Dodaj do ulubionych

Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor...

IP: 80.54.22.* 24.07.09, 11:56
Jakie PIERDOŁY!
Co za żenada. Zdolny przedszkolak napisałby bardziej odkrywczy i interesujący artykuł. Napiszcie jeszcze, żeby przed użyciem włożyć wtyczkę do gniazdka i nie pomylić sieciowego z antenowym, no przecież też niebezpieczne…
    • Gość: Menda Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:47
      Cóż. Porady dość marne. Takie same można do normalnych TV CRT dorzucić bo one
      też nie są "workami na kartofle". A Plazmy można przewozić w pozycji poziomej
      lecz musza później odstać z godzinkę żeby TV sie ustabilizował :)
      • Gość: bit Mam lcd i plasmę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:10
        LCD Sharp 46 hd1 i plasme Panasonic 42 g1.Nie widzę różnicy w
        jakości obrazu. Lecz Sharp góruje menu i zaawansowaniem techniczym.
        • Gość: (_o_) Re: Mam lcd i plasmę IP: *.aster.pl 24.07.09, 20:37
          Głupiś synku. Takie newsy to zachowaj na jakiś spęd rodzinny - cała wiocha
          będzie zazdrościć.
    • Gość: wujek_rzuca_pawia Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:02
      To już jest dno czy lecimy dalej?
      • 3cik <---------------=- 24.07.09, 15:04
        Będzie gorzej - w sierpniu nawet stażyści pojada na wakacje a wtedy to już nie
        będzie po co klikać gw....
        • Gość: gosc Re: <---------------=- IP: *.acn.waw.pl 24.07.09, 16:09
          3cik, powalasz :D
      • Gość: faafa Re: Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewiz IP: *.superkabel.de 28.07.09, 22:09
        Ciekawostki
        697952.w.interia.pl
    • manhu Re: Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewiz 24.07.09, 14:13
      Autor zapomniał o czyszczeniu:) To jest największe zagrożenie - mycie ekranu co tydzień np. mokrą szorstką ścierą.
      • nocny-duch Re: Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewiz 24.07.09, 17:19
        przecież pisze
        • manhu Re: Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewiz 25.07.09, 14:53
          Mało dokładnie, bo powinien napisać czym myć a czym nie, a tak jest wskazówka bez wskazówki:) Ja swoje LCD czyszczę moją podkoszulką:) idealna też np. do okularów, nie zostawia smug, miękka itp. A specjalistyczny środek nałożony na ścierę spisze się gorzej (albo tragicznie).
    • Gość: k@ptus Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... IP: *.cc.put.poznan.pl 24.07.09, 14:23
      Oczywiście trzeba dbać, ale bez przesady,
      komu się marzy mieć ten sam telewizor za 10 czy 20 lat.
      Telewizory są coraz tańsze. Technologia gna jak szalona, za trzy czy pięć lat będziemy chcieli mieć nowszy model.
    • ethebor Mam 5tą: nie kupować! 24.07.09, 14:26
      Będzie zdrowszy umysł i więcej czasu :-)
      Przyzwoitej klasy telewizory CRT były chyba znacznie bardziej trwałe...
    • Gość: wujek_dobra_rada Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... IP: 195.205.169.* 24.07.09, 14:31
      ...i najlepsze efekty oglądania otrzymuje się patrząc na LCD/plazma od frontu!
      • Gość: wag Re: Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewiz IP: 82.177.124.* 12.08.09, 13:14
        Masz rację, od tyłu źle widać :)
    • Gość: z Rzeczywiście autor tekstu nie popisał się IP: 217.98.20.* 24.07.09, 14:48
      Artykuł może i byłby ciekawy, gdyby coś wnosił konkretnego do
      tematu, np. jak i czym czyścić ekrany LCD. Reszta to tzw. dydrdymały
      nie wnoszące nic nowego.
    • Gość: ubuuser 4 wskazówki, które ochronią twoją mikrofalówkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 15:21
      ...kilka zmian w tekście i ten tytuł też pasuje, nieprawdaż?
    • Gość: m Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 15:40
      Dno
    • ambl Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... 24.07.09, 15:58
      i porada 5:przed użyciem wstrząsnąć
      • Gość: gosc Re: Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewiz IP: *.acn.waw.pl 24.07.09, 16:11
        ew.: Przed użyciem skontaktuj się ze swoim prawnikiem i psychologiem
        • Gość: cinekk1 Re: Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 16:24
          Plazmowych nie wolno przewozić w poziomie, bo się plazma wyleje.
          • waldemar591 Re: Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewiz 25.07.09, 00:47
            Gość portalu: cinekk1 napisał(a):

Plazmowych nie wolno przewozić w poziomie, bo się plazma wyleje.
            _______________________________________________________________________

To zbierze się szmatą do wiadra, wleje z powrotem i po ptokach!
    • Gość: czytelnik Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... IP: *.echostar.pl 24.07.09, 17:36
      Napędzanie do kupna środków czyszczących i przesada. Aż tak to te urządzenia
      delikatne nie są. Osobiście przecieram ekran LCD od komputera i telewizora
      wilgotnym ręcznikiem kuchennym - i wszystko działa. Nie widzę zarysowań czy
      innych szkodliwych wpływów. Oczywiście każde urządzenie elektroniczne należy
      transportować z rozwagą . Jak były telewizory lampowe też nie można było ich
      wstrząsać.
    • sorc108 Nie mam LCD, nie mam "plazmy" nie mam problemów... 24.07.09, 17:53
      Zresztą i tak nie ma co na nich oglądać bo telewizja jest na dnie, a do wiadomości, "Szkła", czy prognozy pogody to stary telewizor w zupełności wystarczy
    • Gość: kolor Ale Amerykę odkrył... IP: *.szczecin.mm.pl 24.07.09, 17:55
      Przecież ten artykuł to totalna kicha. Powiedział cztery prawdy,
      które nawet dziecko wie. Że też takie g zamieszczają w portalu.
    • dr.tapczan Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... 24.07.09, 18:13

• dr.tapczan telewizory zagrożone? to proste... 24.07.09, 18:14
      wszystko jasne Norwescy naukowcy odkryli
      wirus, który uszkadza telewizory
    • krytyk67 Po co plazma,LCD jak programy do luftu???????????? 24.07.09, 18:31
      Non stop powtórki i gadające łby. Za co płacić abonament za TVP jak programy
      TVN,TV4,Polsat za które nie płacimy są dużo lepsze.
    • nessie-jp Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... 24.07.09, 20:22
      Ohoho, ale się rozpisali
    • 0ffka Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... 24.07.09, 20:30
      Heh... Mój nowy TV LCD padł po burzy :(
      Nie miałam listwy niestety...
      O głupoto!
      • Gość: vh nic by listwa nie dala IP: *.cable.quicknet.nl 25.07.09, 00:40

porzadne zabezpeiczenie pzeciwprzepeiciowe ktore moglo by pomoc to wydatek rzedu
        kilkuset zl...
      • Gość: Annonim Re: Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewiz IP: *.chello.pl 25.07.09, 09:27
        "Najprostszym sposobem ochrony odbiornika przed przepięciami jest listwa
        zabezpieczająca (przepięciowa)."
        A cóż to takiego "listwa zabezpieczająca (przepięciowa)"? Rozgałęźniki
        elektryczne z zabezpieczeniem PRZECIWPRZEPIĘCIOWYM są potocznie nazywane
        listwami, ale czy o to chodziło autorowi artykułu?
    • Gość: brech "LCD kupuja juz nawet kobiety" IP: *.mgsp.pl 24.07.09, 21:32
      leczenie na nogi bezwzglednie konieczne
    • Gość: adHD Jaki jest sens kupowania telewizora HD? IP: *.chello.pl 24.07.09, 23:15
      Skoro 99% kanałow tv nie jest nadawana w HD?
      Jesli wasz "stary" analogowy tv wciąż działa, to kupowanie HDtv jest
      czystym snobizmem...
    • Gość: Paweł podają stek bzdetów zamiast istotnych informacji IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.07.09, 23:26
      Może warto ludzi uprzedzić że już w przeciągu dwóch lat wejdzie
      telewizja cyfrowa . UKE na swojej stronie podaje wymogi jakie
      powinien spełniać odbiornik telewizji cyfrowej . Tymczasem sieci
      handlowe na dwa lata przed wyłaczeniem nadajników analogowych
      oferują w promocjach odbiorniki o parametrach poniżej wymaganych .
    • cipera ufff...myślałam, że tusk mi ukradnie. 25.07.09, 01:12
      Gość portalu: barini napisał(a):

> A dla odprezenia zapraszam
      > TUTAJ
      > ]
      > bo dobry film zawsze byl lekarstwem na wszystko!!!
    • Gość: Zdzislaw Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... IP: *.cable.smsnet.pl 25.07.09, 08:46
      Moj telewizor Hitachi CMT 2141 dziala juz 20 lat bez zadnej naprawy!
    • Gość: cerberus Poradnik: 4 wskazówki, które uchronią telewizor... IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.07.09, 16:50
      Należy zainstalować specjalne zabezpieczenie na niskie przepięcia.
      Highvolt lub reduktor napięcia sieciowego
      Wszystkie ochronniki nie sdzialają na niskie przepięcia - czyli
      chwilowe awarie sieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka