ten temat. Poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący Re: firewall wmontowany w XP ????????????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 14:40 Właśnie. Zainstalowałem tego darmowego Outposta 1.0 Mam pytanie, czy jest gdzieś po polsku stronka poświęcona prawidłowej konfiguracji tego programu? Jeśli tak to proszę o link za co z góry dziękuję. Po zainstalowaniu Outposta pokazuje mi jakieś tajemnicze komunikaty używając wyrażeń takich jak: dns, TCP, net bios itp. Mam również prośbę odnośnie tych magicznych dla mnie wyrazów -proszę o link gdzie mogę poznać ludzkim językiem co oznaczają te pojęcia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , To nie jest Firewall zle to nazywasz IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.10.03, 18:05 Firewall to Kontroluje sygnały wychodzące i wchodzące a ten w budowany w xp zatrzymuje tylko sygnał przychodzaćy czy wychodzący nie pamietam ale wkazdym bąc razie zatrzymuje tylko sygnał w jedną strone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: firewall wmontowany w XP ????????????/ IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.10.03, 18:06 wychodzące i przychodzace znaczy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: firewall wmontowany w XP ????????????/ IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 14:51 Zgadza się, zgadza. Ale większość ogólnodostępnych firewalli ma to do siebie, że kontroluje tylko połączenia przychodzące. Ogólnodostępne - czytaj DARMOWE. Jeszcze do autora wątku, mam nadzieję że ściągnąłeś sobie wersję polskojęzyczną, bo jest taka. Wszystko jest jasne i proste. Outpost, nawet wersja darmowa, działa na "obydwie strony", czyli wychodzące i przychodzące. Dlatego właśnie z niego korzystam. Ustaw tryb pracy kreator reguła w ustawieniach globalnych - domyślne. Odpowiedz Link Zgłoś