Dodaj do ulubionych

Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ...

IP: 83.142.195.* 17.03.09, 12:15
Wszędzie się o tym "kotłowało" wczoraj, łącznie z linkowaniem do bloga rzecznika a 'Gazeta' spała. Ciekawe, co wczoraj robili redaktorzy? Czyżby musieli przeczytać wszystkie opinie aby coś samemu napisać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Punk Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: 195.117.8.* 17.03.09, 12:21
      w końcu coś się ruszyło i może TP puści coś ceny w dół bo teraz to faktycznie
      Play zaszalał i nawet się zastanawiałem nad przejściem do nich ale zobaczymy
      co Orange na to powie
    • Gość: Psubrat Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.03.09, 12:35
      A zgredziochy z tak taka ciągle zdzierają 59gr
    • Gość: franz Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: 199.64.72.* 17.03.09, 12:41
      ludzie cieszcie sie,ze a Polsce macie takie tanie komorki. w
      sasiednich Czechach jest o wiele drozej i gorsze warunki. np.
      dzwoniac na stacjonarke placi sie tak jak do innego operatora.
      25gr/min to w Czechach moze bedzie za 5 lat. Zapomnijcie tez o
      sekundowym naliczanie w prepaidzie.
    • ignatz Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 12:51
      Mam wrażenie że kto by nie wygrał, to Orange przegra. Zawsze byli w ogonie, ale
      cóz, TPSA.
      • Gość: nasri Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: 83.142.195.* 17.03.09, 13:42
        cóż, jeszcze nie ma oferty a już ich grzebiesz?
        oczywiście oczekiwania wobec Orange są ogromne, ale każdy musi sobie zdawać sprawę, że Play zrobił taką ofertę bo nie miał szans na silniejsze zaistnienie na rynku, bez bardzo radyklanych kroków (=bardzo radykalnego cięcia cen). Tak to wyglada.
        Za Playem przemawia to, że z łaski UKE dostał wysoki MTR. ciekawe, czy będą tak ładnie spiewali, kiedy będzie trzeba zarabiać? (z mniejszym MTR)
        • ignatz Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 13:50
          Jestem z Ideą i Orange od 8 lat. Nigdy mnie nie zawiedli w tej materii :-)
          Ostatni przypominali sobie o stałych klientach, ostatni obnizali stawki, ostatni
          wprowadzali bonusy - rekordem było kiedy po koniec 2008 roku zaproponowano mi
          dodatkowe numery dla członków mojej rodziny - Era była szybsza o bodajże 4 lata.
    • kolodziejo Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 12:55
      Bardzo dobrze mówi pan rzecznik... Play powinien mieć taki sam MTR, jak wszyscy
      - wtedy konkurencja nie byłaby blokowana. Jednak nie tłumaczy to stawek w POPie,
      nie odświeżanych od czasów dinozaurów. Orange, z mojego punktu widzenia, zawsze
      było najdroższą siecią z najmniej przyjaznym cennikiem.
      • Gość: Mekka Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 13:06
        Ja mam MultiPOPa i stawki są całkiem dobre... Wszystko zależy od
        tego, jak często dzwonisz i gdzie najczęściej dzwonisz...
      • Gość: fisher Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: 193.121.160.* 17.03.09, 13:17
        Ciekawe, ze to szefostwo wielkiej trojki bylo przeciwko calkowitemu zniesieniu
        MTR, ktre zaproponowal Play ....??
      • zezowaty_cyklop Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 13:26
        > Play powinien mieć taki sam MTR, jak wszyscy - wtedy konkurencja nie byłaby
        blokowana.

Właśnie po to Play ma inny MTR żeby miał jakąkolwiek szansę utrzymać się na rynku.
        • Gość: Kbhas Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:36
          No i właśnie tylko dzieki temu mają jaką kolwiek szansę... Więc
          dlaczego narzekać na inne sieci - Play wszedł i narobił zamieszania i
          tyle. W całym cywilizowanym swiecie jest max 3 operatorów tylko u nas
          4 normalnych i od groma wirtualnych!!
          • Gość: M. Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.tieto.com 17.03.09, 15:08
            A co Ci to przeszkadza? Jeszcze nie słyszałem, żeby komuś było za dużo :/
          • Gość: autochton Niemcy: Vodafone, T-Mobile, O2, Plus IP: *.katowice.pl 17.03.09, 16:01
            a wirtualnych (liczących się) kilkunastu: Debitel, Tchibo, Lidl, Aldi, Blue,
            Congstar by tylko najwiekszych z setkami tysięcy abonentów wymienić.
            Rozumiem, że dla szanownego Pana cywilizacja to Madagaskar lub Fiji ;-)
          • Gość: im im więcej operatorów tym lepiej IP: 91.192.144.* 17.03.09, 16:59
            > No i właśnie tylko dzieki temu mają jaką kolwiek szansę... Więc
            > dlaczego narzekać na inne sieci - Play wszedł i narobił zamieszania i
            > tyle. W całym cywilizowanym swiecie jest max 3 operatorów tylko u nas
            > 4 normalnych i od groma wirtualnych!!

im więcej operatorów, tym lepiej dla klienta, łosiu.. żal ściska, że chodzą tacy po tym świecie..
            • zezowaty_cyklop Re: im więcej operatorów tym lepiej 18.03.09, 10:01
              Gość portalu: im napisał(a):
              > im więcej operatorów, tym lepiej dla klienta,

Jakby korzystali z nieograniczonego pasma to miałbyś rację. Ale technologia
              trochę ogranicza możliwości swobodnego wchodzenia na ten rynek. Każdy nowy gracz
              musi dostać kawałek pasma. Im ich więcej tym mniejszy kawałek pasma każdemu się
              dostanie.
        • Gość: ja Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.gprs.plus.pl 17.03.09, 17:28
          Wiadomo że wielka trójka chce zniesienia MTR a wiecie dlaczego.Po to żeby mieć monopol na ceny i nie zjeżdzać z cen
      • Gość: adamp Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.chello.pl 17.03.09, 15:18
        pan zecznik mufi dobze, tak? Dzieciuchu, pewnie nie pamietasz cen za
        polaczenia komorkowe jak maszty budowal centertel obecnie orange.
        Minuta kosztowala 3,7 zl. A zarobki byly duzo mniejsze teraz. I
        bardzo dobrze, ze PLAY ma wyzsza stawke, bo inaczej konkurencja by
        go wykonczyla. Nie bedzie to trwalo wiecznie, juz niedlugo skonczy
        sie PLAYowi okres ochronny. A wtedy sie zobaczy czy dalej bedzie
        bezkonkurencyjny
      • Gość: sky Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:58
        Z drugą częścią wypowiedzi sie zgodzę, z pierwsza niekoniecznie... Preferencyjne
        warunki przez pierwsze lata działalności na rynku sa konieczne przy obecnej
        konkurencji i chyba miały je wszystkie sieci (więc i Orange), dlatego nie
        uważam, zeby pan Jabczyński miał racje. Szcególnie jeśli weźmie sie pod uwage
        stawki jakie operatorzy oferują na połaczenia do Play...
      • Gość: polo Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.acn.waw.pl 17.03.09, 21:19
        To fakt szczegolnie jezeli chodzi o ceny telefonow w tej siecie to sa z deczk
        wygorowane. Jezeli zas mowa o MTR to faktycznie bylo by bardzo uczciwie. Maja
        juz dwa lata inne stawki wiec chyba troszke przy dlugo. No nic trzeba czekac do
        konca roku maja byc wyrownane.
    • Gość: azerty Orange to francuska firma !! IP: *.dsl.club-internet.fr 17.03.09, 12:58
      ktora robi polakow niewolnikow jak plus GSM=vodafone ,
      orange=france telecom, heyah,era = deutch telecom !!!wsytko
      jasne !!! polacy arbeit dla obocokrajowcow!!
      • Gość: 123 Re: Orange to francuska firma !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 13:59
        no popatrz, a i tak jestesmy w 10% najbogatszych krajow swiata
        • Gość: hihi Re: Orange to francuska firma !! IP: *.domainunused.net 17.03.09, 16:20
          chyba najbogatszych w siarkę :)
    • Gość: azerty Orange TO francuska firma !! IP: *.dsl.club-internet.fr 17.03.09, 12:59
      ktora robi polakow niewolnikow jak plus GSM=vodafone ,
      orange=france telecom, heyah,era = deutch telecom !!!wsytko
      jasne !!! polacy arbeit dla obocokrajowcow!!
    • Gość: z ukosa Najbardziej ubawilo mnie stwierdzenie: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.03.09, 13:11
      "abysmy nie musieli dokladac do interesu"

buhahahahahahahhahahaahahhaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

A kiedykolwiek "dokladali"?

• Gość: gosc Re: Najbardziej ubawilo mnie stwierdzenie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 16:18
        Dokładali by jakby mieli obniżyć stawki do Playa chociażby... A tak
        trzeba jakoś zarabiać też... Przecież żaden operator nie jest
        fundacją dobroczynną :P
    • Gość: winda Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: *.net.zeork.com.pl 17.03.09, 13:23
      "Windować ceny w dół" - Jezusie Maryjo, co jeszcze?
    • Gość: CymR Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.promax.media.pl 17.03.09, 14:03
      Orange sama odrzuca klientów. Miałem kiedyś telefon na karte w ofercie Zetafon i chciałem przejść na abonament. Pan w salonie powiedział mi, że.. to niemożliwe, chyba, że wcześniej zerwę umowę i zapłacę 600zł kary. Skoro nie chcą zarobić więcej, to nie... Jestem w abonamencie w Play i płacę 39gr/min do wszystkich.
    • Gość: Rynek Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 14:07
      he, he
    • Gość: darek chyba 0,29 PLN!!! i 0,25 PLN!!! za min. , a nie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:21
      0,29 gr. Co za debil pisał ten artykuł????
    • Gość: co zrobić Ja wiem co zrobić IP: *.c-ig.net 17.03.09, 14:42
      Wywalić 80% TOP 500 i zrobic TOP 100 - wystarczy
    • Gość: Milk <a href="http://locome.pl/" target="_blank">locome.pl/</a& IP: *.dialog.net.pl 17.03.09, 14:51
      i dobrze !
    • Gość: paula Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.vip.com.pl 17.03.09, 14:53
      0,29 gr/min... 0,25 gr/min???? czy jest jakakolwiek forma korekty i zdrowego
      rozsądku w pisaniu na łamach Gazety??? trochę szacunku dla czytelników
      proszę..... chyba że faktycznie mówimy o mikro-stawkach....
      • Gość: kgsz korekty nie ma IP: *.tvgawex.pl 17.03.09, 19:19
        ...a "artykuły" piszą "studenci" za kawałek masła.
    • Gość: monter Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:53
      a od kiedy TPsa jest właściecielem Orange, z tego c owiem to trwa
      przejęcie TP przez Orange i nie będzie już TPSA. także Panie
      Rzeczniku, Pan chyba nie wie dla kogo juz pracuje
      • Gość: nasri Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: 83.142.195.* 17.03.09, 15:10
        No ale Jabczyński jest rzecznikiem całej TP (grupy), także wypowiada sie za Orange, bo oni nie mają osobnego rzecznika. Tak to wygląda
    • Gość: sky Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:49
      Cóż... Orange zawsze znajdzie argumenty, żeby przypadkiem nie obniżyć stawek.
      Preferencyjne warunki jakie mają sieci wchodzace na rynek są konieczne, żeby
      mogły sie liczyć przy obecnej konkurencji na rynku telekomunikacyjnym i z tego
      co wiem kazdy z operatorów je miał. Szkoda, że pan Jabczyński nie nadmienił,
      ile Orange i inne sieci obciążają klientów za połaczenia do Play... czy
      przypadkiem to nie klient rekompensuje operatorom preferencyjne warunki
      wchodzacych sieci?
    • Gość: bacha Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 16:13
      Orange ma mentalność monopolisty i cokolwiek inne sieci by nie robiły to się
      nie zmieni... Przez cztery lata miałam wątpliwa przyjemnośc być klientem tej
      sieci i był to czas składania reklamacji przez ciągłe "pomyłki" w rachunkach
      (zawsze na korzyść operatora), upominania się o jakikolwiek odzew na
      składane pisma, blokady telefonu tydzień po zapłaceniu rachunku i podobnych
      historiach... o stawkach nie bede mówić bo każdy wie jak to wygląda. I to
      kolejny przykład sposobu działania tej sieci: wszyscy obniżają stawki a Orange
      ma to gdzieś.
      • Gość: Juzek Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.171.90.162.static.crowley.pl 17.03.09, 16:24
        Orange to szajs! Tam sie klienta nie szanuje nie wiem dlaczego ludzie
        maja tam telefony! Ja na szczescie juz nie jestem ich klientem i
        trzymam sie z daleka!
    • Gość: Kuszący Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: 193.238.93.* 17.03.09, 16:21
      Szczerze wg mnie wszyscy powinni mieć takie samie warunki, ale to już ich sprawa
      dla mnie najważniejsza jest to co mi proponuje operator, a tylko PLAY
      zaproponował rok za jedno doładowanie i dlatego planuję się skusić na tą ofertę
      (pomijają już stawki za min które są powalające)
      • Gość: U.L.A. Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: 212.160.172.* 17.03.09, 16:36
        Szkoda tylko, że osoby dzwoniące do Ciebie będą tak dużo płacić, ale co Ciebie
        to obchodzi.
        Wszyscy tu dyskutują, a nikt się nie zastanawia, że Play dlatego ma tak tanio
        połączenia wychodzące, bo... ma drogo przychodzące, ale to już nie broszka jego
        abonentów. Ja w każdym razie do Play-owców staram się nie dzwonić, wszak skoro
        mają tak tanio niech dzwonią do mnie :)
        • Gość: remus Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: 94.254.210.* 17.03.09, 18:13
          Szanowna Pani
          jakbym miał dzielić znajomych do których dzwonię ze względu na cenę połączenia
          to chyba bym zrezygnował z posiadania telefonu komórkowego.
          Trochę to poniżające dla innych, nie sądzi Pani?. W gruncie rzeczy sprawa jest
          prosta - dzwonię do tego do kogo mam potrzebę zadzwonić a nie zastanawiam się
          kto do jakiej sieci należy, ehhh świat się kończy...
          Pozdrawiam serdecznie

P.S. telefony mam w play i orange bo rozumiem przyziemność myślenia ludzkiego...
          • billy.the.kid Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 18:27
            ale widzisz remusiku-milej jest zatelefonowac taniej niż drożej.
            • Gość: Kain Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 20:55
              To kup sobie kartę w Playu i telefonuj tanio.
        • Gość: xl Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 21:49
          a jeżeli ktoś przeszedł z numerem to co? po czym poznasz że dzwonisz do playa??
    • Gość: oczko Orange:Urząd nadzoru telekomunikacyjnego IP: 77.252.71.* 17.03.09, 18:29
      MTR należy zrównać do równego poziomu dla wszystkich operatorów-to ma być
      demokracja-dziękuję
      • extrafresh orangutan. d. idea. 17.03.09, 18:34
    • Gość: orange Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. IP: *.komster.pl 17.03.09, 18:51
      orange idzie na maksa na zysk i obudzi jak będzie plajta.w końcu muszą dopłacać
      do emerytur francuskich.teraz na karte najlepszy play 0.29 nin. doładowanie za 5
      zł ważne 365 dni.orange pada z swoimi pakietami ,oraz prezentami do orange ,tego
      mam już dosyć . po 10 latach idei w lipcu będzie najlepsza oferta prosta i bez
      pakiecików.
      • Gość: borys Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j IP: *.chello.pl 17.03.09, 19:16
        Wiesz, jak na razie to jeszcze nie poznaliśmy odpowiedzi orange na ostatnie
        ruchy konkurencji, jak będzie oferta, to będzie mozna coś powiedzieć konkretnego.
    • Gość: wafelek Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją ... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 19:30
      Proponuję masową ucieczkę od żabojadów. Dość buty i arogancji.
    • Gość: Bolo Zlikwiować stawkę mtr... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 19:36
      ...i wtedy zobaczymy kto jest najtańszy. Pytanie do zasiedziałych operatorów:
      narzekacie na wysoki MTR do play'a, a dlaczego nie chcecie całkowitej
      likwidacji tej stawki, co proponował prezes play'a? Odp. macie 13-14 mln i tak
      naprawdę wasz bilans za MTR wychodzi na zero. Ta stawka jest wam potrzebna po
      to, żeby zniechęcić nowych graczy do wejścia na rynek. Całe szczęście, że jest
      regulator, który chroni słabszego. Gdyby nie play stawki na poziomie ok. 60
      gr/min byłyby u nas jeszcze parę ładnych lat.
    • zbiggor Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają ją .. 17.03.09, 19:52
      francuzi czekaja co będzie dalej. super taktyka. do salonu Orżnąć pies z kulawą
      nogą nie zagląda, klienci uciekają, a oni czekają.
      geniusze zarządzania, nie ma co.
      • e.robson34 Re: Orange: Zaczęła się wojna cenowa, a wygrają j 17.03.09, 19:59
        Hmm, ja ostatnio czytałem, że liczba abonentów orange przekroczyła 14mln, więc
        nie wiem skąd wziąłeś tych uciekających klientów, może masz jakies swoje dane ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka