Dodaj do ulubionych

Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 14:09
hehe, niektore to "klasyka klasyki" i wrecz niezbedniki (winamp i firefox).
dobry zbior dla legalnego usera. jak sie wylozylo troche grosza na mocny
sprzet (lg s900), to mozna z czystym sumieniem go sobie jeszcze wzmocnic
dobrym softem - a mocy jescze w zapasie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: 93.105.149.* 31.12.08, 15:12
      Dla mnie:
      2. Zamiast AllPlayera - CinemaPlayer, Media Player Classic, VLC Media Player
      3. Zamiast AVG - Avast, Avira
      8. Zamiast CDBurnerXP - PowerISO (wprawdzie wersja darmowa ma ograniczenia, ale
      do moich zastosowań wystarcza w zupełności)
      9. Zamiast Winampa - Foobar2000
      Druga 9. IrfanView tylko z paczką pluginów (np. plugin do odczytu EXIF)
      Brakuje w zestawieniu:
      GIMP do obróbki grafiki
      7-zip do obsługi archiwów
      Darmowy Alkohol 52% do obsługi obrazów płyt
      • Gość: JWest Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: 89.231.149.* 31.12.08, 15:18
        No i tutaj mogę zgodzić się na wszystki propozycje :)
      • Gość: Striker Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.08, 18:41
        Dodałbym jeszcze zamiast gg np. konnekt.

Generalnie artykuł wymienił tak naprawdę najpopularniejsze oprogramowanie IMO
        taka zapchaj dziura w portalu, bo nic nowego nie wnosi ;]
      • klonpvv progs 31.12.08, 19:21
        2. Do odtwarzania filmów KMPlayer, podobno ma wbudowane własne kodeki więc przy
        odpowiednich aktualizacjach nawet nie trzeba instalować kodeków.

3. Avira jest spoko

9. Kiedyś używałem X-rat zamiast Winampa, a teraz znów go używam ale wersji
        sprzed ładnych kilku lat - taki niezbyt rozbudowany :) - wystarczy takiego poszukać

U mnie nieodłącznymi programami są jeszcze:
        Subtitle Workshop - jak trzeba poprawić napisy do filmów DVIX
        MozBackup - do zachowania wszystkich potrzebnych ustawień w Firefoxie
        AviDemux - do podstawowych edycji/konwersji filmów
        Audiacity - do edycji dźwięków
        Exact Audio Copy - do ripowania Audio CD
        mp3tag - bo lubię porządek w tagach/opisach plików muzycznych
        mp3gain - bo nie lubię sięgać do pokrętła regulacji głośności

pewnie przydałby się jeszcze jakiś Freecommander :)
      • Gość: efdg Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: *.wro.vectranet.pl 31.12.08, 21:57
        2. Totem z wsparciem dla Youtube i BBC
        3. po co?:D
        8. cala masa sprawnych narzedzi...
        9. Totem ...
        Grafa: GIMP, i owszem
        Archiw: Ark lub Gzip..
        to wszystko i duzo wiecej za free...
        Obrazy plyt montowane bez dodatkowego softu... piekne jest zycie.

• Gość: chłop Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 01:04
          Dorzucam Kadu zamiast gg. Zamiast totema smplayer, choć do automatycznego
          zainstalowania kodekow totem jest the bestest. Poza tym K3b do nagrywania płyt
          cd/dvd. Skype, firegox może być. Zamiast winampa audacious.
        • Gość: KrzysieK Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.09, 01:25
          I godziny spędzone na wyszukiwaniu jak zainstalować cokolwiek bo zawsze brakuje
          jakiejś biblioteki czy jak to się nazywa :P co do montowania obrazów płyt bez
          dodatkowego softu... da się zamontować jakiś obraz z innym rozszerzeniem niż
          *.iso Miałem kilka podejść do Linuxa... jakoś nie mam cierpliwości Najpierw było
          ubuntu później Mandriva zahaczyłem też o Suseła heh jeszcze kilka lat chłopaki
          popracują i może cos z tego będzie. jak narazie dla osób, który nie chcą, nie
          mają ochoty, czy poprostu nie lubia "grzebać" w systemie to Windows niestety
          góra... mam nadzieję że już niedługo.
    • Gość: gość portalu Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z.. IP: *.2a.pl 31.12.08, 15:15
      artykuł dla mega lam lub tych co dopiero nauczyli sie czytac. nachalna promocja
      sciagnij.pl bez zadnej wartosci poznawczej.
      • Gość: zdegustowny69 Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: 83.143.129.* 31.12.08, 15:51
        Wstyd. Prawdopodobnie sciagnij.pl ma za mało klików i trzeba by pare
        tys. statystyk zrobic jeszcze w poczet 2008r. Zenada.
        Wyszukajcie jakieś ciekawe a mało popularne programy, zapłaćcie za
        triale specjalnie dla was firmom robiącym soft to i odwiedzin bedzie
        wiecej i nie trzeba będzie robić posunieć, które zniechecają do tego
        serwisu.
      • Gość: mega lam Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: 193.17.14.* 31.12.08, 15:51
        Czekamy na sensowną odpowiedź/alternatywę w komentarzu lub forum, bo na razie to
        twoj komentarz nie wnosi nic nowego
    • Gość: JWest Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z... IP: 89.231.149.* 31.12.08, 15:16
      Nie podoba mi się to zestawieni, wprowadziłbym tu wiele zmian na inne
      darmowe oprogramowanie, a przede wszystkim winamp->foobar
      • Gość: Sceptyk Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: *.toya.net.pl 31.12.08, 16:27
        Szkoda ze wymieniony na drugim miejscu AllPlayer przed sciagnieciem kodeka
        wymaga dokonania wplaty na odpowiedznie konto, to juz autorowi umknelo?
        • Gość: Kobra Polecam BESTPlayer zamiast ALLPlayer IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 01.01.09, 11:25
          BESTPlayer jest o wiele lepszy od ALLPlayera. 100% kompatybilna z Vistą (nie
          wyłącza Aero) jest wersja beta (obecna wersja 2.105), do której w każdej chwili
          możesz sobie uaktualnić. Bezbłędnie czyta polskie znaki, a obraz dopasowuje się
          automatycznie do jakości filmu - nie musisz sam go ustawiać jak w przypadku AP.
          BP pozwala na edycję napisów, obrazu, kontrastu, głośności za pomocą poręcznych
          suwaków i wcale nie musisz przerywać oglądania filmu, aby wprowadzać wspomniane
          zmiany. BP pamięta twoje ustawienia i moment, w którym skończyłeś oglądać film.
          Poza tym jest bardzo lekki, nie posiada instalatora. Jest kompatybilny z
          kodekami, które masz na kompie (ja mam K-Lite Mega).
          • Gość: lubielizac Re: Polecam BESTPlayer zamiast ALLPlayer IP: *.chello.pl 20.01.09, 20:19
            Połowa tych programów nie ma nic wspólnego z Open Source...
    • Gość: tak Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 17:17
      www.joecell.pl zamiast zwykłego paliwa używaj ogniwa
    • Gość: pastakiller Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z.. IP: *.inowroclaw.mm.pl 31.12.08, 18:09
      lipa, lipa, lipa
      tytuł artykułu sugeruje, że udostępniono za darmo jakieś komercyjne dystrybucje, a tu tylko podano (nie pierwszy raz z resztą) nazwy i linki (sponsorowane ?) do programów tzw. niezbędnych
      poza tym te programy są dla lam - kto normalny używa Winampa albo czegoś nazywającego się Gadu Gadu ?
      • Gość: kat Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: *.eu.org 31.12.08, 18:16
        To teraz rozwiń, co jest nie tak z winampem.
      • kukacz74 Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia 31.12.08, 19:30
        Najwidoczniej jestem lamą (do tej pory myślałem, że człowiekiem) albo po prostu
        nienormalny, ale wytłumacz mi, proszę, co jest złego w używaniu winampa albo gg?
    • Gość: Anonim Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z.. IP: *.realestate.net.pl 31.12.08, 18:19
      Nie polecam allplayera. Większość filmów nie odtwarza, natomiast na
      windowsowskim WMP działają bez zarzutu, zresztą jak na innych odtwarzaczach.
      Chcesz odtwarzać filmy bez problemu to nie używaj allplayera, szkoda nerwów.
    • Gość: slepiec ale Winamp ? IP: 82.146.248.* 31.12.08, 18:55
      Winamp był dobry, teraz to kolos, jest za duży, trochę przytłacza.
      Są lepsze zamienniki - wspomniany foobar, aimp2, czy choćby xmplay. Robią to co należy, tyle co wystaracza. Po co mi wideo w odtwarzaczu muzyki ?
      • Gość: M. Re: ale Winamp ? IP: *.cable.smsnet.pl 31.12.08, 22:08
        Winamp w wersji Lite jest całkiem szczupły.
    • Gość: edd Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z.. IP: *.icpnet.pl 31.12.08, 19:33
      zamiast gg lepiej gdybyście promowali jakiś inny komunikator - tlen, mirande czy może aqq - niech sie ludzie dowiedzą, że nie tylko przez gg można się komunikować :P
    • Gość: lotus79 Zamiast Firefoxa i Thunderbirda polecam Operę!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.08, 20:10
      Zamiast Firefoxa i Thunderbirda polecam Operę!!! Ma wbudowanego klienta poczty i dodatkowo obsługuje jeszcze torrenty :)
    • Gość: asdf Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z... IP: *.chello.pl 31.12.08, 21:24
      numeracja ci się powaliła. worda nie umiesz obsługiwać?:D

a od avg lepszy chyba jest avast. ale to niech internałci się wypowiedzą... idz na podstawowy kurs informatyki;)
    • Gość: metalomaniak Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.08, 22:52
      hmm zamiast Gadu-Gadu dałbym Tlen.pl obsługuje on swoją sieć tlen oraz sieć gg
      no i jeszcze powiadamia o przychodzących mailach na poczte tlen.pl moim zdaniem
      tlen lepszy od gg. Ale to moje zdanie nie każdy musi mieć takie samo jak ja. A
      zamiast IrfanView dałbym Picasa od google.. dla początkujących uzytkowników jest
      w sam raz moim zdaniem to na tyle.. tylko nie krytykujcie każdy ma swoje zdanie
    • czerwonasukienka1 Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z.. 01.01.09, 01:40
      buhahah thunderbird sprobuj na tym podzialac tak ze 3-4 miesiace odbierajac
      poiwedzmy 40 maili dziennie z zalacznikiem. Program zdechnie. Zamiast darmowego
      shitu moge polecic The bat! ile to on kosztuje 120zl? firefox ok nie ma dyskusji
      ale reszta artykulu sugeruje totalnie olewcze podejscie do czytelnika niczym
      kolego nie zaskakujesz a mozna sie przeciez wysilic
      • kjonca Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia 01.01.09, 10:51
        czerwonasukienka1 napisała:

> buhahah thunderbird sprobuj na tym podzialac tak ze 3-4 miesiace odbierajac
        > poiwedzmy 40 maili dziennie z zalacznikiem.

Ja tak używam, ze 4 lata. I działa.
      • Gość: ww Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: *.vectranet.pl 08.01.09, 20:41
        Brakuje tylko żeby komentujący zakończył słowami "Wszyscy jesteście lamerami"
        Żal mi takich domorosłych hakerów pewnych swojej wiedzy
    • Gość: dąp Partek z mojej bersbegdywy IP: *.aster.pl 01.01.09, 01:46
      To się uzbogoiłem. Fszystkie wymienione brogramy były opowiązkowe
      już za czasów mojej młotości. Nawet mię to trochę dziwi, że w
      dalszym luckość nie wymyśliła nic lepszego niż Irfanview, Winamp,
      CCleaner czy Mozilla. Tego All Playera nie bamiętam, ale za moich
      czasów nie pyło aż tylu różnych rodzajów plików do oklądania.
    • Gość: zs Autor artykułu to dyletant! IP: *.rdm.vectranet.pl 01.01.09, 02:56
      Autor artykułu to dyletant! Pisze np., że AVG free nie ma modułu
      antyszpiegowskiego, a od wersji 8 ma(screen niektualny), nie ma CIS darmowego
      także do użytku w firmach itd. Po ch...j pisać jak się nie ma o tym pojęcia?
    • Gość: Broda Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.01.09, 03:04
      Artykuły tego typu chyba są generowane automatycznie... nie wnoszą naprawdę nic.
    • Gość: santiago A gdzie Izarch, a gdzie Miranda IM? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.09, 03:20
      Na koniec pozwolę sobie jeszcze dodać gVim, Demon Tools.
    • Gość: gorges amerykę odkrył.... IP: 82.177.64.* 01.01.09, 03:40
      skąd żeś się chłopie urwał???
    • Gość: rysiek z klanu Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 08:58
      Mi wystarcza outlook
    • Gość: Kobra Moje propozycje to IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 01.01.09, 11:11
      1. Odtwarzacz muzyczny - Foobar2000
      2. Przeglądanie zdjęć - Picasa 3
      3. Edycja zdjęć - PhotoScape lub Gimp
      4. Odtwarzacz filmów, który prawidłowo czyta polskie znaki - BESTPlayer (jeszcze
      lepiej działa jak uaktualni się go do wersji beta)
      5. Komunikator - AQQ
      6. Radio - aplikacja Last.fm
      7. Bezpieczeństwo - Avira, może być dodatkowo SpywareDoctor (ochroni i uodparnia
      tylko przed spywarem)
      8. Skanery antywirusowe- Dr.WebCureIt!, Spybot Search&Destroy, Malwarebytes
      AntiMalware i MRU-Blaster
      9. Przeglądarka - tylko Firefox (z dodatkami: AdBlockPlus, NoScript,
      BetterPrivacy, CookieMonster, WOT, Foxmarks), ewentualnie jako druga - Opera
      10. Czytanie dokumentów PDF - PDF-XChangeViewer
      11. Kalkulator - SpeedCrunch
    • Gość: alexcomp Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 14:40
      ale odkrywczy artykulik !!!!!!!! Wręcz powalające
    • Gość: JohnnyD Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.09, 23:07
      Artykuł bardzo słaby i tylko dla jedynie słusznego systemu. Na dodatek są dwa
      punkty 9. Autor do 10 nie umie zliczyć poprawnie.

