Dodaj do ulubionych

10 najlepszych multikomunikatorów

IP: *.icpnet.pl 17.05.09, 12:43
Ja od 4 lat używam tlena, zawsze byłem z niego zadowolony...

Niestety ostatnimi czasy polityka O2 jest bardzo przedziwna, projekt na windows został już bardzo wstrzymany, zajmują się wersjami na linuxa i maca, (które jak wiadomo udział na rynku mają niewielki) przez to wersja na windowsa ma strasznie dużo bugów,błędów itd itd (wystarczy przeczytać oficjalne forum tlena), i już funkcjonalnością nie nadąża nawet za NowymGG czy AQQ.

Szkoda że ten komunikator musiał umrzeć, ja jeszcze na nim zostałem bo tyle lat go używałem i trudno mi zmienić na coś innego... (Mimo że probówałem AQQ i innych, jakoś nie mogłem się do nich przekonać)
Obserwuj wątek
    • Gość: PPC Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.acn.waw.pl 17.05.09, 17:09
      Pocieszę Cię, że do wersji na Mac OSX za bardzo się nie przyłożyli -
      aplikacja ciężka, niestabilna i zasobożerna. Może dlatego, że
      sportowana, zamiast napisać ją jak trzeba pod Cocoa. Nie znam nikogo,
      kto po krótkim czasie nie wróciłby do Adium.
      Więc to nie jest to, co przeszkadza programistom O2 rozwijać wersję
      pod Win :)
      • Gość: qwerty Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: 195.82.180.* 17.05.09, 18:14
        A ja długo używałem Mirandy ale ostatecznie wróciłem do Tlena -
        kompromis prostotą obsługi a funkcjonalnością
        • mageillusionist A co z gtalkiem? 17.05.09, 20:56
          Ani jeden z wymienionych komunikatorów nie obsługuje gTalka pod Windows? Chyba
          się autor nie przyłożył.
          Swoją drogą od 10lat najlepszym komunikatorem z gg jest Konnekt, niestety
          nierozwijany od dawna :(
          • Gość: mee Re: A co z gtalkiem? IP: *.toya.net.pl 17.05.09, 22:54
            gtalk obsluguje kazdy z wymienionych komunikatorow ktory obsluguje
            siec jabber, czyli poczynajac od adium i konczac na tlenie
            (przynajmniej tym mac/linux)
    • Gość: Gam 10 najlepszych multikomunikatorów IP: 80.72.44.* 17.05.09, 17:26
      A gdzie Konnekt? Też kombajn, obsługuje GG, Tlena, Jabbera, Actio, kLan. Bardzo uniwersalny i wygodny, chodź dla raczej zaawansowanych użytkowników. Duża liczba wtyczek.
      • Gość: Wasky Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.2a.pl 17.05.09, 17:31
        Podpisuję się również pod Konnektem. Używam go od lat i jest to komunikator,
        który najbardziej mi pasuje.
      • Gość: eeema Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.09, 17:36
        Popieram
    • Gość: Zonewelld 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.48.classcom.pl 17.05.09, 17:31
      Konnekt już od dawna nie jest rozwijany. Też go kiedyś używałem, teraz jednak
      się przesiadłem na AQQ na PC. Na Maku rządzi Adium :)
    • Gość: Rozmiar24 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 17:43
      Próbowałem wszystkich.
      Wystarczy GG.
      To skarb na miarę Polski.

• Gość: HH GG wystarcza tylko polskim matołkom... IP: *.silesiamultimedia.com.pl 17.05.09, 19:18
        ....co to znajomych poza Polską nie posiadają.
        • Gość: asdf Re: GG wystarcza tylko polskim matołkom... IP: *.infocoig.pl 17.05.09, 19:36
          spadaj zakompleksiony buraku
          • kosmiczny_swir Troche racji w tym jest 17.05.09, 21:50
            Troche racji w tym jest. Poza Polską nikt nie używa GG i to prowadzi do pewnej
            izolacji. Skoro jesteśmy ponoć takim otwartym narodem to powinniśmy używać
            komunikatorów otwartych na świat, albo twórcy GG powinni stworzyć GG od początku
            jako międzynarodowy komunikator, a nie lokalny.
          • Gość: jadowity Re: GG wystarcza tylko polskim matołkom... IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 22:40
            GG nadaje się..... do zaśmiecania systemu. Ja mając znajomych w różnych
            cześciach świata, na gg z nimi nie pogadam, a instalowanie kilku komunikatorów,
            to głupota
      • Gość: jadowity Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 22:39
        Zacznijmy od tego, że gg to nie multikomunikator
    • Gość: C80 AQQ a IE7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 17:46
      "Pamiętajcie jednak, że do korzystania z oprogramowania potrzebne jest
      zainstalowanie przeglądarki IE7."

A nie prawda. U mnie działa AQQ w wersji 2.0.5.11 i IE 6.0. Nigdy nie
      instalowałem IE7.
      • Gość: muszi Re: AQQ a IE7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 21:25
        Może i działa, ale na przykłąd nie wszystkie kompozycje będa poprawnie wyświetlane. Radze jednak zainstalować IE7.
      • Gość: kingy AQQ IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.09, 22:25
        używałem, kiedyś AQQ w wersji 1, jednak przestał wspierać GG
        przenosiny na AQQ 2 spowodowały jego usunięcie po 10 minutach i przesiadkę na
        mirandę, później jeszcze raz próbowałem z AQQ 2, ale skończyło się tak samo

Polecam Mirandę, jest naprawdę świetna
    • Gość: icek 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.05.09, 17:54
      szkoda ze GG sie stacza. wypuscili nowa wersje, ktora ma tyle bugow
      ze przekresla to sprawne uzytkowanie aplikacji. malo tego,
      uzytkownicy szybko wylapali bledy, ale ze strony GG nie ma zadnego
      supportu. wychodza jakies niepotrzebne pluginy, ktorych nikt nie
      uzywa, a samego programu nie poprawili do dzis. szkoda, bo wielu
      uzytkownikow bylo przyzwyczajonych do tego najstarszego w Polsce
      komunikatora.
      ---
      atakuj tinyurl.com/qxb5pt
    • Gość: hehehe a konnekt ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 18:20
      śmieszne to wasze zestawienie skoro nie daliście konnekta :D oprócz aqq, tlena, mirandy i ekg2 o reszcie nie słyszałem w Polsce i nikt ze znajomych tego nie uzywa.

Przepisaliscie to z maerykańskiego serwisu czy jak?
      • Gość: markus Re: a konnekt ? IP: *.superkabel.de 17.05.09, 18:33
        o linuksie i maku tez pewnie nie slyszales
      • Gość: jadowity Re: a konnekt ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 22:43
        "śmieszne to wasze zestawienie skoro nie daliście konnekta :D oprócz aqq, tlena,
        mirandy i ekg2 o reszcie nie słyszałem w Polsce i nikt ze znajomych tego nie uzywa.

Przepisaliscie to z maerykańskiego serwisu czy jak? "

Mało jeszcze wiesz, znowu te dzieci neo.....
    • Gość: ~ nie widzę problemu. przesiądź się na linuxa IP: 80.48.2.* 17.05.09, 18:32
    • Gość: mr. czepialski 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 18:34
      dobrze, a ile LEGALNIE korzysta z sieci GG?
    • himo666 10 najlepszych multikomunikatorów 17.05.09, 18:42
      Konnekt nie znalazł się na liście ze względu na małą popularność spowodowaną prawdopodobnie tym, że ostatnia stabilna wersja ukazała się w 2005 roku i program nie jest dalej rozwijany. Sam używam Pidgina pod Ubuntu (do GG i jabbera sprawdza się świetnie, testowałem go też jako klient irc).
      • Gość: Gam Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: 80.72.44.* 17.05.09, 19:44
        Nie jest rozwijany, bo nie ma czego rozwijać, wszystko jest rozwinięte :D. Program jest stabilny, nie zawiesza się, ma masę funkcji, a pluginy ukazują sie regularnie.
    • Gość: HH Miranda! I reszta już niepotrzebna. IP: *.silesiamultimedia.com.pl 17.05.09, 19:17
      No, może jeszcze skype na dodatek.
      • Gość: bez przesady Skype odpada IP: *.tvgawex.pl 17.05.09, 22:11
        Ze względu na sam chociażby fakt, że nie przechowuje wiadomości wysyłanych do użytkowników będących offline.
        • Gość: jadowity Re: Skype odpada IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 22:46
          Niewiele wiesz o skype. Przechowuje wiadomości. Radze się najpierw doinformować.
          • Gość: Olek Re: Skype odpada IP: 213.155.189.* 18.05.09, 08:31
            Tak przechowuje wiadomości że po wiszą jako oczekujące a potem nie
            dochodzą do odbiorcy po jego zalogowaniu.
    • Gość: PHP 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.acn.waw.pl 17.05.09, 19:42
      Autor artykułu nie wysilił się zbytnio. Na przykład nie ma informacji o
      multikomunikatorze "Nimbuzz", który nie dość, że obsługuje większość
      najpopularniejszych komunikatorów znanych na świecie w tym skype to jest
      dostępny w zasadzie na każdą platformę. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, ale
      ciekawą rzeczą jest fakt, że ów komunikator współpracuje w mnóstwem urządzeń
      mobilnych jak telefony komórkowe(java, symbian winMobile), smartpony itd. Co
      ciekawe wersje na windows mobile i symbiana obsługują bezproblemowo głosowe
      połączenia w skype. Tak więc jeżeli ktoś ma tani internet w komórce bądź wifi i
      jest w zasięgu sieci do której może się podłączyć, to ma do dyspoycji bardzo
      ciekawe narzędzie komunikacyjne.
      • Gość: do telefonów Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:07
        Tak jest - znane mi są dobrze dwa multikomunikatory dla telefonów - Nimbuzz i
        Fring. Fring po krótkim czasie dziecięcym (jedna wersja dla całego Symbiana S60)
        jest modyfikowany dla każdego urządzenia. Nimbuzz jest spolszczony. Oba
        obsługują połączenia głosowe w skajpie - bardzo miły gadżet w telefonach z wifi.
        Ot - w czasie zakupów w markiecie łapie cię kolega z zaproszeniem na grila.
      • Gość: iPhone Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: 217.153.201.* 18.05.09, 07:43
        Mi na iPhonie Nimbuzz nie chciał działać. Póki co używam Palringo, ale ma trochę
        mankamentów, np. nie ma historii rozmów...
    • Gość: LTH Miranda IM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 21:01
      Miranda IM rulez. Używam od ok 5 lat, nie chcę pamiętać co to GG (badziewne reklamy, słaby interface, zasobożerny). Tlen jest ok, ale Mirka zdecydowanie lepsza. Ciągle rozwijana, setki pluginów (różne protokoły komunikacyjne: [min.: tlen, jabber, gg] mnogość skórek, emotikon, konfigurowalny interface tabrsmm, możliwość wgrywania plików na FTP, sprawdzanie poczty min. GMail itp. itd.) Polecam wszystkim! Szkoda jedynie, że nie ma wersji pod Linuxa.
      • Gość: Q Re: Miranda IM IP: *.icpnet.pl 17.05.09, 22:26
        tez uzywam mirandy od okolo 5 lat. Najlepsze jest to, ze mozna wylaczyc wlasnie
        wszystkie pierdoly typu emotikony/zdjecia/dzwieki itp, i zostaje nam sam
        komunikator do wysylania narzedzi tekstowych, dokladnie to co potrzebuje. No i
        przy dosc rozbudowanej liscie kontaktow i aktywnym uzywaniu zzera mi na ta
        chwile cale 4 mb pamieci.
        • Gość: bolekzwioski Re: Miranda IM IP: *.chello.pl 18.05.09, 00:59
          Gość portalu: Q napisał(a):

> tez uzywam mirandy od okolo 5 lat. Najlepsze jest to, ze mozna wylaczyc wlasnie
          > wszystkie pierdoly typu emotikony/zdjecia/dzwieki itp, i zostaje nam sam
          > komunikator do wysylania narzedzi tekstowych, dokladnie to co potrzebuje. No i
          > przy dosc rozbudowanej liscie kontaktow i aktywnym uzywaniu zzera mi na ta
          > chwile cale 4 mb pamieci.

podpisuję sie pod tym wszystkimi kończynami
          zero emotek, zero avatarków, zero podpisów ciągnących się na pół mili pod
          kontaktem na liście, żadnych radyjek, wyskakujących reklam i tym podobnych pierdół
          miranda i tylko miranda
    • yuio 10 najlepszych multikomunikatorów 17.05.09, 21:32
      A gdzie Konnekt?!?!
    • Gość: bełk 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.dolsat.pl 17.05.09, 21:53
      brakuje Konekkta ale co do Tlena, posiadam, jestem zadowolny, a z tymi
      wideokonferencjami to ja dziekuje:/ laptopowe kamery nie chodza :/ masa ludzi
      sie na to skarzy takze nie mozna reklamowac Tlena jako obslugujacego
      wideookonferencje. alles.

gieksaroby.mybrute.com sprawdzcie sie!!
    • Gość: waldi 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.opera-mini.net 17.05.09, 22:06
      Wg mnie Stefan wydawany przez Interię jest najlepszy...Szybki, wykorzystuje mało zasobów...Jedyny minus...Bardzo rzadko aktualizacje...bodajże raz na 1,5 roku :)
    • Gość: Gość Jak Windows to tylko AQQ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 22:46
      Why AQQ?
      - niezawodność, naprawdę aplikacja działa wyjątkowo stabilnie
      - ogrom, niesamowicie przydatnych wtyczek
      - baza dodatków na aqq.eu, wszystko w jednym miejscu i to zawsze
      aktualne
      - u mnie GG na AQQ działa dużo lepiej niż GG w oryginale ;-)
      - długo by jeszcze pisać... trzeba samemu sprawdzić, że warto!
    • dwagrosze Re: 10 najlepszych multikomunikatorów 17.05.09, 22:52
      A gdzie KADU?
      • Gość: luni Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 17.05.09, 23:42
        kadu obsługuje tylko GG.
        więc sie nie liczy.
    • olocik 10 najlepszych multikomunikatorów 17.05.09, 23:19
      AQQ używam już od paru ładnych lat z przerwami na obserwację zmian w GG.
      Początkowo sceptycznie podchodziłem do tak zwanej "alternatywy" ale wystarczyło
      kilka dni żeby stwierdzić że AQQ to cudo. GG wyskakiwało mi do systemu
      przynajmniej 1-2 razy na miesiąc. Pełne błędów, mało bezpieczne. W
      przeciwieństwie do AQQ. Sympatyczny komunikatorek z fajnymi pluginami (mój
      ulubiony to AQQ Radio. Polecam
    • Gość: raknieborak 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.09, 01:04
      ja uzywam RAKETU bo ma jeszcze wbudowane darmowe multi videokonferencje i jest
      w sumie najlepsza alternatywa do Skype
    • Gość: konnekt 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 01:08
      Śmieszny ranking... Nawet konnekta nie umieścili Oo. Powinien być na samym początku...
      • Gość: ii Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: 94.254.156.* 18.05.09, 11:46
        Nie pisz bzdur. Jak mozna komukolwiek polecac komunikator od kilku lat nie
        rozwijany? Zwlaszcza, ze podstawowa dla funkcjonalnosci w PL wtyczka gg bardzo,
        coraz bardziej szwankuje, bo jest coraz mniej zgodna z najnowszymi protokolami
        gg. Developerzy (badz jeden z nich, nie pamietam juz - polecam forum konnekta
        dla zainteresowanych) wzieli od stalych uzytkownikow kase na niby wznowienie
        projektu po czym sluch o nich zaginal (i o kasie oczywiscie tez).
        Podsumowujac - swego czasu Konnekt byl swietnym i bardzo obiecujacym
        komunikatorem, sam uzywalem go przez kilka lat. Jednak gdyby w tym artykule
        wymienić go na samym początku - to dopiero źle świadczyłoby a jego autorze.
        • mrarm Re: 10 najlepszych multikomunikatorów 18.05.09, 20:40
          Mi nic nie szwankuje, wszystko działa, a wtyczek jest mnostwo, i cały czas przybywa.
    • Gość: Re Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: 95.171.196.* 18.05.09, 02:21
      Autor chyba nie ma zbyt wysokiego pułapu wiedzy.I sprawdzania pisowni też nie.Do
      szkoły redaktorku
      • Gość: @ Re: 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.aster.pl 19.05.09, 23:39
        I pisze to osoba niewiedząca, że po znakach interpunkcyjnych (kropka, przecinek)
        stosuje się spację. Może tak zacząć od siebie?
    • Gość: jdfhsdfjh czy to dział linux? IP: *.nplay.net.pl 18.05.09, 03:38
      czy to dział linux? bo wszystkie są linuchowe...
    • Gość: User 10 najlepszych multikomunikatorów IP: *.aster.pl 18.05.09, 07:00
      A czy był testowany Konnekt. Moim zdaniem jest najlepszym z nich wszystkich,
      ponieważ łączy w sobie prostotę przez ustawienie trybu dla mniej
      zaawansowanych a także ogromną funkcjonalność gdy ustawimy tryb dla
      wprawionych użytkowników. Pewnie nikt nawet nie zajrzał na jego stronę. A
      dopowiem że mimo tego że jego ostatnia aktualizacja była dawno temu to jest on
      zdecydowanie lepszy od pozostałych wymienionych na liście.

Polecam przetestowanie tego komunikatora i ponowne sporządzenie listy.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka