Dodaj do ulubionych

Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7

IP: *.is.net.pl 12.02.09, 22:03
nie ma czegoś takiego jak "zmigrować" ewentualnie wyemigrować...
Obserwuj wątek
    • Gość: 34r no ba! IP: *.is.net.pl 12.02.09, 22:10
      kazda sroczka swój ogonek chwali.
      ciezko zeby i tu bylo inaczej. zarobek na viście i na siodemce w pozniejszym czasie. widzialem sklepy i formy, ktore z powodzenie ssiedza jeszcze na 98. niektore tylko na XP. uwazam, ze dobra ochrona powinna zapewnic dlugotrwalosc w zastosowaniu tego systemu.
      z drugiej strony - jak komus się pali lub ma stracha bo aktualizacje nie beda przychodzic to co innego.
      nieraz jednak widze, ze niektore firmy wciaz nie maja service pack 3, i dalej jadą na 2-ce..
      • Gość: Vista rulez nowy system = koniec wsparcia starego nie rozumiem IP: *.pvpn.iad.witopia.net 13.02.09, 13:48
        po co MS wyrzuca pieniadze na poprawki staroci, strata czasu i pieniedzy plus
        ryzko masy wirusow
        • Gość: Zdziho Re: nowy system = koniec wsparcia starego nie roz IP: *.acn.waw.pl 13.02.09, 17:30
          No kupcie tę g....nianą Vistę, bo jak nie to M$ nie przetrwa kryzysu i Seven w
          ogóle nie będzie!!!

Chociaż kto wie - może właśnie takie rozwiązanie byłoby najlepsze?
          • Gość: Zdziho Re: nowy system = koniec wsparcia starego nie roz IP: *.acn.waw.pl 13.02.09, 17:41
            Balmer chce, żebyśmy dwa razy zapłacili za ewentualną Siódemkę.

Ale się zdziwi! ;-)
      • Gość: PsssSs Zalosne. IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 10:06
        Mogli jeszcze napisac, ze kazda firma powinna miec wszystkie dostepne wersje:
        vista home, vista business, vista taka, vista owaka. A $$$ leci.
    • Gość: . Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.chello.pl 13.02.09, 04:00
      "Odpowiedź Microsoftu jest prosta - migracja pośrednia do Visty, a dopiero
      później do Windows 7 jest znacznie prostsza"

Jeszcze prościej jest pozostawić XP. Tym bardziej, że bardzo wiele osób wraca
      z Visty do XP.

• zawsze_demicanadian Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 13.02.09, 10:49
      Gość portalu: ja1 napisał(a):

> nie ma czegoś takiego jak "zmigrować" ewentualnie wyemigrować...
      -------------------

"wyemigrowywanie" przedsiębiorstwa do windowsa vista? chyba jednak nie
      • turbo_wesz Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 13.02.09, 14:57
        nie ma czegoś takiego jak ruter - jest traser. tak samo nie ma kliku tylko mlask...

purytanizm językowy zaczyna być nową formą trollingu... (trolling pewnie też nie
        istnieje)
    • belgarione Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 13.02.09, 13:13
      Vista to bubel a win2k uzywam do dzis na innym kompie.
      Wedlug mnie Windows 2000 to najlepszy, najstabilniejszy, malo zasobozerny system z dostepnych windowsow. Preferuje linuxa ale z windoli win2k.
      • Gość: gość Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 13:45
        ja kilka dni temu byłem zmuszony prześć z 2k na xp - tragedia!!! service pack 3 , spy boty, antywiry i co i du_a!!! dziennie dostaje kilkadzeisiąt plików do obróbki i xp już mnie wkurza - miałem 2000 miałem spokój - żadna memorka nie była go w stanie wyprowadzić z równowagi . xp łapie wszystko!!! fakt niby antywir, od razu czyści , ale on za każdym razem chce restart!!! a u mnie k..... godzina pracy maszyny kosztuje 150 pln i nie mam czasu na 40 restartów dziennie!!!!
    • Gość: znawca Buahha, oni naprawde uwazaja ludzi z departamentow IP: 86.47.224.* 13.02.09, 13:26
      IT za totalnych idiotow
    • Gość: von.g Nie czekajcie z zasileniem konta M$ do premiery"7" IP: *.nokia.com 13.02.09, 13:32
      w koncu ta moze znow opoznic sie pare lat. przelejcie kase juz dzis. Co prawda
      system od sroda wyglada bardzo podobnie ,ale za to ma nowy blyszczacy desktop
      ktory sprawi ze z przyjemnoscia wymienicie komputery na nowsze , tylko po to by
      za 2 lata znow kupic nowy system i wydac kase.

• Gość: krack I ja ich posluchalem i nie czekam IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.02.09, 14:18
      ani na 7 ani na viste ani na xp... odkad sie przesiadlem na linuxa.
      • Gość: itg Re: I ja ich posluchalem i nie czekam IP: *.it-net.pl 13.02.09, 14:28
        iksy w linuchach to zupełna porażka, więc jak nie szelujesz to lepiej
        zostać na windzie
        • turbo_wesz Re: I ja ich posluchalem i nie czekam 13.02.09, 15:04
          kde od 3 jest lepsze niz windowsy IMHO
          • von.g Re: I ja ich posluchalem i nie czekam 13.02.09, 17:32
            Gnome tez :)
        • Gość: admin Re: I ja ich posluchalem i nie czekam IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 23:18
          "iksy w linuchach to zupełna porażka, więc jak nie szelujesz to lepiej, zostać
          na windzie"

joł ziom, ale zaszelowałeś, od razu widać, że prawdziwy HaCk3r to napisał. Pani
          zachorowała i nie było ostatniej lekcji, że tak wcześnie przy kompie klikash? :)
        • 4litery Re: I ja ich posluchalem i nie czekam 13.02.09, 23:25
          Gość portalu: itg napisał(a):

> iksy w linuchach to zupełna porażka, więc jak nie szelujesz to lepiej
          > zostać na windzie

Ale co konkretnie?
          PS. Ale weź naucz się pisać po polsku.
    • e-ftalo Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 13.02.09, 14:41
      Dopiero co Ballmer straszył nas że win xp jest niebezpieczny na firm ,teraz
      wzięli się za windows2000.
      Ech,tylko po co to komu?
      Ja mam win98,po co mi inny system ,skoro wszystko działa jak trzeba?
      Xp chyba tylko dla wodotrysków,vista-ot nie na mój komp.
      Jak komuś 2000 chodzi dobrze,po co zmieniać na xp?Jak człowiek ma zajęcie
      ,prace,to nie grzebie w systemach i nie zmienia ich co roku.Jedyną motywacja do
      wymany systemu może być jego niepoprawne działanie,lub zagrożenie wirusami
      ,spyware.Ale skoro są na to odpowiedni programy,to nie widze sensu wymieniać
      • Gość: slepiec chcą pokazać ze Vista się sprzedaje....ale IP: 82.146.248.* 13.02.09, 18:18
        dlaczego z win200 ktoś ma przejść na vistę ? a nie na win2008 ?
        Vista i win2008 to zupełnie inna klasa systemów.

motyw z przejściem pośrednim też ma służyć temu, żeby w statystykach pokazać ze Vista była chętnie kupowana - nic że tylko po to by go potem zastąpić na win7 - nabiją statystyki dwa razy. sam marketing.
    • Gość: Ja Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.chello.pl 13.02.09, 14:43
      Spoko Steve, nie czekam. Kupiłem maka.
      • Gość: Bill Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.cup.uni-muenchen.de 13.02.09, 14:49
        heheh me too!
        • drzejms-buond Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 13.02.09, 14:54
          a zeby ich pokręciło...
          :-[
          • Gość: antymak Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.chello.pl 14.02.09, 08:25
            o frajery się znaleźli. Zapłaciliście a sprzęt jakieś 30% więcej niż jest wart
            tylko dlatego by móc używać Osx .... pewnie jeszcze staliście w całonocnych
            kolejkach po iphona ... ech dzieci marketingu....
            • Gość: cwancyk Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 10:09
              Sam jesteś frajer. Dzięki Apple mogę spokojnie pracować, a popisy
              Ballmera traktować jak kabaret (czyli tak jak na to zasługują) a nie
              jako zapowiedź kolejnej marketingowej zmyłki vistopodobnej.

• Gość: pocalujta_wujta Zgadzam sie, nie czekam mam go w d.... IP: 204.153.88.* 13.02.09, 16:53
      Uzywam Mac OS X bez problemow od lat :-)
      • Gość: o2 Re: Zgadzam sie, nie czekam mam go w d.... IP: *.acn.waw.pl 14.02.09, 10:54
        > Uzywam Mac OS X bez problemow od lat :-)

Też mi rewelacja. Używam XP od wielu lat bez problemów.
        • Gość: ZWEISTEIN Re: Zgadzam sie, nie czekam mam go w d.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.02.09, 19:30
          :-)kolejna radosc dzisiejszego dnia. Kolega Dwuatomowy Tlen najprawdopodobniej
          uzywal CD z Windowsem jako podstawke pod piwko. O, nie, nie - przeciez nam juz
          kiedys mowil, ze zainstalowal Winde XP i nie mial problemow nawet bez
          instalowania programow do bezpieczenstwa. No coz albo cud, albo prowokacja :-) A
          moze chodzi tylko o zdefiniowanie slowa "problem"?
          - Padl mi dysk bo w MBR zasiedlilo sie mi sie jakies swinstwo.
          - To nie problem, wystarczy tylko kupic i zainstalowac nowy, wiekszy dysk.
          Nowsze dyski maja wiecej pamieci cache i sa znaczaco szybsze. Byc moze
          powinienes pomyslec rowniez o nowszej Mobo? Zintegrowane, sprzetowe RAID w kilku
          "odcieniach" poprawi wydajnosc sprzetu zdecydowanie. Ten wirus daje ci same
          kozysci, zaden problem.

pozdro
          • Gość: o2 Re: Zgadzam sie, nie czekam mam go w d.... IP: *.acn.waw.pl 14.02.09, 22:15
            Przepraszam - ale o czym ty człowieku właściwie piszesz? Piłeś coś? Brałeś? Masz
            ADHD? Omamy jakieś czy co?
            • Gość: ZWEISTEIN Re: Zgadzam sie, nie czekam mam go w d.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.02.09, 22:38
              hehehe, napisalem glupi, sakastyczny, zlosliwy, namolny oraz upierdliwy
              komentarz do rownie glupiego twojego komentarza. Z jedna tylko roznica - ja
              zrobilem to z pelna swiadomoscia, ze pisze glupoty. Ty zas napisales swoj
              myslac, ze jest on genialny. O, i jeszcze jedno, nie pilem, poprostu jestem w
              pracy i naprawiam to co nieomylny Windows roz..yl w sieci. LSD, gorzala, trawa -
              nic, poprostu nic nie wplywa tak intensywnie na produkcje adrenaliny jak "dobrze
              dzialajacy Windows" :-)
    • Gość: Zdziho Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.acn.waw.pl 13.02.09, 17:37
      Gość portalu: ja1 napisał(a):
      > nie ma czegoś takiego jak "zmigrować" ewentualnie wyemigrować...

Jak to nie ma? A google znalazł ponad 39 tysięcy wystąpień tego słowa w sieci:

http://www.google.pl/search?num=100&hl=pl&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=NwL&q=zmigrowa%C4%87+OR+zmigrowali+OR+zmigrowali%C5%9Bmy+OR+zmigrowali+OR+zmigrowa%C5%82em&btnG=Szukaj&lr=
    • furry Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 13.02.09, 17:51
      Odpowiedź Microsoftu jest prosta - migracja pośrednia do Visty, a dopiero
      później do Windows 7 jest znacznie prostsza i pozwala rozłożyć w czasie
      niezbędne planowanie i testy - podaje serwis TechIT.

Czyli "jak sprzedać to samo dwa razy".
      • Gość: Zdziho Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.acn.waw.pl 13.02.09, 18:17
        furry napisał:
        > Czyli "jak sprzedać to samo dwa razy".

Tak jest!

Poza tym jak kupicie Vistę przed Seven, to będziecie musieli planowanie i testy
        zrobić DWA RAZY a nie tylko raz!!!

Super!!! Bardzo nam roboty brakuje Steve! Dzięki za świetny pomysł!!!
    • Gość: chiron Najpierw zarobek, dopiero potem klienci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 18:24
      Problemem monopolisty jest to, że dba przede wszystkim o swój zarobek, a wygoda
      klientów jest dopiero na drugim miejscu. Stąd tyle negatywnych wypowiedzi na
      forum pod nowościami dotyczącymi produktów MS. W obecnym kryzysie nie będzie
      łatwo MS utrzymać dotychczasowy margines zarobku na swoich produktach, klienci
      też już jakby mądrzejsi...
      • 4litery Re: Najpierw zarobek, dopiero potem klienci 13.02.09, 23:39
        Gość portalu: chiron napisał(a):

> Problemem monopolisty jest to, że dba przede wszystkim o swój zarobek, a wygoda
        > klientów jest dopiero na drugim miejscu. Stąd tyle negatywnych wypowiedzi na
        > forum pod nowościami dotyczącymi produktów

- po pierwsze, każda firma "kapitalistyczna" dąży do maksymalizacji zysku. Jak
        nie, to przepadnie w konkurencji.

- po drugie, ludzie nie lubią MS z wielu powodów. Ja osobiście nie lubię, bo
        szefostwo firmy ma użytkowników za kretynów. Zamiast wydawać kasę na rozwój
        systemu (tzn dać pieniądze programistom), wolą te pieniądze wpakować w dział PR,
        który "obsmarowuje" konkurencję. Najczęściej kończy się to wielką beką, np.
        kampania "Get the facts", albo wypowiedzi Ballmera, które można porównać chyba
        tylko z wypowiedziami "Dablju" Busha. Przyznaję, Gates jest (był?) wizjonerem,
        ale Ballmer tylko głupim kaowcem, który w ciągu 5 najbliższych lat wpakuje firmę
        w niezłe G.

A wojnę os-ów wygra linux, ale nie łubudubu, tylko prorokuję jakąś mutację
        Google Androida na pecety. Oni jakoś płyną z prądem, a Microsoft (Ballmer)
        zatrzymał się mentalnie na rozwiązaniach z Windows XP.
    • xaliemorph LOL 13.02.09, 19:02
      LOL, migrować po kolei i płacić bez jakiegokolwiek powodu Microshitowi za
      zbędne systemy? Firma nie kupi windowsa, póty nie będzie zmuszona do tego, np.
      nowoczesny sprzęt i lepsze zarządzanie nim poprzez nowszy system. Już nie
      mówiąc o programach które na Viście nie chcą chodzić i problemach wynikających
      z kompatybilnością owych. Przecież system ma jedynie zarządzać komputerem a
      nie utrudniać życie. MS twierdzi inaczej.
    • Gość: TroC BUHA HA HA HA HA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 19:11
      Już lecę !

Chyba kupie sobie ze 3 kopie visty, gdyby mi się któraś popsuła, to będę miał
      następne w rezerwie....

• Gość: Mariano Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.acn.waw.pl 13.02.09, 19:17
      Looks like a secret message from M$: We might not survive the crisis.
    • rakieter Microsoft jest jak Jaro Kaczyński :) 13.02.09, 20:33
      To tyle w temacie.
      • Gość: haha Re: Microsoft jest jak Jaro Kaczyński :) IP: 82.160.119.* 14.02.09, 13:18
        chyba chciałeś powiedzieć jak Donald Duck /buahahaha
    • smok_sielski Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 13.02.09, 20:55
      A co KONKRETNIE zyskam kiedy "zmigruje" z XP na Viste? Pozbywajac sie przy
      okazji kilkuset zlotych?
      smok
    • Gość: Wacław Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.aster.pl 13.02.09, 22:26
      ale będą jaja jak microshit zacznie pisać wirusy
      na swoje stare wersje systemów, żeby podnieść
      sprzedaż nowszych.

A może te wszystkie robaki to właśnie ich robota
      i dlatego wyznaczają nagrody za wskazanie autorów?

jeśli dobrze wskazałem źródło wirusów
      to proszę 250 tys talarów na konto ;)
    • Gość: lolz Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 22:29
      chyba wiadomo, dlaczego sugerują najpierw przejście na vistę, a potem dopiero na
      seven.

Kasa, kasa, kasa.
      • Gość: Iks Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.acn.waw.pl 14.02.09, 10:56
        > chyba wiadomo, dlaczego sugerują najpierw przejście na vistę, a
        > potem dopiero na seven.
        > Kasa, kasa, kasa.

Cos ci powiem w tajemnicy. W 99% firm chodzi o kasę i zysk. Niesamowite prawda?
        • 4litery Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 14.02.09, 14:05
          Gość portalu: Iks napisał(a):

> Cos ci powiem w tajemnicy. W 99% firm chodzi o kasę i zysk. Niesamowite prawda?

Myślałem, że w 100%. Podzielisz się z nami informacją, kto stoi za tym tajemniczym 1%?
          • Gość: Iks Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.acn.waw.pl 14.02.09, 22:16
            > Myślałem, że w 100%. Podzielisz się z nami informacją, kto stoi za
            > tym tajemniczym 1%?

1% to przekręty/bogacze ekscentrycy/błędy statystyczne itp anomalie.
    • Gość: admin Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 23:26
      Racja, nie czekajcie. Dopiero Windows 8 będzie "niezawodnym, bezpiecznym
      systemem dla profesjonalnych zastosowań" czy jakoś tak...
      To cytat z reklamy Windows NT 4.0 (wyrzucałem niedawno stare czasopisma
      komputerowe) :)
      • ffamousffatman Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 14.02.09, 20:38
        W8 już nie będzie.
        • Gość: smutas Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.02.09, 21:48
          I co w tym takie ekscytujacego? W95, W-NT4, W-XP, W7, W8???? Ja mam WD-40 i
          sobie chwale. Zero wirusow, zadnego spamu, nie potrzebne restarty i reinstalcje.
          Cisne guzik i wszystko jedzie jak po masle:-)

PS. dla niewtajemniczonych polecam jak zawsze wiki
          en.wikipedia.org/wiki/WD-40
        • tymon99 Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 14.02.09, 23:30
          ffamousffatman napisał:

> W8 już nie będzie.

myślisz, że zaraz po porażce w7 zaczną pracować nad windows x?
          (x, czyli rzymskie 10..)
          • smutas Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 15.02.09, 17:36
            Nie, jemu chodzilo o to, ze chlopcy zaczna instalowac normalne zwykle okna bo
            do tego czasu firma padnie probujac nadrobic straty spowodowane VISTA.
            Ale pomysl z Windosx X mimo, ze dobry to sie troche zdewaluowal po Windows XP,
            ktorego nazwa nie tyle pochodzila z od rzymskiego "10" co od managera okien
            X-Server podjumanego od firmy Xerox :-)
            • tymon99 Re: Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 16.02.09, 09:41
              mac os x uratował apple, gdy znaleźli się w (tej samej, co microsoft dziś)
              ślepej uliczce.
    • Gość: Bellevue Redwest NO chance for Vista Failure IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 23:46
      Vista to porazka, znam sie na tym 20 lat w IT
      programowalem w Bellevue Redwest
    • Gość: posrednia migracja Microsoft radzi: Nie czekajcie na Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 00:13
      jasne nie ma to jak posrednia migracja na viste a potem 7, co za zenada,
      powinni zrobic jeszcze po drodze vista pro, tak na 2 lata, zawsze to 5 stów od
      lebka wiecej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka