Dodaj do ulubionych

Facebook pozwany

12.07.09, 13:20
Nic to nie zmieni, wszystkie serwisy społecznościowe i tak trzymają łapę na
naszych danych.
Obserwuj wątek
    • two-step żałość 12.07.09, 13:50
      żałosne jest dla mnie podniecanie się uczestnictwem w takich portalach. toż to
      wszystko fotka.pl w różnych odsłonach, a w "znajomych" ma się ludzi, których w
      życiu się nie spotkało. jedna wielka KREACJA i nic więcej. żałość.
    • Gość: dodo Re: Facebook pozwany IP: *.cable.texel.com 12.07.09, 14:11

To prawda, szczególnie w przypadku Facebook'a, który nawet po usunięciu konta
      przechowuje dane użytkownika. Kilka miesięcy temu usunąłem konto z Facebook'a,
      co nie było najprostsze, gdyż na stronie serwisu nie znajdzie się takiej opcji.
      Jakie było moje zdziwienie, gdy niedawno ponownie uruchamiając konto z
      wykorzystaniem tego samego adresu e-mail, nie mając dodanych żadnych znajomych
      dodanych do profilu, Facebook wyświetlał mi jako sugerowanych znajomych profile
      ludzi których miałem poprzednio dodanych, oraz ich znajomych! Zaznaczam, że
      uprzednio usunąłem konto całkowicie, kasując wszystkie prywatne dane uprzednio,
      konto nie było wyłącznie zawieszone. A przerwa w korzystaniu z serwisu trwała
      ok. pół roku. Podejżewam, że takie postępowanie Facebook'a nie jest do końca
      legalne.
      • Gość: azr Re: Facebook pozwany IP: 89.174.102.* 12.07.09, 21:06
        co do facebooka: facebbook przechowuje tak rozbudowaną sieć kontaktów i
        'polecania znajomych' że nawet usunięcie konta nie spowoduje rozerwania ich
        integralnoći. dzięki temu Facebook proponuje osoby z imienia i nazwiska! które
        nie są nawet zarejestrowane na fb,a występują np w kontaktach mailowych Twoich
        znajomych. trzeba być tego świadomym.

a co do wcześniejszego postu: kto 'sie podnieca' ten sie podnieca, znam osoby
        które mają tylko znajomych z klasy na n-k i tylko prawdziwych znajomych na FB.
        po prostu trzeba dorosnąc :P i nie lansować się milonem znjomych. TO jest żałosne ;)
    • Gość: HH A może my użytkownicy nie chcemy żadnego... IP: *.silesiamultimedia.com.pl 12.07.09, 17:04
      ... Power'a? Niech zrobią własny portal, a nie żerują na innych.
      • Gość: alterego Nie chcesz, to sie nie rejstruj, zmusza cie ktos? IP: *.range86-130.btcentralplus.com 12.07.09, 17:08
        bt
    • and_nowak O co chodzi? 12.07.09, 18:14
      Wiem, że dwie firmy się kłócą o dane użytkowników - i tylko tyle.
      Co dokładnie jest przedmiotem sporu - ni cholery nie wiadomo. Są za to barwne
      porównania i wypowiedzi stron.
      • fanzydorczej Jesteście fanami Wielkiego Brata czy wolności? 12.07.09, 18:36
        To wielkie pytanie internauci.
      • Gość: svs Re: O co chodzi? IP: *.alcatel.de 13.07.09, 08:42
        Popieram, z tego tekstu NIC nie wiadomo.
    • Gość: Nadrektor Facebook pozwany IP: *.cable.ubr23.sgyl.blueyonder.co.uk 12.07.09, 19:21
      Z pierwszych paru zdan tego artykulu wynika ze Facebook sam siebie pozywa.
    • Gość: Wkurzony Kradzież tożsamości IP: 78.188.77.* 12.07.09, 21:13
      Niedawno wpisując swoje imię i nazwisko w Googlu stwierdziłem, że ktoś założył
      moje konto na Facebooku w Japonii i w Brazylii. Widnieje tam zapis, że jest to
      osoba z Polski. Tak się składa, że mam rzadko spotykane nazwisko. W Polsce ma
      je tylko kilka osób, a wszyscy z nich to moja rodzina. Jestem niemal pewien,
      że ktoś podszywa się pode mnie. Próbowałem na stronie Facebooka zgłosić to
      oszustwo. Niestety nie ma możliwości przesłania informacji do operatora.
      Dodam, ze nie mam i nigdy nie miałem skrzynki na Facebooku ani na żadnym innym
      portalu społecznościowym.
      Jedyny sposób to założenie profilu, jednakże nie chcę tego robić.

Czy zna ktoś sposób zgłoszenia tego fałszerstwa?
    • Gość: Chinczyk Facebook pozwany IP: *.delphi.com 13.07.09, 03:32
      a w Chinach zablokowano Facebooka..
    • Gość: ehhh żenująca reklama. IP: *.range86-141.btcentralplus.com 13.07.09, 07:55
      Powera, niskie loty. Nie chodzi o żadną ochronę danych użytkowników, bo i jedni
      i drudzy robią to samo, chodzi tylko o poruszanie w mediach nazwy powera przy
      Facebooku. ...czyli odwracanie rzeczywistych proporcji do góry nogami, dla
      reklamy. Ż E N A D A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka