Dodaj do ulubionych

Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce

IP: *.chello.pl 15.08.09, 10:08
tylko duza czesc osob uzywa tylko protokolu gg omijajjac szerokim lukiem ten
pseudo program
Obserwuj wątek
    • Gość: plr Dokładnie tak. IP: *.toya.net.pl 15.08.09, 10:17
      A do używania tego protokołu, ja np. zostałem siłą rzeczy, "zmuszony" przez lamerskich znajomych. Wcześniej, z 10 lat temu ja i kumple bardziej kumaci w sprawach komputerowych używaliśmy ICQ. Ale lud nieoblatany w mowie i piśmie w języku angielskim, wybrał cieniutkie, jeśli chodzi o możliwości i pełne dziur GG, za to "po polsku"...
      • kosmiczny_swir GG i nasza-klasa - internetowa żelazna kurtyna 15.08.09, 12:38
        Gadu Gadu i nasza-klasa to internetowa żelazna kurtyna która oddziela kulturowo
        Polaków od mieszkańców reszty świata. Taka żelazna kurtyna ogranicza wymianę
        myśli ponad granicami.

Mam przeogromny żal do twórców Gadu-Gadu, że nie stworzyli GG od początku jako
        komunikatora międzynarodowego i nigdy przenigdy im tego nie wybaczę.
      • Gość: Taki Gosc Re: Dokładnie tak. IP: *.range81-132.btcentralplus.com 16.08.09, 03:16
        Zgadza sie, ICQ byl jednym z najlepszych komunikatorow.
      • Gość: Marek Re: Dokładnie tak. IP: 188.33.120.* 16.08.09, 07:39
        A ja ostatnio wywaliłem konto na gg (chociaż nie było to wcale łatwe, nie dało
        się skasować z powodu nieznanych błędów [podejrzenia mam inne]) i wróciłem znowu
        do ICQ. Przynajmniej nie dostaję spamu :) A ludzie niech kombinują jak chcą się
        ze mną skontaktować.
    • Gość: arturo Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.aster.pl 15.08.09, 10:19
      Ja polecam program Pidgin. Najlepszy lekki multi-komunikator!
      • Gość: M. Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: 79.175.253.* 15.08.09, 16:56
        To kwestia gustu, moim zdaniem jest masa lepszych, od kiedy jest Tlen na linuksa, mogłem z ulgą przestać korzystać z Pidgina.
    • Gość: henio bzdury IP: *.chello.pl 15.08.09, 10:34
      połączenia video i audio nigdy w gg nie działały i dalej nie działają. tak
      naprawdę z puntu widzenia użytkownika nic się w tym programie nie zmieniło!
    • Gość: tomek Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 10:43
      Ciekaw jestem czy częścią "rozwijania się" jest ten artykuł - który
      przypomina bardziej pieśń pochwalną niż to co realnie funkcjonuje. Poza
      tym co mi po niby wypasionym mercedesie z full bajerami jak nie mam
      pewności że na zakręcie mu koło nie odpadnie....
    • Gość: bababa Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.171.200.21.awakom.net 15.08.09, 10:46
      Jest gadu gadu ? Nie ma, padło .
    • Gość: kpt. planeta trzeba być ciężkim frajerem, żeby... IP: *.chello.pl 15.08.09, 10:47
      zainstalować ten shit inwigilowany przez SBcki pomiot
    • Gość: KTOS WAZNE pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 10:48
      czy gg chodzacy caly czas "w tle", a w szczegolnosci bycie
      na "dostepnym" lub "zaraz wracam" istotnie zwieksza luke w systemie
      i naraza mnie na niebezpieczenstwo wlamania?

pomijam sam fakt, ze udostepniam moj numer IP, ale chodzi mi czy sam
      fakt, iz Gg jest uruchomione, powoduje jakas istotna luke w systemie?

aktualnie uzywam ostatniej wersji starego gg, a wiec 7.x (nie
      pamietam dokladnie)
      • Gość: pozdrawiam wszystk Re: WAZNE pytanie IP: *.chello.pl 15.08.09, 12:45
        ja uzywam gadu 6 i nie mam zamiaru przenosic sie na wyzsze wersje. Jak zrobia
        tak, ze starzy klienci nie beda mogli sie logowac do sieci to zrezygnuje i
        przeniose sie na msn. co do pokazywania IP:

(w gg6, nie wiem jaki rozklad opcji w 7 jest)
        Gadu-Gadu->Ustawienia->Polaczenia->Polaczenia bezposrednie
        peer-to-peer->[x]uzywaj-> opcja zaawansowane i uzupelniasz:

Lokalny port 1550
        [x] Forwardowanie
        Zew adr IP: xxx.xxx.xxx.xxx <- tu piszesz co chcesz, ja mam 1.2.3.4
        Zew port: puste moze zostac

tracisz mozliwosc przesylania plikow, (ktorej malo kto uzywa) i przez powergg
        inwigilator czy przez netstat nikt nie wyczai Twojego IP.

pozdrawiam wszystkich moich fanow
        • Gość: ciemnogrodzianka Re: WAZNE pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 14:16
          Tez uzywam starego gadu, na nowe nie mam najmniejszej ochoty. Szkoda ze nowi
          uzytkownicy nie maja mozliwosci wyboru pomiedzy nowa i stara wersja. Kilku moich
          znajomych ktorzy zainstalowali nowa wersje szybko wrocilo do starej
    • Gość: p Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.cnow.pl 15.08.09, 10:53
      AQQ jest dobre, ostatnie wersje są bardzo stabilne.
      • Gość: ash Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 11:26
        Jest taki fajny programik Stefan sie nazywa... Polecam. używam już z rok.
    • Gość: Pierre Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 11:36
      Jako klientow gg uzywam starego gg oraz tlena.
      Nie podoba mi sie, ze w polsce monopol komunikatorow ma spolka gadu-gadu. Mam
      kontakt z wieloma ludzmi z zagranicy. W wiekszosci korzystaja oni z MSN'a.
      Dlaczego w Polsce nie mogl taki dominowac? Nie musialbym uzywac 2
      komunikatorow. Tak to korzystalbym z MSN'a, ktory jest wg. mnie o niebo lepszy
      od gg.Przesyl Video i audio dziala, pole de rysowania tez jest na prawde fajne
      i czesto z niego korzystam.
      • Gość: x Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.chello.pl 15.08.09, 12:15
        A jak myślisz kto spowodował, ze gg ma monopol?
    • Gość: BAZYL Gadu-Gadu vs Skype IP: *.aster.pl 15.08.09, 12:25
      od 6 lat uzywam Skype, ja i wszyscy moi znajomi. Jestem zaskoczony
      ze GG jest uwazany za #1 w Polsce. Kiedys sprawdzalem ceny polaczen
      telefonicznych GG vs Skype i GG byl 2x drozszy. Nie mspominam juz
      tego ze Skype jest miedzynarodowy i masz kkumpli z calego swiata a
      GG to jakas lokalna historia. Czy jest w ogole jakas cecha w ktorej
      GG jest lepsze od Skype?
      • jogibaboo Re: Gadu-Gadu vs Skype 15.08.09, 22:00
        Gość portalu: BAZYL napisał(a):

> od 6 lat uzywam Skype, ja i wszyscy moi znajomi. Jestem zaskoczony
        > ze GG jest uwazany za #1 w Polsce. Kiedys sprawdzalem ceny polaczen
        > telefonicznych GG vs Skype i GG byl 2x drozszy. Nie mspominam juz
        > tego ze Skype jest miedzynarodowy i masz kkumpli z calego swiata a
        > GG to jakas lokalna historia. Czy jest w ogole jakas cecha w ktorej
        > GG jest lepsze od Skype?

Ja również od zawsze korzystam ze Skype i rozmawiam z całym światem. Ogólnie GG
        uważam za komunikator dobry dla małolatów.
    • Gość: hehe Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 12:28
      Gadu-gadu to najgorszy komunikator, jaki istnieje - ludzie używaja go dlatego, że nie mają świadomości alternatywy. :P
      • kosmiczny_swir Prawda 15.08.09, 12:45
        Prawda. Ale jak powiedział Konfucjusz, większosć ludzi jest po prostu głupia. I
        to nie tylko w Polsce.

Kiedyś mój znajomy, wielki fanboj Apple poweiedział, że Open Source jest do
        niczego i ogólnie jest goovniany. Uświadomiłem mu, że Mac OS X ma część kodu
        open sourceowego FreeBSD i ma Kernel Mach opracowany na publicznym
        uniwersytecie. Konsekwentnie spytałem go czy to, że Mac OS X ma elementy open
        sourceowe oznacza, że jest deż goovniany. Zatkało go. Widać jak marketing robi
        ludziom wodę z mózgu.
    • luni8 Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż żądzi w Wolsce 15.08.09, 12:48
      A ja od kilku lat korzystam z nierozwijanego już konnekta.
      Pare razy próbowałem sie przesiadać na inne polecane i za każdym razem wracałem.

Dla mnie konnekt jestnajlepszy
    • Gość: tbed Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.09, 13:24
      WTW2 FTW ;]
      • kycu Re: Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce 15.08.09, 16:43
        taaa :P
        Tlen wymiata, pomimo, że nie jest aktualnie rozwijany, ALE! TT coś szykuje :> jestem pewien!
    • Gość: vos90 MSN głupcy IP: *.tktelekom.pl 15.08.09, 13:28
      zal mi polakow, ze uzywaja tego bzdurnego komunikatora
    • Gość: Bartek Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.multimo.pl 15.08.09, 14:44
      Używam Gadu Gadu 7 i nie mam zamiaru przesiadać się na nowszą wersję...
    • Gość: tiktak a co ze szpiegostwem? IP: 87.76.18.* 15.08.09, 15:04
      a co ze szpiegostwem? Ze zbieraniem informacji o uzytkownikach i inwilgacji
      zawartosci komputera?
    • Gość: Rav Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 15:56
      być może sieć gg jest sukcesem, ale na pewno sam program nim nie jest. ja i
      większość moich znajomych korzystamy z komunikatora Tlen na sieci gg, jest 100
      razy lepszy od Nowego gg i wszystkich starszych gg razem wziętych.
    • pitland.pl Gadu-Gadu - po 9 latach wciąż rządzi w Polsce 15.08.09, 16:54
      faktem jest, że Gadu Gadu rządzi - używa tego komunikatora masa ludzi.
    • Gość: HH GG to tylko w ramach wioski pt. Polska IP: *.silesiamultimedia.com.pl 15.08.09, 17:03
      Ci, którzy mają znajomych za granicami Polski GG używać nie będą, bo i po co!?
    • Gość: purify żal cie gosciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 21:33
      pie... twoje filmiki
    • redakotr I to jest dowód naszego zacofania 02.10.09, 09:27
      Komunikator oparty o przestarzałą technologię, niestabilny, przeładowany
      niepotrzebnymi gadżetami jak kram na jarmarku wciąż jest popularny. To tylko
      świadczy że użytkownicy GG lubią blichtr i nie mają pojęcia o tym jak i do
      czego powinien służyć komunikator.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka