Gość: nasri IP: 83.142.195.* 17.03.09, 12:15 Wszędzie się o tym "kotłowało" wczoraj, łącznie z linkowaniem do bloga rzecznika a 'Gazeta' spała. Ciekawe, co wczoraj robili redaktorzy? Czyżby musieli przeczytać wszystkie opinie aby coś samemu napisać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Punk Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: 195.117.8.* 17.03.09, 12:21 w końcu coś się ruszyło i może TP puści coś ceny w dół bo teraz to faktycznie Play zaszalał i nawet się zastanawiałem nad przejściem do nich ale zobaczymy co Orange na to powie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psubrat Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.03.09, 12:35 A zgredziochy z tak taka ciągle zdzierają 59gr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: 199.64.72.* 17.03.09, 12:41 ludzie cieszcie sie,ze a Polsce macie takie tanie komorki. w sasiednich Czechach jest o wiele drozej i gorsze warunki. np. dzwoniac na stacjonarke placi sie tak jak do innego operatora. 25gr/min to w Czechach moze bedzie za 5 lat. Zapomnijcie tez o sekundowym naliczanie w prepaidzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 12:51 Mam wrażenie że kto by nie wygrał, to Orange przegra. Zawsze byli w ogonie, ale cóz, TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasri Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: 83.142.195.* 17.03.09, 13:42 cóż, jeszcze nie ma oferty a już ich grzebiesz? oczywiście oczekiwania wobec Orange są ogromne, ale każdy musi sobie zdawać sprawę, że Play zrobił taką ofertę bo nie miał szans na silniejsze zaistnienie na rynku, bez bardzo radyklanych kroków (=bardzo radykalnego cięcia cen). Tak to wyglada. Za Playem przemawia to, że z łaski UKE dostał wysoki MTR. ciekawe, czy będą tak ładnie spiewali, kiedy będzie trzeba zarabiać? (z mniejszym MTR) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 13:50 Jestem z Ideą i Orange od 8 lat. Nigdy mnie nie zawiedli w tej materii :-) Ostatni przypominali sobie o stałych klientach, ostatni obnizali stawki, ostatni wprowadzali bonusy - rekordem było kiedy po koniec 2008 roku zaproponowano mi dodatkowe numery dla członków mojej rodziny - Era była szybsza o bodajże 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 12:55 Bardzo dobrze mówi pan rzecznik... Play powinien mieć taki sam MTR, jak wszyscy - wtedy konkurencja nie byłaby blokowana. Jednak nie tłumaczy to stawek w POPie, nie odświeżanych od czasów dinozaurów. Orange, z mojego punktu widzenia, zawsze było najdroższą siecią z najmniej przyjaznym cennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mekka Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 13:06 Ja mam MultiPOPa i stawki są całkiem dobre... Wszystko zależy od tego, jak często dzwonisz i gdzie najczęściej dzwonisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisher Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: 193.121.160.* 17.03.09, 13:17 Ciekawe, ze to szefostwo wielkiej trojki bylo przeciwko calkowitemu zniesieniu MTR, ktre zaproponowal Play ....?? Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 13:26 > Play powinien mieć taki sam MTR, jak wszyscy - wtedy konkurencja nie byłaby blokowana. Właśnie po to Play ma inny MTR żeby miał jakąkolwiek szansę utrzymać się na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kbhas Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:36 No i właśnie tylko dzieki temu mają jaką kolwiek szansę... Więc dlaczego narzekać na inne sieci - Play wszedł i narobił zamieszania i tyle. W całym cywilizowanym swiecie jest max 3 operatorów tylko u nas 4 normalnych i od groma wirtualnych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.tieto.com 17.03.09, 15:08 A co Ci to przeszkadza? Jeszcze nie słyszałem, żeby komuś było za dużo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Niemcy: Vodafone, T-Mobile, O2, Plus IP: *.katowice.pl 17.03.09, 16:01 a wirtualnych (liczących się) kilkunastu: Debitel, Tchibo, Lidl, Aldi, Blue, Congstar by tylko najwiekszych z setkami tysięcy abonentów wymienić. Rozumiem, że dla szanownego Pana cywilizacja to Madagaskar lub Fiji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im im więcej operatorów tym lepiej IP: 91.192.144.* 17.03.09, 16:59 > No i właśnie tylko dzieki temu mają jaką kolwiek szansę... Więc > dlaczego narzekać na inne sieci - Play wszedł i narobił zamieszania i > tyle. W całym cywilizowanym swiecie jest max 3 operatorów tylko u nas > 4 normalnych i od groma wirtualnych!! im więcej operatorów, tym lepiej dla klienta, łosiu.. żal ściska, że chodzą tacy po tym świecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: im więcej operatorów tym lepiej 18.03.09, 10:01 Gość portalu: im napisał(a): > im więcej operatorów, tym lepiej dla klienta, Jakby korzystali z nieograniczonego pasma to miałbyś rację. Ale technologia trochę ogranicza możliwości swobodnego wchodzenia na ten rynek. Każdy nowy gracz musi dostać kawałek pasma. Im ich więcej tym mniejszy kawałek pasma każdemu się dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.gprs.plus.pl 17.03.09, 17:28 Wiadomo że wielka trójka chce zniesienia MTR a wiecie dlaczego.Po to żeby mieć monopol na ceny i nie zjeżdzać z cen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.chello.pl 17.03.09, 15:18 pan zecznik mufi dobze, tak? Dzieciuchu, pewnie nie pamietasz cen za polaczenia komorkowe jak maszty budowal centertel obecnie orange. Minuta kosztowala 3,7 zl. A zarobki byly duzo mniejsze teraz. I bardzo dobrze, ze PLAY ma wyzsza stawke, bo inaczej konkurencja by go wykonczyla. Nie bedzie to trwalo wiecznie, juz niedlugo skonczy sie PLAYowi okres ochronny. A wtedy sie zobaczy czy dalej bedzie bezkonkurencyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:58 Z drugą częścią wypowiedzi sie zgodzę, z pierwsza niekoniecznie... Preferencyjne warunki przez pierwsze lata działalności na rynku sa konieczne przy obecnej konkurencji i chyba miały je wszystkie sieci (więc i Orange), dlatego nie uważam, zeby pan Jabczyński miał racje. Szcególnie jeśli weźmie sie pod uwage stawki jakie operatorzy oferują na połaczenia do Play... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.acn.waw.pl 17.03.09, 21:19 To fakt szczegolnie jezeli chodzi o ceny telefonow w tej siecie to sa z deczk wygorowane. Jezeli zas mowa o MTR to faktycznie bylo by bardzo uczciwie. Maja juz dwa lata inne stawki wiec chyba troszke przy dlugo. No nic trzeba czekac do konca roku maja byc wyrownane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azerty Orange to francuska firma !! IP: *.dsl.club-internet.fr 17.03.09, 12:58 ktora robi polakow niewolnikow jak plus GSM=vodafone , orange=france telecom, heyah,era = deutch telecom !!!wsytko jasne !!! polacy arbeit dla obocokrajowcow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Orange to francuska firma !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 13:59 no popatrz, a i tak jestesmy w 10% najbogatszych krajow swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Orange to francuska firma !! IP: *.domainunused.net 17.03.09, 16:20 chyba najbogatszych w siarkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azerty Orange TO francuska firma !! IP: *.dsl.club-internet.fr 17.03.09, 12:59 ktora robi polakow niewolnikow jak plus GSM=vodafone , orange=france telecom, heyah,era = deutch telecom !!!wsytko jasne !!! polacy arbeit dla obocokrajowcow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ukosa Najbardziej ubawilo mnie stwierdzenie: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.03.09, 13:11 "abysmy nie musieli dokladac do interesu" buhahahahahahahhahahaahahhaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! A kiedykolwiek "dokladali"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najbardziej ubawilo mnie stwierdzenie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 16:18 Dokładali by jakby mieli obniżyć stawki do Playa chociażby... A tak trzeba jakoś zarabiać też... Przecież żaden operator nie jest fundacją dobroczynną :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winda Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: *.net.zeork.com.pl 17.03.09, 13:23 "Windować ceny w dół" - Jezusie Maryjo, co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CymR Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.promax.media.pl 17.03.09, 14:03 Orange sama odrzuca klientów. Miałem kiedyś telefon na karte w ofercie Zetafon i chciałem przejść na abonament. Pan w salonie powiedział mi, że.. to niemożliwe, chyba, że wcześniej zerwę umowę i zapłacę 600zł kary. Skoro nie chcą zarobić więcej, to nie... Jestem w abonamencie w Play i płacę 39gr/min do wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rynek Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 14:07 he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek chyba 0,29 PLN!!! i 0,25 PLN!!! za min. , a nie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:21 0,29 gr. Co za debil pisał ten artykuł???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co zrobić Ja wiem co zrobić IP: *.c-ig.net 17.03.09, 14:42 Wywalić 80% TOP 500 i zrobic TOP 100 - wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milk <a href="http://locome.pl/" target="_blank">locome.pl/</a& IP: *.dialog.net.pl 17.03.09, 14:51 i dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.vip.com.pl 17.03.09, 14:53 0,29 gr/min... 0,25 gr/min???? czy jest jakakolwiek forma korekty i zdrowego rozsądku w pisaniu na łamach Gazety??? trochę szacunku dla czytelników proszę..... chyba że faktycznie mówimy o mikro-stawkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz korekty nie ma IP: *.tvgawex.pl 17.03.09, 19:19 ...a "artykuły" piszą "studenci" za kawałek masła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:53 a od kiedy TPsa jest właściecielem Orange, z tego c owiem to trwa przejęcie TP przez Orange i nie będzie już TPSA. także Panie Rzeczniku, Pan chyba nie wie dla kogo juz pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasri Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: 83.142.195.* 17.03.09, 15:10 No ale Jabczyński jest rzecznikiem całej TP (grupy), także wypowiada sie za Orange, bo oni nie mają osobnego rzecznika. Tak to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:49 Cóż... Orange zawsze znajdzie argumenty, żeby przypadkiem nie obniżyć stawek. Preferencyjne warunki jakie mają sieci wchodzace na rynek są konieczne, żeby mogły sie liczyć przy obecnej konkurencji na rynku telekomunikacyjnym i z tego co wiem kazdy z operatorów je miał. Szkoda, że pan Jabczyński nie nadmienił, ile Orange i inne sieci obciążają klientów za połaczenia do Play... czy przypadkiem to nie klient rekompensuje operatorom preferencyjne warunki wchodzacych sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacha Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 16:13 Orange ma mentalność monopolisty i cokolwiek inne sieci by nie robiły to się nie zmieni... Przez cztery lata miałam wątpliwa przyjemnośc być klientem tej sieci i był to czas składania reklamacji przez ciągłe "pomyłki" w rachunkach (zawsze na korzyść operatora), upominania się o jakikolwiek odzew na składane pisma, blokady telefonu tydzień po zapłaceniu rachunku i podobnych historiach... o stawkach nie bede mówić bo każdy wie jak to wygląda. I to kolejny przykład sposobu działania tej sieci: wszyscy obniżają stawki a Orange ma to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzek Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.171.90.162.static.crowley.pl 17.03.09, 16:24 Orange to szajs! Tam sie klienta nie szanuje nie wiem dlaczego ludzie maja tam telefony! Ja na szczescie juz nie jestem ich klientem i trzymam sie z daleka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuszący Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: 193.238.93.* 17.03.09, 16:21 Szczerze wg mnie wszyscy powinni mieć takie samie warunki, ale to już ich sprawa dla mnie najważniejsza jest to co mi proponuje operator, a tylko PLAY zaproponował rok za jedno doładowanie i dlatego planuję się skusić na tą ofertę (pomijają już stawki za min które są powalające) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U.L.A. Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: 212.160.172.* 17.03.09, 16:36 Szkoda tylko, że osoby dzwoniące do Ciebie będą tak dużo płacić, ale co Ciebie to obchodzi. Wszyscy tu dyskutują, a nikt się nie zastanawia, że Play dlatego ma tak tanio połączenia wychodzące, bo... ma drogo przychodzące, ale to już nie broszka jego abonentów. Ja w każdym razie do Play-owców staram się nie dzwonić, wszak skoro mają tak tanio niech dzwonią do mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remus Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: 94.254.210.* 17.03.09, 18:13 Szanowna Pani jakbym miał dzielić znajomych do których dzwonię ze względu na cenę połączenia to chyba bym zrezygnował z posiadania telefonu komórkowego. Trochę to poniżające dla innych, nie sądzi Pani?. W gruncie rzeczy sprawa jest prosta - dzwonię do tego do kogo mam potrzebę zadzwonić a nie zastanawiam się kto do jakiej sieci należy, ehhh świat się kończy... Pozdrawiam serdecznie P.S. telefony mam w play i orange bo rozumiem przyziemność myślenia ludzkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 18:27 ale widzisz remusiku-milej jest zatelefonowac taniej niż drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 20:55 To kup sobie kartę w Playu i telefonuj tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 21:49 a jeżeli ktoś przeszedł z numerem to co? po czym poznasz że dzwonisz do playa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Orange:Urząd nadzoru telekomunikacyjnego IP: 77.252.71.* 17.03.09, 18:29 MTR należy zrównać do równego poziomu dla wszystkich operatorów-to ma być demokracja-dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: *.komster.pl 17.03.09, 18:51 orange idzie na maksa na zysk i obudzi jak będzie plajta.w końcu muszą dopłacać do emerytur francuskich.teraz na karte najlepszy play 0.29 nin. doładowanie za 5 zł ważne 365 dni.orange pada z swoimi pakietami ,oraz prezentami do orange ,tego mam już dosyć . po 10 latach idei w lipcu będzie najlepsza oferta prosta i bez pakiecików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.chello.pl 17.03.09, 19:16 Wiesz, jak na razie to jeszcze nie poznaliśmy odpowiedzi orange na ostatnie ruchy konkurencji, jak będzie oferta, to będzie mozna coś powiedzieć konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafelek Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 19:30 Proponuję masową ucieczkę od żabojadów. Dość buty i arogancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Zlikwiować stawkę mtr... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 19:36 ...i wtedy zobaczymy kto jest najtańszy. Pytanie do zasiedziałych operatorów: narzekacie na wysoki MTR do play'a, a dlaczego nie chcecie całkowitej likwidacji tej stawki, co proponował prezes play'a? Odp. macie 13-14 mln i tak naprawdę wasz bilans za MTR wychodzi na zero. Ta stawka jest wam potrzebna po to, żeby zniechęcić nowych graczy do wejścia na rynek. Całe szczęście, że jest regulator, który chroni słabszego. Gdyby nie play stawki na poziomie ok. 60 gr/min byłyby u nas jeszcze parę ładnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zbiggor Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. 17.03.09, 19:52 francuzi czekaja co będzie dalej. super taktyka. do salonu Orżnąć pies z kulawą nogą nie zagląda, klienci uciekają, a oni czekają. geniusze zarządzania, nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
e.robson34 Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 19:59 Hmm, ja ostatnio czytałem, że liczba abonentów orange przekroczyła 14mln, więc nie wiem skąd wziąłeś tych uciekających klientów, może masz jakies swoje dane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś