Dodaj do ulubionych

Polecane odtwarzacze wideo

IP: 145.225.60.* 08.07.09, 09:56
Pełna zgoda z klasyfikacją i brawa dla zwycięzcy Media Player Classic - używam
go od wielu lat,a ostatnio w wersji HomeCinema z nieco większymi
możliwościami, niż program podstawowy.
Jedna uwaga do AllPlayera zadziwiająco na niektórych portalach promowanego -
poza skomplikowaną konfiguracją to program, który odrzuciłem i odradzam
wszystkim z jednego jeszcze względu - na ustawieniach domyślnych otwiera porty
komputera i łączy się z siecią poza wszelką kontrolą użytkownika...trzeba się
sporo nagłówkować, jak temu zaradzić. Niezaawansowany użytkownik - a do
takiego program jest kierowany - nie wie, jak bardzo naraża się tym na
potencjalne ataki z sieci. Na wielu portalach i forach dotyczących
bezpieczeństwa komputera program jest po prostu dyskwalifikowany!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bud Polecane odtwarzacze wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 13:41
      Brakuje najpopularniejszego SubEdit player, a tak się zgadzam z MPC na 1 miejscu.
      • Gość: gośc Od kiedy to VLC potrzebuje zewnętrznych kodeków?! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 08.07.09, 16:54
        Od kiedy to VLC potrzebuje zewnętrznych kodeków a allplayer nie?1 chyba jest
        dokładnie odwrotnie :) a poza tym faktycznie mpc na pierwszym miejscu a potem
        vlc i best player :)
        • Gość: jan A od kiedy to MPC nie pobiera napisow? Od 2 lat? IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 17:21
          Autor przed popelnieniem artykulu powinien sie zaopatrzyc w
          najnowsza wersje programow na temat ktorych sie wypowiada.
          • Gość: Treo Na temat bestPlayera IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 17:33
            www.bestplayer.com.pl/historia_wersji
            Tutaj jest lista aktualizacji. Z mojego punktu widzenia (programisty) to bardzo
            duża ilość. Poza tym BestPlayer ma bardzo mało błędów i mimo bety jest stabilny.
            Ani razu mi się nie zawiesił od 4 miesięcy. Niedawno reaktywował się i ma masę
            wygodnych funkcji. Np. przesuwanie napisów albo pobieraczka informacji o filmie
            czy wybór napisów - program sam je dobiera. Jak dla mnie - miodzio - wygrywa w
            tym zestawieniu. Jego jedyna realna konkurencja to AllPlayer.
            • Gość: jan Re: Na temat bestPlayera IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 21:52
              Mialem Bestplayer ale niestety nie obslugiwal wyswietlania na wielu
              monitorach (telewizor mam podlaczony do komputera) wiec dla mnie byl
              co najwyzej ciekawostka. Poza tym to programik typu 'how to write
              video player in less than hour' przykladow pelno w internecie (zgoda
              plus wyswietlanie napisow).
              • Gość: Raphe Re: Na temat bestPlayera IP: *.torun.mm.pl 09.07.09, 06:30
                Bardzo proszę sobie pobrać najnowszego Bestplayer'a 2.130 i... po
                prostu uruchomić bez i n s t a l a c j i. Nie spodoba się, to do kosza
                bez zaśmiecania rejestru. Ma wszytko czego trzeba do szczęścia: obsługa
                wielu monitorów, pobieranie napisów, info o filmie, korekcja napisów,
                autoupdate i wiele innych funkcji. Każdy komu go pokazałem jest
                zachwycony. Mało tego, autor programu odpowiada na sugestie
                użytkowników dotyczące usprawnienia odtwarzacza. Polecam!
                • Gość: Mike Re: Na temat bestPlayera IP: *.chello.pl 09.07.09, 09:52
                  Pobrałem i faktycznie niezły jest. Z tym, że napisów póki co nie ściaga, info o
                  filmie też nie działa - problemy podobno wynikają ze strony opensubtitles.org.
                  Trwają prace nad korzystaniem z innych serwisów. Z drobnych rzeczy podoba mi się
                  szybkość z jaką po przewinięciu filmu ładuje się odpowiedni fragment napisów.
                  Mała rzecz a cieszy - w ALL Player czasem trwa to zauważalny ułamek sekundy.
        • Gość: yakste Re: Od kiedy to VLC potrzebuje zewnętrznych kodek IP: 145.225.60.* 09.07.09, 13:25
          A od zawsze potrzebuje...tu zajrzeć proszę
          www.videolan.org/vlc/features.html
          to projekt dla wielu systemów, a nie tylko dla Windows. Wyraźnie widać,
          że niektórych formatów nie odtwarza.
    • Gość: mlotnadebili Polecane odtwarzacze wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 13:47
      W artykule ominięto świetny,polski program (freeware)- SubEdit !
      • Gość: młotnadebili Polecane odtwarzacze wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 13:50
        W artykule pominięto świetny,polski program (freeware)- SubEdit.
        Używam go jako domyślnego odtwarzacza pod XP.Polecam!
    • Gość: Gość Polecane odtwarzacze wideo IP: 94.230.17.* 08.07.09, 13:51
      a gdzie SubEdit?
    • Gość: zed Re: Polecane odtwarzacze wideo IP: *.cec.eu.int 08.07.09, 14:05
      przeciez best player wyszukuje i pobiera napisy
    • Gość: feniks Cinema Player jest najlepszy. IP: *.anonymouse.org 08.07.09, 14:09
      Szkoda tylko że od 2 lat już nierozwijany.
    • Gość: gość Polecane odtwarzacze wideo IP: *.comarch.com 08.07.09, 14:13
      KMPlayer jest lepszy.
      • Gość: mieszk3 TYLKO SubEdit-Player IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 14:20
        Tylko SubEdit-Player!!!!
    • Gość: d Polecane odtwarzacze wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 14:28
      Sub edit?
    • Gość: daras Polecane odtwarzacze wideo IP: *.alcatel.de 08.07.09, 14:32
      Moim zdaniem brakuje, fakt że od jakiegoś czasu nie aktualizowanego, jednak mimo
      wszystko jednego z lepszych odtwarzaczy który dodatkowo udostępnia wiele
      przydatnych narzędzi np. do edycji czy konwersji napisów. A chodzi oczywiście o
      SubEdit Playera. Bardzo dobry odtwarzasz polskiej konstrukcji.
    • Gość: f VLC??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 14:41
      VLC wymaga dodatkowych kodeków. Brawo. Aleś odwalił kichę człowieku.
    • Gość: wcduck bestplayer i subedit IP: *.abg.com.pl 08.07.09, 14:49
      wmclassic? nie wiem czym tu się podniecać. tylko bestplayer (zwłaszcza 2.0) i subedit. używam w zależności od humoru.
    • bombaclad Polecane odtwarzacze wideo 08.07.09, 15:06
      Też używam MPC i sobie chwalę, ale co do częstej aktualizacji to "jezd broblem" - ostatnia była w 2007 chyba i od tej pory dupa. Niby są jakieś forki, ale tam też średnio z aktualizacjami.
      • Gość: Ano ni ma Re: Polecane odtwarzacze wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:36
        MPC jest teraz rozwijany jako MPC Home Cinema ( mpc-hc.sourceforge.net/
        ), ostatni oficjalny release jest z konca listopada 2008.
      • biku5 Re: Polecane odtwarzacze wideo 08.07.09, 22:38
        "nie ma problema" jak mawiał mój znajomy Pedro.

tu jest link do stronki i od razu historia aktualizacji.
        mpc-hc.sourceforge.net/History.html
    • Gość: Greg Polecane odtwarzacze wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:07
      Szanowny kolego ! Zastanów się co wypisujesz i doradzasz... Best Player sam
      szuka i ściąga napisy. Potwierdzasz to co sam napisałeś. Mądrale i tak sami
      wiedzą czego używać - to fakt. Żeby było jasne, nie mam się za mądralę, bo
      inaczej bym tego artykułu nie czytał.
      Pozdrawiam Greg
      • Gość: autor Re: Polecane odtwarzacze wideo IP: 10.200.52.* 08.07.09, 15:15
        Pomyłka w tabelce - błąd naprawiony.
    • Gość: bo Polecane odtwarzacze wideo IP: 84.203.152.* 08.07.09, 15:08
      dla mnie numero uno to Subedit Player - polski odtwarzacz. uzywam od
      kilku dobrych lat!
    • prorok_lebioda Re: Polecane odtwarzacze wideo 08.07.09, 15:21
      A gdzie gxine, mplayer, totem?
      • Gość: bb Re: Polecane odtwarzacze wideo IP: 89.100.240.* 08.07.09, 16:12
        Coś nie tak z tym rankingiem. Brakuje np. Dziobas RAR Player-a który
        odtwarza wszystkie formaty plików, nie wymaga instalacji dodatkowych kodeków, jest darmowy i portable. Nie wspomnę o kmplayer i wielu innych
        programach których tutaj po prostu niewymieniono a autor nie napisał dlaczego!
        • Gość: Mike Re: Polecane odtwarzacze wideo IP: *.chello.pl 09.07.09, 00:11
          Przecież napisał dlaczego: ranking subiektywny, odtwarzacze dla początkujących
          użytkowników. Czytajcie ze zrozumieniem.
      • Gość: K Re: Polecane odtwarzacze wideo IP: *.chello.pl 08.07.09, 20:42
        prorok_lebioda napisał:

> A gdzie gxine, mplayer, totem?

Jeszcze jest takie coś jak Kaffeine, moim zdaniem najlepszy odtwarzacz, choć Totem najczęściej używam, ze względu na pracę w takim, a nie innym środowisku.
        Autor jest zielony i nie może obiektywnie wskazywać faworytów, bo ma klapy na oczach i chyba nigdy nie widział systemów uniksowych...
        Jeżeli chodzi o rozwiązania na platformę Windows dlaczego wygrywają rozwiązanie instalujące kodeki w system, przecież taki komputer po kilku takich wybrykach nie nadaje się do pracy, a źle poinstalowane kodeki mogą uniemożliwić odtwarzanie czegokolwiek? Wolę VLC, ale ten program ujmując delikatnie jak dla mnie jest kiepski, są o wiele lepsze programy, które nie ładujące gówna do systemu i prawidłowo odtwarzają filmy.
    • Gość: c Polecane odtwarzacze wideo IP: 192.100.130.* 08.07.09, 15:42
      A gdzie sie podzial SubEdit-Player?? To jest najlepszy odtwarzacz :) Proponuje autorowi do testowania.
    • Gość: pstrykacz Polecane odtwarzacze wideo IP: 94.42.87.* 08.07.09, 16:01
      a znacie Dziobas Player?
    • Gość: makito Polecane odtwarzacze wideo IP: *.ticom.pl 08.07.09, 16:10
      A gdzie KMPlayer?
    • Gość: zimoek Polecane odtwarzacze wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 16:48
      a gowno prawda. najlepszy jest moj odtwarzacz OTAKE. Mam go juz 17 lat i
      dziala jak zloto. Czyta wszystko!!!
    • Gość: Gość Polecane odtwarzacze wideo IP: 217.153.242.* 08.07.09, 16:53
      Przypuszczam, że autor nie poznał nigy SubEdit playera... Według
      mnie najlepszy program.
    • Gość: tbs Polecane odtwarzacze wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 18:59
      gdzie gom player?
    • Gość: piszczyk^3 Media Player Classic Home Cinema! IP: 94.254.179.* 08.07.09, 20:03
      Mała rzecz, a robi różnicę!
    • Gość: error Polecane odtwarzacze wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 20:40
      dziwi mnie brak w zestawieniu Subedit Player, jak dla mnie i pewnie wielu uzytkownikow najlepszy odwtarzacz.
    • Gość: resetheworld Polecane odtwarzacze wideo IP: 213.25.140.* 08.07.09, 21:50
      brak subedit-playera w tym zestawieniu to jakies nieporozumienie.
      IMHO nr 1 razem z ffdshow dziala rewelacyjnie
    • Gość: mONstR Polecane odtwarzacze wideo IP: *.elomza.pl 08.07.09, 22:21
      A SubEdit ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka