Gość: dziki_z_lasu Okrzyknięto go zabójcą firefoxa! IP: *.pai.net.pl 27.01.09, 15:33 Znaczy się, że instalator IE8 będzie uszkadzał zainstalowanego Firefox-a? Bo innego wyjaśnienia tego wytłuszczonego nagłówka na głównej stronie gazety.pl nie umiem znaleźć. Firefox ma adblocka i samo to powoduje że jest lepszy od każdej innej przeglądarki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: Okrzyknięto go zabójcą firefoxa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 17:17 a co ten twój adblock robi??? Bo reklamy się tak samo otwierają jak na wszystkich innych przeglądarkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monio Re: Okrzyknięto go zabójcą firefoxa! IP: *.gprs.plus.pl 27.01.09, 23:12 Padłem i się kulam, istnieje takie magiczne słowo jak "konfiguracja", trzeba mu podać co ma blokować albo chociaż zasubskrybować się do jakiegoś ustawieniodajcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pils Re: Okrzyknięto go zabójcą firefoxa! IP: *.radom.vectranet.pl 06.02.09, 21:36 Samo posiadanie nie oznacza -jak widzę- używania...podobnie jak z niektórymi organami:)Włacz, pobierz biblioteke reklam do blokowania i masz spokój Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Zycie samo zweryfikuje.. 27.01.09, 16:09 (...)Nowe funkcje Internet Explorer 8 "Wśród nowości można wymienić szybsze otwieranie stron WWW, zwiększenie bezpieczeństwa użytkownika"...(...) ==================================================== Dwanaście punktów nowości(12) - w którym z nich zawarte jest owo "ZWIĘKSZENIE BEZPIECZEŃSTWA użytkownika" i na czym miałoby ono polegać??? pkt 9: - "Aktualizacja plików instalacyjnych (slipstreaming). Umożliwia wdrożenie Internet Explorera 8 i jego modyfikacji jako części obrazu systemu operacyjnego Windows Vista.".. (...) ========================================================== Ale ja ZA NIC W SWIECIE nie chce tego "systemu operacyjnego Windows Vista"!!!! - pkt 8: "Przywrócenie ostatniej sesji. Internet Explorer 8 umożliwia przywrócenie ostatniej sesji przeglądania z ostatniej zamkniętej kopii Internet Explorera. Funkcja ta przydaje się np. wówczas, gdy użytkownik przypadkowo zamknie przeglądarkę.".. - A to już znam z FireFoxa.. Ktoś już zwrócił uwagę.. A jak z blokowaniem tych przeklętych reklam?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak autorowi tego tytułu proponuję IP: *.idpan.poznan.pl 27.01.09, 16:28 mocne i niezwłoczne puknięcie się w czoło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be(a)st Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: 84.38.160.* 27.01.09, 16:41 Gratuluje postępu (na moim komputerze - żywotność IE8 to mniej więcej 5 minut było) Daleko do FF - i raczej już tak zostanie - kolejna porażka IE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LM Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.acn.waw.pl 27.01.09, 16:45 Po pobieżnym przeczytaniu tekstu to chyba wszystko ma Opera. Żadna inna przeglądarka nie jest tak funkcjonalna w obsłudze. I pasek z ikonkami ulubionych stron można sobie ustawić w dowolnym miejscu więc nie wiem gdzie w tym nowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S_Works Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.238.89.8.ip.airbites.pl 27.01.09, 17:06 Nie odzyskaja rynku przegladarek jesli IE nie bedzie mozna po prostu sciagnac i zainstalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande Jednym slowem typowy microsfotowy gniot 27.01.09, 17:06 przykro mi to pisac, ale chlopcy powinni sobie raz na zawsze dac spokoj z ich "zgadywaniem" co uzytkownik chce a czego nie chce, bo im to nie wychodzi - moze to dobre dla blondynek albo pracownic biurowych, ale sie nie sprawdza. Z tego opisu "nowych funkcji" widac niestety, ze jednak ta mentalnosc picowania jest charakterystyka tej kompanii w dalszym ciagu a prawda niestety jest taka, ze rzetelny produkt powinien dac mozliwosc wyciagniecia tyle ile sobie zyczysz i jak potrafisz sobie sam ustawic a nie, zeby jakis spinacz czy piesek sie wtracal z animacja i za ciebie zgadywal wnerwiajac tylko ciebie (to z tym pieskiem to oczywiscie swiadoma moja zlosliwosc i przypomnienie, gdzie wyladowaly "genialne" wynalazki MS) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: Jednym slowem typowy microsfotowy gniot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 17:18 Nie szczekaj pryszczu. Strach cię obleciał że nie będziesz się mógł już chwalić jaki to jesteś oryginalny bo masz FIREFOXA. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande mam nie tylko Firefoxa 27.01.09, 17:23 mam takze Outlooka i Microsoft Office 2007 i bardzo lubie, jak mi sie ciagle przewalaja jakies nowe opcje, ktore absolutbie mi sa niepotrzebne do niczego a niestety do powaznej pracy wiekszosc z tego kolorowego g sie absolutnie nie nadaje. Doceniam jednak ogrom niepotrzebnej roboty, jakie programisci z Bangalore wsadzaja w to, aby zarobic swoje 15 dolarow by zlikwidowac glod w Indiach Uwazam, ze bedzie latwo wszystko jedno czy Firefoxowi czy komus innemu przeskoczyc te "super" rewelacje, jak wprowadzano Firefox to rzeczywiscie miala ona wartosciowe nowe cechy, chocby rozne tab, kontrolowanie blokowania sciaganych obrazkow etc to bylo rzeczywiscie cos. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande i jeszcze dodam 27.01.09, 17:28 ze takiego chaosu, jakimi swoimi produktami wprowadza MS to chyba nikt - przy calym szacunku do tego, co zrobili w kierunku GUI, to reszta to jest absolutny szmelc i naprawianie w kolko wlasnych bugow. Powinni sie przestawic na x-boxy bo to im wychodzi lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korjmcr Re: Jednym slowem typowy microsfotowy gniot IP: *.ds11.agh.edu.pl 28.01.09, 02:15 IE nie będe używał nigdy ale... Po co taka nagonka na Microsoft 90% osób na tym forum używa Windowsa jako swojego podstawowego systemu z pośród tych 90% może co najwyzej 15% ma zainstalowaną któras z dystrybucji Linuksa i to raczej po to żeby zaszpanować przed znajomymi, ale na MS najeżdzaja wszyscy. Jak wam tak żle to odinstalujcie te swoje nielegalne Windowsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BREG Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.uz.zgora.pl 27.01.09, 17:27 wszystko to daje nakladka maxthon do IE - wiec nic nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut czy nie bylo podobnie z poprzednimi versjami IP: 208.77.19.* 27.01.09, 17:34 tegoz explodera?. Knot, jak kazdy z poprzednich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: czy nie bylo podobnie z poprzednimi versjami IP: 212.114.200.* 27.01.09, 18:11 E, nie. Trójka była OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cambridge Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.cmbg.cable.ntl.com 27.01.09, 17:44 artykul sponsorowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaa hahaha IP: *.gprs.plus.pl 27.01.09, 17:53 Większość nowych rzeczy na IE8 jest już dawno w Mozilli. Autor tekstu się ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
furry Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia 27.01.09, 18:10 1. Inteligentny pasek adresowy. Nowy pasek adresowy w Internet Firefox to ma 2. Usprawnione wyszukiwanie na stronie. 3. Znajdź na stronie. Firefox to ma 4. Licznik wyników. Firefox tego nie ma. I mogę z tym żyć. 5. Zaznaczanie wyników. Firefox to ma 6. Przeprojektowana strona "Nowa karta". Nie wiem o co chodzi... 7. Grupy kart. Firefox tego nie ma. Pewnie jest w dodatkach, ale nie potrzebuję. 8. Przywrócenie ostatniej sesji. Firefox to ma 9. Aktualizacja plików instalacyjnych (slipstreaming). Chroń nas, Boże. 10. Akceleratory. Nie rozumiem tego bełkotu 11. Wycinki sieci Web (obiekty WebSlice). Programiści mogą oznaczyć fragmenty strony jako obiekty WebSlice, dając użytkownikom możliwość monitorowania potrzebnych im informacji w trakcie przeglądania innych miejsc w Internecie. Przeglądarka wskazuje, które wycinki zostały zaktualizowane. Wystarczy jedno kliknięcie na pasku Ulubionych, aby zobaczyć bogatą wizualnie prezentację wycinków, umożliwiających przejście do pełnej strony. Specjalnie zostawiłem cały ten bełkot. Podoba mi się zwłaszcza: "bogatą wizualnie prezentację wycinków". Do czego to i po co? 12. Ulepszone pole szybkiego wyszukiwania. Firefox to ma Sorry, zostaję przy FF3. Jak ktoś chce wywalić IE z paska zadań w Windows: Start -> Panel Sterowania -> Dodaj i usuń programy -> Składniki systemu Windows ... i odznaczamy Internet Explorer. Nie odinstaluje się, bo to podobno "integralny składnik systemu", ale zniknie z oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Zagadka IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.01.09, 18:11 Do czego służy przeglądarka Internet Explorer? . . . . . Do ściągnięcia Firefoxa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider A gdzie blokada reklam? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.01.09, 18:17 Gdyby instalkę Firefoxa można było ściągnąć z wbudowanym AdblockPlusem to IE już dawno by spłynęło do kibla. Wielu użyszkodników używa IE bo nie potrafi sciągnąć FF i zainstalować w nim jakiś dodatek. Niektórzy to wręcz identyfikują internet z literką "e" na pulpicie i jak im ją usuniesz to zgłupieją. Taki elektorat w przeglądarkach będzie miał IE. Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: A gdzie blokada reklam? 27.01.09, 18:51 Gość portalu: spider napisał(a): > Gdyby instalkę Firefoxa można było ściągnąć z wbudowanym AdblockPlusem to IE ju Podejrzewam że nigdy, bo by się reklamodawcy oburzyli że "blokowanie reklam to kradzież". i "jeśli nie zarabiamy na reklmach, to wprowadźmy płatny dostęp do stron". Kiedyś portal gery.pl próbował pokazać faka użytkownikum adclocka, ale po tygodniu stwierdzili penwnie, że się nie opłaca bo ilość odwiedzin spadła im o połowę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: A gdzie blokada reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 04:48 A tak z ciekawosci: to na czym maja zarabiac profesjonalne portale? Na nieopisanych artykulach sponsorowanych? (zreszta to co przeczytalismy przed chwila na cos takiego wyglada) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz Mogą na reklamach IP: 89.191.150.* 28.01.09, 12:28 ...ale inteligentnie i z poszanowaniem gościa-konsumenta. Wszystkie piszczące, mrugające i zasłaniające mi tekst reklamy wywaliłem. Nie widzę ich. Przychód z ich "zaprezentowania" mi będzie zawsze wynosił zero. Reklamy Google (tekstowe) zostawiłem - częściowo dlatego, że nie hałasują, nie zasłaniają tekstu, a częściowo dlatego, że czasem w nie kliknę... Da się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 18:26 to jak jest tak rewelacyjnie to dlaczego MS zamyka ten dział i wywala tych orłów od IE na zbity pysk ? Nie wiem jak inni ale dla mnie najważniejsza w przeglądarce jest możliwość blokowania tych nachalnych reklam (mam FF + adblock + flasblock), otwieram stronę i nie ma żadnej reklamy, żadnego filmiku reklamowego, wprost jestem w 7 niebie, no ale takie GazWyb, Onety czy WP będą wychwalać badziew z MS bo tam tego nie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: 94.254.159.* 27.01.09, 19:02 NIE instalujcie tego gów...na !!!! Ja to zrobiłem i ie8 zakłócił mi działanie programu do monitorowania temperatury dysku,użycia CPU itp w laptopie. A dokładnie to interfejs tego programu. Odinstalowałem to i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia 27.01.09, 20:02 "Niektórzy to wręcz identyfikują internet z literką "e" na pulpicie i jak im ją usuniesz to zgłupieją" Już pisałem o tym wcześniej. mam na takich prostą receptę. Instaluje im FF i adblocka + filtry. Potem pokazuję jak wygląda strona w IE i w FF. Do tej pory zaczynają "woleć" ten czerwony internet a niebieskiego przestaja używać :D Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Wlasnie przeprowadzono testy JavaScript-smierc IE 27.01.09, 20:06 Chyba samobojca a nie zabojca czegokolwiek. JavaScript benchmark wykazal ze IE8 jest najwolniejsza przegladarka ze wszystkich popularnych. Po co wiec pieprzyc bzdury? Co autor ma sponsora w firmie Microsoft? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Zabójca, haaha :) Myślałem że tu chodzi o Operę :) IP: *.e-wro.net.pl 27.01.09, 20:26 A tu taki dowcip, IE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humm Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.09, 20:40 Microsoft na pewno nie znajdzie żadnych błędów:) Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta A tu czasy odpowiedzi Javascript 27.01.09, 21:34 www.appleinsider.com/articles/09/01/27/ie8s_javascript_performance_lags_well_behind_safari_chrome.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art2 Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:13 Zainstalowałem, wypróbowałem, odinstalowałem. Nadal milę za Firefoxem. A na horyzoncie FF4 z naprawdę rewolucyjnymi rozwiązaniami, więc mila zamieni się znowu w rok świetlny :) Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 Adblock 27.01.09, 22:45 Dopóki w Explorerze nie będzie możliwości blokady reklam, ta przeglądarka nigdy nie zagrozi Firefoksowi lub Operze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoody Re: Adblock IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.09, 20:44 Człowieku, blokowanie reklam jest już od dawna na IE ;) Na Foxie jest Adblock a na IE jest to IE7Pro :) Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: Adblock 10.02.09, 12:45 Skąd tyś się urwał? Już dawno jest możliwość blokowania reklam w IE dzięki IE7Pro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.static.akk.net.pl 27.01.09, 23:02 Te nowości w IE8, które wymieniono w artykule to ja już użytkuję od kiedy wyszło FF3, a część z nich nawet jeszcze wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
weki Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia 28.01.09, 08:08 Jak może być bezpieczny produkt na stałe powiązany z systemem operacyjnym? Przecież każda dziura w IE będzie bramą do systemu. Poza tym większość opisanych funkcji jest dostępna w produktach konkurencji. Brakuje natomiast składników pozwalających na blokowanie niechcianych skryptów czy nachalnej reklamy. Ja mimo wszystko zostanę przy FF, nawet jeśli będzie uruchamiał się 20 sekund dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoody Re: Internet Explorer 8 RC1 - już do ściągnięcia IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.09, 20:47 Gdyby ludzie nie pisali do Foxa dodatków byłby strasznym badziewiem. Do IE też są różne dodatki :) Odpowiedz Link Zgłoś