Dodaj do ulubionych

Nokia Music Store - już w Polsce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 15:34
Litosci, DRM, 192kbps WMA, brak supportu dla Linuksa i Maca, w sytuacji gdy nawet takie zakute lby jakie sa w Apple widza bezsensownosc DRM to jest to conajmniej smieszne...Znow nas traktuja jak 3 swiat, bo jak to inaczej nazwac gdy Amazon, Apple i wielu innych sprzedaje utwory bez DRM?

Nie tak dawno Yahoo zamknal swoj serwer DRM i ludzie przestali miec mozliwosc odwtarzania LEGALNIE zakupionych mp3. Dopiero po jakims czasie jak prasa temat rozdmuchala rozdali kupony zeby mozna bylo te same utwory sciagnac ponownie. Ale juz bez DRM. Skad mam miec pewnosc, ze Nokia postapi tak samo i ze takich problemow nie bedzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: c Pogięło? IP: *.pl.tesco-europe.com 26.06.09, 15:43
      35 zeta za album? Niech mnie w * pocałują
    • tw.zenek 35 PLN za płytę? Zgroza! 26.06.09, 15:46
      Za 35 złotych, to można naprawdę w wielu sklepach kupic płytę - z okładką,
      opisem. Pewnie, że nie każdą, ale jednak... A potem dowolnie wybranym programem
      zripowac sobie na dowolne urządzenie przenośne.

A tu za 35 złotych otrzymujemy zestaw plików dźwiękopodobnych (czyli wma) i
      jeszcze musimy użerac się z zabezpieczeniami.

Róbcie tak dalej, a ludzie nadal będą ściągac.
      • james.00 Re: 35 PLN za płytę? Zgroza! 27.06.09, 17:06
        Dokładnie. Co miesiąc kupuję kilka/kilkanaście płyt, głównie na ebayu, ale też w
        wysyłkowych sklepach zagranicznych. Jedynie za nowe płyty płacę ok. 30 zł, za
        starsze, używane z ebaya zwykle 14-18 zł. Z przesyłką i po wysokim kursie
        funta/dolara. I mam CD audio a nie jakieś śmieszna 192wma z drm. Dla mnie oferta
        Nokii to żenada.
    • tw.zenek Jak na razie na liście nie ma Polski - kto kłamie? 26.06.09, 15:55
      Oto kopia listy europejskich krajów dla Nokia Music Store. Ktoś tu widzi Polskę?
      Nie mylic z listą krajów dla zakupów telefonów i akcesorów - bo tam Polska jest

Europe
      » Austria
      » Finland
      » France
      » Germany
      » Ireland
      » Italy
      » Netherlands
      » Norway
      » Portugal
      » Spain
      » Sweden
      » Switzerland
      » United Kingdom
      • business3 Tylko osioł w XXI w. płaci za muzykę... 27.06.09, 08:27
        Tylko osioł w XXI w. płaci za muzykę...
        • Gość: lelek Nawet jakby było po 10 gr w torencie jest taniej IP: *.aster.pl 28.06.09, 12:51
          Ludzie zastanówcie się, wiadomo że złodziej ma taniej i płytkę przynosi do domu w zębach.. ale jesli mówimy o legalnym sklepie to warunki będą inne... czemu nie zaczniemy wynosic telewizorów z Media Marktu bez płacenia, przecież taniej nigdzie już nie będzie...
    • Gość: mac Nokia Music Store - już w Polsce IP: *.icpnet.pl 26.06.09, 16:32
      wna www.legalsounds.com sa plyty za ok 1$ ! i bardzo duza biblioteka + bez
      smiesznych zabezpieczen, w dodatku wiekszosc w dobrej jakosci powyzej 192kbs...
      tak wiec podziekujemy nokii
      • Gość: zenek legalsounds to piraci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 20:58
        All the materials in the LegalSounds.com music service are available for
        distribution via Internet according to license ЛС-3М-05-09 of the Russian
        Multimedia and Internet Society. Under the license agreement, Legalsounds.com
        pays license fees for all the materials subject to the Law of the Russian
        Federation "On Copyright and Related Rights".
    • Gość: labedz Nokia Music Store - już w Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.09, 18:29
      Możesz uruchomić Nokia Music Store na komputerze używając przeglądarki Internet
      Explorer...

No to torrenty...
    • Gość: kubaj Nokia Music Store - już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 18:34
      Nie ma to jak MS DRM, a pliki odtwarzaj sobie w Media Player. Ciekawe jak to
      sobie można później na telefon zgrać. I do tego 35zł za album. To już chociaż w
      Muzodajni za piątaka miesięcznie można sobie pobrać 2 albumy, i do tego jako MP3.
    • furry Nokia Music Store - już w Polsce 26.06.09, 18:47
      "Nokia Music nie obsługuje obecnie przeglądarki Mozilla Firefox (Linux) w Twoim
      systemie operacyjnym"

I jak tu żyć? Jak żyć?
      • Gość: Gwiazda Re: Nokia Music Store - już w Polsce IP: 212.106.19.* 15.11.09, 18:27
        Mininova obsøuguje :)
    • Gość: cyklista77 Nokia Music Store - już w Polsce IP: *.opera-mini.net 26.06.09, 22:06
      Jak nie ma Kazika to ja wole muzudajnia.pl. Utwory po 10 gr a nie 3.5 zlotego.Róznica w cenie jak przepaść
      • lambert77 Re: Nokia Music Store - już w Polsce 06.11.09, 11:03
        no i abonament miesięczny :) nie zapominaj o abonamencie :D
    • almugawar1304 bojkotujmy Nokię 27.06.09, 02:13
      Nokia/Siemens przeciw wolności: Nokia odpowiada za dostarczenie irańskiemu
      reżimowi Ahmadineżada technologii umożliwiającej filtrowanie sieci, co w tej
      chwili służy do przerywania łączności walczących o wolność Irańczyków ze
      światem, do ich lokalizowania, identyfikowania i represjonowania
      • von.g pomyśl najpierw... 27.06.09, 07:30
        Nokia Siemens Networks to nie jest ani Nokia ani Siemens!!! To są 3 oddzielne
        firmy , podejmujące autonomiczne decyzje...
    • Gość: macuser Nokia Music nie obsługuje obecnie przeglądarki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 16:43
      Nokia Music nie obsługuje obecnie przeglądarki Mozilla Firefox (Mac OS X) w
      Twoim systemie operacyjnym. Super!
    • Gość: pectus24 Nokia Music Store - już w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 17:25
      Podobny sklep z muzyką działa już od roku i w dodatku to polski
      portal - www.muzodajnia.pl
      Tam za cenę 3.50, czyli tyle ile w Nokii kosztuje jeden utwór, można
      ściągnąc całą płytę. i to w dodatku bez DRM.
      Więc o co kamon? Nad czym tu się spalać, że sklep Nokii to coś,
      czego jeszcze nie było?
      Mamy swoje, rodzime i w dodatku tańsze. I jest więcej polskich
      utworów;)
    • Gość: karl Nokia Music Store - już w Polsce - Złodzieje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 22:12
      w Muzodajni od 0,08 zł a u nich 3,50 zł za kawałek!!!
      Pomieszało się w głowach. Na szczeście od dawna Nokia to nie wszystko i jest w czym wybierać!
    • Gość: Jack84_PL Nokia Music Store - już w Polsce IP: *.jaceksulek.com 06.11.09, 10:11

Dobry koncept ale jestem na nie bo;

1)Uzbierała mi się spora kolekcja (koło 20 płyt/singli) w Nokia Music store. Jedna z nich nagle odmówiła współpracy wyświetlając komunikat, że nie mam prawa do jej odtwarzania. Dodzwoniłem się do pomocy technicznej, po przyjęciu zgłoszenia poinformowano mnie, że może to trwać do 2 tygodni zanim odświeżą mi licencję. Jednak po upgradzie do Windows 7 licencje odmówiły mi odtwarzania na 95% piosenek. Pomoc techniczna powiedziała "przykro nam ale ten system operacyjny nie jest obsługiwany więc nie mogę przyjąć zgłoszenia". I co ja mam teraz zrobić? Mam muzykę, za którą zapłaciłem a nie mogę jej słuchać. DUŻY MINUS w iTunes nigdy coś takiego się nie zdażyło. A korzystałem z tego i w USA i w UK i w Australii

2) Muzyka z DRM z Nokia Music store nie odtwarza się przez sieć domową na urządzeniach DLNA, ani w moim radiu samochodowym. DUŻY MINUS.

3) Nie można "tak po prostu" skopiować utworów z komputera na kartę pamięci a potem słuchać bezstresowo na telefonie Nokii. W takim wypadku telefon za każdym razem będzie wymagał wyklikania w internecie kreatora pobierania licencji do każdego pliku osobno. Nie dość, że jest to irytujące to jeszcze kosztowne (transmisja danych). TRZECI DUŻY MINUS.

A NA PLUS - zagraniczne albumy są często dużo tańsze niż w sklepach. Single wielościeżkowe, choć jest ich niewiele, są nawet 2 do 6 razy tańsze niż w sklepie (kosztują 3,5-7zł). DUŻY PLUS.

Podsumowująć - sklep ma przyszłość ale obecnie technologia DRM psuje całą zabawę, dobry humor i nerwy.
    • Gość: Gwiazda Nokia Music Store - już w Polsce IP: 212.106.19.* 15.11.09, 18:30
      Artystom też się coś za nagranie należy. Dla mnie uczciwa cena to poniżej
      1zł/utwór i 10zł/ album.

Jeśli nie mogę kupić za tyle - to nie daję się okradać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka