Dodaj do ulubionych

RealNetworks przegrywa - kopiowanie filmów prze...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 16:31
chcesz oglądnąć? płać.
chcesz spojrzeć? płać.
chcesz zobaczeć o co kaman? płać.
zepsuło się? płać.
porysowało? płać.
chcesz pokazać kumplowi? płać. albo niech on płaci.
organizacje fonograficzne mają cię gdzieś? trudno. płać.
a moje prawa? płać.
Obserwuj wątek
    • ffamousffatman Re: RealNetworks przegrywa - kopiowanie filmów pr 14.08.09, 02:28
      news.cnet.com/8301-1023_3-10307921-93.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20
      NIE MA I NIE BYŁO ŻADNEGO WYROKU!!!
      "RealNetworks przegrywa - kopiowanie filmów przez RealDVD niezgodne z prawem" -
      Czy osoba, która klepnęła ten tytuł czytała tekst: RealNetworks również wydało
      oświadczenie dotyczące sądowego werdyktu: "Jesteśmy rozczarowani tym wstępną
      decyzją dotyczącą programu RealDVD. "

"Sprzedaż programu RealDVD już została wstrzymana w związku z właśnie wydanym
      tymczasowym werdyktem sądu." - W związku z potencjalnymi problemami prawnymi i
      zagrożeniem procesem RealNetworks wstrzymała sprzedaż [programu już dawno aby
      wykazać dobrą wolę.
      • Gość: ToKu Zwracm również uwagę: IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.08.09, 23:38
        "kopiowanie filmów przez RealDVD niezgodne z prawem"

KOPIOWANIE niezgodne? Czy rozprowadzanie programu?

W tytule taki wałek pozwala przypuszczać jak rzetelna jest reszta artukułu...
    • Gość: Stop Komercji Aha, czyli jak zarysuję płytę to muszę kupić nową? IP: 80.48.2.* 14.08.09, 21:47
      Mimo paragonu?

Co z prawem do kopii bezpieczeństwa? Nie mam prawa? Mam otwierać portfel i
      kupować? W tym przypadku mamy do czynienia z prawem pisanym pod dyktando
      nienachapanej wiecznie zachłannej komercji.

Na szczęście jestem istotą myślącą i mam poczucie rozsądku. Odmawiam
      respektowania prawa do większego brzucha i bardziej tłustego ryja
      właścicielowi firmy tłoczącej te płyty. Nie jestem frajerem do wydymania.
      • Gość: Gościu Re: Aha, czyli jak zarysuję płytę to muszę kupić IP: *.serv-net.pl 14.08.09, 21:55
        Amerykanie uważają, że ich prawo obowiązuje na cały świat. A mimo, że tak nie
        jest, uważają że tak powinno być. I koniec, kropka.
        • Gość: gość_w_portalach Re: Aha, czyli jak zarysuję płytę to muszę kupić IP: *.plwaw.energis.pl 15.08.09, 08:55
          No to Amerykańce są w błędzie . Zapewne uważają że mają prawo do
          ropy w państwach arabskich albo do księżyca (na filmiku niby byli
          ale nie wiadomo czy nie nakręcili go w studio). Ogólnie... porąbany
          to naród. Gdyby nie naukowcy i wielcy ludzie techniki z innych
          krajów (np.VonBraun) to do tej pory ganialiby za bawołami ze
          strzelbami i żuli tytoń :)
          • critic Re: Aha, czyli jak zarysuję płytę to muszę kupić 15.08.09, 09:45
            Co do księżyca, to co poniektórzy cwaniacy z hameryki nawet sprzedają tam
            działki (na dodatek znajdują się frajerzy, którzy je kupują).
      • saikokila w USA masz prawo do zrobienia kopii bezpieczeństwa 15.08.09, 02:56
        W USA masz prawo do zrobienia kopii bezpieczeństwa (fair use) ale nie możesz
        obchodzić w tym celu zabezpieczeń (Digital Millennium Copyright Act), i
        zabroniona jest sprzedaż programów które te zabezpieczenia łamią. Ponieważ
        prawie 100% DVD jest zabezpieczone to praktycznie zrobić legalnie kopii nie
        można. Ale jak już ją masz (powiedzmy że zrobi św.Mikołaj na gwiazdkę), to jest
        ona legalna.
    • Gość: Obserwator Re: RealNetworks przegrywa - kopiowanie filmów pr IP: *.acn.waw.pl 14.08.09, 22:00
      > a moje prawa? płać.

No i czego się dziwisz? Tak naprawdę winni są wszyscy ludzie bo to o czym
      piszesz wynika z chciwości na kasę. 99% ludzi jest chciwych i większość z nich
      zrobiłaby bardzo dużo żeby zarobić duże pieniądze ...
    • Gość: :) RealNetworks przegrywa - kopiowanie filmów prze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 23:46
      firma powinna sprzedawac tylko instrukcje obslugi, a program dosylac za darmo po przeslaniu pocztowki zalaczonej jako wkladka ;) postware chyba nie zakaza... wystarczy odpowiednio sformuowac licencje :P
    • critic Re: RealNetworks przegrywa - kopiowanie filmów pr 15.08.09, 09:43
      "- Chociaż indywidualny użytkownik może korzystać z prawa do zrobienia kopii
      zapasowej posiadanego filmu DVD na swoim komputerze, to prawo federalne uznaje
      za nielegalne tworzenie lub rozprowadzanie urządzenia lub narzędzia, które
      pozwala konsumentowi robić takie kopie - napisała w swoim oświadczeniu sędzina
      Patel.".

Innymi słowy: masz prawo zrobić kopię, ale nie masz prawa nabyć narzędzi do
      zrobienia kopii. Absurd na absurdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka