Dodaj do ulubionych

Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania

IP: *.chello.pl 09.02.09, 13:18
właśnie przetestowałem, wywala program co chwile, skórki okropne podsumowując
na razie taki lekki kaszan...
Obserwuj wątek
    • Gość: HH A co z szyfrowaniem? Jest już w końcu? IP: *.comarch.com 09.02.09, 13:30
      Czy może znowu jakiś półprodukt?
      • Gość: Dexter Re: A co z szyfrowaniem? Jest już w końcu? IP: *.chello.pl 09.02.09, 22:30
        Tak, mniej więcej taki, jak półprodukty Comarchu.
    • Gość: marek Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.chello.pl 09.02.09, 13:31
      nic nie pobije Spika, nie cierpie spamu reklam ze zwyklego klienta GG
    • Gość: Tuptek z Eire Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: 89.124.236.* 09.02.09, 13:33
      To samo u mnie z tym "wywalaniem". Jakaś porażka, mi nie pasuje. Miałem jeszcze
      wersję beta tego nowego GG. Wszystko jakieś mniej przejrzyste, za to zbajerzone
      na maxa. A miał być mały, rezolutny, fajny komunikator. Porównanie do Visty aż
      ciśnie się na usta. Też niewypał.
    • kakens Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania 09.02.09, 13:38
      Ciekawe ile teraz żre RAM na starcie.
      • Gość: stop idiotom Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:01
        A co mnie to interesuje przy kilku giga ramu?? To nie te czasy trolu
        że się uwagę na ram zwaracało.
        • kakens Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania 09.02.09, 15:07
          Bo wolę mieć te kilkadziesiąt mega dla aplikacji w której pracuję niż jakiegoś
          komunikatora. Zwłaszcza kiedy miranda zadowala się 8MB.
          pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta
          • Gość: TG Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.02.09, 18:44
            Mirasia wciąga 2MB jak pracuje, więc te 8MB to i tak w porywach (albo |337
            pluginów masz ;-) )
        • Gość: =D= Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.welnowiec.net 09.02.09, 16:41
          Chyba kolego nie masz pojęcia o czym mówisz. Jak Ci rodzice kupują co roku
          nowego kompa to się lepiej nie wypowiadaj i zacznij sam na siebie pracować, to
          zobaczysz co to znaczy patrzeć na RAM.
        • Gość: zartzymaj się sam. mnie obchodzi bo mam 512.. IP: *.chello.pl 09.02.09, 18:18
          sam żeś troll i to z tych najgorszych bo podschodowych.. sam się
          zatrzymać powinieneś zatem.
      • Gość: mowgli Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 21:59
        nie wiem czy wiesz, ale jest taka opcja wyłączanie aplikacji podczas
        uruchamiania systemu...włączysz sobie w dogodnym dla siebie momencie i po sprawie.
        • Gość: ee Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.wwnet.info 09.02.09, 23:51
          co ty bredzisz?
      • Gość: paziom Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.aster.pl 09.05.09, 21:18
        Jakies 50 mega, i to jest super dobrze :)
    • Gość: Radem Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 13:39
      Niech oni się zajmą swoimi serwerami, a nie wydawaniem nowych wersji.
    • Gość: ja Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: 85.219.142.* 09.02.09, 13:41
      Od dawana gg właściwie się nie rozwija... Osobiście wolę tlena, przynajmniej mam
      2 w 1 czyli tlen+gg
      • Gość: xyz Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 14:01
        ...dokładnie, dodam do tego wideo-rozmowy, bezpośredni dostęp do e-mail, blokada
        reklam i wiele innych przydatnych funkcji.
    • sir.drinkalot Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania 09.02.09, 13:44
      W zyciu dobrowolnie nie zainstaluje tego scierwa na swoim sprzecie. Nie dosc ze
      progam nieudolnie napisany przez co jest zasobozerny to jeszcze kupa
      smieciowatych reklam robi drugie tyle. Jako alternatywe polecam inne
      multikomunikatory: Pidgin, Konnekt czy Mirande. Da rade lzej i bez bzdurnych
      flash reklam.
      • Gość: mmm no jasne... hehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 14:40
        a używają ich setki... dosłownie : setki internautów !
        podczas gdy na "gadulcu" można się w miare szybko skomunikowac z
        milionami... ot "mała" róznica !

np. dla mnie zasadnicza...
        i jak widac dla milionów uzytkowników także - skoro wybierają
        taki "zasobożerny" program...
        hehehe ! inna sprawa - kto ma jeszcze poniżej 1GB RAMU i to odczuwa
        bolesnie ?
        • Gość: mordeczka Re: no jasne... hehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:10
          aha, czyli np przez Mirande nie mozna sie skontaktowac z uzytkownikami gg? to
          jakas wybrakowana masz ta Mirande...
        • dzikus999 Re: no jasne... hehehe 09.02.09, 15:58
          jesteś debilem?

na konnekcie, pidgine, mirandzie, tlenie, aqq, adiumie, googletalk, psi, gajimie
          i innych da się korzystać z gadu-gadu, albo poprzez wtyczki, albo poprzez
          transporty Jabbera. więc zamilcz już i się nie odzywaj, bo się ośmieszasz.
        • Gość: =D= Re: no jasne... hehehe IP: *.welnowiec.net 09.02.09, 16:52
          Kto Cie nauczył robić odstęp między wyrazami, a znakami interpunkcyjnymi???
          • Gość: fluxxx Re: no jasne... hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 17:01
            On się pewnie dopiero nauczył czytać i pisać więc nie ma co wymagać od razu
            poprawnej pisowni.
      • zengarden Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania 10.02.09, 08:05
        Muszę powiedzieć że: Interface bardzo kłuje w oczy, skórki są jakimś żartem a
        sam program działa tragicznie. Przyglądałem się rozwojowi tego komunikatora od
        początków i muszę powiedzieć, że...od nie stabilnych wersji beta mało się różni.
        Wolę komunikator tlen który jest w pełni modyfikowalny pomimo reklam.
        Podsumowując to zły krok naszego monopolisty wydając coś nie dopracowanego i na
        tyle brzydkiego by ktoś miał to wychwalać
      • Gość: gość Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.chello.pl 14.02.09, 17:56
        Popieram w całej rozciągłości. Kiedyś po zainstalowaniu wersji 7.0 poszła się
        gonić lista kontaktów. Już nie wspominając o grupach, które były ni z dupy ni z
        pietruchy.
        Jest to nic innego jak przerost formy nad treścią.
    • Gość: adas jabecki spreparowany link i samo dzwoni - genialne IP: *.customer.teliacarrier.com 09.02.09, 13:45
      :)
    • Gość: heh Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.02.09, 13:50
      skype... koniec
      • Gość: mmm no coz... ja tez IP: *.tktelekom.pl 10.02.09, 02:56
        mam poczte na gmail wiec jakos poszedlem w strone gtalk;a
    • Gość: Krzysztof aqq IP: *.ds.pg.gda.pl 09.02.09, 13:58
      takie "bajery" oddawna ma aqq tylko zacofana polska nie zna niczego po za gg
      ktore to ma wadliwe serwery ktore co chwila sie rozlaczaja. ale korzystajcie
      dalej z tego niech zarabiaja na tym ze nic nie robia :)
      ps.aqq ma protokol umozliwiajacy rozmowy z kontaktami z gg.
      pozdrawiam
      • go_bsh Re: aqq 09.02.09, 14:07
        korzystaniew z aqq jest nielegelane - właśnie dlatego, że nie
        zawiera reklam. Gdyby wszyscy użytkownicy postępowali uczciwie, nie
        blokowali reklam (przecież to aż tak bardzo nie obciąża) to byłaby
        kasa na utrzymanie serwerów. A tak sami cofacie internet do czasów
        kamienia łupanego blokowaniem reklam. Bo skąd niby producenci
        serwisów internetowych (gg pod pewnym względami to też serwis) mają
        mieć forsę? albo abonament co wywołuje falę sprzeciów (vide: głupie
        obrazki na n-k) albo reklamy. Nie ma innej opcji - hosting i praca
        ludzi kosztuje.

Ja korzystam z gg, pomimo jego wielu wad. Wiem, że konsumuje sporo
        zasaobów, potrafi się wywalić ale przynajmniej jest to stała
        infrastruktura od dziesięciu lat!
        • Gość: wojtaloo Re: aqq IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.09, 14:54
          Głupszego postu już dawno nie dawno nie czytałem. AQQ nie ma reklam? Od kiedy?
          Ja mam AQQ od dwóch lat. Właśnie widzę reklamę jakiegoś quizu.. Poza tym o
          bardzo dobry, stabilny program. I jak najbardziej legalny.
          • Gość: Wojtaloo Re: aqq IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.09, 15:01
            "Głupszego postu już dawno nie czytałem" miało być. Przepraszam za błąd.
          • Gość: deryl Re: aqq IP: 91.197.12.* 09.02.09, 15:54
            Ale jeśli korzystając z aqq rozmawiasz w sieci gadu-gadu, to lamiesz jej regulamin!
            • Gość: leets niech się programiści martwią tym IP: *.chello.pl 09.02.09, 18:22
              ..
          • Gość: meg Re: aqq IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 09.02.09, 23:41
            Miranda nie ma reklam i obsługuje każdy protokół :)
    • Gość: webek ochydne to nowe gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 14:04
      To gg w najnowszej wersji to jakaś pomyłka, reklamy jak bizony, obsługa do
      kitu i zamiast pomniejszać okna "pasywne" a powiększać aktywne (tam gdzie się
      coś dzieje) narobili mnóstwo jakiś okienek, wszystko jest wielkie i mruga. Za
      to można zobaczyć fotę kogoś z kim się rozmawia, ale po co? Przecież to nie
      videoczat... wrrrr.
      Zmiany oceniam w skali 0-10 na ZERO.
    • Gość: kiokodyl Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.tktelekom.pl 09.02.09, 14:07
      mi się nigdy gg nie rozłączało, czasami komp świruje.Ale podoba mi
      się w końcu mam coś o ładnym wyglądzie. A co do innych komunikatorów
      gadu bije wszystkich na głowę.Dlaczego? Ponieważ wszyscy moi znajomi
      go mają więc możemy sie bez problemów komunikować. Jak się komuś nie
      podoba niech nie instaluje. Ja też byłam przeciwna bo uważałam, że
      to syf.I na początku nienawidiłam tego programu śmiesznego I tak
      jest ale bardzo ułatwia życie.
      Co do zmiany gadu, to ja nic nie zauważyłam takie same jak było
      tyle, że można wybrać skórkę, trochę ich mało ale więcej można
      znaleźć w necie.
      I dziw, że po zainstalowaniu nie musiałam zmieniać nru gg. Ktoś się
      właśnie na to skarżył. Nieprawda. Odinstalowałam stare gg i
      zainstalowałam nowe nawet nie musiałam się logować.

Mam gg bo muszę i już sie przyzwyczaiłam, nie ma co narzekać
      • quleczka Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania 10.02.09, 00:55
        tyle,ze lista programow komunikujacych sie z ludzmi z GG jest dluga i nie zawiera tylko gg

pl.wikipedia.org/wiki/Gadu-Gadu#Inne_komunikatory_korzystaj.C4.85ce_z_protoko.C5.82u_GG
        :)
    • Gość: Kasia główna wada!!!!!!!!!! IP: 195.182.52.* 09.02.09, 14:24
      brak zabezpieczeń dotyczących mozliwości "włamania się" na czyjeś
      hasło.... więc... kto zainstaluje sobie programik bez żenady włazi
      na twoje haselko i login albo login i haselko jak kto woli i gada
      podszywając się pod ciebie... może aktualizując nowe gg ktoś by o
      tym pomyslał? hmm...
      • Gość: rozumowiec Najlepszym zabezpieczeniem jest rozum IP: 10.200.53.* 09.02.09, 14:52
        Najlepszym zabezpieczeniem chroniącym przed kradzieżą hasło jest rozum.
        Niestety, tego nie da się kupić.
      • Gość: deryl Re: główna wada!!!!!!!!!! IP: 91.197.12.* 09.02.09, 16:27
        Super, fajnie, tylko powiedz jak, bo mnie sie wydaje, ze tego sie nie da zrobic.
        A jesli potrafisz, to gratuluje
    • Gość: Wicek Gadu-Gadu uzywam niesmiertelnego 6.1 IP: 193.108.42.* 09.02.09, 14:25

najnowszej odslony nie widzialem pewnie przetestuje ver 7.5 mnie
      jakos nie pociagala za duzo funkcjonalnosci z ktorych nie korzystam a
      mam jakies radia moje genreacje i inne takie a GG byl w miare lekki i
      sluzyl do rozmow textowych. dlatego uzywam versji 6.1 spelnia swoje
      zadanie.
      moze GG powinno wypuscic versje gdzie podczac instalacji uzytkownik
      moze wybrac okrojona tylko text i pelna z calym dobrodziejstwem
      inwentarza.
      Z mila checia zobaczylbym komunikator z bardzo skromnym wygladem
      ktory nie ma badziewia w stylu korowkow wklejania obrazkow emotow i
      pisze sie zwyklym textem cos jak stary poczciwy irc w formie
      komunikatora.
    • sorrowandsadnessremains No właśnie jest SSL? 09.02.09, 14:39
      ...
      • Gość: HHY Re: No właśnie jest SSL? IP: 86.47.47.* 09.02.09, 14:41
        CTRL + ENTER dziala od zawsze w kazdym okmunikatorze redaktorku
    • Gość: dzana Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 14:46
      Autor zapomnial o dwoch bardzo istotnych zmianach:
      Rozmowy z zakladkach
      Szybkie wyszukiwanie
      Bardzo fajnie usprwaniaja korzystanie z komunikatora.
      • Gość: lethargica Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: 195.75.207.* 09.02.09, 14:56
        Lul
        miranda, tlen, pidgin, skype - nie wiem czy wszystkie, ale na pewno wiekszosc
        komunikatorow pozwala rozmawiac z ludzmi posiadajacymi konta gg. Wiec sorry, ale
        argument - mam gg, bo inni tez maja, jest bez sensu.

Mam kompa z ramem 256 mb i nie zainstaluje gg :P
      • Gość: gosc Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 14:57
        Ja tam uzywam programu gg , do konnekta sie nie moglem przyzwyczaic jakos. Tylko
        gg zawsze sciagam wersje najstarsza jaka jest w necie. Chodzi szybko, od
        klikniecia, wyglada skromnie ale w ogole mi to nie przeszkadza, nie psuje sie.
        Jestem duzo bardziej zadowolony niz z nowszych wersji (moja wersja ma z 4 lata
        na pewno, moze nie wiecej, jeszcze chamskie 2d). Uzywam tego tylko i
        wylacznie(jak sama nazwa wskazuje) do gadania. Oprocz tego uzywam skype'a, i tez
        jest swietny, tylko nie tak rozpowszechniony jak gg. Winampa zreszta tez mam
        wersje sprzed chyba 8 lat, na pewno. Dziala szybciutko, nic sie nie zacina, nie
        psuje, nie wywala. Zaladuje na liste 10 000 mp3 i wszystko odtwarza bez
        problemow. Nowe wersje sa bez sensu, nic to nie zmienia, tylko ladniej wyglada.
    • Gość: pomian Bez rozmow video czyli kicha IP: *.asfd.broadband.ntl.com 09.02.09, 15:08
      Bez rozmow video gg bedzie nadal tylko proteza, udajaca w pelni
      funkcjonalny komunikator. Kiedys go uzywalem ale odkad ze skapstwa,
      gg zostal pozbawiony mozliwosci videorozmowy, przeszedlem na Tlen.
      Wlasciciel gg popadl chyba w samouwielbienie i uwaza, ze skoro
      zagarnal spora czesc rynku, to juz moze sprzedawac zapakowana w nowe
      skorki kupe. Zycze mu naglego i trwalego odplywu klienteli.
    • Gość: kleo12345 Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:20
      Beznadziejne jest te nowe gg. Szczególnie denerwujące są reklamy umieszczone
      na górze komunikatora...bardzo dobre ulepszenie dla użytkownika :/
      • Gość: FanBoy GG [...] IP: 94.251.141.* 09.02.09, 15:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: lujh [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:36
          • Gość: FanBoy GG [...] IP: 94.251.141.* 09.02.09, 15:51
          • Gość: deryl Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: 91.197.12.* 09.02.09, 16:31
            trochę kultury proszę, bo tym co piszesz przekreślasz wszystkie swoje poprzednie
            wypowiedzi!
      • plosiak Re: Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania 09.02.09, 16:57
        Jasne geniuszu. Zrób program, który będzie miał kilka milionów użytkowników. A
        później utrzymuj go za własne pieniądze i słuchaj wiecznych narzekań. Tak jak
        ktoś wyżej napisał - albo kasa przy instalacji, względnie abonament, albo
        reklamy. Wiadomo, że to irytujące, ale skoro się chce korzystać nieodpłatnie, to
        nie ma wyjścia. Nie ma nic za darmo - chcecie nowych wersji, bez błędów itd. - a
        to kosztuje kasy trochę.

Nie podoba się - nie używaj.

Gdyby program faktycznie był do doopy, to by z niego niewiele osób korzystało.
        Akurat internauci nie są grupą konserwatystów - chwytają nowinki. Więc przestań
        ględzić.
    • Gość: KOleś Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:29
      No niezłe jest to gg, tylko nie wiem czemu czasami się odznacza rozmowa i przerzuca do gg, trochę to irytujące bo kiedy piszesz może Cię nagle przerzucić do pola tekstowego do wyszukiwania w kontaktach.
      Nie wiedzieć czemu ...
    • Gość: cubikon Skype przewyższa GG... stabilnością IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:45
      częstotliwość wywalania się GG zmusiła mnie do przejścia na Skype, gg ma zaletę
      jaką jest prostota, nie obciąża RAMu tak bardzo jak Skype, a skórki srał pies
    • Gość: Kubas Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.chello.pl 09.02.09, 16:02
      ADIUM RULEZ :)
    • Gość: kapkap Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: *.e-wro.net.pl 09.02.09, 16:04
      Dopier co finalna a już pierwszy błąd nie moge skopiowac archiwum ze starego
      gg pozatym niewiedzieć czemu zamiast instalowac sie na stare gg instaluje sie
      jako nowy program bzdura kompletna
    • Gość: 11 Jak z połączeniami głosowymi w tej wersji ??? IP: 91.193.160.* 09.02.09, 16:22
      Nadal lipa, jak w poprzednich?
    • Gość: roora Nowe Gadu-Gadu wersja finalna do pobrania IP: 94.241.250.* 09.02.09, 16:33
      Nie rozpoznaje czy pracuje z proxy czy bez. W poprzedniej wersji nie
      było problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka