Dodaj do ulubionych

Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy

08.05.09, 23:25
"To samo tyczy się for w serwisie" - może wypadałoby zacząć od siebie jeśli chodzi o poprawną polszczyznę. "Forum" odmienia się tak jak "liceum", a więc nie żadnych "for" tylko "forów". W razie dalszych wątpliwości polecam słownik ortograficzny PWN, dostępny również online.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja a co to jest? IP: *.cable.smsnet.pl 09.05.09, 14:35
      • Gość: jasiek A ja się nie boję, a ja się nie wstydzę! IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.09, 17:13
        Nie mam się czego bać ani wstydzić. Nie rajcuje mnie dziwna obsesja, by ukrywać
        swoje dane. Mama na drzwiach wizytówkę (chyba jako jeden z niewielu), staram się
        żyć uczciwie i z '"dobrodziejstw" ustawy o ochronie danych nie muszę korzystać.
        Podaję te dane, które chcę podać, niech osoby, które szukają ze mną kontaktu
        mają ułatwione zadanie.

Nie dyskutuję z nieznajomymi na gg, nie staram się stwarzać wirtualnego świata,
        nie mam się kogo bać. Może nie wszyscy mnie lubią, ale wrogów, przed którymi
        musiałbym się ukrywać, zasłaniając się głupią (dla mnie) ustawą też nie mam. Nie
        wstydzę się tego, jak wyglądam (w końcu moi rówieśnicy wyglądają podobnie) i nie
        będę ulegał panice, stwarzanej przez durnych dziennikarzy.
        • Gość: (.)(.) dokladnie!!! IP: 89.100.239.* 09.05.09, 22:47
          co to znaczy, ze nasza klasa to nie fotka, dodaj zdjecie obecne,
          starsze, z zona i nie wiecej. jak kogos to bawi i ma taka potrzebe to
          niech sobie i 100 zdjec pododaje skoro moze. autor tego debilnego
          artykulu nie musi ich ogladac. wolna wola, co kto lubi, co kto chce.

a na marginesie, nie mam konta na naszej klasie, nie mam zamiaru go
          zakladac, ze znajomymi spotykam sie regularnie lub mniej regularnie,
          a jesli sie nie spotykam, to nie zaliczam takich osob do grona
          znajomych
    • Gość: berdys Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.05.09, 14:44
      najlepsza rada- nie korzystac z NK :P
    • pangea_ultima Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy 09.05.09, 14:45
      N-K nigdy nie była czymś, co można nazwać serwisem dla ludzi inteligentnych.
      Na dno serwis sprowadziła młodzież i młodsi, którzy zbierają znajomych, pokazują
      idiotyczne zdjęcia...
      Obserwowałem przez tydzień N-K, ponieważ znajomi chcieli mnie zmusić do
      założenia konta. Teraz wiem, że nikt nigdy nie zmusi mnie do robienia z siebie
      małpy, bo w gruncie rzeczy do tego teraz to się sprowadza.
      • Gość: ucieknier z N-K dokładnie:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 15:10
        pangea_ultima napisał:

> N-K nigdy nie była czymś, co można nazwać serwisem dla ludzi inteligentnych.
        > Na dno serwis sprowadziła młodzież i młodsi, którzy zbierają znajomych, pokazuj
        > ą
        > idiotyczne zdjęcia...
        > Obserwowałem przez tydzień N-K, ponieważ znajomi chcieli mnie zmusić do
        > założenia konta. Teraz wiem, że nikt nigdy nie zmusi mnie do robienia z siebie
        > małpy, bo w gruncie rzeczy do tego teraz to się sprowadza.
        • Gość: Miki Re: dokładnie:) IP: *.bagu.cable.ntl.com 09.05.09, 19:20
          Hehe dobry koment...Dokladnie mam tak samo:)
          • hatake Re: dokładnie:) 10.05.09, 16:36
            Muszę się nie zgodzić. To prawda, że tamtejszy poziom to żenada, i że nawet
            ludzie na ulicy wydają się być inteligentniejsi.

Ale jest to bardzo duże skupisko, i można znaleźć tam wiele osób, na których
            mogło nam kiedyś zależeć, ale kontakt się urwał. Można też zawrzeć znajomość z
            kimś naprawdę ciekawym. Choćby dlatego zawdzięczam temu serwisowi coś wartościowego.
      • Gość: mrówa Re: Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 21:25
        A ja mam konto na Naszej Klasie. Dzięki niej mielismy juz dwa spotkania klasowe
        po 10 latach od matury. Jesteśmy z kuplami w kontakcie, wiem co słychac u ludzi
        z klasy, że sie dzieci rodzą, że zmienili pracę... Nie wiem co to ma wspólnego z
        robieniem z siebie małpy.
    • Gość: Easy Zawsze znajdzie sie jakis DeBil,uwazajcie!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 14:57
    • Gość: Mądrala Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.c201.msk.pl 09.05.09, 14:57
      "for w serwisie" ??

Chyba forów. Tak a propos blędów...
      • annajustyna Re: Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy 09.05.09, 17:03
        i jeszcze "polnagi" - piszemy razem...
    • pamejudd To nie ten sam burak, który... 09.05.09, 15:09
      ...ułożył istę najgorszych i najlepszych polskich społeczności?
    • Gość: nowa gramatyka :) Re: Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 15:16
      forum - for
      liceum - lic
      muzeum - muz
      trofeum - trof...

I tak dalej :D
      • Gość: elibre Re: Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.leed.cable.ntl.com 09.05.09, 19:27
        Liceum - licealista to dlaczego forum - forumowicz? Liceumalista? Słowo, jakie powinniśmy stosować określając użytkownika forum to FOROWICZ.
        Prawdopodobnie jest już za późno. Nawet FF podkreśla jako błąd forowicza a forumowicza traktuje jako poprawnie napisany wyraz.
        • Gość: taka prawda Re: Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.chello.pl 10.05.09, 09:58
          FF to żadna wyrocznia w ortografii, gramatyce, itp. Proste rzeczy wyłapuje,
          nieco bardziej skomplikowane podkreśla jako błędy, np. pisownia "super" z
          rzeczownikami i czasownikami (zawsze łączna).
          • elibre Re: Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy 11.05.09, 12:50
            Ależ oczywiście. Chodziło mi o to, że forumowicz powoli wchodzi do słownika języka polskiego.
    • roman_j Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy 09.05.09, 15:17
      Te siedem rad powinno być poprzedzonych komunikatem: "Jeśli jesteś kretynem,
      koniecznie przeczytaj poniższe 7 rad. W innym przypadku możesz spokojnie je
      zignorować." :-))
      • Gość: k Re: Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.217.146.194.generacja.pl 09.05.09, 15:46
        "To samo tyczy się for w serwisie, a także nie wywołuj kłótni."
        Jeżeli piszesz rady dotyczące języka, staraj się nie robić poważnych błędów
        logicznych.
    • Gość: gaudia Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.pai.net.pl 09.05.09, 15:47
      "5. Nie rób błędów i pisz zrozumiale"

i w tym piękne zdanie: "To samo tyczy się for w serwisie, a także nie wywołuj
      kłótni."

brawo!
    • Gość: marek Co to za porady dla dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 16:11
      Nic odkrywczego i to jeszcze jako pierwszy news.
    • Gość: gość Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 16:38
      niech dadzą możliwość dodania tylko jednego zdjęcia , po co wstawiać 30 zdjęć,
      wystarczy jedno żeby znajomi z podstawówki mogli zobaczyć jak się zmieniliśmy
      i czy to nasze konto, a nie jakiejś osoby o tym samym imieniu i nazwisku.
      Druga sprawa fikcyjne konta po co to ? po jaką cholerę jakieś klany
    • Gość: Dziad Borowy forum -> fora -> forów a nie for IP: *.acn.waw.pl 09.05.09, 17:37
      Szanowny Autorze!
      Wyraz "forum" odmienia się w mianowniku liczby mnogiej "fora", a w dopełniaczu
      "forów", a nie "for". Zanim zaczniesz zwracać innym uwagę na ich poprawność
      językową, sprawdź własny artykuł pod tym kontem, a w szczególności akapit
      poświęcony kulturze języka. Jesteś podobno dziennikarzem...
      Uszanowanie,
      Dziad Borowy
      • Gość: belka w oku Re: forum -> fora -> forów a nie for IP: *.centertel.pl 09.05.09, 18:36
        Pod kontem bankowym sprawdź koniecznie :)
        Zawsze mnie bawili ci forumowi frustraci-wytykacze ;) Nick aż prowokuje do
        użycia słynnego kaczego cytatu, ale ogólnie no offense
        pozdro600
    • zadymausa Coz za bzdury!!!! 09.05.09, 18:34
      To sa rady dla chorych i sparalizowanych umyslowo!!Ale skoro jestescie tacy
      moze powinniscie ich sluchac!!HA~!HAaaaaaaaaaaaaa!!
      • Gość: gość Re: Coz za bzdury!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.09, 23:55
        Ciebie już pogięło !
      • Gość: pule Re: Coz za bzdury!!!! IP: 195.69.82.* 10.05.09, 04:31
        zadymausa napisał:

> To sa rady dla chorych i sparalizowanych umyslowo!!

Masz racje, te rady sa dla ciebie. buziaczki
    • Gość: XXI wiek Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: 209.21.114.* 09.05.09, 18:35
      Do autora, rady to mozesz dawac swoim dzieciom. Nic ci do tego co ja
      umieszczam na NK, to wylacznie moja sprawa. Kto ci dal prawo do
      pouczania innych, tacy jak ty w ogole nie powinni uzywac internetu.
    • Gość: jack Ile Nasza-Klasa płaci Wam za reklamę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 19:51
      Nie ma chyba tygodnia, żeby nie było czegoś o NK i to w głównych wiadomościach.
      • Gość: davy Re: Ile Nasza-Klasa płaci Wam za reklamę? IP: 80.48.211.* 09.05.09, 20:13
        Gość portalu: jack napisał(a):

> Nie ma chyba tygodnia, żeby nie było czegoś o NK i to w głównych wiadomościach.

Nie ma chyba tygodnia żeby nie było komentarza, że GW pisze ciągle o NK.
    • szarex Za kolejny beznadziejny artykuł na temat N-K: 09.05.09, 20:37
      dziękujemy
    • Gość: geo Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: 80.54.202.* 09.05.09, 21:23
      Wolę Facebooka :)
    • Gość: Prawda Re: Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 22:04
      Całe to zdanie skonstruowane jest niepoprawnie stylistycznie. Pierwsza część
      zdania mówi o forach (z błędną formą "for"), a druga - żeby nie wszczynać
      kłótni. Co ma jedno do drugiego?
    • Gość: MajsterKowicz Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: 78.101.231.* 09.05.09, 22:49
      UWAGA - OKAZJA! Sprzedam tanio dane osobowe 37,000 uzytkownikow Naszej Klasy
      wraz z kodami logujacymi.(Tylko powazne oferty!)
      • Gość: xs Re: Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.09, 22:57
        dlaczego kruwa myslicie ze czekam na wasze rady doryczace n-k
        a swoje dane osobowe mnoge nawet na drzwiach w kiblu na dworcu centralnym wypisywanc
      • Gość: Zainteresowani! Re: Sprzedam tanio... IP: 78.101.231.* 09.05.09, 23:07
        Jestesmy bardzo zainteresowani,loginy zaplacimy podwojnie.Prosimy o
        natychmiastowy kontakt.2626757QRTV.pl
    • Gość: olek_menel Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: 89.100.215.* 10.05.09, 02:07
      change.menelgame.pl/change_please/5090243/

\\\\\\wielka dziekowa////////////
    • myfly Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy 10.05.09, 09:23
      Nie rozumiem tego "NK to nie fotka.pl", albo "Nasza-Klasa to serwis
      (z założenia) pomagający znaleźć dawnych znajomych ze szkolnej
      ławki".
      Przecież na tym polega siła internetu, że to użytkownicy kształtują
      cel i charakter serwisu. Widocznie właśnie tak ma być. Spotkasz sie
      z tymi swoimi 'znajomymi' ze szkolnych lat, pogadasz, i
      tyle...Twórcy NK też zauważyli, że użytkowników niedługo przestanie
      przybywać i że serwis by umarł jeśli nie zrobi się czegoś więcej niż
      tylko spotykania ze znajomymi. Dlatego też zrobili z NK właśnie
      trochę taką fotkę, zwłaszcza teraz gdy można oceniać zdjęcia ;)
    • Gość: :D Jedna rada dla czytelników Gazety Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 09:24
      Natychmiast zmieńcie lekarza bo obecny Was oszukuje.

Darmowa rada dla tzw. dziennikarza Gazety Wyborczej czyli autora
      tego idiotycznego artykułu. Zgłoś się do pewnego plagiatora z
      redakcji sportowej Gazety Wyborczej to udzieli Tobie porady jak
      pisać artykuły na zamówienie konkurencji. Co Was towarzyszu
      dziennikarzu boli portal Nasza Klasa ? Czy ten portal jest
      zainteresowany przekrętami jakie wykonują niektórzy dziennikarze
      Gazety Wyborczej ?
    • Gość: Aleksander Platz NK to portal dla IP: 82.160.16.* 10.05.09, 09:42
      gospodyń domowych opóźnionych w rozwoju i fryzjerów po szkole specjalnej.
    • Gość: spiro77 Siedem rad dla użytkowników Naszej Klasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.09, 10:21
      a ja tam w ogóle nie mam profilu na naszej klasie. nasza klasa to typowa
      prostytucja społeczna - użytkownicy sami umieszczają swoje zdjęcia, często
      odważne a potem maja pretensje że inni je oglądają i komentują: ale ta
      przytyła, ale ten ma brzydkie dzieci, ale ta ma plebejski gust ... itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka