Dodaj do ulubionych

Chrome 2.0 - Google przyspiesza

IP: *.175.152.2.koba.pl 29.05.09, 18:27
bez adlocka chrome nie ma dla mnie nic do zaoferowania...
Obserwuj wątek
    • Gość: finasedirect Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.centertel.pl 30.05.09, 10:53
      Niby nic nowego w sensie funkcjonalnym. Ale nagle wszystko działa. Wczesniej
      sporo sajtów się “rozłaziło”, teraz jeszcze się mi taki nie trafił. Skopiował
      mi wszystko w 100% z Firefoxa (to wcześniej było genialne posunięcie Mozilli
      wobec IE), ekstra tryb pełnoekranowy (F11)… Niby drobiazgi, ale jakoś nagle
      wszystko zaczęło “robić sens”.

No i killer app. Prędkość. Wcześniej Google o tym mówiło, ale jakoś nie było
      widać różnicy. A teraz? Kolosalna. I to nie tylko wrażenie...
      finansedirect.blogbank.pl/2009/05/29/najlepsza-przegladarka-ever/
      • Gość: Operowicz Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.centertel.pl 05.06.09, 10:32
        Dzięki tej przeglądarce można sobie przypomnieć jak wyglądają reklamy.
        • Gość: QQ Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: 212.244.210.* 05.06.09, 10:34
          I dlaczego tak bardzo wku...ają...
          • Gość: krk ma cos czego nie ma firefox? IP: *.range217-44.btcentralplus.com 05.06.09, 13:51
            lub przynajmniej ma i w owiele lepszym wykonaniu? zenada dawac takie artykulu
            gdzie sie wylicza zeczy ktore sa wszedzie w standardzie.

tak jak by zachwalac swojego malucha bo ma nawiew i lusterko wsteczne.
            • Gość: Pio Re: ma cos czego nie ma firefox? IP: *.toya.net.pl 05.06.09, 14:02
              Tak ma. Szybkość uruchamiania.
              • Gość: Macko z Bogdanca Ma szybkjosc uruchamiania reklam ROTFL IP: 83.101.72.* 05.06.09, 14:55
      • Gość: kar-cia-cze Spróbuj Opery 10 beta 1 (koniecznie oskryptowanej) IP: 94.254.194.* 05.06.09, 12:57
        A zapomnisz o Chrome.
    • Gość: Tester Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: 83.101.72.* 05.06.09, 10:42
      Sciagnalem, pobawilem sie...

Rzeczywiscie szybka. Chociaz z racji mocy maszyny nie odczulem za
      bardzo roznicy.
      Ladnie importuje wszystko z FF. Nawet hasla i loginy!!!

Jednak ilosc reklam na stronach zabila cala przyjemnosc przegladania
      WWW. Wracam do mojego liska...
    • Gość: Łukasz Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: 79.139.93.* 05.06.09, 10:42
      ja również napiszę z uporem godnym maniaka - ta przeglądarka nie wyrwie palmy pierwszeństwa u wszystkich tych osób które dotychczas używają Ff, dopóty, dopóki nie bedzie mogła mieć dodatku równie świetnego jak Ad Block+ , a na to się raczej nie zapowiada, więc wasze usilne reklamy Chrome'a NIC jej (przeglądarce) nie pomogą. Amen.
      • Gość: zx Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.static.privatedns.com 05.06.09, 14:46
        jest duzo (lepszych) sposobow na blokowanie reklam, stosowanych od czasow gdy o adblocku w ff nikt nie slyszal

zal dupe sciska jak czyta, ze glowna zaleta ff jest blokowanie reklam

a glowna wada koniecznosc zainstalowania 10+ dodatkow zeby to jakos dzialalo i trzymalo sie kupy bo gola wersja ff jest najgorsza z przegladarek w mojej ocenie

chrome 2 jeszcze nie instalowalem ale blokowanie/nieblokowanie nie ma zadnego znaczenia w moim przypadku
        • cest.l.a.vie Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza 05.06.09, 16:19
          Gość portalu: zx napisał(a):
          > jest duzo (lepszych) sposobow na blokowanie reklam, stosowanych od czasow gdy
          o adblocku w ff nikt nie slyszal
          > zal dupe sciska jak czyta, ze glowna zaleta ff jest blokowanie reklam

Komu ściska? Przynajmniej mam wybór w instalacji i konfiguracji dodatków,
          personalizacji i ułatwiania sobie życia. Taki chrome jest może i szybka, ale to
          produkt dla przeciętnego ubezwłasnowolnionego debila i wszystkich, którzy nie
          umieją dokonać konfiguracji.

Podaj te dodatki do blokowania reklam - troszkę gołosłowny jesteś. Koniecznie
          darmowe i proste jak adblock.
          • Gość: yujyu Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: 85.17.65.* 05.06.09, 17:12
            no wiesz, mowisz, ze chcesz miec konfigurowalny program nie dla debili, a zaraz potem wymagasz prostoty

rozwiazanie najlatwiejsze: stawiasz sobie lokalne proxy i filtrujesz co chcesz (gotowe listy kraza po sieci, troche dostosowac do pl warunkow trzeba), tym sposobem nie masz reklam w zadnej przegladarce, przy okazji wycinasz reklamy w komunikatorach i gdzie tam sie jeszcze trafi

ja podchodzilem do ff kilka razy, poniewaz jednak znam opere i lubie wiele jej funkcji, nie potrafilem ff dostosowac nawet do pewnego stopnia do moich oczekiwan wywodzacych sie z opery

przeszukiwanie netu, szukanie odpowiedniego addona, problemy z brakiem uaktualnien addona (niekompatybilny ze zbyt nowa wersja ff), potem sie okazuje, ze ten addon nie do konca robi to co powinien robic wiec szukasz dalej i w pewnym momencie stwierdzasz, ze w sumie to po co mi to? ;)
            • Gość: Macko z Bogdanca Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: 83.101.72.* 05.06.09, 19:49
              Przeszukiwanie netu? W ilu miejscach widziales zgromadzone dodatki do ff? Bo ja
              tylko w jednym1
              • Gość: @ Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 13:48
                Wielu autorów równolegle publikuje dodatki na swoich stronach.
                A te, które nie zostaną zaakceptowane przez Mozillę, znajdziesz TYLKO na
                stronach autorów. Sam używałem jednego z nich aż do momentu, aż pojawił się
                plugin ze zbliżonymi możliwościami w repozytorium Mozilli.
    • Gość: Macko z Bogdanca Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: 83.101.72.* 05.06.09, 10:46
      LOL!!!! Laduje wszystkie reklamy 30% szybciej? Niz inne przegladarki?

Ale zaraz, zaraz... Firefox nie laduje mi reklam :P

Chromole chrom.
      • Gość: sceptyk Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 10:57
        to żałosna próba ratowania rynku reklamowego z którego Google żyje, będąc
        największą na świecie agencją reklamową. Za kilka - kilkanaście miesięcy tylko
        kompletni lamerzy będą oglądali reklamy. A któremu reklamodawcy zależy na
        dotarciu do takiego targetu?
        Zresztą o czym tu gadać - Chrome ma 3,2% udziału w rynku. I niech tak zostanie!
    • Gość: uki Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.btn.pppoe.digiweb.ie 05.06.09, 10:54
      A ja się przesiadłem z FF na chrome. Działa dużo szybciej niż kobyła z
      Mozilli. A reklamy? Jest już na to sposób - Adsweep - co prawda nie
      jest jeszcze tak dobry, ale tempo rozwoju jest obiecujące na
      przyszłość.
      • Gość: ldhunt3r Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.magma-net.pl 05.06.09, 11:10
        spróbuj kolego zainstalować Ad Muncher - działa tak samo dobrze jak ad
        block.
    • Gość: Pio A mnie tam reklamy nie przeszkadzają... IP: *.toya.net.pl 05.06.09, 10:58
      I używam Google Chrome 3.0, który zamyka wyskakujące okienka samemu.

ZA szybkość uruchamiania, ładowania stron należą się pochwały. Jest to
      dużo szybsze niż kobyła z Mozilli czy Opera (która imho jest dużo
      lepsza niż FF). Jest jeszcze Safari, ale to inny świat :P.
    • Gość: Paput Niestety mi nikt nie płaci za ... IP: *.ghnet.pl 05.06.09, 11:06
      pisanie tekstów pod publiczkę.
      ale pewnie za cienki jestem.

gazeta.pl to jest "renoma"
    • Gość: soliera Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 11:15
      Ja zaś używam SRWare Iron.
      To Chrom bez "dodatków szpiegujących" google.
      NIestety, reklamy nie są blokowane.
    • pancwynar Google przyspiesza... Opera odjeżdża... 05.06.09, 11:46
      10.1 beta już jest...
      Opera pozamiata CH-y czy FF-y
      • Gość: kar-cia-cze Re: Google przyspiesza... Opera odjeżdża... IP: 94.254.194.* 05.06.09, 13:01
        Korzystam. Opera 10b1 chwilowo lata świetlne przed resztą.
        • Gość: User1 Re: Google przyspiesza... Opera odjeżdża... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 13:22
          szkoda tylko że wiele stron nie działa
    • zielony.raj Chrome 2.0 - Google przyspiesza 05.06.09, 12:50
      Opera 10 Beta jest równie szybka i lepsza, bo ma więcej wbudowanych funkcji i blokuje reklamy.
      • Gość: soliera Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 13:04
        Powiedz jeszcze, że wiele stron pod Operą po prostu nie działa poprawnie!
        Pisze to 7 letni użytkownik Opery.
        • Gość: zx Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.static.privatedns.com 05.06.09, 14:49
          prawda, niektore nie dzialaja, oczywiscie z winy beznadziejnych webmasterow, ale nie dzialaja

i trzeba tez dodac, ze to promil odwiedzanych stron

wtedy odpalam ie :)
        • Gość: @ Re: Chrome 2.0 - Google przyspiesza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 13:53
          > Pisze to 7 letni użytkownik Opery.

Jesteś zatem bardzo zdolnym siedmiolatkiem :)
    • cest.l.a.vie Nie widzę istotnych nowości 05.06.09, 15:38
      Chrome nie działa mi przez proxy, nie mam dodatków tak ukochanych w Firefoxie.
      Dodatki to podstawa - nigdy nie użyję przeglądarek bez dodatków, lub bez
      standardowo zaimplementowanych takich funkcji jak blokowanie skryptów,
      konfigurowalnych zakładek, informacji o kraju serwera, 'adblokowania' reklam,
      ftp czy downloadera, wyszukiwarek do wyboru - wszystko za darmo.
      • Gość: anonim Re: Nie widzę istotnych nowości IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.09, 18:57
        Marzeniem każdego użytkownika Fx jest, by ich kochana przeglądarka w końcu pozbyła się przeglądania w kartach. Prawdziwy hardcorowy miłośnik Fx powinien zainstalować sobie ta możliwość sam, przez addony. W końcu wtedy będzie mógł powiedzieć, że od początku do końca stworzył to co inni maja w standardzie.
        Amen.
        • Gość: hmm Re: Nie widzę istotnych nowości IP: 134.76.248.* 16.07.09, 09:56
          Sarkazm jest nie na miejscu. Dzięki addonom i XUL'owi FF to coś więcej, niż
          przeglądarka - to praktycznie całe środowisko uruchomieniowe, dla którego
          aplikacje piszą tysiące programistów na całym świecie. Założę się o ostatnią
          koszulę, że prędzej czy później inne przeglądarki skopiują to rozwiązanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka