Gość: gosc IP: *.chello.pl 15.08.09, 10:08 tylko duza czesc osob uzywa tylko protokolu gg omijajjac szerokim lukiem ten pseudo program Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: plr Dokładnie tak. IP: *.toya.net.pl 15.08.09, 10:17 A do używania tego protokołu, ja np. zostałem siłą rzeczy, "zmuszony" przez lamerskich znajomych. Wcześniej, z 10 lat temu ja i kumple bardziej kumaci w sprawach komputerowych używaliśmy ICQ. Ale lud nieoblatany w mowie i piśmie w języku angielskim, wybrał cieniutkie, jeśli chodzi o możliwości i pełne dziur GG, za to "po polsku"... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir GG i nasza-klasa - internetowa żelazna kurtyna 15.08.09, 12:38 Gadu Gadu i nasza-klasa to internetowa żelazna kurtyna która oddziela kulturowo Polaków od mieszkańców reszty świata. Taka żelazna kurtyna ogranicza wymianę myśli ponad granicami. Mam przeogromny żal do twórców Gadu-Gadu, że nie stworzyli GG od początku jako komunikatora międzynarodowego i nigdy przenigdy im tego nie wybaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki Gosc Re: Dokładnie tak. IP: *.range81-132.btcentralplus.com 16.08.09, 03:16 Zgadza sie, ICQ byl jednym z najlepszych komunikatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Dokładnie tak. IP: 188.33.120.* 16.08.09, 07:39 A ja ostatnio wywaliłem konto na gg (chociaż nie było to wcale łatwe, nie dało się skasować z powodu nieznanych błędów [podejrzenia mam inne]) i wróciłem znowu do ICQ. Przynajmniej nie dostaję spamu :) A ludzie niech kombinują jak chcą się ze mną skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturo Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.aster.pl 15.08.09, 10:19 Ja polecam program Pidgin. Najlepszy lekki multi-komunikator! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: 79.175.253.* 15.08.09, 16:56 To kwestia gustu, moim zdaniem jest masa lepszych, od kiedy jest Tlen na linuksa, mogłem z ulgą przestać korzystać z Pidgina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio bzdury IP: *.chello.pl 15.08.09, 10:34 połączenia video i audio nigdy w gg nie działały i dalej nie działają. tak naprawdę z puntu widzenia użytkownika nic się w tym programie nie zmieniło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 10:43 Ciekaw jestem czy częścią "rozwijania się" jest ten artykuł - który przypomina bardziej pieśń pochwalną niż to co realnie funkcjonuje. Poza tym co mi po niby wypasionym mercedesie z full bajerami jak nie mam pewności że na zakręcie mu koło nie odpadnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bababa Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.171.200.21.awakom.net 15.08.09, 10:46 Jest gadu gadu ? Nie ma, padło . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt. planeta trzeba być ciężkim frajerem, żeby... IP: *.chello.pl 15.08.09, 10:47 zainstalować ten shit inwigilowany przez SBcki pomiot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOS WAZNE pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 10:48 czy gg chodzacy caly czas "w tle", a w szczegolnosci bycie na "dostepnym" lub "zaraz wracam" istotnie zwieksza luke w systemie i naraza mnie na niebezpieczenstwo wlamania? pomijam sam fakt, ze udostepniam moj numer IP, ale chodzi mi czy sam fakt, iz Gg jest uruchomione, powoduje jakas istotna luke w systemie? aktualnie uzywam ostatniej wersji starego gg, a wiec 7.x (nie pamietam dokladnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam wszystk Re: WAZNE pytanie IP: *.chello.pl 15.08.09, 12:45 ja uzywam gadu 6 i nie mam zamiaru przenosic sie na wyzsze wersje. Jak zrobia tak, ze starzy klienci nie beda mogli sie logowac do sieci to zrezygnuje i przeniose sie na msn. co do pokazywania IP: (w gg6, nie wiem jaki rozklad opcji w 7 jest) Gadu-Gadu->Ustawienia->Polaczenia->Polaczenia bezposrednie peer-to-peer->[x]uzywaj-> opcja zaawansowane i uzupelniasz: Lokalny port 1550 [x] Forwardowanie Zew adr IP: xxx.xxx.xxx.xxx <- tu piszesz co chcesz, ja mam 1.2.3.4 Zew port: puste moze zostac tracisz mozliwosc przesylania plikow, (ktorej malo kto uzywa) i przez powergg inwigilator czy przez netstat nikt nie wyczai Twojego IP. pozdrawiam wszystkich moich fanow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemnogrodzianka Re: WAZNE pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 14:16 Tez uzywam starego gadu, na nowe nie mam najmniejszej ochoty. Szkoda ze nowi uzytkownicy nie maja mozliwosci wyboru pomiedzy nowa i stara wersja. Kilku moich znajomych ktorzy zainstalowali nowa wersje szybko wrocilo do starej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.cnow.pl 15.08.09, 10:53 AQQ jest dobre, ostatnie wersje są bardzo stabilne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ash Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 11:26 Jest taki fajny programik Stefan sie nazywa... Polecam. używam już z rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 11:36 Jako klientow gg uzywam starego gg oraz tlena. Nie podoba mi sie, ze w polsce monopol komunikatorow ma spolka gadu-gadu. Mam kontakt z wieloma ludzmi z zagranicy. W wiekszosci korzystaja oni z MSN'a. Dlaczego w Polsce nie mogl taki dominowac? Nie musialbym uzywac 2 komunikatorow. Tak to korzystalbym z MSN'a, ktory jest wg. mnie o niebo lepszy od gg.Przesyl Video i audio dziala, pole de rysowania tez jest na prawde fajne i czesto z niego korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.chello.pl 15.08.09, 12:15 A jak myślisz kto spowodował, ze gg ma monopol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAZYL Gadu-Gadu vs Skype IP: *.aster.pl 15.08.09, 12:25 od 6 lat uzywam Skype, ja i wszyscy moi znajomi. Jestem zaskoczony ze GG jest uwazany za #1 w Polsce. Kiedys sprawdzalem ceny polaczen telefonicznych GG vs Skype i GG byl 2x drozszy. Nie mspominam juz tego ze Skype jest miedzynarodowy i masz kkumpli z calego swiata a GG to jakas lokalna historia. Czy jest w ogole jakas cecha w ktorej GG jest lepsze od Skype? Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Re: Gadu-Gadu vs Skype 15.08.09, 22:00 Gość portalu: BAZYL napisał(a): > od 6 lat uzywam Skype, ja i wszyscy moi znajomi. Jestem zaskoczony > ze GG jest uwazany za #1 w Polsce. Kiedys sprawdzalem ceny polaczen > telefonicznych GG vs Skype i GG byl 2x drozszy. Nie mspominam juz > tego ze Skype jest miedzynarodowy i masz kkumpli z calego swiata a > GG to jakas lokalna historia. Czy jest w ogole jakas cecha w ktorej > GG jest lepsze od Skype? Ja również od zawsze korzystam ze Skype i rozmawiam z całym światem. Ogólnie GG uważam za komunikator dobry dla małolatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 12:28 Gadu-gadu to najgorszy komunikator, jaki istnieje - ludzie używaja go dlatego, że nie mają świadomości alternatywy. :P Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Prawda 15.08.09, 12:45 Prawda. Ale jak powiedział Konfucjusz, większosć ludzi jest po prostu głupia. I to nie tylko w Polsce. Kiedyś mój znajomy, wielki fanboj Apple poweiedział, że Open Source jest do niczego i ogólnie jest goovniany. Uświadomiłem mu, że Mac OS X ma część kodu open sourceowego FreeBSD i ma Kernel Mach opracowany na publicznym uniwersytecie. Konsekwentnie spytałem go czy to, że Mac OS X ma elementy open sourceowe oznacza, że jest deż goovniany. Zatkało go. Widać jak marketing robi ludziom wodę z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż żądzi w Wolsce 15.08.09, 12:48 A ja od kilku lat korzystam z nierozwijanego już konnekta. Pare razy próbowałem sie przesiadać na inne polecane i za każdym razem wracałem. Dla mnie konnekt jestnajlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbed Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.09, 13:24 WTW2 FTW ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kycu Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce 15.08.09, 16:43 taaa :P Tlen wymiata, pomimo, że nie jest aktualnie rozwijany, ALE! TT coś szykuje :> jestem pewien! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vos90 MSN głupcy IP: *.tktelekom.pl 15.08.09, 13:28 zal mi polakow, ze uzywaja tego bzdurnego komunikatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.multimo.pl 15.08.09, 14:44 Używam Gadu Gadu 7 i nie mam zamiaru przesiadać się na nowszą wersję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiktak a co ze szpiegostwem? IP: 87.76.18.* 15.08.09, 15:04 a co ze szpiegostwem? Ze zbieraniem informacji o uzytkownikach i inwilgacji zawartosci komputera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 15:56 być może sieć gg jest sukcesem, ale na pewno sam program nim nie jest. ja i większość moich znajomych korzystamy z komunikatora Tlen na sieci gg, jest 100 razy lepszy od Nowego gg i wszystkich starszych gg razem wziętych. Odpowiedz Link Zgłoś
pitland.pl Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce 15.08.09, 16:54 faktem jest, że Gadu Gadu rządzi - używa tego komunikatora masa ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH GG to tylko w ramach wioski pt. Polska IP: *.silesiamultimedia.com.pl 15.08.09, 17:03 Ci, którzy mają znajomych za granicami Polski GG używać nie będą, bo i po co!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purify żal cie gosciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 21:33 pie... twoje filmiki Odpowiedz Link Zgłoś
redakotr I to jest dowód naszego zacofania 02.10.09, 09:27 Komunikator oparty o przestarzałą technologię, niestabilny, przeładowany niepotrzebnymi gadżetami jak kram na jarmarku wciąż jest popularny. To tylko świadczy że użytkownicy GG lubią blichtr i nie mają pojęcia o tym jak i do czego powinien służyć komunikator. Odpowiedz Link Zgłoś