• Gość: hardy Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: *.121.225.195.static.bait.pl 03.01.09, 14:43
      ano dobre dobre nie ma jak opensource!, no lap mocny swojego czasu kosztował swoje:)
    • Gość: Fuxseb Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia z... IP: *.is.net.pl 15.01.09, 15:31
      1. Firefox - OK
      2. AllPlayer - ja używam CinemaPlayera, Real Alternative, ffdshow, AC3filter i
      XviD Nic's build. Zastrzeżeń nie mam
      3. AVG Free - już z opisu widać że Avast! bije go na głowę...
      4. OpenOffice.org - używałbym gdybym nie miał MS Office 2007.
      5. Thunderbird - mam Gmail'a ;)
      6. Skype - j.w. polecam Google Talk który jednocześnie jest klientem Jabbera.
      Skype już był podejrzewany o różne przekręty więc się nie tykam.
      7. CCleaner - nie testowałem, ale używam AdAware, Spybot S&D, HijackThis, i
      własnych umiejętności szperanie w regedit i services.msc.
      8. CDburnerXP - Jakbym nie miał Nero 8, używałbym DeepBurner'a, bo tego też
      nieraz używałem. CDburnerXP nie testowałem, ale też pewnie dobry. Jak ma
      wersję portable, biorę :)
      9. Winamp - długo używałem i nie znajdowałem konkurencji, ale znalazłem
      alternatywę. "Ruski", dużo lżejszy program AIMP okazał się posiadać dużo
      więcej ciekawych funkcji choć trochę mi brakuje tych znanych z Winampa.
      Niemniej jednak jest lepszy i w pamięci zajmuje conajmniej dwukrotnie mniej
      miejsca.
      10. IrfanView - nie mam zastrzeżeń, wręcz polecam.
      11. Gadu-Gadu - patrz punkt 6, polecam protokół Jabber. GG niestety muszę mieć
      bo wielu znajomych nie wie że istnieją inne lepsze komunikatory.

Nie było także powiedziane o wielu potrzebnych programach, przykładowo .net
      Framework, jakieś kodeki (wiele osób nadal używa ciężarnego K-lite albo CCCP,
      a można użyć malutkiego a rozbudowanego ffdshow). Generalnie prywatną sprawą i
      zależącą od gustu jest to jakich programów ktoś używa.

A co do samego artykułu, jest błąd w numeracji (dwie dziewiątki) Panieee
      Redaktorzeee!
      • Gość: mileyski Re: Stare, dobre i znane aplikacje do ściągnięcia IP: *.toya.net.pl 21.01.09, 01:53
        Co do playera - tutaj poprę rosyjskiego AIMP-a.
        Naprawdę niezły, z dobrym polskim tłumaczeniem.
        Całkiem lekki i absolutnie za darmo w kazdej formie użytkowania.
        Polecam, bo twórcy programu spisali się doskonale.
        Pobrać można ze strony producenta - tam też są wtyczki, skórki itp:
        aimp.ru/index.php?do=download-player

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka