Dodaj do ulubionych

Nokia N97 - test

IP: *.zetobi.com.pl 16.07.09, 12:54
a gdzie odpowiedź na pytanie: Nokia N97 - warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: bushi Nokia N97 - test IP: *.unum.com 16.07.09, 16:07
      cytat: "Wyświetlacz przesuwa się i ustawia w stosunku do klawiatury
      pod kątem ostrym"
      nieee..... on się ustawia pod kątem rozwartym! Na geometrii się nie
      uważało, panie Autorze, nieładnie! ;)

pozdrawiam serdecznie :)
      • michal.mlynarczyk Re: Nokia N97 - test 16.07.09, 16:43
        Gość portalu: bushi napisał(a):

> cytat: "Wyświetlacz przesuwa się i ustawia w stosunku do klawiatury
        > pod kątem ostrym"
        > nieee..... on się ustawia pod kątem rozwartym! Na geometrii się nie
        > uważało, panie Autorze, nieładnie! ;)
        >
        > pozdrawiam serdecznie :)

W szkole nigdy nie byłem prymasem. Zaraz sprawdzę na globusie Polski i poprawię.
        Pozdrawiam też ;)
        • cipera [...] 16.07.09, 16:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: sd Re: Nokia N97 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:36
          "prymasem" powiadasz? a to ciekawe... :)
          • Gość: obiektywny Re: Nokia N97 - test IP: 195.205.202.* 16.07.09, 20:44
            jestes jeszcze wiekszy baran niz porzedni :)
        • Gość: achmed Re: Nokia N97 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 09:31
          Prymasem może możę być ksiądz ale chyba prymusem Ci chodziło ;P ale telefon jest fajny
      • Gość: jk Nokia N97 - test IP: *.cityconnect.pl 16.07.09, 23:24
        Nokia, to tel dla "prostych ludzi" i dlatego w Polsce sprzedaje się
        dobrze.
    • Gość: Kejt Nokia N97 - test IP: *.europe.hp.net 16.07.09, 16:48
      " Rysik przydaje się tylko w wyjątkowych sytuacjach. Zwłaszcza, że
      nie służy już do wprowadzania tekstu. "
      Chyba Pan Redaktor nie do końca zaznajomił się w funkcjonalnościa
      N97...rysik służy do pisania...,baaaa nawet do odręcznego pisania.
      Dla mnie świetne rozwiązanie, piszę teksty odręcznie a telefon
      konwertuje moje odręczne pismo na tekst cyfrowy - doskonała funkcja
      zarówno przy pisaniu SMSów, jak i sporządzaniu notatek czy wpisów do
      kalendarza. POLECAM i proponuje jeszcze raz przyjrzeć się dokładnie
      temu smartfonowi:-)
      • michal.mlynarczyk Re: Nokia N97 - test 16.07.09, 16:50
        Pisanie rysikiem w przypadku telefonu, który ma QWERTY to dla mnie perwersja ;)
        • Gość: M. Re: Nokia N97 - test IP: *.tieto.com 16.07.09, 17:08
          No tak, a wypowiadanie się w sposób wyczerpujący, zgodny ze stanem faktycznym to też pewnie perwersja.
      • Gość: bez Re: Nokia N97 - test IP: *.acn.waw.pl 16.07.09, 17:29
        no bez jaj. odręczne pisanie rysikiem nadaje się dla masochistów lub
        nawiedzonych.
        Co do telefonu - wiele szumnych zapowiedzi a rewelacji nie ma ;)
    • Gość: apple fan Iphone wymiata i tyle w temacie ta nokia to szajs IP: *.winn.cable.ntl.com 16.07.09, 17:04
      myśleli eskimosi że będą żądzić a tu dupa
      • Gość: misiek Re: Iphone wymiata i tyle w temacie ta nokia to s IP: 217.17.34.* 16.07.09, 17:43
        palm pre wymiata, iphone to przestarzały szajs :)
        • Gość: omnia hd Re: Iphone wymiata i tyle w temacie ta nokia to s IP: 79.97.229.* 17.07.09, 15:53
          mms juz wysyłasz, a sorki zdjęcia 3.2 mega piksela za słabe żeby komuś pokazywać
      • ardor Re: Iphone jest gownianym telefonem dla imigrantow 11.08.09, 10:21
        rosyjskich. JEdnorazowka, w ktorej nie mozna wymienic akumulatora na
        naladowany. Nie potrafo kopiowac textu pomiedzy aplikacjami. NIE
        POSIADA FUNKCJI POTWIERDZENIA DOSTARCZENIA SMS. Telefon dla idiotow,
        ktorym wydaje sie, ze kupili cos nadajacego sie do uzytku. Punkt.-
    • Gość: CKM Nokia N97 - test IP: *.sol2.cable.ntl.com 16.07.09, 17:28
      nokia zawiodla, z reszta tak sie po niej spodziewalem.Jesli nie
      ma szybkiej i wygodnej przegladarki to /dla mnie/ wszystko inne jest
      nieistotne.Mialem tylko jeden raz symbiana nokii i nigdy
      wiecej /6680/ brzydki i niepraktyczny klocek..iphone ja deklasuje.To
      tyle w tym temacie.
    • Gość: proelo Nokia N97 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:32
      Nokia i tak sie opier***a,za taka kase woloalbym juz kupic cos od Htc. Pozdro
      • Gość: Rębajłło Re: Nokia N97 - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 18:25
        A zgodzę się co do pierwszej części wypowiedzi: nabrałem się i kupiłem
        "smartfon" E 50. Bardzo tego żałuję:
        - zamulony symbian, odpisywanie na smsa trwa wieki, nie dość, że system zamula,
        to jeszcze soft jest idiotyczny - zamiast dać skrót do "odpowiedz" muszę wejść w
        opcje>odpowiedz>za pomocą wiadomości tekstowej,
        - wygaszacz ekranu - można ustawić każdą wartość z zakresu 1 - 30 min., trwale
        wyłączyć się nie da - jeśli macie kaprys używać naviexperta lub nav4all do
        nawigacji, to co pół godziny gaśnie ekran (tom-tom sobie radzi),
        - budzik - totalna porażka, trzeba go ustawiać każdorazowo, nie da się z góry
        określić, w jakie dni ma dzwonić, to już mój starożytny siemens c55 pozwalał
        wybrać np. od poniedziałku do piątku - to najgorsza wpadka tego telefonu,
        - klawisze: klawisze wokół joysticka czyli lewy, symbian, zielona słuchawka,
        prawy, kasuj, czerwona słuchawka są tak małe, że trzeba je naciskać paznokciem,
        przez co się wycierają , a nie mam łap jak bochny chleba....

Generalnie jestem rozczarowany i nie czekam na nic od nokii.
        • 3cik Re: Nokia N97 - test 17.07.09, 08:28
          Rębajło.
          Piszesz nie na temat i do tego BZDURY:
          - na Twoje rzekome problemu z zamulaniem symbiana polecam aktualizację softu,
          lub używanie kart pamięci o cenie powyżej 7 pln.
          - ustawianie budzika (we wszystkie dni/w dni robocz/dni swiąteczne) znajdziesz w
          menu Biuro.
          • Gość: Rębajłło Re: Nokia N97 - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 18:34
            > - na Twoje rzekome problemu z zamulaniem symbiana polecam aktualizację softu

Próbowałem w zeszłym miesiącu - na stronie nokia.pl najbardziej aktualny jest
            ten, który mam w telefonie czyli V 07.36.0.0. Mam soft "neutralny", beż żadnych
            nakładek operatora, nie, nie kupiłem go na targu, tylko w sklepie;

> lub używanie kart pamięci o cenie powyżej 7 pln
            Nie widzę związku, nie mam poza tym żadnej karty w telefonie.

> - ustawianie budzika (we wszystkie dni/w dni robocz/dni swiąteczne) znajdziesz
            > w
            > menu Biuro.

Cytuję:
            - Men.plik
            - Znajdź
            - Kalkulator
            - Zespoły
            - Quickoffice
            - Notatki
            - Konwerter
            - Czyt.wiad
            - Adobe PDF
            - Zip
            - Opr.biznes

wskaż mi prosze, gdzie się ustawia budzik, bo ni w ząb nie nie wiem...

> Piszesz nie na temat
            Tak, nie piszę o nokii N97, po prostu na podstawie kiepskich doświadczeń z e 50
            powątpiewam w to, czy nokia potrafi robić smartfony. Ja tej firmie już dziękuję
    • Gość: maria Nokia N97 - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:50
      Oczywiście bateria trzyma całe 24 godziny?
    • bezy2008 Polska i tak Nokią stoi... 16.07.09, 18:02
      bo cokolwiek innego to już by się trudno obsługiawało. A że naród mało
      techniczny...
    • Gość: RAM Nokia N97 - test IP: *.plus.com 16.07.09, 18:11
      "Nie dziwi więc 32GB pamięci i 5-megapikselowy apar...".
      Dziwi dziwi jak wsadzili tyle gigabajtów pamięci w taki mały
      komputer?
    • Gość: wsz Nokia N97 - test IP: *.dream.net.pl 16.07.09, 19:16
      bieda
    • Gość: lejzi Nokia N97 - test IP: *.winn.cable.ntl.com 16.07.09, 19:18

oddalem swoja n97 po 2 tyg uzytkowania - ciagle sie zawieszla - a ja na to nie
      mam czasu.
    • Gość: znafca Nokia N97 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 19:23
      Iphone 3gs i tyle w temacie. Już do mnie leci ;]

3g bym nie kupił ale 3gs dużo lepiej wypada.
      • Gość: ZiomisławPaliblant Re: Nokia N97 - test IP: *.e-wro.net.pl 16.07.09, 19:39
        > Iphone 3gs i tyle w temacie. Już do mnie leci

No to faktycznie, w tym zakresie Ajfon ma przewagę - umie latać.
        • Gość: znawca jak cie nie stac na 3gs to zamknij twarz IP: 79.97.203.* 16.07.09, 20:22
          • Gość: mspanc Buahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 22:38
            200 $ słownie dwieście kosztuje ten gadżeck, którym się tak podniecasz!
            Nie stać? Ile ich chcesz? Kontener? Dwa?
            • Gość: znafca2 Re: Buahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 23:09
              Tak, w stanach z abonamentem na 2 lata(całkiem sporym). Kup za 199 dolarów na
              allegro, odkupię od Ciebie 100 sztuk po 220 dolarów/sztuka i każdy będzie
              zadowolony :)
            • Gość: lol Re: Buahahaha IP: *.acn.waw.pl 16.07.09, 23:49
              dawaj tan kontener burasie
              • Gość: mspanc We wtorek brudasie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 01:19
                Przylatuej z fabryki. Jak dla ciebie burku, mogą być 2 koła, znaj gest.
            • Gość: kulfon wezme dwa od dziecka neostrady piecsetdwanascie IP: 79.97.203.* 17.07.09, 00:38
    • Gość: znawca Jestescie frajerami, na wszystkich portalach jak IP: 79.97.203.* 16.07.09, 20:14
      leci n97 dostaje baty za symbiana, a wy jak chwalicie i wprowadzacie
      publike w blad, sprzedawczyki...
      • porshe Re: Jestescie frajerami, na wszystkich portalach 16.07.09, 20:25
        lepiej zdecydownie wypadłby android, ale cóż, nokia ma zamiar zrobić z symbiana
        open-source (udostępnili w internecie element zabezpieczeń, niedługo ma być więcej).

A iphone 3gs nie kupię bo dla mnie design jest po prostu wieśniacki i kojarzy
        się z disco-boyem. Można nim szpanować po wioskach, natomiast żeby się gdzieś
        pokazać to nie bardzo. Ot telefon dla wieśniaków, którzy chcą być trendy (coś
        jak stare BMW). Dopóki Apple nie zmieni wizerunku tego telefonu na bardziej
        biznesowy, to nawet najnowocześniejsze funkcje funkcje mogą sobie wsadzić.
        (bawiłem się dosyć trochę czasu tym telefonem i wiem o czym mówię, żeby nie było).

Dla mnie ideałem na razie jest X1. Chociażby za 'umiar' w designie. Jak nie
        'rozsunę' telefonu to wygląda 'całkiem' zwyczajnie niczym każdy dotykowy smartfon.
        • Gość: znawca Re: Jestescie frajerami, na wszystkich portalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 23:11
          Owszem, tylko x1 (z wm) i wszystkie htc (prócz dream i magic) się mogą schować z
          ich oporowymi wyświetlaczami dotykowymi.
        • Gość: znawca haha x1 dotykowy smarphone? w to trza zajeb*c IP: 79.97.203.* 17.07.09, 00:36
          zeby zalapalo, a to o jakims dotyku mowisz... Wyswietlacze rodem z lat
          90tych...
    • Gość: ercu Nokia N97 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 21:11
      Znowu popłuczyny po HTC? No ileż mozna?
    • Gość: Geres Nokia N97 - test IP: *.zone2.bethere.co.uk 16.07.09, 21:15
      Po przeczytaniu widze ze sami tutaj experci i wszyscy wszystko
      wiedza tylko nikt tej nokii jeszcze nie ma! Ja ja dostalelem jakies
      dwa tygodnie temu z Vodafone za free :) Abonament place porownywalny
      do Iphone ale od 10 lat zawsze bylem z Nokia i tak mi sie podoba.
      Wiec komora wyje...bana w kosmos setki gadzetow internet calkiem
      spoko hula. Bateria luzno wytrzymuje 24 godziny (nawet jesli jest
      powaznie wykorzystywana) Jezeli ktos sie waha i zastanawia nad
      kupnem na 100% polecam - tylko nie kupjcie za kase tylko na
      abonament i tak musisz miec karte ktora umozliwia polaczeni z netem.
    • zdzisiek_2 Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reguły 16.07.09, 21:16
      gry. To już nie jest prosty wyścig na gigabajty, megapiksele itp. Tak naprawdę
      to się liczy oprogramowanie. Robią super telefon (bo możliwości techniczne N97
      są rzeczywiście imponujące) i dają do niego starego Symbiana. Kiedyś Nokia to
      był lider i wzór dla innych - wygląda że stracili to "coś".
      • Gość: znafca Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 00:08
        Omnia hd łyka parametrami i szybkością n97 jak tylko chce.. a też ma symbiana.
        • zdzisiek_2 Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg 17.07.09, 07:34
          No właśnie o to mi chodzi że teraz same parametry nie wystarczą. Jedynie HTC
          wydaje się nadążać a i to nie bardzo (Android).
          • Gość: z Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg IP: *.complex.net.pl 17.07.09, 08:51
            Co to znaczy "nadążać"? Sugerujesz, że system iPhone'a jest lepszy od Symbiana i Androida? :)) Chyba nie chcesz zabić nas śmiechem? Mówisz o systemie, w którym da się wykonać jedną operację jednocześnie? Przypominam, że wielozadaniowość była już obecna w AmigaOS w 1986 roku... No tak, ale do MacOS trafiła dopiero... w 2001? 2002? Który to był? Nie dziwne, że w 2009 roku smartfon Apple'a nadal potrafi uruchomić jeden program jednocześnie.. żenada....
            • zdzisiek_2 Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg 17.07.09, 11:07
              Gość portalu: z napisał(a):

> Co to znaczy "nadążać"? Sugerujesz, że system iPhone'a jest lepszy od Symbiana
              > i Androida? :))

Jak najbardziej.

> Chyba nie chcesz zabić nas śmiechem? Mówisz o systemie, w który
              > m da się wykonać jedną operację jednocześnie? Przypominam, że wielozadaniowość
              > była już obecna w AmigaOS w 1986 roku... No tak, ale do MacOS trafiła dopiero..
              > . w 2001? 2002? Który to był? Nie dziwne, że w 2009 roku smartfon Apple'a nadal
              > potrafi uruchomić jeden program jednocześnie.. żenada....

A co mi po wielozadaniowości w komórce ? Zwłaszcza w kontekście rewolucyjnego
              interfejsu użytkownika. Przez ponad rok miałem nokię z symbianem z
              wielozadaniowością. Nie pamiętam aby mi się to kiedyś przydało. Z tą
              wielozadaniowością to jest trochę tak samo jak z tymi GB czy megapikselami.
              Wypełnia tabelki w opisie technicznym a zwykłemu użytkownikowi to po nic. Może
              paru techno-maniaków się tym podnieci nic poza tym.
              Z iPhonem to jest trochę jak z Wii na rynku konsol do gier. Zamiast się ścigać
              na możliwości techniczne czy dodawać mało przydatne opcje oni się skupili na
              najważniejszym - wygodzie i zadowoleniu użytkownika i dali mu genialny interfejs
              użytkownika.
              • Gość: alekalek Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg IP: *.resourcesuk.com 17.07.09, 11:46
                Uzywam akurat wielozadaniowosci na co dzien i dla mnie jest to
                wlasnie glowna cecha smartfonow. Sa to urzadzenia trudniejsze w
                obsludze, ale oferujace wzamian o wiele wiecej (innymi slowy dla
                tych ktorzy potrafia i potrzebuja sie nimi poslugiwac)
                • zdzisiek_2 Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg 17.07.09, 12:08
                  To napisz jak i do czego wykorzystujesz wielozadaniowość. Dlaczego jest dla
                  ciebie tak istotna że godzisz się na niższy komfort obsługi w praktycznie
                  wszystkich innych dziedzinach.
                  • Gość: alekalek Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg IP: *.resourcesuk.com 17.07.09, 14:13
                    Pierwszy przyklad to komunikator dzialajacy w tle. Uzyte progamy
                    Nimbuzz i cokolwiek chcemy
                    Drugi przykla; jade sobie pociagiem do pracy: uruchamiam slownik,
                    podrecznik angielskiego w ebooku i ten sam podrecznik (wymowa itp.)
                    na mp3. Moge jednoczesnie sluchac i sledzic wzrokiem sluchany tekst,
                    i zagladac do slownika jesli to konieczne. Uzyte programy: Xlator,
                    ZXReader i systemowy odtwarzacz.
                    Trzeci przyklad; to bieganie, codziennie biegam, sluchajac muzyki i
                    uzywajac Nokia Sport Trackera, ktory ,mierzy mi czas predkosc trase
                    kalorie itp. a jak ktos do mnie zadzwoni moge jeszcze odebrac
                    telefon.

Jest wiele sytuacji w ktorych trzeba skorzystac z kalendarza
                    przejzec notatki, skorzystac z internetu, zadzwonic itp nie
                    przerywajac np. nawigacji, albo rozpakowywania plikow. Uzywajac
                    komputerow nawet sie nie zastanawiamy z jakich programow korzystamy
                    w tle to samo zaczyna sie dziac ze smartfonami
                  • Gość: alekalek Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg IP: *.resourcesuk.com 17.07.09, 14:21
                    zapomnialem dodac, ze jakos nie dostrzegam niszego komfortu obslugi,
                    Symbian jest systemem ktorego trzeba 1. nauczyc sie, 2. dostosowac
                    do siebie. Wtedy staje sie naprawde milutki w obludze.
                    Iphone jest gotowy do uzytkowaia po wyjeciu z pudelka, moze i w tym
                    jego sila, ale za to mamy wszystko tak jak tego potrzebuje
                    statystyczny amerykanin.
                    • ardor iphone to kawalek gowna, dla imigrantow z Rosji 11.08.09, 10:17
                      nic nie potrafi do konca. Wszystko po lebkach.
      • Gość: sPISek Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 08:40
        iphone raczej niczego nie zmienil poza marketingiem i wodotryskami.
        Wez ty sie ze swoim ajfonem bez normalnej klawiatury qwerty, normalnego
        korzystania z plików mp3 czy normalnego korzystania z GPS (w Polsce ma
        być Automapa, reszta to szajs) wypchaj. ajfony są dla małych dzieci i
        Amerykanów. Dla ludzi praktycznych telefony takie jak ta Nokia czy
        Xperia.
        • zdzisiek_2 Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg 17.07.09, 11:17
          Gość portalu: sPISek napisał(a):

> iphone raczej niczego nie zmienil poza marketingiem i wodotryskami.
          > Wez ty sie ze swoim ajfonem bez normalnej klawiatury qwerty, normalnego
          > korzystania z plików mp3 czy normalnego korzystania z GPS (w Polsce ma
          > być Automapa, reszta to szajs) wypchaj.

Przez kilka dni miałem nokię E71. Jakoś mi się wcale lepiej nie pisało niż na
          ekranowej klawiaturze iPhone-a. Nawigację to ja mam w samochodzie osobno bo
          telefon to tylko prowizorka. Android też nie ma AutoMapy ani chyba żadnej
          nawigacji. A wraz z systemem 3.0 na iPhony mają się pojawić nawigacje z
          prawdziwego zdarzenia. Nie przestawię się na Windows Mobile tylko po to aby mieć
          AutoMapę.

> ajfony są dla małych dzieci i
          > Amerykanów. Dla ludzi praktycznych telefony takie jak ta Nokia czy
          > Xperia.

Jeśli chcesz w to wierzyć to na zdrowie. Ludzie i tak zagłosują swymi
          portfelami. Ja na pewno już nie wrócę do Noki - oni się już skończyli.
      • Gość: Olorin Re: Nokia dalej nie rozumie że iPhone zmienił reg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 01:40
        Nie mam pojęcia co masz na myśli pisząc, że iPhone wyprzedził wszystkich,
        czytałem te posty poniżej Twojego i jeśli chodzi o oprogramowanie, to jak na
        razie nie widzę ani jednej rzeczy, w której system iPhone'a ma przewagę nad
        jakimkolwiek współczesnym systemem przeznaczonym do smartfonów, no może poza
        Windows Mobile, ale akurat tego nie można uznać za osiągnięcie. Co więcej iPhone
        z założenia miał być połączeniem iPod-a z telefonem, problem w tym, że jeśli
        chodzi o jakość dźwięku jest daleko za innymi firmami (zwłaszcza Nokią).
    • Gość: :) Nokia N97 - test IP: 91.145.139.* 16.07.09, 21:26
      Kolejny sponsorowany tekst o Nokii n97 na tym portalu. Żałosne.

A "autor" nie zauważył, że od HTC na WM jest już od jakiegoś czasu inny
      konkurent niż HTC Touch HD (co to za konkurent bez qwerty?) i HTC Venus.

"Autor", bo pewnie autorstwo tekstu lepiej byłoby przypisać marketingowcom z Nokii.
      • Gość: asd Re: Nokia N97 - test IP: 94.254.247.* 16.07.09, 21:50
        Ta Nokia niby taka wszystko mająca a taka Omnia ma to co N97 plus WM
        nie wspominając o produktach HTC. Z taką ceną ten telefon sukcesu
        nie osiągnie, Touch HD jest tańszy a możliwosciami za sprawą WM bije
        na głowę produkt Nokii.
        • Gość: pl-ayboy Re: Nokia N97 - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 01:23
          no lepiej nie wspominac o htc bo to zenada, zwlaszcza z wm
          • Gość: :) Re: Nokia N97 vs. HTC Touch Pro 2 - test IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.09, 22:41
            www.youtube.com/watch?v=e0TmYbLKlBc
            I to tyle na ten temat.
    • Gość: rs411 Nokia N97 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 00:06
      3000 za telefon? Za taką cenę można kupić oryginalnego iPhona (3G[s] 32GB), a
      nie jakąś podróbę firmy Nokia. Apple wymyśliło coś innowacyjnego, a teraz
      wszyscy inni producenci ściągają ten sam pomysł (tyle że w gorszym wydaniu). Ile
      tego jest? Wydaje mi się, że setki, Lucky GoldStar (LG), Siamsiung. Inni
      producenci już trochę mniej tego produkują. HTC nie liczę, bo oni się w tym po
      prostu specjalizują.

Prosta odpowiedź na pytanie: czy warto?
      Warto, jeśli mamy 3000 PLN, ale na pewno nie Nokia, tylko Apple lub HTC
      (Android, Windows Mobile, Mac OSX Mobile).
    • Gość: geres Nokia N97 - test IP: *.zone2.bethere.co.uk 17.07.09, 01:06
      lubie opinie expertwo ktorzy sie wypowiadaja na temat na ktory nie
      maja zielonego pojecia! brawo. Komorka to nie jest wybor na cale
      zycie tylko w moim przypadku na 18 miesiecy. Ostatnio mialem nokie
      N95 wszyscy mowili ze kiszka chodzila bez problemu 19mc i dalej
      chodzi tylko ze dostalem upgrade na nokie N97. Strasznie mi sie
      podoba klawiatura ktora jest wrecz idealna i wcale nie chodzi wolno
      ani sie nie wiesza! wiec po co wy tu gadacie jakis HTC (w polsce i w
      rumunii moze robic kariere) ktorego wciskali mi na sile za pol ceny
      abonamentu! Iphone moze i fajny ale musisz wsszystko kupowac od nich
      nawet jak pierwszy uruchamiasz musisz zainstalowac OS przez Itune,
      tak samo jak muzyka, gry i applications wszystko przez itune.
      • Gość: Heniek Itunes a nie itune, w dupie byles IP: 79.97.203.* 17.07.09, 01:15
        gowno widziales, a grasz cwaniaka
        • Gość: Geres Re: Itunes a nie itune, w dupie byles IP: *.zone2.bethere.co.uk 17.07.09, 14:05
          mam w dupie itune itunes i ludzi ktorzy maja na imie heniek albo
          podobnie wiejsko
          • Gość: Heniek Re: Itunes a nie itune, w dupie byles IP: 195.7.34.* 17.07.09, 21:18
            nie wiem co masz w dupie, nie obchodzi mnie to, wiem za to, ze w dupie byles i
            gowno widziales
            • Gość: (_o_) Re: Itunes a nie itune, w dupie byles IP: *.aster.pl 17.07.09, 21:41
              Chłopcy, to tylko telefon! Dajcie spokój...
            • Gość: Geres Re: Itunes a nie itune, w dupie byles IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 18.07.09, 07:11
              nie intersesuja mnie burakowe komentarze ludzi jak Heniek i nie bede sie ponizal
              do polemiki z toba
    • wybitniemadry dostepny z pozimu menu, hi hi 17.07.09, 04:20
      baranki boze , wszystko juz zostalo wymyslone, nazywa sie to iphone
      • Gość: poranek dostepny z pozimu menu, hi hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 07:32
        smaruj dalej wazelinką fanboju, smaruj
      • Gość: omnia hd Re: dostepny z pozimu menu, hi hi IP: 79.97.229.* 17.07.09, 15:52
        nio i nawet mms juz wyślesz, nieżle.
    • Gość: wladimirowicz Nokia N97 - test IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.09, 06:58
      Jaka kosmiczna cena?
      Jak kupowałem 2 lata temu nówkę E90 to dałem 3400zł.
      To jest normalna cena za high-end'owe urządzenie.
      Poza tym im urządzenie bardziej 'oczekiwane' tym droższe. Marketing ;)
    • konto.zawieszone micro USB 17.07.09, 07:46
      "Nokia przekonała się do standardowych rozwiązań. Zamiast klasycznego, znanego z
      poprzednich modeli okrągłego gniazdka zasilacza, w N97 mamy port micro USB"

To nie kwestia przekonania, ale ustaleń dotyczących zobowiązania producentów do
      unifikacji gniazdek ładowania.
      • Gość: Rębajłło Re: micro USB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.09, 15:30
        No, co do wejść telefonicznych to nokia tnie w pręta, jak mało kto:
        - przy mojej e 50 był kabel do transmisji danych,
        - żona miała 6300 (naprawdę świetny telefon) ale oczywiście nokia zmieniła
        wejście na miniusb, pewnie chcieli, żebym kupił drugi kabel? niestety nokio,
        pasuje ten, który mam do aparatu canona :)
        - żona zmieniła 6300 na 6600 fold, oczywiście te gnojki musiały zmienić wejście,
        teraz jest to chyba microusb - takie rozdeptane usb...

Cieszę się, że się wkurzył Ginter Ferhojgen i wziął się za tych szmaciarzy, na
        razie tylko ładowarki ale kto wie, co będzie dalej...
    • demokrex Nokia N97 VS HTC Touch Pro 2 17.07.09, 08:31
      Jeśli miałbym kupić zwykły telefon,napewno była by to NOKIA
      a co się tyczy smartfonów,Nokia nie ma praktycznie żadnego
      doświadczenia w ekranach dotykowych a symbian-dajcie spokój
      Symbian muli każdy telefon,3 sprawa to cena;3tyś to naprawde sporo
      HTC Touch Pro 2 jest tańszy i o wiele lepszy
      • Gość: alekalek Re: Nokia N97 VS HTC Touch Pro 2 IP: *.resourcesuk.com 17.07.09, 11:38
        Nokia produkowala dotykowce juz w roku 2004 o ile dobrze pamietam.
        A NOKIA 5800XM to tak naprawde byl jeden wielki beta test przes
        wprowadzeniem nowej dotykowej Nki. Ale nie ma sie co o to spierac bo
        dotyk dziala rewelacyjnie. Symbian owszem mulil, ale 3lata temu, gdy
        to co oferowal nijak sie mialo do mozliwosci stosowanych procesorow.
        Jak dla mnie Symbian jest obecnie jesli nie najlepszym to jednym z
        najlepszych systemow na komorki i duzo mniej wymagajacym i
        uniwersalnym niz WM.
        Co do ceny zgadzam sie N97 jest za droga, chociaz nie zaluje ani
        troche pieniedzy jakie na nia wydalem.
    • Gość: sPISek Nokia N97 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 09:10
      od 2 miesiecy uzywam SE Xperia x1 i jestem bardzo zadowolony. Bateria
      przy intensywnym korzystaniu z intenetu i glosnomowiacego trzyma 3
      dni. windows mobile daje praktycznie cale potrzebne oprogramowanie
      (nie wiem, czy Nokia otwiera wszystkie pliki graficzne, dzwiekowe,
      wideo, tekstowe, obsluguje zalaczniki w mailach, zipy, rary itp.
      Praktycznie rozdzielczosc ekranu jest niemal taka jak parę lat temu w
      laptopach (kiedys bylo 800x600, X1 ma 800x480) procesor 533 Mhz tez
      niemal laptopowy więc traktuję ten telefon jak taki mini-laptop do
      kieszeni, dzialajacy na baterii toche dluzej niz laptop. Nokia sciga
      X1 ale z Symbianem przy popularnosci Windows ma male szanse.
      • Gość: alekalek Re: Nokia N97 - test IP: *.resourcesuk.com 17.07.09, 11:27
        Symbian jest popularniejszy od WM
        Mam N97 i tez go traktuje jako mini laptopa
        • Gość: Geres Re: Nokia N97 - test IP: *.zone2.bethere.co.uk 17.07.09, 13:58
          Wlasnie ludzie ktorzy nie maja pojecia o czym mowia pisze brednie ze
          niby ta nokia to crap urzadzenie, prawda jest taka ze jak ktos ja
          zacznie uzywac to widzi co jest warta.Naprawde to tylko ludzi z IP
          angielskim wypowiadaja sie pozytwnie na temat N97, a chyba jest
          oczywiste ze Polsce ten model bedzie dostepny za rok moze dwa lata.
          Wiec wniosek prosty nie znacie tego telefonu wiec go krytykujecie!
          Najlepiej to sobie sciagnijcie aplikacje na Iphone i sie do niego
          modlcie!! spowiadajcie itp
    • Gość: frye Nokia N97 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:32
      ja korzystam z E75 - dostałem w biznesie orange za złocisza, i powiem wam że
      moim zdaniem to uboższa wersja tej nokii jest, ale ma bardziej elegancki wygląd
      niż ta n-ka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka